Σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, υπέρ των ελλήνων σκηνοθετών

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2018

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

papadopoulos ert

Η ΕΡΤ Α.Ε. και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, αναγνωρίζοντας με σεβασμό τις σχέσεις εργασίας που εξασφαλίζουν αίσθημα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και υψηλά αισθητικά αποτελέσματα, κινήθηκαν στη διασφάλιση των εργασιακών και πνευματικών δικαιωμάτων των σκηνοθετών ώστε να μπορούν με επαγγελματική άνεση και ανθρώπινη αξιοπρέπεια να παράγουν το έργο τους.

Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. ,με την υπευθυνότητά της απέναντι στους δημιουργούς των οπτικοακουστικών έργων, αποδέχτηκε τη νέα σύμβαση εργασίας που πρότεινε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, για να προστατεύονται οι Έλληνες σκηνοθέτες από την σημερινή αναρχία των εργασιακών σχέσεων και να εμπεδωθεί η μακρόχρονη συνεργασία όλων μας προς όφελος του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα και των πολιτών.

Στην νέα σύμβαση οι αμοιβές των σκηνοθετών αυξήθηκαν σημαντικά έναντι των προηγούμενων αμοιβών. Τα νέα ποσά αμοιβών αποτελούν διασφάλιση μιας μίνιμουμ αποζημίωσης για έναν δημιουργό που εργάζεται κυρίως περιστασιακά, προκειμένου να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όσο εργάζεται για τη δημιουργία ενός έργου.

Η σύμβαση αυτή που πετύχαμε, δεσμεύει τον τηλεοπτικό παραγωγό ως προς τις αμοιβές του σκηνοθέτη στον προϋπολογισμό έργου που θα καταθέτει, προς έγκριση, στην Δημόσια Τηλεόραση, αναβαθμίζοντας και το ρόλο του ίδιου του παραγωγού αφού θα μπορεί έτσι να επιλέγει αξιοκρατικά τους καταλληλότερους σκηνοθέτες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της πρότασής του.

Μετά από πολύωρες και πολύμηνες διαβουλεύσεις της Ε.Ε.Σ. με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η νέα σύμβαση εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βασίλη Κωστόπουλο και τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Σ κ. Χάρη Παπαδόπουλο.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το τελικό κείμενο της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ για την υπογραφή της σύμβασης:

«……..Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου με αρ. πρωτ.: 930/22.06.2018, την προφορική εισήγηση της κας Σουλτανιά, που χειρίστηκε το σχέδιο της σύμβασης για το νομικό μέρος, αποφασίζει και εγκρίνει τη κατάρτιση σύμβασης με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την επέκτασή της σε σκηνοθέτες που δεν αποτελούν μέλη της, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην εν λόγω εισήγηση….»

Η Ε.Ε.Σ. ευχαριστεί τη Διοίκηση της ΕΡΤ για τη παραγωγική αυτή συνεργασία και προσδοκά στη συνεχή βελτίωση του ελληνικού τηλεοπτικού προγράμματος.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: