Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στις 18.30 με μεικτό ανοικτό μάθημα Πρακτικής Κινηματογράφου+Θεωρίας και Ιστορίας Κινηματογράφου. Συνεχίζονται οι εγγραφές.

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στις 18.30 με μεικτό ανοικτό μάθημα Πρακτικής Κινηματογράφου+Θεωρίας και Ιστορίας Κινηματογράφου συνεχίζεται το Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου. Οι εγγραφές συνεχίζονται και αυτές και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εισαγωγικό μάθημα για το τι εννοούμε Πρακτική Κινηματογράφου, τι είναι η Σκηνοθεσία και ο Σκηνοθέτης και τις πρώτες πρακτικές ασκήσεις. Το μάθημα θα συνεχιστεί με την Θεωρία και την Ιστορία Κινηματογράφου μέσα από την προβολή αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες κινηματογραφικών ρευμάτων και πολύ σημαντικών δημιουργών.

Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου (Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου οργανώνει Εργαστήριο Κινηματογράφου Θεωρίας , Ιστορίας και Πρακτικής Κινηματογράφου. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.30-21.30 στη Βίλα Βουγά (Γ. Ζωγράφου 17, Ν. Ζωγράφου).

Θα πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες: Κάθε Δευτέρα Θεωρία και Ιστορία Κινηματογράφου Κάθε Τετάρτη Πρακτική Κινηματογράφου (Βασικές αρχές Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Μοντάζ). Κάθε Παρασκευή Προβολή Ταινίας με εισήγηση, ανάλυση και συζήτηση ενταγμένη σε μια θεματική ενότητα θεωρητική ή πρακτική ή και τα δύο. Την προβολή και το σεμινάριο της Παρασκευής θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα οι δημότες του Ζωγράφου (και όχι μόνο) με δήλωση συμμετοχής προτεραιότητας και οι μαθητές των σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων). Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου θα δημιουργηθούν μία ολιγόλεπτη ταινία μυθοπλασίας και μία ολιγόλεπτη ταινία ντοκιμαντέρ.

Πρώτη Συνάντηση του εργαστηρίου ορίζεται η Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 18.30. Εγγραφές θα συνεχιστούν για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα.

Επιμορφωτής: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου)

Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλέφωνα 210 7481396, 210 7713802. Για λεπτομέρειες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στον επιμορφωτή του εργαστηρίου Γιάννη Καραμπίτσο (6944143564). Τα δίδακτρα είναι 20τον μήνα. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και μη δημότες Ζωγράφου.

Θα υπάρξει η δυνατότητα αν κάποιος ενδιαφερόμενος έχει πρόβλημα να παρακολουθήσει και τις δύο βασικές ημέρες να μπορεί να παρακολουθήσει μόνο την μία. Το Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου Ζωγράφου για να ενισχύσει τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων σε μια εποχή μεγάλης Κρίσης θα προχωρήσει στην εξής δομή των συναντήσεων. Κάθε Δευτέρα στις 18.30 θα πραγματοποιείται μάθημα μεικτό κυρίως Θεωρίας και Ιστορίας Κινηματογράφου (2 ώρες) και Πρακτικής Κινηματογράφου (1 ώρα). Κάθε Τετάρτη στις 18.30 θα πραγματοποιείται μάθημα μεικτό κυρίως Πρακτικής Κινηματογράφου (2 ώρες) και Θεωρίας-Ιστορίας Κινηματογράφου (1 ώρα). Και κάθε Παρασκευή στις 18.30 θα πραγματοποιείται ανοιχτό μάθημα με ενσωματωμένη προβολή (για τους δημότες, για τους μαθητές των σχολείων, για τους φοιτητές, για όλους τους κινηματογραφόφιλους) θεωρίας-ιστορίας και πρακτικής κινηματογράφου σχετικό με την ταινία που θα προβάλλεται στις 19.30 . Μάθημα που θα αφορά το κινηματογραφικό ρεύμα στο οποίο ανήκει η προβαλλόμενη ταινία και τον δημιουργό της ταινίας. Η δομή αυτή αποσκοπεί με τις συχνές επαναλήψεις να καλύπτει τα κενά των συμμετεχόντων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.