Μια διαφορετική Αντιγόνη του Σοφοκλή έρχεται αυτόν τον Ιούνιο στο Summer Nostos Festival από το Θέατρο του Πολέμου

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μια διαφορετική Αντιγόνη του Σοφοκλή έρχεται αυτόν τον Ιούνιο στο Summer Nostos Festival από το Θέατρο του Πολέμου

με πρωταγωνιστές διακεκριμένους Αμερικανούς καλλιτέχνες

«Ἔστιν οὖν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας, μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ, χωρὶς ἑκάστῳ τῶν εἰδὼν ἐν τοῖς μορίοις, δρώντων καὶ οὐ δι’ ἀπαγγελίας, δι’ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν»

Αριστοτέλης, Περί Ποιητικής

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν αντιμετώπιζαν το θέατρο μόνο ως ψυχαγωγία. Ο ορισμός της τραγωδίας κατά τον Αριστοτέλη περικλείει την πρόκληση στους θεατές έντονων συναισθημάτων, που τους οδηγούσαν στην ταύτιση με τα πάθη των ηρώων, για να επέλθει στο τέλος του έργου η κάθαρση, ο ψυχικός εξαγνισμός τους.

Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival (SNFestival), 2.500 χρόνια μετά, η Αντιγόνη του Σοφοκλή επιστρέφει στη χώρα που γέννησε την αρχαία τραγωδία, με μια μεταφορά στη σύγχρονη εποχή, στο έργο Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον (Antigone in Ferguson) από την ομάδα του Θεάτρου του Πολέμου (Theater of War). Στην παράσταση, μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών παρουσιάζει δραματοποιημένες απαγγελίες σκηνών της Αντιγόνης, ενώ ο χορός αποτελείται από εν ενεργεία ή βετεράνους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Στην Αντιγόνη, ο ομώνυμος χαρακτήρας δεν μπορούσε να θάψει τον νεκρό Πολυνείκη. Στο Ferguson των ΗΠΑ το 2014, ο Michael Brown, αφού πυροβολήθηκε από την αστυνομία, έμεινε να κείτεται νεκρός στο δρόμο επί ώρες. Το έργο Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον, πραγματεύεται τα περιστατικά αστυνομικής βίας και τον φυλετικό ρατσισμό και, μέσω του προσώπου της Αντιγόνης του Σοφοκλή, επιχειρεί να ανοίξει έναν διάλογο μεταξύ της ισχύος του νόμου και της τοπικής κοινωνίας, με στόχο τον συμβιβασμό.

Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο, την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 20.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου του Πολέμου, Bryan Doerries, και στην παράσταση συμμετέχουν διακεκριμένοι Αμερικανοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη με Tony Award, Anika Noni Rose ως Αντιγόνη, ο Reg E. Cathey ως Κρέων και ο David Patrick Kelly ως Τειρεσίας/Άγγελος.

Μετά το πέρας της παράστασης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον σκηνοθέτη, Bryan Doerries.

Ο Bryan Doerries θα συνομιλήσει επίσης με την Kafka, στο πλαίσιο των The Rehearsal Room series του SNFestival πριν την έναρξη της παράστασης, στις 19:00. Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι επίσης ανοιχτή για το κοινό και δεν απαιτεί προεγγραφή.

Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον // Πέμπτη 22/06 // 20.30 // Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ – με δελτίο προτεραιότητας

[Λίγα λόγια για τον θίασο]

To Θέατρο του Πολέμου συνιδρύθηκε το 2009 από τους Bryan Doerries και Phyllis Kaufman, βασισμένο στην ιδέα του Bryan Doerries, για τη θεραπευτική δύναμη της αρχαίας τραγωδίας και την ψυχοθεραπευτική επίδραση της κάθαρσης στην ανακούφιση ατόμων και κοινοτήτων βασανισμένων από τα τραύματα του πολέμου (σύνδρομο μετατραυματικού στρες σε βετεράνους). Αξιοποιώντας το θέατρο ως θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός κοινού λεξιλογίου, το Θέατρο του Πολέμου παρουσιάζει σε εν ενεργεία ή βετεράνους στρατιωτικούς και τις κοινότητές τους θεατρικές παραστάσεις, που εστιάζουν σε κοινωνικά ζητήματα. Μέσω της δραματοποιημένης απαγγελίας, της ταύτισης με τους δραματικούς ήρωες και της ανοιχτής δημόσιας συζήτησης που ακολουθεί, αναμοχλεύονται στους πρώην στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, τα ορατά και τα αόρατα τραύματα του πολέμου. Ο δημιουργικός διάλογος που προάγει τη συμπόνια, την εμπάθεια, την κατανόηση και τη θετική δράση, οδηγεί τους συμμετέχοντες στη συζήτηση, στην κάθαρση, αντίστοιχη με αυτή που βίωναν οι θεατές στις αρχαίες τραγωδίες.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει υποστηρίξει διαχρονικά το Θέατρο του Πολέμου, ήδη από το 2009. Από τον Μάρτιο του 2017, με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, και σε συνεργασία με το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων και Πολιτιστικών Υποθέσεων του δήμου της Νέας Υόρκης (NYC Department of Veterans’ Services and Department of Cultural Affairs), ο Bryan Doerries, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Theater of War Productions, επιλέχθηκε ως ο επόμενος ‘καλλιτέχνης PAIR’ (Public Artist-in-Residence). Το διετές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας, σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος PAIR, που θα προσφέρει καλλιτεχνικά, θεατρικά δρώμενα στους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης και περισσότερους από 60 χώρους εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.

[Συντελεστές παράστασης]

Anika Noni Rose: Αντιγόνη

Reg E. Cathey: Κρέων

David Patrick Kelly: Τειρεσίας/Άγγελος

Duane Foster: Αίμων

Marjolaine Goldsmith: Ισμήνη/Ευρυδίκη

Σκηνοθεσία: Bryan Doerries

Μουσική διεύθυνση /σύνθεση: Phil Woodmore

Η ομάδα τραγουδιστών του Phil Woodmore αποτελείται από αστυνομικούς, τις συζύγους τους, δασκάλους και μέλη της κοινότητας από το Σαιν Λούις, Μιζούρι.

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του SNFestival εδώ.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

[Λίγα λόγια για το SNFestival]

Το Summer Nostos Festival (SNFestival) είναι ένα φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, ανοιχτό σε όλους. Μουσική, χορός, αθλητισμός, τέχνες και αρχιτεκτονική, συζητήσεις, προβολές και προγράμματα για παιδιά και οικογένειες συναντιούνται κάθε Ιούνιο, για μία εβδομάδα, μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το SNFestival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το SNFestival βρίσκει ιδανικό χώρο διεξαγωγής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ, εντός και εκτός των κτιρίων, φιλοξενούν εκδηλώσεις και δρώμενα, επιβεβαιώνοντας την αποστολή του ΚΠΙΣΝ, να προσφέρει έναν δυναμικό, ανοιχτό δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους.

Η υλοποίηση του Summer Nostos Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης και συνεχιζόμενης υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΚΠΙΣΝ.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Διοργάνωση / Δωρεά Με τη συνεργασία

Θέατρο του Πολέμου

Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2017

[Βιογραφικά σημειώματα των πρωταγωνιστών]

Anika Noni Rose

Η βραβευμένη με βραβείο Τόνυ (Tony Awards) Anika Noni Rose αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά The Quad του αμερικανικού δικτύου BET, ως η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του φανταστικού κολεγίου George A & M, Eva Fletcher. Η Rose εμφανίστηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη στην ταινία Everything, Everything, βασισμένη στο δημοφιλές νεανικό μυθιστόρημα της Nicola Yoon, και μέσα στο ερχόμενο διάστημα θα εμφανιστεί στην ταινία Assassination Nation. Κατά την περσινή Ημέρα Μνήμης (Memorial Day) στις ΗΠΑ, η Rose πρωταγωνίστησε στη νέα προσαρμογή της κλασικής σειράς Roots από το History Channel, παίζοντας τον ρόλο της Kizzy (υποψηφιότητα για το βραβείο NAACP Image Award for Outstanding Actress). 

Στην τηλεόραση, συνεχίζει να υποδύεται τον ρόλο της LaVerne στη δημοφιλή σειρά Power του Starz ενώ, στο παρελθόν έχει εμφανιστεί στις σειρές The Good Wife του CBS, Private Practice του ABC, Elementary του CBS και The Simpsons του FOX (ως η φωνή της εκλιπούσας συζύγου του Abie). Άλλες τηλεοπτικές της συμμετοχές περιλαμβάνουν τη μίνι σειρά Bag of Bones του Stephen King, του δικτύου A&E, πλάι στον Pierce Brosnan, και τη σειρά The No. 1 Ladies Detective Agency σε παραγωγή HBO/BBC/Weinstein Company.

Η Rose έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους που περιλαμβάνουν τις παρακάτω: Dreamgirls, The Princess and The Frog (φωνή της πριγκίπισσας Tiana), A Day Late and a Dollar Short, Half of a Yellow Sun, Imperial Dreams, For Colored Girls καθώς και την κωμωδία Just Add Water. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στις ταινίες As Cool As I Am και Khumba. 

Κέρδισε το βραβείο Τόνυ για την καλύτερη ηθοποιό σε μιούζικαλ (Best Featured Actress in a Musical) για το ρόλο της στο Caroline, or Change και έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές του Μπρόντγουεϊ, όπως οι παραστάσεις A Raisin in the Sun (υποψηφιότητες για Tony Award και Outer Critics Circle), και Cat On A Hot Tin Roof, Footloose, και στην OffBroadway παράσταση Elis Comin’. 

Επιπλέον, η Rose έχει κερδίσει τα βραβεία The Theater World Award, The Clarence Derwent Award, μία υποψηφιότητα για Drama Desk, το Los Angeles CriticsCircle Award, το Ovation Award, ένα Obie Award και τέσσερις υποψηφιότητες NAACP Image.

Η Rose και η εταιρεία παραγωγής της, Roaring Virgin Productions, κατοχύρωσαν πρόσφατα τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δικαιώματα για το Shadowshaper, την επιτυχημένη σειρά βιβλίων φαντασίας του Daniel José Older.

Reg E. Cathey

Ο Reg E. Cathey έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές μεταξύ των οποίων οι: The Shawshank Redemption (London’s West End, Dublin), The Green Bird (Broadway), Blue Door (Playwrights Horizon), White Chocolate (Culture Project), Talk (Obie Award, Foundry Theatre), American Buffalo (W.H.A.T. Theatre), The Taming of the Shrew, Hamlet, Macbeth, (N. Y. S. F.- Public Theatre), The Winter’s Tale (Williamstown Theatre Festival), The Cure At Troy (Yale Rep), Dante’s Inferno (Huntington Theatre), Henry IV Part 1 and 2 (California Shakespeare Festival) and Cato (Flea Theatre). Οι συμμετοχές του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση περιλαμβάνουν: Lights Out, The Wire, Oz, Everyday People, The Corner, Boycott (HBO), S.W.A.T., The Machinist, American Psycho, Tank Girl, and Star Trek-The Next Generation.

David Patrick Kelly

Ο David Patrick Kelly είναι γνωστός για τους μοναδικούς του ρόλους στις ταινίες των Walter Hill, David Lynch, Wim Wenders, Spike Lee και Clint Eastwood, μεταξύ άλλων. Έχει επίσης ερμηνεύσει ορισμένους από τους σημαντικότερους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου στο Broadway, και έχει παίξει σε κορυφαία θέατρα σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει τιμηθεί με το βραβείο OBIE για τις σταθερά εξαιρετικές του ερμηνείες σε έργα του κλασικού, avant-garde και σύγχρονου θεάτρου.

Theater of War Productions

To Θέατρο του Πολέμου (Theater of War Productions) παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις που αναπτύσσονται γύρω από την έννοια της κοινότητας και εστιάζουν σε κοινωνικά ζητήματα και θέματα δημόσιας υγείας. Μέσα από την παρουσίαση δραματικών αναγνώσεων σπουδαίων θεατρικών έργων και μιας δημόσιας συζήτησης που ακολουθεί την εκάστοτε ανάγνωση, οι παραστάσεις του θεατρικού θιάσου πραγματεύονται θεματικές όπως οι ψυχικές διαταραχές λόγω έκθεσης σε ένοπλες συγκρούσεις, η παρηγορητική φροντίδα, οι σχέσεις μεταξύ κοινότητας και αστυνομίας, η αναμόρφωση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, η ένοπλη βία, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η κατάχρηση ουσιών και ο εθισμός.

Αξιοποιώντας το θέατρο ως θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός κοινού λεξιλογίου για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο αυτών των ζητημάτων, οι εκδηλώσεις είναι σχεδιασμένες ώστε να αφυπνίσουν μία αίσθηση ανεκτικότητας και αλληλοκατανόησης μεταξύ διαφορετικών κοινών. Όλες οι παραστάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό και πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή μερικών από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Διακεκριμένοι καλλιτέχνες που έχουν παρουσιάσει αναγνώσεις είναι οι Blythe Danner, Adam Driver, Reg E. Cathey, Jesse Eisenberg, Giancarlo Esposito, Paul Giamatti, Jake Gyllenhaal, Alfred Molina, Frances McDormand, Tamara Tunie, Samira Wiley, Jeffrey Wright και άλλοι.

Η ομάδα του Θεάτρου του Πολέμου παρουσιάζει πάνω από 15 διαφορετικά θεατρικά έργα που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και πραγματεύονται μια σειρά από ζητήματα που έχουν τη βάση τους στην κοινότητα. Το Θέατρο του Πολέμου, το έργο-ορόσημο του θιάσου, παρουσιάζει αναγνώσεις των έργων του Σοφοκλή Αίας και Φιλοκτήτης σε εν ενεργεία στρατιωτικούς και τις κοινότητές τους προκειμένου να δώσει έναυσμα για συζητήσεις σχετικά με τα ορατά και τα αόρατα τραύματα του πολέμου. Ο στόχος των παραστάσεων είναι ο αποστιγματισμός των ψυχικών διαταραχών, η πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τα ψυχικά προβλήματα μετά την κατάταξη στο στρατό, η πληροφόρηση για τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης και η καλλιέργεια μεγαλύτερης ανθεκτικότητας σε επίπεδο οικογένειας, κοινότητας και στρατιωτικού σώματος. Το Θέατρο του Πολέμου έχει παρουσιαστεί εκτενώς σε βετεράνους και πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Μέχρι σήμερα, πάνω από 80.000 εν ενεργεία στρατιωτικοί, απόστρατοι και οι οικογένειές τους έχουν συμμετάσχει σ’ αυτές τις παραστάσεις, συζητώντας ανοιχτά για τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι.

Μερικές ακόμα θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζουν κλασικά αρχαιοελληνικά κείμενα είναι Η Αντιγόνη στο Φέργκιουσον, η οποία χρησιμοποιεί την Αντιγόνη του Σοφοκλή για να ανοίξει διάλογο μεταξύ της ισχύος του νόμου και της τοπικής κοινωνίας, καταλήγοντας σε συμβιβασμό, Ο Ηρακλής στο Μπρούκλιν, η οποία, με αφορμή τον Ηρακλή Μαινόμενο του Ευριπίδη, πραγματεύεται το ζήτημα της ένοπλης βίας και ο Προμηθέας στη Φυλακή, η οποία χρησιμοποιεί τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου ως καταλύτη για συζήτηση σχετικά με τις δυσκολίες της κοινωνικής επανένταξης πρώην κρατουμένων. Επιπρόσθετα, το Θέατρο του Πολέμου χρησιμοποιεί μοντέρνα και σύγχρονα έργα όπως τον μονόλογο Rum and Vodka του Conor McPherson προκειμένου να αναδείξει το ζήτημα του αλκοολισμού και της κατάχρησης ουσιών, το έργο Long Days Journey into Night του Eugene ONeill, ως αφορμή για συζητήσεις σχετικά με το θέμα του εθισμού και της κατάχρησης ναρκωτικών, καθώς και το Tape του Stephen Belber με στόχο να ανοίξει διάλογο για το ζήτημα της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης.

Κατά τη θητεία του Doerries στo Theater of War Productions, ο θίασος έχει παρουσιάσει διαφορετικές παραστάσεις στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

To Θέατρο του Πολέμου συνιδρύθηκε το 2009 από τον Bryan Doerries και τον Phyllis Kaufman, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Παραγωγής από το 2009 έως το 2016. Σήμερα, ο Doerries είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου του Πολέμου. Τον Μάρτιο του 2017, ο Doerries επιλέχθηκε για τη θέση του δημόσιου καλλιτέχνη (PAIR) της πόλης της Νέας Υόρκης. Κατά τη διετή διάρκεια αυτού του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Doerries θα παρουσιάσει περισσότερες από 60 εκδηλώσεις του Θεάτρου του Πολέμου σε κοινότητες βετεράνων αλλά και πολιτών σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Bryan Doerries, Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Ο Bryan Doerries, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου του Πολέμου (Theater of War), είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής που έχει τη βάση του στο Μπρούκλιν.

Με στόχο να διαδώσει τη δυναμική της κλασικής λογοτεχνίας καθώς και τη διαχρονικότητά της, ο Bryan Doerries χρησιμοποιεί κλασικά αρχαιοελληνικά έργα για την ανακούφιση ατόμων και κοινοτήτων βασανισμένων από τα τραύματα του πολέμου και τον πόνο της απώλειας.

Κατά τη θητεία του Doerries στo Theater of War Productions, ο θίασος έχει παρουσιάσει διαφορετικές παραστάσεις σε όλη τη χώρα και παγκοσμίως. Το Theater of War Productions μέσα από δραματικές αναγνώσεις θεμελιωδών έργων του θεάτρου και δημόσιες συζητήσεις πραγματεύεται ζητήματα όπως οι ψυχικές διαταραχές λόγω έκθεσης σε ένοπλες συγκρούσεις, η παρηγορητική φροντίδα, οι σχέσεις μεταξύ κοινότητας και αστυνομίας, η αναμόρφωση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, η ένοπλη βία, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η κατάχρηση ουσιών και ο εθισμός.

Το βιβλίο του Doerries, The Theater of War: What Ancient Greek Tragedies Can Teach Us Today, εκδόθηκε από τον Alfred A. Knopf, τον Σεπτέμβριο του 2015, μαζί με ένα τόμο με μεταφράσεις αρχαίων Ελληνικών τραγωδιών με τίτλο All That You’ve Seen Here is God.

Το γλαφυρό μυθιστόρημά του με τίτλο The Odyssey of Sergeant Jack Brennan, μια προσαρμογή της Οδύσσειας του Ομήρου, όπως τη διηγήθηκε ένας πεζοναύτης στην ομάδα του, εκδόθηκε από το Pantheon τον Απρίλιο του 2016. Ο Doerries πραγματοποιεί διαλέξεις πάνω στο έργο του σε πολιτιστικούς χώρους σε όλο τον κόσμο και, τα τελευταία χρόνια, έχει διδάξει μαθήματα στο Princeton University, στο Stella Adler Studio of Acting και στο Bard Prison Initiative.

Ο Doerries είναι υπερήφανος απόφοιτος του Kenyon College και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Alliance for Young Artists & Writers and Friends of the Young Writers Workshop. Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει, ο Doerries είναι επίτιμος Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Γραμμάτων του Kenyon College και τον Μάρτιο του 2017 ονομάστηκε από το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων και το Τμήμα Πολιτιστικών Υποθέσεων ως ο Δημόσιος Artist-in-Residence (PAIR) της πόλης της Νέας Υόρκης. Κατά τη διετή διάρκεια του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας, o Doerries θα παρουσιάσει περισσότερες από 60 εκδηλώσεις σε διαφορετικές κοινότητες σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: