ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΪΟ 2018

9/5/2018, 19.00

Α. Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & τη Νέα Οικονομία

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018,  στις 19.00 στο Μουσείο Μαρίκα Κοτοπούλη (Αλ. Παναγούλη 17 Α, Ζωγράφου), ο δήμος Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη & τη Νέα Οικονομία με κεντρικό ομιλητή το Δημήτρη Χατζηαβραμίδη, Καθηγητή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

 

Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου και το 2018

Σεμινάριο Πρακτικής Κινηματογράφου: Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Κινηματογραφικής Υποκριτικής,Εικονοληψίας-
Διεύθυνσης Φωτογραφίας και Μοντάζ:Πρώτο Επίπεδο Αυτοτελές

Σεμινάριο Ιστορίας-Θεωρίας-Κριτικής Κινηματογράφου 2018

taxidevontas sti xora tou traganistou feggariou

12/5 & 13/5 2018

Β. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ/ Διήμερο παιχνίδι πρόληψης για μαθητές

Το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει ένα διήμερο παιχνίδι πρόληψης για μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού στις 12 & 13 Μαΐου (Σαββατοκύριακο), στον προαύλιο χώρο της Βίλας Ζωγράφου. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 9 Μαΐου στο Κέντρο Πρόληψης, (Ανακρέοντος 60 – 4ος όροφος, Ζωγράφου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων. Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν σε μια χώρα με άφθονες λιχουδιές, τη Χώρα του Τραγανιστού Φεγγαριού. Χωρισμένα σε ομάδες ταξιδιωτών έχουν να αντιμετωπίσουν αποστολές και να ανακαλύψουν ένα μυστικό μήνυμα. Μέσα από βιωματικές και παιχνιδιάρικες δραστηριότητες που απαιτούν την έκφραση των συμμετεχόντων, την χρήση φαντασίας και δημιουργικότητας, την μεταξύ τους συνεργασία και συνδιαλλαγή, καλούμε τα παιδιά να σκεφτούν με τον δικό τους μοναδικά δημιουργικό τρόπο πάνω στην οργάνωση του ταξιδιού της δικής τους ζωής και στις συνθήκες που χρειάζονται για να έχουν μια ζωή με ποιότητα και υγεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μαμιδάκη – στέλεχος πρόληψης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ανακρέοντος 60 – 4ος όροφος, 157 71 Ζωγράφου

Τ: 210 74 73 328-9

Φ: 210 77 78 542

Η-Δ: kepheo@otenet.gr

Ι: kpzografou.gr

13/5/2018

2os kaposistriakos agonas dromou

Γ. 2ος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ζωγράφου και του Δήμου Καισαριανής προκηρύσσει το 2ο Καποδιστριακό Δρόμο, την Κυριακή 13 Μαΐου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει διαδρομή 10 χιλιομέτρων τρέξιμο καθώς και περιπατητικό δρόμο 4 χιλιομέτρων στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ηλύσια – Ζωγράφου.

Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων είναι στις 10 το πρωί της Κυριακής, στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης, πίσω από τη φοιτητική εστία των Ηλυσίων, είσοδος από οδό Ούλωφ Πάλμε ενώ η εκκίνηση των 4 χιλιομέτρων περιπατητικού δρόμου είναι στο ίδιο σημείο στις 10:10 το πρωί. Μπορείτε να δείτε το χάρτη της διαδρομής στην ιστοσελίδα www.phed.uoa.gr. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθεί το kids athletics, αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά από 5-10 ετών.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεισφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας ή εναλλακτικά αντίτιμο 5 ευρώ. Τα τρόφιμα και τα χρήματα θα διατεθούν στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού » Η Κιβωτός του Κόσμου«.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής ενώ για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210 7276080 και 210 7276167.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 10 Μαΐου 2018. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι να συμπληρωθούν 700 εγγραφές (Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας

23o mathitiko festival

Δ. 23ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – 13/5/ ως 29/6 2018

Βήμα έκφρασης και δημιουργίας στους μαθητές δίνει και φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου και θα διεξαχθεί από τις 13 Μαίου μέχρι τις 29 Ιουνίου. Στα σχολεία, στο Δημοτικό Κηποθέατρο και στον Πολυχώρο «ΑΛΕΚΑ» οι μαθητές σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων θα παρουσιάσουν μουσικές, χορευτικές, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

Ο Δήμος Ζωγράφου για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, για μαθητές Γυμνασίου/ Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους ως ομάδα, ενώ για τα δημοτικά σχολεία έχει προγραμματίσει συναυλίες παραδοσιακής μουσικής με τα συγκροτήματα ENCARDIA, BRACERA, SMYRNA.

Στόχος του Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Ζωγράφου είναι να προάγει τον πολιτισμό και να αναδεικνύει τα ταλέντα και τις ικανότητες των παιδιών.

15/5 ως 18/5 2018

Ε. Πρόγραμμα βιωματικής προσέγγισης και γνωριμίας των μουσικών οργάνων από το Ωδείο του Δήμου Ζωγράφου στα σχολεία

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, θέλοντας να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να προσεγγίσουν τη Μουσική και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους, «ανοίγει τις πόρτες» του Δημοτικού Ωδείου στα Σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου μας, από την 15η έως την 18η Μαΐου 2018.

Οι δάσκαλοί του Ωδείου θα βοηθήσουν καθοδηγώντας όλα τα παιδιά να συνεργαστούν στην αυτοσχέδια δημιουργία μουσικού κομματιού πάνω σε προετοιμασμένο θέμα με βάση το πιάνο.

Στη συνέχεια, με την ίδια λογική θα χρησιμοποιηθούν και άλλα όργανα. Έτσι, ώστε στο τέλος, όλα τα παιδιά να έχουν παίξει «προγραμματισμένες» νότες σε όλα τα όργανα και να αισθανθούν την ευχαρίστηση της δημιουργικής συμμετοχής τους. Η όλη διαδικασία (συμπεριλαμβανομένης και της ξενάγησης των παιδιών στις αίθουσες του ωδείου) θα διαρκέσει μέχρι δύο σχολικές ώρες.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις νέες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ωδείου, οδός Γ. Ζωγράφου 13, Βίλλα Ζωγράφου.

giorti louloudion 2018

17/5 ως 3/6/2018

ΣΤ. ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Για σχεδόν είκοσι μέρες, το Πάρκο Γουδή, ένας από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου και αναψυχής που διαθέτει η πόλη, θα γεμίσει με χρώματα και αρώματα, καθώς ξεκινά η “ Γιορτή Λουλουδιών” που διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου . Από τις 17 Μαΐου, καθημερινά, από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα δεκάδων εκθετών, σε μία μεγάλη ποικιλία φυτών, λουλουδιών και βοτάνων και να προμηθευτούν φυτά της αρεσκείας τους.

Στο χώρο της έκθεσης θα παραδίδονται μαθήματα πρωτότυπων κατασκευών και ανθοδετικών συνθέσεων, ενώ όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν θα δίνουν χρήσιμες συμβουλές για περιποίηση και φροντίδα των φυτών .

Τα Σαββατοκύριακα, το παραδοσιακό τρενάκι του Δήμου, θα σφυρίζει δυνατά από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ, μεταφέροντας τον κόσμο από τους δρόμους της πόλης του Ζωγράφου, στο πάρκο Γουδή.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά (συναυλίες, χορευτικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας, παραστάσεις σαπουνόφουσκας, κ.α.)

Σας προσκαλούμε λοιπόν να επισκεφθείτε την έκθεση μαζί με την οικογένεια ή την παρέα σας, να απολαύσετε υπέροχες βόλτες στο πάρκο Γουδή, και να παρακολουθήσετε προσεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ακολουθεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Σάββατο 19 Μαΐου , 18:00

«ΕΙΡΗΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» Εκδήλωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων & των Εθνικοτοπικών Συλλόγων υπό την Αιγίδα του Δήμου Ζωγράφου

(το πρόγραμμα περιλαμβάνει: μουσικά σχήματα, τραγούδια από χορωδίες, χορευτικά τμήματα, έκθεση φωτογραφίας, λαμπαδηδρομία, κ.α.)

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: “Διαδραστικές Παραστάσεις Σαπουνόφουσκας ¨ από την καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite

Κυριακή 20 Μαΐου, 19:30

Παραδοσιακή Συναυλία με το Χρήστο Τσιαμούλη και τους Κυρατζήδες

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού

Σάββατο 26 Μαΐου, 19:00

Μαθήματα Ανθοδετικής & Κατασκευών για παιδιά

Κυριακή 27 Μαΐου, 19:00

Σεμινάρια Ανθοδετικής Τέχνης για ενήλικες

Σάββατο 2 Ιουνίου, 18:30

Μαθήματα Ανθοδετικής & Κατασκευών για παιδιά

Σάββατο 2 Ιουνίου, 20:00

Μουσική Παράσταση από το συγκρότημα Encardia

Κυριακή 3 Ιουνίου, 19:00

Μαθήματα Ανθοδετικής & Κατασκευών για παιδιά & ενήλικες

Στη Διάρκεια της Έκθεσης κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή,

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ θα εκτελεί δρομολόγια

18:00 – 21:00

Αναλυτικά η Διαδρομή:

Πάρκο Γουδή – Γ. Παπανδρέου – Ούλωφ Πάλμε – Γρ. Αυξεντίου (άνοδος) – Αργοναυτών – Μακρυγιάννη – Γ. Ζωγράφου (κάθοδος) – Λ. Παπάγου(άνοδος) – Γρ. Κουσίδη – Ηρώων Πολυτεχνείου – Λ. Παπάγου (κάθοδος) – Γ. Παπανδρέου (άνοδος) – Πάρκο Γουδή (τέρμα)

Διάρκεια διαδρομής περίπου 40’

Τελευταίο δρομολόγιο ώρα 21:00 από Πάρκο Γουδή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.