Οι 5 συνήθειες των ειλικρινών ανθρώπων

Οι ειλικρινείς άνθρωποι απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι περισσότερο ευτυχισμένοι και είναι δυνατότεροι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο λόγος γι’ αυτό είναι απλός: οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν είναι απαραίτητα και πιο έξυπνοι, ούτε γνωρίζουν διαρκώς τα πάντα. Είναι άνθρωποι με δυνατό δεσμό ανάμεσα σε αυτό που σκέφτονται και σε αυτό που πράττουν.

eilikrineis anthropoi

Όσο περίεργο και να φαίνεται σε εμάς, δεν είναι εύκολο να υιοθετηθεί αυτός ο τύπος συμπεριφοράς. Η ειλικρίνεια του μυαλού και των πράξεων απαιτεί μία αληθινή προσωπική ανάπτυξη και το να είμαστε γνήσιοι, αυθεντικοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

Ας διεισδύσουμε λίγο παραπάνω στις συνήθειες που έχουν οι ειλικρινείς άνθρωποι και τα χαρακτηριστικά, τα οποία αποτελούν αυτή τη μοναδική προσωπικότητα.

Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν φοβούνται να πούνε την αλήθεια

Η ειλικρίνεια είναι μάταιη, αν δεν έχετε το θάρρος να υπερασπίζεστε και να απαιτείτε την αλήθεια συνεχώς, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις.

Όσοι έχουν ειλικρινή καρδιά δεν υποστηρίζουν την αδικία, τους εκβιασμούς, τις μισές αλήθειες ή τα ψέματα. Επιπλέον, η ειλικρίνεια αυτή είναι αναμενόμενη και από τους άλλους.

Από την άλλη πλευρά, ξέρουμε όλοι πως δεν είναι εύκολο να υπερασπιστούμε και να μεταδώσουμε αυτού του είδους την προσωπική ακεραιότητα.

Υπάρχουν πολλά σενάρια στα οποία κυριαρχεί καμουφλαρισμένη η ανειλικρίνεια και πρέπει να αμυνόμαστε συνεχώς ενάντια στην υποκρισία.

Έχουν επίγνωση των ορίων και των σφαλμάτων τους

Δεν είναι σωστό από μέρους μας να απαιτούμε ειλικρίνεια από τους άλλους, αν δεν είμαστε ικανοί να την εφαρμόσουμε εμείς οι ίδιοι.

Στην καθημερινή μας ζωή, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που διαθέτουν μια σειρά από αρετές. Ωστόσο, πολλές φορές πρόκειται μονάχα για λόγια, επειδή δεν εφαρμόζουν όσα λένε.

Όμως, οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στην περίπτωσή τους, έχουν πραγματοποιήσει ένα εσωτερικό ταξίδι για ν’ αποκτήσουν επίγνωση των ορίων τους, των σφαλμάτων τους και της σκοτεινής τους πλευράς. Γνωρίζουν τι πρέπει να βελτιώσουν και τις αδυναμίες που πρέπει να ξεπεράσουν σταδιακά.

Η αυτογνωσία βοηθά στη δημιουργία καταστάσεων, κατά τις οποίες οι πράξεις και οι σκέψεις βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους. Δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις ή υποκρισία: μοναχά η ισορροπία μιας ταπεινής και σεβαστής καρδιάς.

Είναι διαφανείς: μπορείτε να δείτε ποιοι ακριβώς είναι

Το να είμαστε διαφανείς δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε στους άλλους να δουν τα πιο προσωπικά μας μυστικά, ούτε γινόμαστε ευάλωτοι.

Η ειλικρίνεια είναι συνώνυμη της διαφάνειας, επειδή οτιδήποτε κάνει κάποιος, λέει και δείχνει, είναι σε αρμονία με την ίδια του την προσωπικότητα.

Δεν υπάρχει προκατάληψη ή δυσαρμονία. Επιπλέον, έχει να κάνει με το να είμαστε ειλικρινείς για να διατηρήσουμε την ίδια συμπεριφορά, την ίδια μεταχείριση και τον ίδιο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

Το να είμαστε διαφανείς συνεχώς δεν είναι απλό, επίσης. Εξάλλου, αν υπάρχει κάτι που είναι τυπικό για τους ανθρώπους, είναι ότι είμαστε από φύση ευμετάβλητοι, και αλλάζουμε συνέχεια. Επίσης, έχουμε μια συνεχή ανάγκη να «ταιριάζουμε» και να είμαστε πάντα αποδεκτοί από τους άλλους.

Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν έχουν αυτό το πρόβλημα: Εάν κάτι δεν τους αρέσει ή αντιβαίνει τις αρχές τους, το ξεκαθαρίζουν.

Πολεμούν για τα πιστεύω τους

Κάποιες φορές, οι πιο ειλικρινείς, ταπεινοί και ευγενείς άνθρωποι είναι εκείνοι που αισθάνονται περισσότερο τη μοναξιά ή ακόμη και την απόρριψη από αρκετούς γύρω τους. Αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο: κάποιες φορές, η ειλικρίνεια είναι μαχητική. Ο ειλικρινής άνθρωπος δεν φοβάται να πει πότε κάποιος είναι άδικος ή ασεβής και αυτό κάποιοι δεν το αντέχουν.

Για την ακρίβεια, σχεδόν σε κανέναν δεν αρέσει η ωμή ειλικρίνεια. Αυτό σημαίνει συχνά ότι η ειλικρίνεια κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Θα προτιμούσαν κάποιον πιο υποκριτικό ή πειθήνιο– ένα άτομο δηλαδή που είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο.

Οι ειλικρινείς άνθρωποι εμπνέουν και ηγούνται κατά κανόνα

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με συνεπή τρόπο, με τέλεια ισορροπία μεταξύ των αρχών και των πράξεών τους. Έτσι, πολλές φορές εμπνέουν εκείνους που το εκτιμούν πραγματικά αυτό.

Ίσως να αισθάνεστε μια εχθρότητα στην ειλικρίνειά τους. Ωστόσο, οι σοφοί άνθρωποι που εκτιμούν τους πυλώνες της καλοσύνης και της ακεραιότητας θα την εκτιμήσουν πολύ. Γι’ αυτό γίνονται εξαιρετικοί φίλοι, μέλη οικογένειας, και συνάδελφοι, οι οποίοι κάνουν πιο εύκολη και πιο όμορφη τη ζωή μας.

Αν έχετε ένα ή παραπάνω άτομα στη ζωή σας που δείχνουν άκοπη ειλικρίνεια, να τους κρατάτε πάντα κοντά, να μαθαίνετε από αυτούς, και να μοιράζεστε υπέροχες στιγμές μαζί τους. Είναι δώρο στην κοινωνία, οι άνθρωποι που μας εμπνέουν να γινόμαστε καλύτεροι.
Πηγή
Tromaktiko

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου (Ι), Φθινόπωρο 2018- Εισαγωγή στην Τέχνη του Κινηματογράφου

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ Φθινόπωρο 2018

Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου 2018 σε 11 Μαθήματα από 6 Οκτωβρίου 2018

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» – Φθινόπωρο 2018

Ετοιμάζονται: Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου για Αρχαρίους και Προχωρημένους, Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ, Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου, Σεμινάριο Σεναρίου, Σεμινάριο Δημιουργίας Ταινίας με Κινητό ή Τάμπλετ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: