Πελετίδης κατά Νικολόπουλου για τη βίλα στα Αραχωβίτικα: «Ως εδώ με τα ψέματα και την πολιτική αλητεία»

Αφήνει ανοικτό να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

kostas peletidis

Στην αντεπίθεση πέρασε η δημοτική Αρχή της Πάτρας για το θέμα της εξοχικής κατοικίας του δημάρχου Κώστα Πελετίδη στα Αραχωβίτικα. Ένα θέμα που έχει «σηκώσει» η αντιπολίτευση, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πατρών, για την διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, όσον αφορά την βίλα του Δημάρχου Πατρέων.

Και τι δεν είπε ο Νικολόπουλος για τον Πελετίδη και τη βίλα! Από πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» μέχρι πως είναι υποκριτής

Πριν από λίγο, η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει προσωπική επίθεση στο Νίκο Νικολόπουλο, τον οποίο κατηγορεί ότι «έχει αναλάβει εργολαβικά να σύρει το χορό της συκοφαντικής εκστρατείας κατά του Δημάρχου», ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής έχει ως εξής:

«Ο γνωστός ακροδεξιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που έχει αναλάβει εργολαβικά να σύρει το χορό της συκοφαντικής εκστρατείας κατά του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, προχώρησε σήμερα σε νέα άθλια «παράσταση» στα δικαστήρια της Πάτρας. Ως εδώ με τα ψέματα και την πολιτική αλητεία. Τέλος στην ανοχή.

Οι λασπολόγοι και όσοι συνειδητά διασπείρουν ψεύδη ενόψει των δημοτικών εκλογών θα κληθούν να απολογηθούν, πρώτα από όλα στον πατραϊκό λαό.

Η αλήθεια θα λάμψει για μια ακόμη φορά, γιατί δεν υπάρχει καμία παρανομία. Οι Πατρινοί μας γνωρίζουν όλους πολύ καλά και θα δώσουν σύντομα την απάντησή τους.»

http://www.thebest.gr

nikolopoulos

Και τι δεν είπε ο Νικολόπουλος για τον Πελετίδη και τη βίλα! Από πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» μέχρι πως είναι υποκριτής  [6/10/2018]

Ολομέτωπη επίθεση, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί το Σαββάτου στην Πάτρα. Αφορμή της επίθεσης, η παραθαλάσσια κατοικία του ζεύγους Πελετίδη στα Αραχωβίτικα, για την οποία ο βουλευτής παρουσίασε απόσπασμα του συμβολαίου, όπου περιγράφεται πως μέρος του κτίσματος βρίσκεται εντός του αιγιαλού.

Μάλιστα, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα, καταθέτοντας την ερχόμενη εβδομάδα μηνυτήρια αναφορά, ώστε να «σταματήσει να κρύβεται ο δήμαρχος», όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με το αντίγραφο του αποσπάσματος του συμβολαίου, που έδειξε στη συνέντευξη ο Νίκος Νικολόπουλος, το ακίνητο αγοράστηκε το 2014 έναντι του ποσού των 270 χιλιάδων ευρώ και σε αυτό περιγράφονται δύο τμήματα του ακινήτου, το ένα 30 τ.μ. και το άλλο 146 τ.μ. που είναι εντός αιγιαλού και της παραλίας. Πωλητές του ακινήτου είναι ένα ζευγάρι καθηγητών Πανεπιστημίου.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης, όπως είπε, το ζεύγος Πελετίδη διέθεσε το ποσό των 270 χιλιάδων ευρώ και εστίασε την κριτική του στο ότι η αγορά αυτή έγινε από έναν κομμουνιστή.

«Φανταστείτε τον πλούτο ενός κομμουνιστή γιατρού, που μέσα στην ανασφάλεια της μνημονιακής καταιγίδας, έχει την άνεση μιας τέτοιας αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Νικολόπουλος στάθηκε στο ότι ο δήμαρχος γνώριζε πως είχε αγοράσει ένα σπίτι μέρος του οποίου ήταν κτισμένο αυθαίρετα και παράνομα.

«Όλο αυτό το διάστημα έκανε τον ψόφιο κοριό», ανέφερε ο βουλευτής για να συμπληρώσει πως ο δήμαρχος «απολάμβανε την «θωρακισμένη» με μια μάντρα βουνό, πολυτελή παραθεριστική του κατοικία και ας πάνε να πνιγούν οι κάτοικοι των Αραχωβίτικων. Στην κυριολεξία να πνιγούν ή να καούν, όπως στο Μάτι».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατηγόρησε τον Κώστα Πελετίδη ότι όλο αυτό το διάστημα που έχει έρθει στην επιφάνεια το θέμα δεν έχει απαντήσει και τον κατηγόρησε για «Καισαρισμό» και υποκρισία. «Ποιος είναι και δεν απαντά, ο Καίσαρας;» διερωτήθηκε ο βουλευτής και κατέκρινε το γεγονός ότι αντί του δημάρχου απαντά η δημοτική Αρχή ή κάποιοι – επώνυμα και ανώνυμα- στο διαδίκτυο. Επίσης κάλεσε και το ΚΚΕ (στέλεχος του οποίου είναι ο κ. Πελετίδης) να πάρει θέση για το θέμα της βίλας.

«Ο Πελετίδης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και σφυρίζει αδιάφορα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος και ανεβάζοντας τους τόνους ανέφερε πως «μόνο στο καρναβάλι ο δήμαρχος επιτρέπεται να φορά τη μάσκα της ηθικής και της νομιμότητας, τώρα πέντε μήνες πριν τις αποκριές, δεν έχει αυτό το δικαίωμα». Συνέχισε δε, λέγοντας πως «είναι καιρός να ξεμπλέξουμε, άπαξ δια παντός, με τις υποκριτικές κομουνιστικές ηθικές και τη δήθεν υπεροχή τους έναντι των όποιων άλλων».

Σε άλλο σημείο δε, ανάφερε πως ο κ. Πελετίδης «προτάσσει την ηθική, την τιμιότητα και τη νομιμότητα, όταν είναι να συνετισθούν άλλοι», ενώ λίγο νωρίτερα είχε αναρωτηθεί, εάν ο δήμαρχος έχει ζητήσει «να γκρεμισθούν οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες της βίλας του», όπως και των άλλων κτισμάτων που καταπατούν τον αιγιαλό.

Ο Νίκος Νικολόπουλος διαμήνυσε προς τη δημοτική Αρχή της Πάτρας, ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο είχε πράξει με τον Ανδρέα Φούρα για το θέμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στην Αθήνα το 1997. Για αυτό κάλεσε τον δήμαρχο «να πάει στο Μάνεσι» και να ρωτήσει τον κ. Φούρα για τα «τραβήγματα» που έχει με τη Δικαιοσύνη.

Τι θα κάνει στις εκλογές

Ο Νίκος Νικολόπουλος ξεκίνησε χαριτολογώντας τη συνέντευξη, λέγοντας προς τους δημοσιογράφους ότι είναι η πρώτη προεκλογική συνέντευξη. Έτσι όταν ρωτήθηκε εάν θα είναι υποψήφιος για το Δήμο Πατρέων, είπε πως προτιμά τη θέση του δημάρχου Πατρέων ακόμη και από τη θέση υπουργού, ωστόσο πρόσθεσε πως θα θέσει υποψηφιότητα «εάν οι πολίτες κρίνουν πως είμαι καλός διαχειριστής».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ρωτήθηκε από το thebest.gr και για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που ηγείται με την «Ελληνική Λύση» του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελλόπουλου. Απαντώντας δεν απέκλεισε τη συνεργασία στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, όχι μόνο με τον Βελλόπουλο αλλά και με άλλες δυνάμεις της κεντροδεξιάς που πιστεύουν στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Φάνης Βγενόπουλος

http://www.thebest.gr

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου (Ι), Φθινόπωρο 2018- Εισαγωγή στην Τέχνη του Κινηματογράφου
Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου 2018 σε 11 Μαθήματα από 14 Οκτωβρίου 2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.