Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης της εκπαιδευτικού που απολύθηκε λόγω του υιού Σαμαρά

17:33 | 20.08.2018

Το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης της εκπαιδευτικού, Φώφης Μπουλούτα αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

fofo boulouta

Την απόφαση αυτή έλαβε ο κ. Γαβρόγλου έπειτα από συνάντηση που είχε νωρίτερα τη Δευτέρα με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο υπουργός ζήτησε από τους νομικούς του συμβούλους να υποβάλουν άμεσα πόρισμα μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων — δηλαδή των πρακτικών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των εγγράφων που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ και των στοιχείων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Νέα στοιχεία από την ΟΙΕΛΕ
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ, Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν την επανεξέταση του φακέλου της Φώφης Μπουλούτα, η οποία αναιτιολόγητα και εκδικητικά απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών. Κατέθεσαν δε, πέντε νέα σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα αναψηλάφησης της υπόθεσης, αλλά και το δόλιο χαρακτήρα της καταγγελίας σύμβασης.

Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκαν:

Η «αξιολογική έκθεση» του Διευθυντή του Γυμνασίου για τη Φ. Μπουλούτα, μόλις τέσσερις μήνες πριν την καταγγελία σύμβασής της από το Κολλέγιο, όπου γίνεται λόγος για την «πολυεπίπεδη προσφορά» της και για την επιστημονική και παιδαγωγική της αρτιότητα.

Η καταγγελία της Φώφης Μπουλούτα προς την ΟΙΕΛΕ για την αναιτιολόγητη και άδικη καταγγελία σύμβασής της.

Η έγγραφη μαρτυρία της τότε Σχολικής Συμβούλου Φυσικών Επιστημών στην Διεύθυνση ΔΕ Β΄Αθήνας, σύμφωνα με την οποία, ως υπεύθυνη της Διεύθυνσης για τον αξιολογικό έλεγχο του σχολείου και των εκπαιδευτικών, δεν είχε έλθει ποτέ σε γνώση της κανένα παράπονο/διαμαρτυρία /αρνητική έκθεση για την εκπαιδευτικό.

Η εισήγηση της Διεύθυνσης ιδιωτικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας προς το ΚΥΣΔΕ με την οποία ζητείται η εξέταση της καταχρηστικότητας της καταγγελίας σύμβασης.

Το Βιογραφικό της Φ.Μπουλούτα από όπου προκύπτει ότι η συνάδελφός μας είχε πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα και εξαιρετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Ο υπουργός Παιδείας, αφού δεσμεύτηκε ότι ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει άμεσα, ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ότι δόθηκε εντολή να παραδοθούν στο νομικό του γραφείο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και από τη Δνση ΔΕ Β΄ Αθήνας όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εξεταστούν και να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η ιστοσελίδα «The President» του Γιώργου Μουρούτη, δημοσίευσε φωτογραφία, του γιου του Αντ. Σαμαρά μαζί με τους γονείς του, ξεσηκώνοντας πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση της απολυμένης καθηγήτριας από το Κολέγιο Αθηνών.

Ακολούθησε άρθρο στο THE PRESIDENT που υπογράφεται από τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στο οποίο αναφερόταν ότι η εκπαιδευτικός Φώφη Μπουλούτα απολύθηκε ορθώς από το Κολέγιο Αθηνών, ότι όσα διαδίδονται περί εκδικητικής απόλυσής της είναι «αθλιότητες» και ότι η ίδια η εκπαιδευτικός (!) αποδέχτηκε ότι δεν αντιμετωπίστηκε μεροληπτικά.

Τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε: «Από το 2013, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ συνδικαλιστής Κουρουτός διασύρει τον ανήλικο, τότε, γιό μου, συνδέοντας την απομάκρυνση μιας καθηγήτριας του σχολείου του με τη δήθεν «σύλληψή» του να αντιγράφει. Ενώ στη συνέχεια, Συριζαϊκά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να εξοντώσουν ηθικά ένα νέο παιδί για παράπτωμα που ποτέ δεν είχε διαπράξει. Πράγματι η Ελληνική Δικαιοσύνη με την απόφαση 1790/2015, που μάλιστα εκδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, πιστοποίησε ότι οι κατηγορίες κατά του γιού μου ήταν αναληθείς και ότι η απομάκρυνση της καθηγήτριας δεν είχε καμία σχέση με τις συκοφαντίες αυτές». Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ απέστειλε μάλιστα εξώδικο προς τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ M. Κουρουτό, καθώς και προς τον εκδότη της εφημερίδας Documento K. Βαξεβάνη,

Κατόπιν αυτών η ΟΙΕΛΕ πήρε θέση για την – εκλιπούσα – Φώφη Μπουλούτα, στέλνοντας στον Υπουργό Παιδείας αίτημα με το οποίο ζητά να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της εκπαιδευτικού που απολύθηκε λόγω…τυ υιού Σαμαρά.

Η επιστολή προς το υπουργείο ανέφερε:

Αξιότιμε Kύριε Υπουργέ,

Πιθανόν να γνωρίζετε πως τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στη δημοσιότητα η υπόθεση τις αείμνηστης συναδέλφου μας Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία απολύθηκε εκδικητικά το 2013 από το Κολλέγιο Αθηνών. Κάποιοι μικρόψυχοι, στο όνομα της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, επέλεξαν να διασύρουν το όνομα της νεκρής συναδέλφου μας.Η πολιτική σύγκρουση που ακολούθησε στα ΜΜΕ, οι ακραίες συκοφαντίες και η ανήθικη επίθεση που δέχεται η Φώφη Μπουλούτα, ακόμη και τώρα που δε βρίσκεται στη ζωή και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, επιτάσσουν απόλυτη διαφάνεια. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τα πάντα για μια υπόθεση που δεν αφορά απλώς μια καθηγήτρια, η οποία απολύθηκε άδικα και εκδικητικά, αλλά έχει σοβαρές και βαθιές πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις.

Για το λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας ζητά σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της Ευφροσύνης Μπουλούτα και να διερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση. Παρακαλούμε, επομένως, με εισήγησή σας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελεγχθούν διεξοδικά τα ακόλουθα έγγραφα:

Ολόκληρος ο φάκελος του Κολλεγίου Αθηνών για την Ευφροσύνη Μπουλούτα (με τα στοιχεία της εκπαιδευτικής της διαδρομής, τις αξιολογήσεις της κ.λπ.).

Η πλήρης αλληλογραφία της τότε Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας με το Κολλέγιο Αθηνών και τη Διεύθυνση ΔΕ Β΄Αθήνας για το ζήτημα.

Τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων του ΚΥΣΔΕ (2012 και 2013) όπου εξετάστηκε η καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Το κείμενο της καταγγελίας σύμβασης με τις απαιτούμενες υπογραφές νόμιμου εκπροσώπου.

Αντίγραφο του γραπτού του μαθητή Κ. Σαμαρά στο μάθημα της χημείας που «σημείωσε» η Μπουλούτα και που, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση, στάθηκε αιτία για την καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού.

Κύριε Υπουργέ,

Χρέος της πολιτείας είναι η διασφάλιση της ισονομίας ανάμεσα σε όλους τους πολίτες, καθώς και η διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψής τους. Η υποχρέωση αυτή αποκτά μεγαλύτερο ηθικό φορτίο, όταν ο πολίτης που βάλλεται δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Στο όνομα αυτής της υποχρέωσης ζητούμε να εκπληρώσετε το αίτημά μας.

https://left.gr/

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου (Ι), Φθινόπωρο 2018- Εισαγωγή στην Τέχνη του Κινηματογράφου

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ Φθινόπωρο 2018

Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου 2018 σε 11 Μαθήματα από 6 Οκτωβρίου 2018

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» – Φθινόπωρο 2018

Ετοιμάζονται: Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου για Αρχαρίους και Προχωρημένους, Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ, Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου, Σεμινάριο Σεναρίου, Σεμινάριο Δημιουργίας Ταινίας με Κινητό ή Τάμπλετ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.