Ο ΣΑΠΟΕ απαντά στην Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τις δηλώσεις της για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Αθήνα, 10/7/2017
Η Υπουργός Πολιτισμού για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το γεφύρι … της «Πλάκας»

Σταμάτησε η κα Κονιόρδου την Αγιουβέρδα και ασχολήθηκε ως Υπουργός Πολιτισμού με την κινηματογραφική πολιτική τοποθετώντας νέο ΔΣ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Τώρα πια αρχίσαμε εμείς την Αγιουβέρδα και αφήσαμε την κινηματογραφική παραγωγή για να είμαστε πλέον έτοιμοι να υποδεχτούμε τις νέες προκλήσεις των ΟΥΦΟ μετά την κοινοποίηση του Διαστημικού προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Το καλύτερο τελικά θα ήταν η κα Κονιόρδου να την ξαναρχίσει την Αγιουβέρδα και εμείς να ξανακάνουμε ταινίες.

Δημοσιοποιούμε την εξώδικη απάντηση που είχε αποστείλει ο Σ.Α.Π.Ο.Ε στ’ αφηγήματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που δημοσιεύτηκαν ως δήθεν αποκάλυψη της αλήθειας για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το οποίο είχαμε κοινοποιήσει και στην κα Κονιόρδου πριν από την συνέντευξή της που έδωσε στις 8.7.2017 στην ίδια εφημερίδα και μίλησε μεταξύ άλλων για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Από τη συνέντευξή της μάθαμε για το μεγάλο στοίχημα με το γεφύρι … της «Πλάκας».
To Δ.Σ. του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.)

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (Σ.Α.Π.Ο.Ε), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ζαίμη αρ. 27, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ΑΦΜ 090194228.
ΠΡΟΣ Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

Ένεκα της σοβαρότητας του ζητήματος που δημοσιοποιήθηκε στο τύπο σχετικά με το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο «Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου» το οποίο εσείς εποπτεύετε δυνάμει του άρθρου 9 του ν. 3905/2010, ΣΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ με την παρούσα την από 26 Ιουνίου 2017 Εξώδικη Πρόσκληση – Δήλωσή μας απευθυνόμενη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ του ως άνω νομικού προσώπου επιδοθείσα την 26 και 27 Ιουνίου 2017, προς γνώση σας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την οποία απευθύνεται για να λάβει γνώση, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

28 Ιουνίου 2017

Για το Δ.Σ του Σ.Α.Π.Ο.Ε

 

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και κάθε Αρχής ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ .

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

(Σ.Α.Π.Ο.Ε), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ζαίμη αρ. 27, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ΑΦΜ 090194228.
ΠΡΟΣ

  1. Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.” που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κολοκοτρώνη αρ. 8, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
  2. Τον Γεώργιο Πετρόπουλο, δημοσιογράφο, κατοίκου Αθηνών, οδός Κολοκοτρώνη αρ. 8
  3. Τον Δημήτριο Κανελλόπουλο, δημοσιογράφο, κατοίκου Αθηνών, οδός Κολοκοτρώνη αρ. 8.
  4. Τον Ιωάννη Λεοντάρη, πρώην Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κάτοικο Αμαλίας αρ. 30, Ναύπλιο.
    Α. Στις 20 Ιουνίου 2017, δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της εφημερίδας «Η Εφημερίδα των Συντακτών» άρθρο που οι 2ος και 3ος από εσάς (Γ. Πετρόπουλος και Δημ. Κανελλόπουλος) συντάκτες του, χαρακτηρίζετε ως «Αποκάλυψη» χρησιμοποιώντας το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας του ΥΠΟΙΚ, κας Μαρίας Τριανταφύλλου, για να εδραιώσετε μετά βεβαιότητας στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού τη «διασπάθιση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ότι περιμένει «Στο βάθος …. εισαγγελέας». Στο κείμενο του άρθρου καταδεικνύετε ως «καταχραστές» δημοσίου χρήματος το σύνολο των κινηματογραφιστών διαχρονικά, καθυποβάλοντας στη κοινή γνώμη την απάντηση στο πλάγιο ερώτημα των αρθρογράφων «Αν σ’αυτό το δείγμα έχουν αναδειχθεί αυτές οι ατασθαλίες, τι να υποθέσει κανείς για τις πλέον των 100 παραγωγών που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ αυτό το διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνιά’.

Διαμορφώσατε τη κοινή γνώμη με το άρθρο «Αποκάλυψη» για το «καυτό», όπως αποκαλείτε, πόρισμα στοχεύοντας υπό το βάρος αυτής να προκαταβάλετε και τη Διοίκηση πριν καν οι αποδέκτες αυτού ασκήσουν τα εκ του νόμου δικαιώματά τους. Γνωρίζετε βέβηια κι ότι οι αποφάσεις των Δικαστηρίων αργούν για τέτοιου είδους «καυτές» υποθέσεις αλλά αυτό δεν σας αφορά τώρα που με απόλυτη πεποίθηση πράξατε για να σπιλώσετε τους έλληνες παραγωγούς. Προφανώς για εσάς δεν ισχύουν οι νόμοι και το Σύνταγμα.

Με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας ζητείται πρωτίστους από το Κέντρο Κινηματογράφου να αιτιολογήσει την εκταμίευση επιχορηγήσεων σε παραγωγές ταινιών και την μη απόδοση σ’αυτό των χρημάτων που έλαβαν ως επιδότηση. Στην αρχή του άρθρου σας «Αποκάλυψη» αναφέρετε ότι το νέο Δ.Σ του Κέντρου Κινηματογράφου θ’αναγκαστεί να διαχειριστεί το «καυτό» πόρισμα. Στο ίδιο άρθρο

παρατίθεται ξεχωριστό κείμενο του 3ου από εσάς (Δημ. Κανελλόπουλου) με έντονο τίτλο «Αν είναι άσχετο, είναι και παράνομο» αναφερόμενος στο Δ.Σ ότι «έχει δύο χαρακτηριστικά που το ένα απορρέει από το άλλο: αν είναι άσχετο, είναι και παράνομο» κι όπως μάλιστα αναφέρετε «0 νόμος είναι σαφής. Τουλάχιστον τέσσερα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους από το χώρο του ελληνικού ή παγκόσμιου κινηματογράφου» και για τα τέσσερα μέλη (Δ. Παπαϊωάννου-Πρόεδρο, Κ. Καρπόζηλο, Σύ Ξενόπουλο και Τζ. Αρσένη) το αντικείμενό τους «είναι παντελώς ή ολίγον τι άσχετο με το σινεμά».

Σύμφωνα λοιπόν με τα γραφόμενα σας είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε αιτιολόγηση -όπως ζητείται με το πόρισμα- προς την Διοίκηση (Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων) από ένα παράνομο Δ.Σ του Κέντρου Κινηματογράφου είναι κι αυτή παράνομη.
Ως προς το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας που βιαστήκατε να υιοθετήσετε άκριτα και αποσπασματικά για να συκοφαντήσετε και να προσβάλετε την επαγγελματική αξιοπιστία των ελλήνων παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών «που τα πήραν χωρίς να τα δικαιούνται», οφείλατε όχι μόνο να περιμένετε την αιτιολόγηση του νέου Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (παράνομου κατά το δημοσίευμά σας) αλλά να διερευνούσατε και να ζητούσατε τις απόψεις παραγωγών-αντισυμβαλλόμενων του Κέντρου Κινηματογράφου για το σύννομο ή μη των επιχορηγήσεων και την μη απόδοση της επιχορήγησης στο Κέντρο Κινηματογράφου. Ακόμα όμως και την επιστολή απάντησης θίγόμενου από το δημοσίευμά σας, για την οποία λάβαμε γνώση, δεν την έχετε μέχρι σήμερα δημοσιεύσει και προφανώς δεν έχετε σκοπό να το πράξετε για να μην αναδείξετε την άλλη πλευρά από αυτή που παρουσιάσατε στο δημοσίευμά σας. Οφείλατε για την εγκυρότητα του δημοσιεύματος σας να διερευνήσετε εάν στο «καυτό» πόρισμα εκτός από την απλή αναπαραγωγή του νόμου για το Κέντρο Κινηματογράφου, έχουν ληφθεί υπόψη το άρθρο 16 του Συντάγματος για την υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει την τέχνη, ο κοινωφελής ΜΗ Κερδοσκοπικός χαρακτήρας του Κέντρου Κινηματογράφου, ο Χρηματοδοτικός Κανονισμός του (που επισημαίνουμε ουδόλως μνημονεύεται στο πόρισμα) με βάση τον σκοπό του Κέντρου Κινηματογράφου, εάν οι εγγραφές μη απόδοσης επιδοτήσεων από «Χρεώστες Διάφορους» στις οικονομικές καταστάσεις (από τις οποίες αντλήθηκαν ,τα ευρήματα) αντιμετωπίζονται διαχρονικά ορθώς λογιστικά από τις οικονομικές υπηρεσίες του Κέντρου Κινηματογράφου, μεταφέροντας μάλιστα στους ισολογισμούς ποσά ακόμα και παραγεγραμμένα (έτους Ί 986-1987), Χαρακτηριστικό δε της εμμονής σας να σπιλώσετε την επαγγελματική αξιοπιστία των ελλήνων παραγωγών είναι ότι στο άρθρο σας χαρακτηρίζετε ως «τραγελαφικό της υπόθεσης ότι σε πολλές περιπτώσεις η συνεργασία συνεχίζεται με τους συγκεκριμένους παραγωγούς για άλλες ταινίες τους τις οποίες ομοίως χρηματοδοτεί το Κέντρο ! «, Δεν σας προκάλεσε όμως και καθόλόυ εντύπωση ότι το πόρισμα θεωρεί το Κέντρο Κινηματογράφου ως κεφαλαιουχική εταιρία που το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει τη μία και μοναδική ονομαστική μετοχή του.
Β. Την επόμενη ημέρα στις 21 Ιουνίου 2016, ο 4ος από εσάς (Γ. Λεοντάρης) αποστείλατε επιστολή υπό την ιδιότητα του μέχρι προσφάτως θεσμικού ρόλου σας, ως Προέδρου του προηγούμενου Δ.Σ του Κέντρου Κινηματογράφου, γνωρίζοντας

απολύτως το βάρος των λεγομένων σας για την κοινή γνώμη. Η επιστολή σας αυτή ήταν το «έναυσμα» για την δημοσίευση αυθημερόν δεύτερου άρθρου στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» των 2ου και 3ου από εσάς, με τίτλο «Οι ατασθαλίες ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερες!».

Με την επιστολή σας όχι μόνο επικυρώσατε το συκοφαντικό και προσβλητικό για την αξιοπιστία όλων των κινηματογραφιστών προηγούμενο δημοσίευμα αλλά στοχεύσατε να επανορθωθεί και η «γκάφα» του συντάκτη (Δημ. Κανελλόπουλου) για το «παράνομο νέο Δ.Σ» του προηγούμενου δημοσιεύματος, σπεύδοντας να δηλώσετε την εμπιστοσύνη σας σ’αυτό ότι θα συνεχίσει το έργο της επιβολής της διαφάνειας και της νομιμότητας στο ΕΚΚ, που ξεκίνησε το προηγούμενο Δ.Σ από το οποίο παραιτηθήκατε όλως προσφάτως και στο οποίο συμμετείχαν δύο μέλη του παρόντος νέου Δ.Σ που διορίστηκε.

Θα πρέπει όμως τότε να μας απαντήσετε γιατί το Δ.Σ του Κέντρου Κινηματογράφου στο οποίο προεδρεύατε αρνήθηκε να εκτελέσει εισαγγελική εντολή να μας χορηγήσει τ’ απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του της θητείας του (απόφασή σας αναρτημένη στη Διαύγεια) και έσπευσε ν’ ανακαλέσει, υπεραμυνόμενο με σθένος την μη χορήγηση αυτών. Σας παραπέμπουμε στην ανακοίνωσή μας «Εχει να κρύψει κάτι το Δ.Σ του ΕΚΚ;»

Ενώ αναφέρεστε σε προσωρινές εκθέσεις ορκωτών λογιστών τις οποίες βρήκατε όταν αναλάβατε (Ιανουάριος 2016), είναι άξιο απορίας πώς ήσασταν τόσο σίγουρος (όπως φαίνεται στην επιστολή σας) ότι «ήταν απολύτως απαραίτητο να διεκδικήσετε για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου χρηματικά ποσά» ; Οπως ο ίδιος μάλιστα αποδέχεστε για τη συνέχεια των κινήσεών σας, έπρεπε να έχετε «το απαραίτητο νομικά εργαλείο ώστε να προχωρήσουμε σε ενέργειες νομικού χαρακτήρα ζητώντας επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων από παραγωγούς» και γι’αυτό ζητήσατε από το ΥΠΠΟΑ τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου.

Το «απαραίτητο νομικά εργαλείο» διαχειριστικού ελέγχου 2011-2015 για να προχωρήσετε στην επιστροφή -μετά βεβαιότητάς σας- αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων, αποφασίσατε να διενεργήσει η ίδια εταιρία που έκανε και τις ετήσιες εκθέσεις του Κέντρου Κινηματογράφου (απόφασή σας στη Διαύγεια). Δηλαδή αποφασίσατε, η ίδια εταιρία να ελέγξει τον «εαυτό» της.

Με την επιστολή σας «νοιώσατε» την ανάγκη ν’αποδείξετε την «διασπάθιση δημοσίου χρήματος» που αποκάλυψαν οι συντάκτες Γ. Πετρόπουλος και Δημ. Κανελλόπουλος. Επειδή στη πράξη όμως όλα και όλοι κρίνονται, δεν φανήκατε το ίδιο ευαίσθητος ν’απαντήσετε επί προεδρίας σας στα ερωτήματα :

ί

  • για την πρόσκληση ενδιαφέροντος ανεύρεσης κτιρίου πρός μετεγκατάσταση του ΕΚΚ
  • για τις κατατμήσεις έργων για την μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο και τις διαδικασίες αναθέσεων
  • για τη σύσταση επιτροπής κρίσεων σεναρίων που δεν προβλέπεται από το ν. 3905/2010

β για τη σκοπιμότητα και το συνολικό κόστος της μελέτης για το Film Commission η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε και τα έξοδα για την υλοποίησή της

• για την ανάθεση γραμματειακής υποστήριξης σε δικηγορικό γραφείο (απόφασή σας στη Διαύγεια)

• για την ανάθεση απομαγνητοφωνήσεων των συνεδριάσεων Δ.Σ σε εξωτερικό ιδιωτικό γραφείο

• για την παραμονή σας στα πλήρη πανεπιστημικά σας καθήκοντα καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας σας ως Προέδρου στο Δ.Σ του Κέντρου Κινηματογράφου και το σύννομο της αποζημίωσής σας για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ

• για την «παραγωγική» πολιτική και στρατηγική του ΕΚΚ που χαράκτηκε επί προεδρείας σας με κατά πολύ αύξηση των λειτουργικών δαπανών του ΕΚΚ και αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2017 (56% των εσόδων)

Αυτά όμως αφορούν το 2016 και φυσικά δεν εμπίπτουν στον διαχειριστικό έλεγχο που παραγγείλατε. Ούτε όμως θεωρήσατε και ότι έχετε την ηθική υποχρέωση (για τη διαφάνεια και νομιμότητα τις οποίες υπερασπίζεστε) να τ’απαντήσετε δημοσίως στην ανακοίνωσή σας όταν προσφάτως παραιτηθήκατε για προσωπικούς λόγους.
Για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, με το άλλοθι της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, αναφέρεστε στην επιστολή σας σε «αναξιόπιστους παραγωγούς» δημιουργώντας την εικόνα στο ευρύ κοινό ότι παρανόμως έλαβαν χρήματα από το ΕΚΚ. Προσβάλατε με πλήρη συνείδηση των λεγομένων σας και τον θεσμικό ρόλο που κατείχατε, την αξιοπιστία των παραγωγών στο σύνολό τους στη κοινή γνώμη, στους διεθνείς συμπαραγωγούς μας, σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς στιγματίζοντας την ελληνική παρουσία στον ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογραφικό χώρο. Πως για παράδειγμα το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου με το οποίο το ΕΚΚ έχει διμερή συμφωνία συστάσεως κοινού ταμείου υποστήριξης ελληνογαλλικών συμπαραγωγών, θα εμπιστευτεί αναξιόπιστους έλληνες παραγωγούς ; Πως το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης θα δεχθεί ελληνικούς φακέλους υποστήριξης συμπαραγωγής με ελληνική συμμετοχή, όταν εσείς ως διατελέσαν Πρόεδρος διατείνεστε ότι καταβλήθηκαν χρήματα σε παραγωγούς που δεν οφείλονταν (αχρεωστήτως καταβληθέντα).

Γ. Οι 2ος και 3ος από εσάς (Γ. Πετρόπουλος και Δημ. Κανελλόπουλος) με τα ως άνω δημοσιεύματα σας και ο 4ος από εσάς (Γ. Λεοντάρης) με την επιστολή σας -που δημιούργησε το δεύτερο δημοσίευμα και επικύρωσε το πρώτο- στοχεύσατε στο θυμικό του αναγνώστη για το που πηγαίνουν «τα χρήματα του ελληνικού λαού» και βλάψατε όχι μόνο το κύρος και την αξιοπιστία των κινηματογραφικών παραγωγών-αντισυμβαλλομένων του Κέντρου Κινηματογράφου, εντός και εκτός Ελλάδος αλλά και όλου του κινηματογραφικού χώρου και «μολύνατε» οποιαδήποτε «επανεκκίνηση» υφιστάμενου ή νέου φορέα κατά πως «θα κρίνουν τ’αρμόδια όργανα της πολιτείας» αφού τόσο οι διοικήσεις του όσο και οι αντισυμβαλλόμενοι αυτού «στο βάθος ….» θα βλέπουν τον «εισαγγελέα».

Δ. Μετά τ’ανωτέροο ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ εντός της κατά νόμο προθεσμίας : α) Την 1η από εσάς να δημοσιεύσει αυτούσιο το παρόν στην έντυπη έκδοση και στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», β·). Τους 2ο και 3ο από εσάς (Γ. Πετρόπουλο και Δημ. Κανελλόπουλο) ν’ανακαλέσετε το προσβλητικό και συκοφαντικό περιεχόμενο των από 20 και 21 Ιουνίου 2017 άρθρων σας που δημοσιεύτηκαν στην έντυπη έκδοση και ηλεκτρονική ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με δημοσίευση της ανακλητικώς δήλωσης στην έντυπη έκδοση και στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών και γ) Τον 4ο από εσάς (Π Λεο.ντάρη) ν’ανακαλέσετε την από 21 Ιουνίου επιστολή σας, η οποία δημοσιεύτηκε αυθημερόν στις από 21 Ιουνίου 2017 στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με δημοσίευση της ανακλητικής δήλωσης στην έντυπη έκδοση και στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών.

ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι τόσο ο Σύνδεσμός μας όσο και μέλη μας ατομικά, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας των ελλήνων παραγωγών την οποία προσβάλατε κατάφωρα και διασύρατε στο ευρύ κοινό, σε θεσμικά όργανα της Πολιτείας, σε ιδιώτες που ενισχύουν οικονομικά την ελληνική κινηματογραφία, σε ξένους συμπαραγωγούς μας και σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς στους οποίους απευθυνόμαστε.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται για να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

26 Ιουνίου 2017
Για το Δ.Σ του Σ.Α.Π.Ο.Ε 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.