Oscars 2019: Πάνω από 100 σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες του Χόλιγουντ υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς την Ακαδημία

15.2.2019 / Χρήστος Μπακατσέλος

Αφορμή η απόφαση της Ακαδημίας να βγάλει εκτός τηλεοπτικού χρόνου τέσσερις κατηγορίες βραβείων.

[ Σήμερα στις 19.00 Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο και συζήτηση η ταινία του Αρτούρο Ριπστάιν ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ διαβάστε στο λινκ αναλυτικά https://wp.me/pd1LV-Hkt ].

Υπογραφή,
Πάνω από 100 σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, ηθοποιοί και πολλοί άλλοι έχουν υπογράψει την συγκεκριμένη επιστολή. Διαβάστε εδώ όλα τα ονόματα που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής, η οποία ανανεώνεται συνεχώς.

πατήστε στο μπάνερ για να διαβάσετε αναλυτικά

Μετά την απόφαση της Ακαδημίας να βγάλει εκτός τηλεοπτικού χρόνου τέσσερις κατηγορίες, αυτές των Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μικρού Μήκους Ταινία και Μακιγιάζ, οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές .

Τώρα μια μεγάλη λίστα από διακεκριμένους σκηνοθέτες, μοντέρ, διευθυντές φωτογραφίας, σκηνογράφους, δημιουργούς εφέ και άλλοι, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι ή έχουν κερδίσει κάποιο Οσκαρ, ανάμεσά του και οι Μάρτιν Σκορσέζε, Κουέντιν Ταραντίνο και Σπάικ Λι, ενώνουν τις φωνές τους στέλνοντας μια ανοιχτή, μακροσκελής, επιστολή στην Ακαδημία ζητώντας να μην προχωρήσει στην απόφασή της αυτή. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή.

directors 607Οι Μάρτιν Σκορσέζε, Κουέντιν Ταραντίνο και Σπάικ Λι είναι μερικοί από τους σκηνοθέτες που έχουν υπογράψει την συγκεκριμένη ανοιχτή επιστολή.

Μια ανοιχτή επιστολή προς την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών και στους παραγωγούς της τηλεοπτικής μετάδοσης της 91ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ:

Την Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, ο Τζον Μπέιλι Πρόεδρος της Ακαδημίας, ανακοίνωσε πως οι φετινές παρουσιάσεις των Οσκαρ για τις κατηγορίες Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μικρού Μήκους Ταινία και Μακιγιάζ, δεν θα μεταδοθούν ζωντανά, αλλά θα δοθούν κατά την διάρκεια κάποιου διαλείμματος για διαφημίσεις. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να μειωθεί η διάρκεια του σόου από τέσσερις στις τρεις ώρες. Η ανταπόκριση των συναδέλφων μας και η άμεση αντίδραση από την βιομηχανία σχετικά με την απόφαση της Ακαδημίας καθιστά σαφές ότι δεν είναι αργά για να αντιστραφεί η απόφαση αυτή.

Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1927 για να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει την αριστεία στις κινηματογραφικές τέχνες, να εμπνεύσεις την φαντασία και να βοηθήσει τον κόσμο να συνδεθεί με το παγκόσμιο μέσο των κινηματογραφικών ταινιών.

Δυστυχώς έχουμε απομακρυνθεί από αυτή την αποστολή στην προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε την ψυχαγωγία αντί να παρουσιάσουμε την γιορτή της τέχνης μας και των ανθρώπων πίσω από αυτή.

Υποβιβάζοντας αυτές τις βασικές κινηματογραφικές τέχνες σε ένα χαμηλότερο βαθμό στην 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσβολή σε όλους εμάς που αφιερώσαμε την ζωή μας και το πάθος μας στο επάγγελμά μας.

Ο σκηνοθέτης της εκπομπής, Γκλεν Γουάιζ, δήλωσε ότι θα καθορίσει ποιες «συναισθηματικά ηχηρές» στιγμές από τις ομιλίες των τεσσάρων νικητών θα επιλεχθούν για να μεταδοθούν αργότερα κατά την διάρκεια της τηλεοπτικές μετάδοσης. Το σόου θα κόψει όποιες επιπρόσθετες δηλώσεις από τους παρουσιαστές, καθώς και κάθε απαγγελία των υποψηφίων, αν αυτό κριθεί κατάλληλο.

Θεωρούμε ότι αυτό το κόψιμο και η πιθανή λογοκρισία αντιβαίνουν στο πνεύμα της αποστολής της Ακαδημίας.

Από την πρώτη στιγμή, η τηλεοπτική μετάδοση των Βραβείων της Ακαδημίας έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, ώστε να διατηρηθεί η μορφή της φρέσκια, αλλά ποτέ δεν θυσίαζε την ακεραιότητα της αρχικής αποστολής της Ακαδημίας.

Οταν η αναγνώριση των υπευθύνων για την δημιουργία εξαιρετικού κινηματογράφου μειώνεται από το ίδιο το ίδρυμα που έχει ως σκοπό να τη προστατεύει, τότε δεν υποστηρίζουμε έτσι το πνεύμα της υπόσχεσης της Ακαδημίας για να γιορτάσουμε τις ταινίες ως μια συλλογική μορφή τέχνης.

Για να αναφέρουμε τον συνάδελφό μας Σεθ Ρόγκεν «ποιος καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα σε μια ταινία από το να ΜΗΝ τιμήσουμε δημοσίως τους ανθρώπους των οποίων η δουλειά είναι κυριολεκτικά να γυρίζουν ταινίες.»

oscars 607

Μετά από όλα όσα συνέβησαν, η Ακαδημία αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο και ταυτόχρονα να κατευνάσει τα πνεύματα, δημοσιεύοντας μια ανακοίνωση σχετικά με το θέμα. Από ότι φαίνεται, διαβάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση, η Ακαδημία δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω, ρίχνοντας το φταίξιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την όποια «παραπληροφόρηση», και προσπαθούν να εξηγήσουν την, παράλογη αυτή, απόφασή τους, ρίχνοντας έτσι ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Ως υπάλληλοι της Ακαδημίας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως καμία κατηγορία βραβείων στην 91η Τελετή των Οσκαρς θα παρουσιαστεί με τρόπο που απεικονίζει τα επιτεύγματα των υποψηφίων και νικητών της ως κάτι το λιγότερο σημαντικό από τα υπόλοιπα. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα ανακριβών αναφορών και δημοσιεύσεων από τα κοινωνικά δίκτυα, υπήρξε μια αλυσίδα παραπληροφόρησης που, κατανοητά, έχει αναστατώσει αρκετά από τα μέλη της Ακαδημίας. Θα θέλαμε να επαναλάβουμε και να εξηγήσουμε τα σχέδια μας για την παρουσίαση των βραβείων, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας:

  • Ολες και οι 24 κατηγορίες θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Dolby Theater, και θα συμπεριληφθούν στην τηλεοπτική μετάδοση.
  • Τέσσερις κατηγορίες – Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μικρού Μήκους Ταινία, Μακιγιάζ – προσφέρθηκαν εθελοντικά από τους υπευθύνους του κάθε κλάδου να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι και οι νικητές από τους παρουσιαστές και να προστεθούν αργότερα στη μετάδοση. Ο χρόνος που θα πηγαίνουν στη σκηνή και θα φεύγουν θα κοπεί.
  • Και οι τέσσερις ευχαριστήριες ομιλίες των νικητών θα συμπεριληφθούν στη μετάδοση.
  • Τα επόμενα χρόνια τέσσερις με έξι διαφορετικές κατηγορίες θα επιλεχθούν εναλλάξ σε συνεργασία με τους παραγωγούς του σόου. Οι φετινές κατηγορίες θα είναι απαλλαγμένες από αυτό το 2020.
  • Αυτή η αλλαγή στο σόου έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας τον Αύγουστο, με την πλήρη υποστήριξη των εκτελεστικών επιτροπών του κάθε κλάδου. Τέτοιες αποφάσεις έχουν συζητηθεί πλήρως.

Οι παραγωγοί του σόου έχουν τεράστια προσοχή τόσο στην παράδοση των Οσκαρ όσο και στο ευρύ, παγκόσμιο, κοινό μας.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι θα είστε ευχαριστημένοι με το σόου, και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε ένα υπέροχο έτος από ταινίες με όλα τα μέλη της Ακαδημίας και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τζον Μπέιλι, Πρόεδρος
Λόις Μπούργουελ, Πρώτη Αντιπρόεδρος
Σιντ Γκάνις, Αντιπρόεδρος
Λάρι Καρατσέβσκι, Αντιπρόεδρος
Νάνσι Ούτλεϊ, Αντιπρόεδρος
Τζιμ Γιαννόπουλος, Ταμίας
Ντέιβιντ Ρούμπιν, Γραμματέας

oscars 607

Το Αμερικάνικο Σωματείο Μοντέρ έσπευσε να απαντήσει στην απόφαση της Ακαδημίας, ακριβώς μετά την δημοσίευση της παραπάνω ανακοίνωσης, με τον Πρόεδρό τους Στίβεν Ρίβκιν, να προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο περισσότερο στο δίκτυο ABC παρά στην Ακαδημία, γράφοντας: «το Αμερικάνικο Σωματείο Μοντέρ έχει αφιερωθεί στο να βελτιώσει την αντίληψη της τέχνης του μοντάζ για σχεδόν 70 χρόνια τώρα, και εξακολουθούμε να είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι σε αυτή μας την αποστολή. Αν και κατανοούμε την τεράστια πίεση που ασκείται στην Ακαδημία από το δίκτυο ABC να μειώσει το σόου σε 3 ώρες, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε καμία απόφαση που απαξιοί την προσπάθεια για την οποία πολεμήσαμε: την προώθηση και αναγνώριση του Μοντάζ ως μια βασική θέση στην διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας.»

Από ότι όλα δείχνουν μέχρι στιγμής καμία πλευρά δεν δείχνει διατεθειμένη να ρίξει νερό στο κρασί της, και το που θα καταλήξει όλο αυτό μόνο ο καιρός, ή μάλλον καλύτερα οι επόμενες μέρες, θα το δείξει, καθώς είμαστε μόλις μια εβδομάδα και κάτι μέρες πριν την 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ.


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.

Oscars 2019: Η Ακαδημία στο στόχαστρο του Χόλιγουντ μετά την απόφασή της να μην μεταδώσει τα βραβεία σε τέσσερις κατηγορίες13.2.2019

Χρήστος Μπακατσέλος

Τον τελευταίο καιρό οι αποφάσεις που παίρνει η Ακαδημία για την 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ όχι μόνο δεν κάνουν κανέναν χαρούμενο, αλλά κλονίζουν και τα θεμέλια του ίδιου του θεσμού.

Το ταξίδι μέχρι και την 91η Τελετή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ έχει αποδειχθεί ως ένας τεράστιος πονοκέφαλος για την Ακαδημία. Πρώτα από όλα δεν κατάφεραν να βρουν παρουσιαστή, μετά την επιλογή και απόρριψη του Κέβιν Χαρτ. Μετέπειτα, πήραν πίσω την απόφασή τους ότι μόνο δυο τραγούδια θα «χωρούσαν» στην ζωντανή μετάδοση – αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω και να επιτρέψουνε και στα πέντε τραγούδια να ερμηνευτούν live. Τέλος, υπήρξαν αρκετές καταγγελίες πως η Ακαδημία άσκησε επαγγελματικές απειλές για να εκφοβίσει τους σταρ ώστε να δεχτούν να παρουσιάσουν βραβεία στην οσκαρική τελετή.

roma 607Ο Αλφόνσο Κουαρόν στο «Ρόμα».

Στην λίστα αυτή της «καταστροφής» και των κακών αποφάσεων έρχεται να προστεθεί και η απόφαση της Ακαδημίας να παρουσιάσει 4 κατηγορίες βραβείων (Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μικρού Μήκους Ταινία και Μακιγιάζ), εκτός τηλεοπτικής μετάδοσης, στα διαλείμματα της live τελετής και να μοντάρει γρήγορα αποσπάσματα των ευχαριστήριων λόγων για να παιχτούν στους τίτλους τέλους. Οπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις ήρθαν με μορφή τσουνάμι. Πρώτα από όλα από το Σωματείο Αμερικάνων Διευθυντών Φωτογραφίας (ASC), όπου ο Πρόεδρός της Κις βαν Οστρουμ έστειλε μια επιστολή και στα 399 μέλη της ASC γράφοντας τα παρακάτω:

Αγαπητά μέλη της ASC,

Χτες το απόγευμα η Ακαδημία ανακοίνωσε πως η παρουσίαση του βραβείου της Καλύτερης Φωτογραφίας – μαζί με τα βραβεία και Μοντάζ, Μικρού Μήκους Ταινία και Μακιγιάζ – δεν θα μεταδοθούν ζωντανά, αλλά θα παρουσιαστούν σε μια καθυστερημένη και μονταρισμένη έκδοση κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής τελετής των βραβείων Οσκαρ. Αυτή η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να μειωθεί η διάρκεια της τηλεοπτικής προβολή των βραβείων της Ακαδημίας.

Αφού έλαβα αρκετά σχόλια σχετικά με αυτό το θέμα από τα μέλη της ASC, νομίζω πως μιλάω για αρκετούς από αυτούς καθώς δηλώνω πως η απόφαση αυτή είναι αρκετά ατυχής. Θεωρούμε πως η κινηματογραφική παραγωγή αποτελείτε από μια συλλογική προσπάθεια όπου οι ευθύνες του σκηνοθέτη, του διευθυντή φωτογραφίας, του μοντέρ και άλλων συχνά διασταυρώνονται. Αυτή η απόφαση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως διαχωρισμός και διαίρεση αυτής της δημιουργικής διαδικασίας, ελαχιστοποιώντας έτσι τις θεμελιώδεις δημιουργικές συνεισφορές μας.

Η Ακαδημία είναι ένας σημαντικός θεσμός που αντιπροσωπεύει την τέχνη μας στα μάτια του κόσμου. Από την ίδρυση της οργάνωσης 91 χρόνια πριν, τα βραβεία της Ακαδημίας έχουν τιμήσει το ταλέντο των διευθυντών φωτογραφίας, αλλά δεν μπορούμε να εγκρίνουμε αυτή την απόφαση χωρίς να διαμαρτυρηθούμε.

Κις βαν Οστρουμ
Πρόεδρος ASC

Emmanuel Lubezki 607Εμανουέλ Λουμπέσκι.

Το ειρωνικό σε όλο αυτό είναι ότι αν η Ακαδημία τελικά κόψει τις συγκεκριμένες κατηγορίες από τον τηλεοπτικό της χρόνο, τότε ίσως χάσουμε μια ιστορική στιγμή καθώς αν κερδίσει ο Αλφόνσο Κουαρόν τον βραβείο Φωτογραφίας θα είναι ο πρώτο σκηνοθέτης στην ιστορία των Οσκαρ που τα καταφέρνει.

Ο βραβευμένος με τρία Οσκαρ Εμανουέλ Λουμπέσκι έγραψε στο instangram του (το οποίο φαίνεται να διέγραψε μετά) πως «η φωτογραφία και το μοντάζ είναι τα “στοιχειώδη σωματίδια”, τα πρωταρχικά συστατικά του κινηματογράφου» και πως βρίσκει αυτή την απόφαση «ατυχή». Ακόμα και οι Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Αλφόνσο Κουαρόν, ο διευθυντής φωτογραφίας του «The Last Jedi» Στιβ Γιέντλιν, οι σεναριογράφοι του «A Quiet Place» Μπράιαν Γουντς και Σκοτ Μπεκ και ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Ριντ Ρομάνο, αλλά και αρκετοί άλλοι, βγήκαν στο social media και καταδίκασαν την απόφαση αυτή.

Guillermo del Toro

@RealGDT

Reposting, revised: I would not presume to suggest what categories should occur during commercials on Oscars night, but, please: Cinematography & Editing are at the very heart of our craft. They are not inherited from a theatrical or literary tradition: they are cinema itself.

6,596 people are talking about this

Alfonso Cuaron

@alfonsocuaron

In the history of CINEMA, masterpieces have existed without sound, without color, without a story, without actors and without music. No one single film has ever existed without CINEMAtography and without editing.

24.7K people are talking about this

Russell Crowe

@russellcrowe

The Academy is removing cinematography, editing and make up from the televised show?
This is just such a fundamentally stupid decision, I’m not even going to be bothered trying to be a smart arse about it.
It’s just too fucking dumb for words.

24.1K people are talking about this

Seth Rogen

@Sethrogen

What better way to celebrate achievements in film than to not publicly honor the people’s who’s job it is to literally film things.

12.8K people are talking about this

Josh Gad

@joshgad

Agreed. Not quite sure why the Academy Awards seems to hate the Academy Awards this year.

Seth Rogen

@Sethrogen

What better way to celebrate achievements in film than to not publicly honor the people’s who’s job it is to literally film things.

71 people are talking about this

Ben Stiller

@RedHourBen

Cinema tography.

Hollywood Reporter

@THR

The Academy eliminates cinematography, film editing, live-action short and makeup & hairstyling from the #Oscars broadcast. Will you still watch? http://thr.cm/G2gVuc

165 people are talking about this

Chris Schleicher

@cschleichsrun

The Oscars get shit for being elitist but they are one of the only awards shows that televises winners in the craft categories. This decision is reprehensible. Shame on the Academy. Shame on ABC. If you don’t love a 3+ hour Oscars, you don’t love the Oscars.

Scott Feinberg

@ScottFeinberg

JUST IN: Say goodbye, for this year at least, to the live telecast of best cinematography, best film editing, best live-action short and best makeup/hairstyling https://www.hollywoodreporter.com/news/academy-unveils-4-oscars-categories-be-presented-commercial-breaks-1185505

244 people are talking about this

Steve Yedlin

@steveyedlin

TV show whose sole purpose is to package for public consumption the celebration of cinema craft announces that celebration of cinema craft is too boring for public consumption.https://www.hollywoodreporter.com/news/academy-unveils-4-oscars-categories-be-presented-commercial-breaks-1185505 via @thr

Academy Unveils the 4 Oscars Categories to Be Presented During Commercial Breaks

The winners’ speeches will air later during the broadcast.

hollywoodreporter.com

670 people are talking about this

Erik ‘Anderson@awards_watch

ABC/Disney nominations outside of the Top 8

Visual Effects – 3
Production Design – 2
Costume Design – 2
Score – 2
Song – 2
Sound Mixing – 1
Sound Editing – 1
Animated Short – 1
Documentary Short – 0

Editing – 0
Cinematography – 0
Makeup – 0
Live Action Short – 0

1,517 people are talking about this

Beck/Woods

@beckandwoods

“So excited to watch the Oscars this year because it’s a few minutes shorter!” – millennial who still wont watch the Oscars

Hollywood Reporter

@THR

Academy president John Bailey announced that cinematography, film editing, live-action short and makeup/hairstyling honors will be handed out during commercial breaks at this year’s #Oscars http://thr.cm/BnrcLe

62 people are talking about this

https://www.instagram.com/p/BtxiDVtjpQH


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.

http://flix.gr/

Σεμινάριο Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2019 || Νέο Τμήμα στις καθημερινές | Έναρξη Τέλος Φεβρουαρίου

Το Κάστρο της Αγνότητας (1973) του Αρτούρο Ριπστάιν το Σάββατο 16.2.2019 με ελεύθερη είσοδο και συζήτηση

Η Ευνοούμενη του Ευνοούμενου κ. Λάνθιμου || κριτική του Γιάννη Καραμπίτσου [2/5]

Η ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου | Κριτική του Νίνου Φενέκ Μικελίδη | Πολύ Καλός Τεχνίτης χωρίς προσωπικό στυλ πραγματικού δημιουργού (2/5)

“Περί “Κυνόδοντα”, Oscar, κριτικής και αισθητικής κινηματογράφου, ηθικής, αισθητικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας” του Γιάννη Καραμπίτσου

Κούφιος κυνόδοντας; του Αδάμ Αδαμόπουλου

Arturo Ripstein: Το κάστρο της αγνότητας (1972), «Έξω είναι άσχημα»

Ο Arturo Ripstein μιλά με την Paz Alicia Garciadiego για το “Κάστρο της Αγνότητας” (1972)

Σεμινάρια Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ και Ιστορίας Κινηματογράφου: Έναρξη

Σεμινάριο Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2019

Σεμινάριο Ιστορίας του Κινηματογράφου 2019 – 10 Μαθήματα

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2019

ROMA 2018 του Αλφόνσο Κουαρόν η καλύτερη ταινία του 2018 , από τις συγκλονιστικότερες του 21ου αιώνα | του Γιάννη Καραμπίτσου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.