Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου: Έναρξη Τετάρτη 8.11.2017 στις 18.30 με ανοιχτό μάθημα και προβολή της ταινίας LA JETEE (ε.τ. Σταθμός Αποχαιρετισμού, 1962) του Chris Marker

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου οργανώνει Εργαστήριο Κινηματογράφου Θεωρίας , Ιστορίας και Πρακτικής Κινηματογράφου. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.30-21.30 στη Βίλα Βουγά (Γ. Ζωγράφου 17, Ν. Ζωγράφου).

Θα πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες: Κάθε Δευτέρα Θεωρία και Ιστορία Κινηματογράφου Κάθε Τετάρτη Πρακτική Κινηματογράφου (Βασικές αρχές Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Μοντάζ). Κάθε Παρασκευή Προβολή Ταινίας με εισήγηση, ανάλυση και συζήτηση ενταγμένη σε μια θεματική ενότητα θεωρητική ή πρακτική ή και τα δύο. Την προβολή και το σεμινάριο της Παρασκευής θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα οι δημότες του Ζωγράφου (και όχι μόνο) με δήλωση συμμετοχής προτεραιότητας και οι μαθητές των σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων). Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου θα δημιουργηθούν μία ολιγόλεπτη ταινία μυθοπλασίας και μία ολιγόλεπτη ταινία ντοκιμαντέρ.

Ο Γιάννης Καραμπίτσος στο Κόκκινο στην εκπομπή του Στ. Ελληνιάδη σήμερα Δευτέρα 6.11.2017 στις 21.00

Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου (Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού):
Πρώτη Συνάντηση Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, 18.30

Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου 2017 σε 8 Μαθήματα από 11 Νοεμβρίου 2017
κάθε Σάββατο στις 16.00

Σεμινάρια Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, Ιστορίας Κινηματογράφου
και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ στο Σχολείο του Σινεμά

Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού (The Killing of a Sacred Deer)- Κριτική του Γιάννη Καραμπίτσου

Χωρίς Αγάπη (Loveless / Nelyubov) (2017) – Η σπουδαιότερη φετινή ταινία έως τώρα | Κριτική Γιάννη Καραμπίτσου

Πρώτη Συνάντηση του εργαστηρίου ορίζεται η Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 18.30. Εγγραφές μπορούν να γίνουν και κατά τη διάρκεια της συνάντησης και θα συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα. Η συνάντηση γνωριμίας και το μάθημα της Τετάρτης είναι ανοιχτό, μπορούν να το παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν καταλήξει ακόμα.

Επιμορφωτής: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου)

Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλέφωνα 210 7481396, 210 7713802. Για λεπτομέρειες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στον επιμορφωτή του εργαστηρίου Γιάννη Καραμπίτσο (6944143564). Τα δίδακτρα είναι 20€ τον μήνα. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και μη δημότες Ζωγράφου.

[παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν στην εναρκτήρια συνάντηση γνωριμίας ακόμα και αν υπάρχει ζήτημα με κάποια μέρα ή κάποια ώρα. (Θα υπάρξει η δυνατότητα αν για κάποιον ενδιαφερόμενο υπάρξει πρόβλημα να παρακολουθήσει και τις δύο βασικές ημέρες Θεωρίας- Ιστορίας Κινηματογράφου και Πρακτικής Κινηματογράφου να παρακολουθήσει μόνο την μία). Το μάθημα της Τετάρτης είναι ανοιχτό, το ίδιο και η συνάντηση της Παρασκευής και υπάρχει η διάθεση, εφόσον μπορεί να βρεθεί λύση, να εντάξουμε στο εργαστήρι κάθε ενδιαφερόμενο. Πρόβλεψη θα υπάρξει και για ανέργους, αΜΕα, παλιότερους μαθητές].

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση θα προβληθούν αποσπάσματα από τα 3 πολύ σημαντικά μάστερκλας του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου των Κεν Λόουτς, Αλεξάντερ Πέιν και Κριστόφ Ζανούσι. Με αφορμή αυτά τα μάστερκλας θα δούμε αποσπάσματα από ταινίες αντιπροσωπευτικές των 3 δημιουργών . επίσης θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους. Στο ανοιχτό μάθημα της Τετάρτης θα γίνει ένα μεικτό μάθημα θεωρίας ιστορίας κινηματογράφου και πρακτικής, γνωριμίας με τους ενδιαφερομένους.

Θα προβληθεί η ανεπανάληπτη μεγαλειώδης ταινία LA JETEE (ε.τ. Σταθμός Αποχαιρετισμού, 1962) του Chris Marker

Μικρού μήκους ταινία του Chris Marker, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του «12 Πίθηκοι» (1995) του Terry Gilliam.

Βρισκόμαστε σε μια μελλοντική εποχή, μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου το Παρίσι και ο υπόλοιπος κόσμος έχουν καταστραφεί και οι άνθρωποι ζούνε κάτω απ` τη γη. Ξεκινάνε κάποια στιγμή πειράματα με το ταξίδι στο χρόνο για να βρούνε βοήθεια για τους επιζώντες, είτε από το παρελθόν ή το μέλλον! Σαν πειραματόζωο επιλέγεται ένας άνδρας που έχει διατηρήσει μια έντονη εικόνα από το παρελθόν του σε μια αποβάθρα αεροδρομίου… Τα πειράματα στο «παρελθον» δεν φέρνουν αποτέλεσμα, οπότε τα επαναλαμβάνουν με αποστολή στο «μέλλον», και τότε γίνεται το εξής συγκλονιστικό, όπου το «μέλλον» βοηθά το «παρελθον» με την χορήγηση τεχνολογίας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.