Summer Nostos Festival Ημέρα 5η – Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

theatro-tou-polemou-i-antigoni-sto-fergkiouson

Ημέρα 5η – Πέμπτη 22 Ιουνίου

Παράσταση Η Αντιγόνη στο Φέργκιουσον από το Θέατρο του Πολέμου, Συναυλία Saul Williams από την πρόσφατη δημιουργία του Martyr Loser King, Παράσταση χορού DÉS/ÉQUILIBRE/S σε χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη, Περφόρμανς από την φινλανδική χορωδία Mieskuoro Huutajat (Χορωδία των Ανδρών που Ουρλιάζουν), Θεαματικό show με το μάγο Mark Mitton και τον κωμικό Λάμπρο Φισφή με performers από ολόκληρο τον κόσμο, εκδήλωση λόγου Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη, Ανοιχτές συζητήσεις, Περφόρμανς, Παιχνίδι και Αθλητισμός συναντιούνται στην 5η ημέρα του Summer Nostos Festival!

Μουσική, χορός, παιχνίδια, αθλητισμός, αρχιτεκτονική και τέχνη συναντιούνται σε μια εβδομάδα με δωρεάν εκδηλώσεις που διοργανώνει και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). To Summer Nostos Festival (www.SNFestival.org) το πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, με ελεύθερη είσοδο για όλους, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνάντησης, έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών.

Η 5η ημέρα του SNFestival συνεχίζεται με μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και πλούσιο μουσικό πρόγραμμα:

E13. Saul_Williams_Geordie Wood (2)

Ο καλλιτέχνης-ακτιβιστής, Saul Williams, έρχεται στη σκηνή του Ξέφωτου για να εμπλέξει και να προβληματίσει το κοινό, με την πιο πρόσφατη δημιουργία του με τίτλο Martyr Loser King. Η καλλιτεχνική ταυτότητα του Williams περιλαμβάνει τις ιδιότητες του ράπερ, τραγουδιστή και συνθέτη, μουσικού, ποιητή, συγγραφέα και ηθοποιού, στο βάθος όμως παραμένει ποιητής. Ντύνει τις ηχογραφήσεις του με μεταφορική γλώσσα και θίγει σημαντικά ζητήματα, αναμειγνύοντας ποίηση και στοιχεία εναλλακτικής hip hop. Το Martyr Loser King αποτελεί το έκτο του άλμπουμ. Πρόκειται για ένα project πολυμέσων, το οποίο θίγει τον ψηφιακό διάλογο μεταξύ αναπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου και τους ήχους που τους ενώνουν, μέσω του πρωταγωνιστή της καλλιτεχνικής αφήγησης, έναν χάκερ με το κωδικό όνομα mrtyr_lsr_kng.

A. Foniadakis_Yiorgis Yerolymbos

Ο κλασικός και ο σύγχρονος χορός αλληλοεπιδρούν στην υδάτινη σκηνή του Καναλιού στην διττή παράσταση, DÉS/ÉQUILIBRE/S, υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, όπου μοιράζει τη σκηνή στην πειθαρχία και την αυστηρή δομή των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην σωματικότητα, τον αντικομφορμισμό και την ελευθερία των χορευτών σύγχρονου χορού από την ελεύθερη σκηνή, διατηρώντας ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον χορό.

theatro-tou-polemou-i-antigoni-sto-fergkiouson 001

Η ομάδα Θέατρο του Πολέμου (Theater of War) μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή την Αντιγόνη του Σοφοκλή, στην παράσταση Η Αντιγόνη στο Φέργκιουσον τοποθετώντας τα διαχρονικά ερωτήματα και διλήμματα του πρωτότυπου έργου στη σημερινή πραγματικότητα. Στην Αντιγόνη, ο ομώνυμος χαρακτήρας δεν μπορούσε να θάψει τον νεκρό Πολυνείκη. Στο Ferguson των ΗΠΑ το 2014, ο Michael Brown, αφού πυροβολήθηκε από την αστυνομία, έμεινε να κείτεται νεκρός στον δρόμο επί ώρες. Το έργο Η Αντιγόνη του Φέργκιουσον, πραγματεύεται τα περιστατικά αστυνομικής βίας και τον φυλετικό ρατσισμό και, μέσω του προσώπου της Αντιγόνης του Σοφοκλή, επιχειρεί να ανοίξει έναν διάλογο μεταξύ της ισχύος του νόμου και της τοπικής κοινωνίας, με στόχο τον συμβιβασμό. Στην παράσταση, μια ομάδα καταξιωμένων Αμερικανών ηθοποιών παρουσιάζει δραματοποιημένες απαγγελίες σκηνών της Αντιγόνης, ενώ ο χορός αποτελείται από εν ενεργεία ή βετεράνους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Mieskuoro Huutajat 2008
Mieskuoro Huutajat 2008

Η φινλανδική Mieskuoro Huutajat (Χορωδία των Ανδρών που Ουρλιάζουν), στο πλαίσιο του προγράμματος εικαστικών δρώμενων και περφόρμανς ‘Only Connect’, παρουσιάζει στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ μια περφόρμανς, με αποσπάσματα από ελληνικά και άλλα ευρωπαϊκά κείμενα, αποσυναρμολογημένα και επαναδομημένα σε νέα μορφή, που θα «φωναχτούν» με τρόπους που αποτυπώνουν το ιδιότυπο χιούμορ των καλλιτεχνών και τoν προκλητικό τους στοχασμό πάνω σε θέματα δημοκρατίας και συμμετοχής.

Mark Mitton

Ο μάγος Mark Mitton και ο κωμικός Λάμπρος Φισφής μας καλούν στο Circus Cosmos να ταξιδέψουμε στον κόσμο των τρικ και της παραπλάνησης με ακροβατικά, ζογκλερικά, χορό, κωμωδία, μαγικά και άλλα πολλά!

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συμμετέχει για 4η μέρα στο προγράμματος, με μια εκδήλωση λόγου για τον δοκιμιογράφο και ποιητή Δημήτριο Καπετανάκη με τίτλο Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη, με απαγγελία της ηθοποιού Κατερίνας Διδασκάλου.

Πριν από τις εκδηλώσεις η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα υποδεχθεί στο The Rehearsal Room τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ομάδας του Θεάτρου του Πολέμου, Bryan Doerries, και τον ράπερ Saul Williams, σε απρόβλεπτες συνομιλίες μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια: Καγιάκ στο Κανάλι, Αναρρίχηση, Capoeira, Kindergarten, Park Games, το διαδραστικό εργαστήριο Body Music, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με το Τουρνουά Ευστοχίας.

Η παράσταση της ομάδας STREB EXTREME ACTION συμμετέχει για τέταρτη ημέρα στο πρόγραμμα, και το διαδραστικό show Circus Outdoors μας επιφυλάσσει και πάλι εκπλήξεις σε πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ! Παράλληλα και καθόλη τη διάρκεια του SNFestival, συνεχίζεται η έκθεση αρχιτεκτονικής «Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop».

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

#SNFestival

[Πέμπτη 22 Ιουνίου > Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας]

Καγιάκ στο Κανάλι

18:00 –20:00 | Κανάλι | Αθλητισμός

https://www.snfestival.org/el/2017/186/kagiak-sto-kanali/

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Kindergarten
18:00 – 20:00 | Μεσογειακός Κήπος | Δραστηριότητες για παιδιά
https://www.snfestival.org/el/2017/206/kindergarten/
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Τουρνουά Ευστοχίας
18:00 – 20:30| Εσπλανάδα| Αθλητισμός
Για άτομα ηλικίας 6-65 ετών
https://www.snfestival.org/el/2017/226/tournoua-eystohias/
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Park Games

18:00 –21:30 | Ξέφωτο | ΣΤΙΒΟΣ

https://www.snfestival.org/el/2017/196/park-games/

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη
18:30 | Πύργος Βιβλίων, EBE | Ομιλίες

https://www.snfestival.org/el/2017/226/o-dimitrios-kapetanakis-anagnostis-kai-oi-anagnostes-tou-kapetanaki/

Ομιλητές: Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ

Κώστας Ιωαννίδης, Ιστορικός τέχνης, επίκουρος καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής Τέχνης ΑΣΚT

Εμμανουέλα Κάντζια, Δρ. Συγκριτικής Φιλολογίας, καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση

Συντονιστής: Μάνος Δημητρακόπουλος, Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ

Διαβάζει η ηθοποιός: Κατερίνα Διδασκάλου

Αναρρίχηση

18:30 – 21:30 | Πίδακες Νερού | Αθλητισμός

Για άτομα ηλικίας 6 – 65 ετών 

https://www.snfestival.org/el/2017/186/anarrihisi/

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Mieskuoro Huutajat (Χορωδία των Ανδρών που Ουρλιάζουν)

19:00 | Αγορά| Εικαστικά & Εκθέσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/226/mieskuoro-huutajat-i-horodia-ton-andron-pou-oyrliazoun/

Capoeira

19.30 – 20.30 | Ξέφωτο | Αθλητισμός

Για άτομα ηλικίας 6-65

https://www.snfestival.org/el/2017/186/capoeira/

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

The Rehearsal Room: Bryan Doerries
19:00 – 19:30| Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ | Συζητήσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/226/the-rehearsal-room-bryan-doerries/

STREB EXTREME ACTION

19:30 | Λαβύρινθος | Χορός

https://www.snfestival.org/el/2017/186/streb-extreme-action/

Συντελεστές: Fabio Tavares: Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής,  Cassandre Joseph: Performer – Ηρωίδα Δράσης, Leonardo Giron Torres: Performer – Ήρωας Δράσης, Jackie Carlson: Performer – Ηρωίδα Δράσης, Daniel Rysak: Performer – Ήρωας Δράσης, Felix Hess: Performer – Ήρωας Δράσης, Jamarious Stewart: Performer – Ήρωας Δράσης, Loganne Bond: Performer – Ηρωίδα Δράσης, Matt Mcewen: Performer – Ήρωας Δράσης

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στον Λαβύρινθο.

Circus Cosmos

19:30, 23:00| Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ | Άλλες Δράσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/226/circus-cosmos/
Συντελεστές:  Shaunna Kotka, Juggling Tango, Captain Frodo, Anna Jack, Sara Toscano, The Anastasini Brothers

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

Βοdy Μusic

20:00 – 20:30 | Μουσικός Κήπος | Άλλες Δράσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/216/body-music/

Συντελεστές: Θάνος Δασκαλόπουλος, Χορογραφία / Instructor

DÉS/ÉQUILIBRE/S

20:30 | Κανάλι | Χορός

https://www.snfestival.org/el/2017/226/d%C3%A9s%C3%A9quilibres/
Συντελεστές: Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σύνολο 12 ανεξάρτητων χορευτών, 22 σπουδαστές της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Μουσική: Philip Glass, Julien Tarride, Κοστούμια: Αναστάσιος Σοφρωνίου

Θέατρο του Πολέμου Η Αντιγόνη στο Φέργκιουσον
20:30 | Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ| Θέατρο
https://www.snfestival.org/el/2017/226/theatrotoupolemouiantigonistofergkiouson/
Συντελεστές: Anika Noni Rose: Αντιγόνη, David Patrick Kelly: Τειρεσίας/Άγγελος, Duane Foster: Αίμων
Marjolaine Goldsmith: Ισμήνη/Ευρυδίκη, Σκηνοθεσία: Bryan Doerries, Μουσική διεύθυνση /σύνθεση: Phil Woodmore. Η ομάδα τραγουδιστών του Phil Woodmore αποτελείται από αστυνομικούς, τις συζύγους τους, δασκάλους και μέλη της κοινότητας από το Σαιν Λούις, Μιζούρι.

The Rehearsal Room: Saul Williams

21:00 – 21:30 | Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ | Συζητήσεις
https://www.snfestival.org/el/2017/226/the-rehearsal-room-saul-williams/

Saul Williams Martyr Loser King
22:00 | Ξέφωτο
| Μουσική
https://www.snfestival.org/el/2017/226/saul-williams-martyrloserking/
Συντελεστές: Saul Williams, Thavius Beck

>Όλες τις ημέρες<

Αρχιτεκτονική Έκθεση «Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop»

06.00 – 00.00 | Φάρος | Εικαστικά & Εκθέσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/186/arhitektoniki-ekthesi-piece-by-piece-renzo-piano-building-workshop/

Γιάννης Μπεχράκης

9:00 – 22:00 | 2ος Όροφος ΕΒΕ | Εικαστικά & Εκθέσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/186/giannis-mpehrakis/

Circus Outdoors

Όλες τις ώρες | Ανοιχτοί Χώροι στο ΚΠΙΣΝ | Άλλες Δράσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/186/circus-outdoors/

Συντελεστές: Anna Jack, Aj Silver, Grant Goldie

Κύπελλο Σπύρου Λούη

06:00 – 00:00 | Υποδοχή ΚΠΙΣΝ | Εικαστικά & Εκθέσεις

https://www.snfestival.org/el/2017/186/kypello-spyrou-loui/

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

[Λίγα λόγια για το SNFestival]

Το Summer Nostos Festival (SNFestival) είναι ένα φεστιβάλ τέχνης, άθλησης και εκπαίδευσης, ανοιχτό σε όλους. Μουσική, χορός, αθλητισμός, τέχνες και αρχιτεκτονική, συζητήσεις, προβολές και προγράμματα για παιδιά και οικογένειες συναντιούνται κάθε Ιούνιο, για μία εβδομάδα, μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το SNFestival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το SNFestival βρίσκει ιδανικό χώρο διεξαγωγής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πολλαπλά σημεία του ΚΠΙΣΝ, εντός και εκτός των κτιρίων, φιλοξενούν εκδηλώσεις και δρώμενα, επιβεβαιώνοντας την αποστολή του ΚΠΙΣΝ, να προσφέρει έναν δυναμικό, ανοιχτό δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους.

Η υλοποίηση του Summer Nostos Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης και συνεχιζόμενης υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ΚΠΙΣΝ.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Διοργάνωση / Δωρεά Με τη συνεργασία

DIORGANOSI DOREA

>Πέμπτη 22 Ιουνίου<

[Αναλυτικές περιγραφές για το πρόγραμμα της ημέρας]

Καγιάκ στο Κανάλι

18:00 –20:00 | Κανάλι | Αθλητισμός

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία μικρών και μεγάλων με το άθλημα του καγιάκ, με αφετηρία το περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Η επαφή με το νερό στις εγκαταστάσεις του Καναλιού αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας!
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Kindergarten
18:00 – 20:00 | Μεσογειακός Κήπος| Δραστηριότητες για παιδιά
Στο Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, τα παιδιά θα ασχοληθούν με διάφορα δημιουργικά παιχνίδια κατασκευών και ζωγραφικής, ανακαλύπτοντας την χαρά της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας.
Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Τουρνουά Ευστοχίας

18:00 – 20:30| Εσπλανάδα| Αθλητισμός

Για άτομα ηλικίας 6-65 ετών

Πόσο καλά στοχεύετε; Θέτετε στόχους; Διατηρείτε την συγκέντρωση σας; Ηρεμία, συγκέντρωση, σταθερότητα, καλή όραση και σιγουριά στη λήψη αποφάσεων θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά επίτευξης των στόχων που σας περιμένουν σε αυτό το τουρνουά, μέσα από μία επιλογή διασκεδαστικών ατομικών παιχνιδιών στόχευσης με διαφορετικό μέσο, σε διαφορετικούς στόχους, σταθερούς και μη.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Park Games

18:00 –21:30 | Ξέφωτο | ΣΤΙΒΟΣ

Μια σειρά από ψυχαγωγικά παιχνίδια κινητικών και νοητικών δεξιοτήτων μέσα από τα οποία οικογένειες θα γνωρίσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τα στοιχεία της συνεργασίας, του προσανατολισμού, της αντίληψης, της οπτικής μνήμης και της λήψης αποφάσεων μέσα από την κίνηση.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη
18:30 | Πύργος Βιβλίων, EBE | Ομιλίες

Ο δοκιμιογράφος και ποιητής Δημήτριος Καπετανάκης (1912-1944) διακρινόταν για τη βαθιά του καλλιέργεια, την ευαισθησία και το εξαιρετικό αναγνωστικό του κριτήριο. Πολύγλωσσος, με σπουδές στην Αθήνα, τη Χαϊδελβέργη και το Καίμπριτζ, με ανησυχίες που μοιράζονταν ανάμεσα στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία και τις εικαστικές τέχνες, διαμόρφωσε έναν ιδιαίτερο δοκιμιακό λόγο. Η αναζήτηση της φιλοσοφίας στη λογοτεχνία και το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο πέρα και πάνω από το έργο (ο Καπετανάκης υπήρξε πράγματι αναγνώστης του βίου) τον διαφοροποιούν από τους δοκιμιογράφους και κριτικούς της γενιάς του. Οι εισηγητές της ημερίδας θα επιχειρήσουν να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα της σκέψης του, όπως αυτή προκύπτει μέσα από το διάλογό του με τον Πλάτωνα και τον Κίρκεγκωρ· τον Ντοστογιέβσκι, τον Προυστ και την Ντίκινσον· τον Βίνκελμαν, τον Βαν Γκογκ και τον Τσαρούχη.
Ομιλητές: Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ

Κώστας Ιωαννίδης, Ιστορικός τέχνης, επίκουρος καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής Τέχνης ΑΣΚT

Εμμανουέλα Κάντζια, Δρ. Συγκριτικής Φιλολογίας, καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση

Συντονιστής: Μάνος Δημητρακόπουλος, Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ

Διαβάζει η ηθοποιός: Κατερίνα Διδασκάλου

Αναρρίχηση

18:30 – 21:30 | Πίδακες Νερού | Αθλητισμός

Για άτομα ηλικίας 6 – 65 ετών 

Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε; Πόσο καλά γνωρίζετε το σώμα σας; Φοβάστε τα ύψη;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν στην πίστα αναρρίχησης. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, σας περιμένουμε να γνωρίσετε αυτό το νέο άθλημα με την βοήθεια και καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών μας.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Mieskuoro Huutajat 2008

Mieskuoro Huutajat (Χορωδία των Ανδρών που Ουρλιάζουν)

19:00 | Αγορά | Εικαστικά & Εκθέσεις

Η Mieskuoro Huutajat είναι μία φινλανδική χορωδία που ιδρύθηκε το 1987 στο Ούλου της Φινλανδίας από τον συνθέτη και μαέστρο Petri Sirviö αλλά δεν τραγουδά ούτε μια νότα. Αψηφώντας τις κοινές προσδοκίες, αποτελεί επί της ουσίας ένα ανσάμπλ χορωδιακού θορύβου. Αντλώντας από τον σκανδιναβικό υπαρξισμό με ένα ιδιοσυγκρασιακό τρόπο, η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει μία μορφή τέχνης με οικουμενική απήχηση. Τα μέλη της χορωδίας, ντυμένα με πανομοιότυπα μαύρα κουστούμια, εισέρχονται με χαρακτηριστικό τρόπο στον χώρο σαν παραστρατιωτική οργάνωση και αρχίζουν να ουρλιάζουν, να κραυγάζουν και να φωνάζουν αποσπάσματα από κείμενα που εκτείνονται από εθνικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια μέχρι παιδικά τραγουδάκια, ποιήματα και διεθνείς συνθήκες. Κάποιες φορές το κείμενο αποδίδεται σαν μία σύνθετη ρυθμική δομή, κάποιες άλλες σαν μία απλή αλλά βροντερή ανάγνωση. Η πειθαρχημένη έκφραση αναμειγνύεται με μία ωμή δύναμη και η ακριβής άρθρωση μπλέκεται με άναρθρες κραυγές.

Οι περφόρμανς τους πραγματοποιούνται σε πολιτιστικά ιδρύματα, ή δίπλα στη θάλασσα, σε βουνοκορφές ή σε δημόσιους χώρους όπως σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, Ολυμπιακά στάδια ή απλώς στον δρόμο.

Στις δύο περφόρμανς τους στο ΚΠΙΣΝ, αποσπάσματα από ελληνικά και άλλα ευρωπαϊκά κείμενα, αποσυναρμολογημένα και επαναδομημένα σε νέα μορφή, θα «φωναχτούν» με τρόπους που αποτυπώνουν το ιδιότυπο χιούμορ των καλλιτεχνών και τoν προκλητικό τους στοχασμό πάνω σε θέματα δημοκρατίας και συμμετοχής.

Capoeira

19.30 – 20.30 | Ξέφωτο | Αθλητισμός

Για άτομα ηλικίας 6-65

Η Capoeira είναι μία αφρο-βραζιλιάνικη τέχνη, που εμπεριέχει στοιχεία χορού, ακροβατικών, μουσικής και φιλοσοφίας. Μέσω του χορού και με τη συνοδεία μουσικής, οι ασκούμενοι θα μυηθούν με απλές βασικές κινήσεις στην κουλτούρα της συγκεκριμένης τέχνης. Θα ακολουθήσει επίδειξη με προχωρημένες τεχνικές, ζωντανή μουσική (Bateria) και επίδειξη ακροβατικών.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

The Rehearsal Room: Bryan Doerries
19:00 – 19:30| Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ | Συζητήσεις

Στον όμορφο και εξαιρετικής ακουστικής χώρο δοκιμών της χορωδίας της ΕΛΣ, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα κρατήσει σημειώσεις, θα επιμεληθεί και θα συντονίσει συζητήσεις μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών που θα προηγηθούν των live εκδηλώσεων. Μισάωρες απρόβλεπτες συνομιλίες, μία καλλιτεχνική παρέα, και εντελώς off the record!

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.

STREB EXTREME ACTION

19:30 | Λαβύρινθος | Χορός

Αψηφώντας τους νόμους της φυσικής, η ομάδα «ηρώων-δράσης» με την ονομασία Streb Extreme Action, της πολυβραβευμένης χορογράφου Elizabeth Streb, καταλαμβάνει τον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για μια σειρά παραστάσεων που θα κόψουν την ανάσα.

Η Elizabeth Streb είναι μια Αμερικανίδα χορογράφος, performer και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Αφού αποφοίτησε από το πρόγραμμα χορού του State University of New York το 1972, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με πειραματικές ομάδες.

Με αφετηρία την άποψη πως για την ίδια και τους χορευτές της η πρόβα προσομοιάζει περισσότερο σε πειραματικό εργαστήριο που εξετάζει τους επιστημονικούς νόμους σε σχέση με το σώμα, ίδρυσε το 1985 δική της χορευτική ομάδα, τους Streb Extreme Action.

Τα μέλη της ομάδας της Elizabeth Streb, συνδυάζουν δεξιοτεχνία και τεχνική. Παρά την εμπειρία τους στο χώρο των γυμναστικών επιδείξεων, των τεχνών του τσίρκου και του μουσικού θεάτρου, τα μέλη της ομάδας καλούνται να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι performers περπατούν ανάποδα, περιστρέφονται ο ένας πάνω από τον άλλο, κάνουν βουτιές με το κεφάλι, δένονται πάνω σε περιστρεφόμενες κατασκευές, συγκρούονται με τοίχους και κάνουν οτιδήποτε μπορεί να ακούγεται αρκετά επικίνδυνο ώστε να το επιχειρήσουν.

Συντελεστές: Συντελεστές: Fabio Tavares: Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Cassandre Joseph: Performer – Ηρωίδα Δράσης, Leonardo Giron Torres: Performer – Ήρωας Δράσης, Jackie Carlson: Performer – Ηρωίδα Δράσης, Daniel Rysak: Performer – Ήρωας Δράσης, Felix Hess: Performer – Ήρωας Δράσης, Jamarious Stewart: Performer – Ήρωας Δράσης, Loganne Bond: Performer – Ηρωίδα Δράσης, Matt Mcewen: Performer – Ήρωας Δράσης

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στον Λαβύρινθο.

Circus Cosmos

19:30, 23:00| Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ | Άλλες Δράσεις

Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ο μάγος Mark Mitton μαζί με τον κωμικό Λάμπρο Φισφή θα φιλοξενήσουν ένα θεαματικό show με performers από ολόκληρο τον κόσμο. Ακροβατικά, ζογκλερικά, χορός, κωμωδία, μαγικά και άλλα πολλά θα σας συναρπάσουν!

Συντελεστές:  Shaunna Kotka, Juggling Tango, Captain Frodo, Anna Jack, Sara Toscano, The Anastasini Brothers

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

 BodyMusic_ Iselin Jansen

Βοdy Μusic

20:00 – 20:30 | Μουσικός Κήπος | Άλλες Δράσεις

Από την Τετάρτη 21/6 ως και την Παρασκευή 23/6, οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο Μουσικής Σώματος (Body Music Workshop), υπό την καθοδήγηση του Θάνου Δασκαλόπουλου.

Από το Kecak της Ινδονησίας, το Zapateado και τα Palmas του Flamenco, μέχρι το Αφροαμερικάνικο Ηambone και το stepping, το σώμα αποτελεί το κατεξοχήν πρωτογενές μέσο μουσικής και χορευτικής έκφρασης. Ο συνδυασμός των χορευτικών αυτών αρχών με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, δημιουργούν ένα νέο αυτόνομο μέσο έκφρασης, το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ανθρώπινο σώμα για την ταυτόχρονη παραγωγή μουσικής και χορού.

Ο Θάνος Δασκαλόπουλος είναι χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος με αξιοσημείωτη παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως βασικός εκπρόσωπος του Βody Μusic στην Ελλάδα, βασίζει τη δουλειά του στην μουσική που εκφράζεται από τους ήχους του σώματος και της κρουστικής κίνησης, παίζοντας και αναμιγνύοντας διάφορα μουσικά στυλ, όπως jazz, funk, afro και latin μαζί με ανατολίτικα και βαλκανικά στοιχεία.

Συντελεστές: Θάνος Δασκαλόπουλος, Χορογραφία / Instructor

DÉS/ÉQUILIBRE/S

20:30 | Κανάλι | Χορός

Μεγαλωμένος στην Ιεράπετρα, ο Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανακάλυψε από μικρός την αγάπη του για το χορό. Σπούδασε για δύο χρόνια στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια έλαβε υποτροφία, για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, στη σχολή Rudra-Béjart στη Λωζάνη. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τις σπουδαιότερες ομάδες χορού στον κόσμο, ξεχωρίζοντας για τη δυναμική των χορογραφιών του. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης χορογραφεί τη διττή παράσταση και μοιράζει τη σκηνή στην πειθαρχία και την αυστηρή δομή των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην σωματικότητα, τον αντικομφορμισμό και την ελευθερία των χορευτών σύγχρονου χορού από την ελεύθερη σκηνή, διατηρώντας ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον χορό. Ο συγκερασμός και η ισορροπία των αντιθετικών στοιχείων των δυο ειδών, στις πολύπτυχες χορογραφίες του, αποτελεί προσωπικό ιδίωμα του διεθνούς χορογράφου. Συναυτουργοί στη νέα του δουλειά, το νερό, η ρευστότητα και η εξαγνιστική του δύναμη καθώς και οι υποβλητικοί ήχοι του Philip Glass από το εμβληματικό έργο Koyaanisqatsi και από τα Façades, company movements I & II από το quartet no 2 Symphony no 3.

Συντελεστές: Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σύνολο 12 ανεξάρτητων χορευτών, 22 σπουδαστές της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Μουσική: Philip Glass, Julien Tarride, Κοστούμια: Αναστάσιος Σοφρωνίου

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)

Θέατρο του Πολέμου Η Αντιγόνη στο Φέργκιουσον

20:30 | Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ | Άλλες Δράσεις

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή από την ομάδα Theater of War, τοποθετώντας τα διαχρονικά ερωτήματα και διλήμματα του έργου στη σημερινή πραγματικότητα.

Η παράσταση Antigone in Ferguson έκανε πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016, με τρείς εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις. Σε κάθε παράσταση, μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών παρουσιάζει δραματοποιημένες απαγγελίες σκηνών της Αντιγόνης. Τα χορικά μέρη ερμηνεύονται από μια χορωδία γκόσπελ, αποτελούμενη από 12 τραγουδιστές από το St. Louis και δώδεκα τραγουδιστές της τοπικής κοινότητας στην οποία παρουσιάζεται το έργο κάθε φορά.

Η ομάδα Theater of War υλοποιεί projects που εστιάζουν σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, μέσω της παρουσίασης δραματοποιημένων απαγγελιών και ανοιχτής δημόσιας συζήτησης που ακολουθεί. Χρησιμοποιώντας το θέατρο για τη θέσπιση ενός κοινού λεξιλογίου, στοχεύει στην εκκίνηση ενός δημιουργικού διαλόγου που θα προάγει τη συμπόνια, την εμπάθεια, την κατανόηση και τη θετική δράση.
Συντελεστές: Anika Noni Rose: Αντιγόνη, David Patrick Kelly: Τειρεσίας/Άγγελος, Duane Foster: Αίμων
Marjolaine Goldsmith: Ισμήνη/Ευρυδίκη, Σκηνοθεσία: Bryan Doerries, Μουσική διεύθυνση /σύνθεση: Phil Woodmore. Η ομάδα τραγουδιστών του Phil Woodmore αποτελείται από αστυνομικούς, τις συζύγους τους, δασκάλους και μέλη της κοινότητας πίστης από το Σαιν Λούις, Μιζούρι.

The Rehearsal Room: Saul Williams
21:00 – 21:30 | Xώρος Δοκιμών Χορωδίας, ΕΛΣ | Συζητήσεις

Στον όμορφο και εξαιρετικής ακουστικής χώρο δοκιμών της χορωδίας της ΕΛΣ, η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) θα κρατήσει σημειώσεις, θα επιμεληθεί και θα συντονίσει συζητήσεις μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών που θα προηγηθούν των live εκδηλώσεων. Μισάωρες απρόβλεπτες συνομιλίες, μία καλλιτεχνική παρέα, και εντελώς off the record!

*Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγιέ ισογείου της ΕΛΣ.

Saul Williams Martyr Loser King

22:00 | Ξέφωτο | Μουσική

Ο καλλιτέχνης-ακτιβιστής Saul Williams έρχεται στη σκηνή του Ξέφωτου, για να εμπλέξει και να προβληματίσει το κοινό με την πιο πρόσφατη δημιουργία του με τίτλο MartyrLoserKing.

Η καλλιτεχνική του ταυτότητα περιλαμβάνει τις ιδιότητες του ράπερ, τραγουδιστή και συνθέτη, μουσικού, ποιητή, συγγραφέα και ηθοποιού. Αποφοίτησε από το Morehouse College της Ατλάντα με πτυχίο στην υποκριτική και τη φιλοσοφία και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην υποκριτική από το Tisch School of the Arts του NYU.

Ο Saul Williams όμως κατά βάθος παραμένει ποιητής. Ντύνει τις ηχογραφήσεις του με μεταφορική γλώσσα και θίγει σημαντικά ζητήματα, αναμειγνύοντας ποίηση και στοιχεία εναλλακτικής hip hop.

Το Martyr Loser King αποτελεί το έκτο του άλμπουμ. Πρόκειται για ένα project πολυμέσων, το οποίο θίγει τον ψηφιακό διάλογο μεταξύ αναπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου και τους ήχους που τους ενώνουν, μέσω του πρωταγωνιστή της καλλιτεχνικής αφήγησης, έναν χάκερ με το κωδικό όνομα mrtyr_lsr_kng.Το μουσικό είδος του δίσκου, όπως και η μουσική ταυτότητα του ίδιου, δεν περιορίζεται σε μια κατηγορία, υιοθετώντας έντονα στοιχεία διαφορετικών ειδών που στόχο έχουν να μεταφέρουν στον ακροατή το δυναμισμό των στίχων αλλά και τον προβληματισμό πίσω από τη δημιουργία.
Συντελεστές: Saul Williams, Thavius Beck

>Όλες τις ημέρες<

Αρχιτεκτονική Έκθεση «Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop»

06.00 – 00.00 | Φάρος | Εικαστικά & Εκθέσεις

Η έκθεση ‘Piece by Piece – Renzo Piano Building Workshop’ περιλαμβάνει αναπαραστάσεις αρχιτεκτονικών έργων των τελευταίων τριάντα ετών από το Renzo Piano Building Workshop. Αποτελείται από 18 μονογραφίες-εγκαταστάσεις σε τραπέζια, αφιερωμένα το καθένα σε ένα έργο, που μέσα από μοντέλα, σχέδια, φωτογραφίες και βίντεο, διηγούνται την ιστορία των διαφόρων projects του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου.

Οι μακέτες, σαν νησιά, παρουσιάζουν μια μεγάλη γκάμα έργων, όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και αεροδρόμια έως ιδιωτικές κατοικίες, εξιστορώντας τη διαδικασία σχεδιασμού των κτιρίων, από το όραμα και την σύλληψη, έως την κατασκευή.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop ιδρύθηκε το 1981.

Σήμερα, 130 ειδικοί σε θέματα αρχιτεκτονικής και μηχανολογίας συνεργάζονται με τον Ιταλό αρχιτέκτονα στα γραφεία του στο Παρίσι, στη Γένοβα και στη Νέα Υόρκη. Μαζί τους, ο Renzo Piano έχει αναπτύξει μερικά από τα πλέον αναγνωρίσιμα και σημαντικά έργα του σε όλο τον κόσμο, όπως είναι ο τερματικός σταθμός του διεθνούς αεροδρομίου Kansai στην Οσάκα, το Μουσείο του Ιδρύματος Beyeler στη Βασιλεία, το Πολιτιστικό Κέντρο Jean-Marie Tjibaou στη Νέα Καληδονία, η αίθουσα συναυλιών Music Park Auditorium στη Ρώμη, η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Morgan στη Νέα Υόρκη, η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η σύγχρονη πτέρυγα του Art Institute του Σικάγο, το νέο Whitney Museum στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η παρουσίαση στο ΚΠΙΣΝ, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδεύουσας έκθεσης που ξεκίνησε την πορεία της το 2013 στην Gagosian Gallery στη Νέα Υόρκη. Προηγούμενοι σταθμοί της έκθεσης ήταν η Πάντοβα, το 2014, στο πλαίσιο της International Biennial Architecture, στο Palazzo della Ragione, και η Σανγκάη το 2015, όπου η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Power Station of Art. Τόσο η δημιουργία της έκθεσης, όσο και η περιοδεία της στις πόλεις που προηγήθηκαν της Αθήνας, αλλά φυσικά και η παραμονή της στο ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας του ΚΠΙΣΝ έχει δηλώσει για την έκθεση: «Είναι σίγουρα δύσκολο να εκθέσεις επιτυχώς την αρχιτεκτονική. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το να βρίσκεσαι στο ίδιο το κτίριο, την αίσθηση της υβριδικής υφής μιας πόλης ή τη συνεχή ροή των φωνών που συνθέτουν τους ήχους της ζωής. Ωστόσο, μια αρχιτεκτονική έκθεση, μπορεί να μεταφέρει με σαφήνεια κάτι από τη συνθετότητα και την κοινή διαδικασία. 

Γιάννης Μπεχράκης

9:00 – 22:00 | 2ος Όροφος ΕΒΕ | Εικαστικά & Εκθέσεις

O διεθνώς αναγνωρισμένος φωτοδημοσιογράφος Γιάννης Μπεχράκης είναι διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο ίδιος έχει κερδίσει Pulitzer (2016) και έχει τιμηθεί με δεκάδες άλλες διακρίσεις.

Στην πρόσφατη δουλειά του αποτυπώνει το οδοιπορικό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Πρόσωπα, χώροι υποδοχής ή μετακίνησης, ενδιάμεσοι σταθμοί αλλά και στιγμιότυπα από την ατμόσφαιρα που διέπει το επώδυνο και συχνά ατέλειωτο ταξίδι των προσφύγων, αιχμαλωτίζονται στο φακό του, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στον θεατή των εικόνων που φιλοξενεί το ΚΠΙΣΝ. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες του, καταλαβαίνει κανείς πως η κρίση που απεικονίζεται και βιώνεται στις μέρες μας είναι βαθιά ανθρωπιστική, κι αυτό ο Μπεχράκης το καταγράφει με απαράμιλλο τρόπο.

Circus Outdoors

Όλες τις ώρες | Ανοιχτοί Χώροι στο ΚΠΙΣΝ | Άλλες Δράσεις

Περπατώντας στους χώρους του ΚΠΙΣΝ μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε αναπάντεχες εκπλήξεις και διαδραστικά show!

Συντελεστές

Anna Jack, Aj Silver, Grant Goldie

Κύπελλο Σπύρου Λούη

06:00 – 00:00 | Υποδοχή ΚΠΙΣΝ | Εικαστικά & Εκθέσεις

Το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 1896, εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ. Το ιστορικό κειμήλιο αγοράστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε δημοπρασία του οίκου Christie’s όταν διατέθηκε προς πώληση από τον εγγονό του δρομέα. Η απόκτηση του Κυπέλλου συνοδεύτηκε από την άμεση δέσμευση του Ιδρύματος να το καταστήσει προσιτό στο ευρύ κοινό και να το μοιραστεί με όλους, εκθέτοντάς το μόνιμα στο ΚΠIΣΝ μετά την ολοκλήρωσή του. Έως τότε, περισσότεροι από 3.500.000 επισκέπτες είχαν ήδη την ευκαιρία να δουν το Κύπελλο από κοντά, κατά τη φιλοξενία του στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.