Κι όμως. Υπάρχει μαθηματικός τύπος για τις τέλειες πατάτες!

Αν τα μαθηματικά δεν ήταν το αγαπημένο σου μάθημα στο σχολείο, σου έχουμε μία είδηση που θα σε κάνει να τα δεις με άλλο μάτι, αφού όπως φαίνεται μπορούν να σου φανούν χρήσιμα ακόμη και για να φτιάξεις τις πιο τέλειες πατάτες!

Η μέθοδος «Edge Hotel School» όπως ονομάζεται, είναι ο νέος μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται το σωστό ψήσιμο πατάτας και δεν αναπτύχθηκε από μαθηματικούς, αλλά από μαθητές των βρετανικών σχολών Edge Hotel School και Samuel Whitbread School.

Που βασίζεται; Στην μεγιστοποίηση της επιφάνειας της πατάτας, που επιτυγχάνεται κόβοντας τις πατάτες σε γωνία 30 μοιρών. Ξέχνα λοιπόν τις «κυδωνάτες» πατάτες ή το κόψιμο σε τέταρτα και δες στη φωτογραφία πώς να κόψεις τις πατάτες σου, για να πετύχεις ιδανικό ψήσιμο και τραγανή υφή εξωτερικά.

Όπως φαίνεται, αυτή η μέθοδος αυξάνει την επιφάνεια της πατάτας κατά 65% σε κάθε κομμάτι, αξιοποιώντας δηλαδή μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της και δίνοντας πιο νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα.

Ο τύπος δοκιμάστηκε πρακτικά -έψησαν πατάτες κομμένες με αυτό τον τρόπο δηλαδή- τόσο από τους ίδιους τους μαθητές όσο και από σεφ και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα η νέα τεχνική έδωσε πατάτες κατά 6.6% πιο νόστιμες σε σχέση με τις κλασικές.

Από: OliveMagazine

Σεμινάριο Ιστορίας-Θεωρίας-Κριτικής Κινηματογράφου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ο Καύκασος»
από 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 16.00.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.