Μια υλιστική θεωρία Δικαιοσύνης Το Ένα- Οι Πολλοί – Αυτό που δεν έχει ακόμα Συμβεί ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουλίου 2019

Μια υλιστική θεωρία Δικαιοσύνης – Ομιλία: Γ. Σωτηρόπουλος
Δημόσια · Διοργανωτές: Κενό Δίκτυο και Θερινό Βιβλιοστάσιο

Οι εκδόσεις Κενότητα / αυτοργανωμένο εκδοτικό εγχείρημα της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο- στα πλαίσια του 3ου Θερινού Βιβλιοστάσιου παρουσιάζουν την ομιλία

ΜΙΑ ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Το Ένα- Οι Πολλοί – Αυτό που δεν έχει ακόμα Συμβεί

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Ιουλίου 2019
ώρα 19:30-21:00

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
Ερμού 134-136- Αθήνα

Ομιλία- Παρουσίαση του βιβλίου
A Materialist Theory of Justice: The One, the Many, the Not-Yet (εκδόσεις Rowman & Littlefield International)

Γιώργος Σωτηρόπουλος
(διδ. Πολιτικής Φιλοσοφίας / μέλος της συλλογικότητας Κενό Δίκτυο)

Το να σκεφτούμε τη δικαιοσύνη υλιστικά σημαίνει πρώτα από όλα να ξεπεράσουμε έναν κανονιστικό ιδεαλισμό, που καθιστά την έννοια μία κρίση του λόγου-δικαστή επί του κόσμου και των σωμάτων που τον συνθέτουν. Σημαίνει επίσης να σκεφτούμε τη δικαιοσύνη πέρα από τα όρια του κράτους, όχι μόνο ως πολιτική δομή αλλά μορφή σκέψης, που οριοθετεί και αξιολογεί πάνω στη βάση παγιωμένων ρόλων και ταυτοτήτων. Σημαίνει όμως επίσης να σκεφτούμε τη δικαιοσύνη πέρα από την κατηγορία «Άνθρωπος», αναζητώντας την ανάδυση της στη συναισθητική δομή της ζωικότητας, ίσως και πέρα από αυτήν, μέσα στο γίγνεσθαι του κόσμου. Ακολουθώντας αυτήν την πορεία η θεωρία ανακαλύπτει τη δικαιοσύνη ως έναν εμμενή καθορισμό των διαδικασιών δόμησης και αποδόμησης κοινωνικών μορφών ύπαρξης, οι οποίες και συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε ανθρώπινη ιστορία.

οργάνωση:
εκδόσεις ΚΕΝΟΤΗΤΑ
εκδοτικό εγχείρημα της συλλογικότητας ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ
http://voidnetwork.gr

ΔΕΙΤΕ περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο (Πεμ. 11 έως Κυρ. 14/7) την έκθεση βιβλίου και το πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων:
https://www.facebook.com/events/2524543760912430/

Το Θερινό Βιβλιοστάσιο, που φέτος διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, προέκυψε από την ιδιαίτερη συνάντηση μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων με διαφορετικές αφετηρίες αλλά συνδιαλεγόμενες διαδρομές. Στόχος μας είναι το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γίνει και πάλι ένας τόπος συνάντησης με αφορμή τα βιβλία: τα βιβλία που απευθύνονται σε ανήσυχα πνεύματα και φλογερές ψυχές, τα βιβλία που μετουσιώνουν τη μοναχική ανάγνωση σε συλλογική πρακτική, που ασκούν κριτική στο υπάρχον, που φιλοδοξούν να δημιουργούν ρωγμές και ανοίγματα εκεί όπου υψώνονται μόνο τοίχοι.

«Κάντο όπως ο Μπέργκμαν»: Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Ιστορίας και Κριτικής  Κινηματογράφου, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας || σε τιμή προσφοράς μόνο για το  καλοκαίρι!!

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Εκμάθησης Μοντάζ (Adobe Premiere) και Σκηνοθεσίας || σε τιμή προσφοράς μόνο για το καλοκαίρι!!

Εντατικό Θερινό Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους με κινητό, τάμπλετ, dslr, mirrorless ή GOPRO κάμερες ||| σε τιμή προσφοράς μόνο για το καλοκαίρι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: