Το έργο «Cowboy Mouth», του Sam Shepard και της Patti Smith στο ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ σε σκηνοθετική επιμέλεια της Νέλλης Καρρά


Το έργο «Cowboy Mouth», του Sam Shepard και της Patti Smith, ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ομάδα «Αρχή Workshop Theater», σε σκηνοθετική επιμέλεια της Νέλλης Καρρά.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον χαραχτηριστικά αυτοβιογραφικά έργα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο American Place Theater της Νέας Υόρκης, με τον Sam Shepard στο ρόλο του Slim και την Patti Smith στο ρόλο της Cavale.

COWBOY MOUTH 001

Photo credit: Νίκος Κουστένης

Με αφετηρία τη μουσική και σε έναν ελεύθερο τζαζ αυτοσχεδιασμό λόγου, οι συγγραφείς δημιουργούν ένα αλλόκοτο περιβάλλον στα όρια του παράλογου, ένα περιβάλλον μεταξύ τέχνης και ζωής, γεμάτο φαντασιώσεις και όνειρα, ψάχνοντας στην ουσία την ταυτότητα και τον προσανατολισμό τους.

Εξερευνώντας το διάστημα μεταξύ της απόλυτης φαντασίωσης και του ωμού ρεαλισμού, προσπαθούν να ισορροπήσουν πόθους, ανάγκες, αισθήματα κι ένστικτα.

COWBOY MOUTH 002

Photo credit: Νίκος Κουστένης

Η συνάντηση με τους ήρωες συμβαίνει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, σε ένα απομονωμένο σημείο κάπου στην Αμερική. Μακριά από την επίδραση του πολιτισμού και της κοινωνίας, ο Slim και η Cavale δημιουργούν μια δική τους πραγματικότητα, ζωντανεύοντας τα πιο τρελά όνειρα τους.

Ένα δωμάτιο απόλυτης ελευθερίας του νου και της φαντασίας. Ένα μέρος ψυχικής και σωματικής έξαρσης που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με τα όριά τους.

«Θέλαμε να μιλήσουμε για δυο ανθρώπους που ήταν μοιραίο να συναντηθούν.
Δύο μεγάλους ονειροπόλους που βρέθηκαν μαζί αλλά ήταν γραφτό να έχουν ένα λυπηρό τέλος. Ήταν η πραγματική ιστορία του Σαμ και εμένα. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να μείνουμε μαζί. Εκείνος θα επέστρεφε στη γυναίκα του και τα παιδιά του και εγώ θα συνέχιζα το δρόμο μου.»
  — Patti Smith

Cowboy Mouth

των Sam Shepard – Patti Smith


Μετάφραση:
Κατερίνα Χριστοδουλίδου

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Νέλλη Καρρά

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Επιμέλεια μουσικής: Ονησίφορος Ονησιφόρου

Επιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος

Παίζουν: Ονησίφορος Ονησιφόρου, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Γιώργος Λιάκος

Πρεμιέρα: Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη, μέχρι τις 11 Απριλίου, στις 21.00
(Αναλυτικά: 13/3, 14/3, 20/3, 21/3, 27/3, 28/3, 3/4, 4/4, 10/4 & 11/4)

Συντονιστείτε για περισσότερα νέα, στο event μας στο facebook:
https://www.facebook.com/events/285795298741444/

ΙNFO

ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ (Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη)
https://fournosculture.gr/

Για τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες παραστάσεων:
210 6460748

Τιμές εισιτηρίων
12 ευρώ (γενική είσοδος) | 10 ευρώ (άνω των 65 ετών) |

8 ευρώ (φοιτητικό) | 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι)

Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR

Η Νέλλη Καρρά ηθοποιός , σκηνοθέτης και χορογράφος είναι Ελληνικής καταγωγής, γεννημένη στην Αμερική. Η καριέρα της ξεκίνησε με τον Paul Baker στο Dallas Theatre Center στο Τέξας , συνέχισε στη Νέα Υόρκη όπου δούλεψε ως σκηνοθέτης των χορικών στο » Ιφιγένεια εν Αυλίδι » για το Roundhouse Theatre και το Cubiculo Theatre και για τις » Τρωάδες» στο Skidmore College. Δίδαξε θέατρο στο EthicalCulture School στο Riverdale. Η Νέλλη Καρρά εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1976. Από τότε η παρουσία της είναι σημαντική στον Ελληνικό Θεατρικό χώρο .Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη , του Λ. Τριβιζά , στις Μορφές , στο Εθνικό Θέατρο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πριν ιδρύσει τη δική της θεατρική εταιρία «Οργανισμός Θεατρικής Κίνησης » στην Αθήνα το 1982. Ήταν το πρώτο πειραματικό θεατρικό εργαστήρι στην Αθήνα. Το 1993 η Νέλλη Καρρά ίδρυσε την Αναγνωρισμένη Σχολή Δραματικής Τέχνης «ΑΡΧΗ» στο κέντρο της Αθήνας ,η οποία είναι γνωστή για την καινοτομική προσέγγιση στην εκπαίδευση του ηθοποιού. Μεταξύ αυτών των ετών η δουλειά της Νέλλης Καρρά ποικίλει. Έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Ελλάδα από την Υπουργό Πολιτισμού , Μελίνα Μερκούρη και έμεινε τέσσερα χρόνια σε αυτή τη θέση και άλλα δυο ως μέλος.

Ονησίφορος Ονησιφόρου: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Μετά τις σπουδές του στα Γιάννενα αποφοίτησε από την δραματική σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά το 2016. Με το πέρας των σπουδών του και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μαθητεύει δίπλα στην Νέλλη Καρρά σαν βοηθός στο μάθημα της υποκριτικής. Ασχολείται επίσης με την μουσική και το τραγούδι, την κίνηση και τον χορό. Έρευνά επίσης την γιόγκα και τον διαλογισμό δίπλα σε διάφορους δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε στις παραστάσεις ¨Το νησί των σκλάβων» στο θέατρο κωφών Ελλάδος σε σκηνοθεσία Βασίλη Βηλαρά , ¨Πέρσες¨ του Αισχύλου του Θεατρικού οργανισμού Κύπρου σε σκηνοθεσία Άρη μπινιάρη, ¨Βάκχες¨ του Ευριπίδη στην στέγη γραμμάτων και τεχνών σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και στην παράσταση «the dream» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Καραμαλένγκου. 

Κατερίνα Χριστοδουλίδου: γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας το 2013 και από τη Δραματική Σχολή Αρχή της Νελλης Καρρα το 2016. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Θεόδωρος Τερζοπουλος (2017), Γιώργο Καραμαλεγκο (2015), Σοφία Πασχου (2014) και Μάρθα Φριντζήλα (2013). Συμμετείχε στις παραστάσεις Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ (πτυχιακή παράσταση τρίτου έτους δραματικής σχολής) και ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση ο Θρίαμβος του Έρωτα του Πιερ ντε Μαριβό σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια.

Γιώργος Λιάκος: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Τελειόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, κλασική κιθάρα, σύγχρονο και κλασικό τραγούδι. Παρακολούθησε σεμινάρια με τη Μάρθα Φριντζήλα στο «Baumstrasse», με τη Λυδία Κονιόρδου στους «Δεσμούς» καθώς και με τη Φιλαρέτη Κομνηνού στο «Θέατρο των Αλλαγών» και ολοκλήρωσε τις θεατρικές του σπουδές στην δραματική σχολή »Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Μετρά αρκετές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις όπως («Βιομαγεία» της Μαριάννας Κάλμπαρη, θέατρο Φούρνος, «AnPhèBé», Beton7, «Λιθουανία» – «Ο Αλιόσα, το τσουκάλι», θέατρο Αλκμήνη και «Στιγμιαίος Καφές», θέατρο Επί Κολωνώ, σκην. Γιάννης Φίλιας, «Samotnosc», Αγγέλων Βήμα και «Αντιστολή», Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σκην. Παντελής Μάκκας, «Στην Εξοχή» του Martin Crimp, Skrow Theater, σκην. Νέλλη Καρρά, «Simon Boccanegra», Εθνική Λυρική Σκηνή, σκην. Elijah Moshinsky, «Η Κυρά της Θάλασσας», σκην. Δημήτρης Ήμελλος, κ.α.)

 


Η Ευνοούμενη του Ευνοούμενου κ. Λάνθιμου || κριτική του Γιάννη Καραμπίτσου [2/5]

Η ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου | Κριτική του Νίνου Φενέκ Μικελίδη | Πολύ Καλός Τεχνίτης χωρίς προσωπικό στυλ πραγματικού δημιουργού (2/5)

“Περί “Κυνόδοντα”, Oscar, κριτικής και αισθητικής κινηματογράφου, ηθικής, αισθητικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας” του Γιάννη  Καραμπίτσου

Κούφιος κυνόδοντας; του Αδάμ  Αδαμόπουλου

Arturo Ripstein: Το κάστρο της αγνότητας (1972), «Έξω είναι  άσχημα»

Ο Arturo Ripstein μιλά με την Paz Alicia Garciadiego για το “Κάστρο της Αγνότητας”  (1972)

Σεμινάρια Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ και Ιστορίας Κινηματογράφου: Έναρξη

Σεμινάριο Ιστορίας και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2019

Σεμινάριο Ιστορίας του Κινηματογράφου 2019 – 10 Μαθήματα

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου 2019

ROMA 2018 του Αλφόνσο Κουαρόν η καλύτερη ταινία του 2018 , από τις συγκλονιστικότερες του 21ου αιώνα | του Γιάννη Καραμπίτσου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.