«Παιδιά από την Πάτρα» ||| Το δημοφιλέστερο ίσως λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του 1980

Τα παιδιά από την Πάτρα – Το ξεκίνημα στην Οβρυά και η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος τις περασμένες δεκαετίες

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου-Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2019-2020 (και με κινητό, tablet, mirrorless ή GOPRO κάμερες)

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2019-2020 || Ξεκίνησαν οι εγγραφές

[έναρξη πολύ σύντομα της Λέσχης Ανάγνωσης Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι -Σεμινάρια Κινηματογράφου στο Σχολείο του Σινεμά από Σεπτέμβριο 2019 [1. Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου (και για τάμπλετ & κινητά), 2. Δημιουργίας (& Ιστορίας) Ντοκιμαντέρ 3. Ιστορίας και Κριτικής Κινηματογράφου, 4. Συγγραφής Σεναρίου, 5. Κινηματογραφικής Υποκριτικής «ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ» (& Σκηνοθεσίας), 6. Μοντάζ (adobe premiere και Avid)– Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2130 159 816, 6944143564) και στο e-mail : schoolofcinemagr@gmail.com] .

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Πίτερ Φόντα πρωταγωνιστής στο Easy Rider (1969)

Easy Rider – Ξένοιαστος Καβαλάρης (1969) του Dennis Hopper ||| του Γιάννη Φραγκούλη

Ο “Ξένοιαστος Καβαλάρης” Ντένις Χόπερ πέθανε σε ηλικία 74 ετών στις 29-5-2010

Τα παιδιά από την Πάτρα - Το ξεκίνημα στην Οβρυά και η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος τις περασμένες δεκαετίες
Παπαδάκου Γωγώ

Το δημοφιλέστερο λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του 1980

Τα παιδιά από την Πάτρα, είναι ίσως το δημοφιλέστερο λαϊκό συγκρότημα της δεκαετίας του ’80. Παρά τον τίτλο του τα μέλη του συγκροτήματος ήταν από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Στην Πάτρα ήταν φοιτητές και έχοντας γνώση κάποιων μουσικών οργάνων αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα μουσικό σχήμα δίνοντας αυτό το όνομα.

Μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Λάμπρος Καρέλας τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μπουζούκι, ο Αργύρης Παπαγεωργίου, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (μπουζούκι).

Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα που τότε βρισκόταν στην Οβρυά, συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.

Πρώτα γνωρίστηκαν μεταξύ τους οι Καρελάς και Παπαγεωργίου, όπου αποφασίζουν να δουλέψουν παρέα με άλλους δυο φοιτητές ,ερασιτέχνες μουσικούς σε ταβέρνα της Πάτρας.

Ένα βράδυ του 78′ ,τους ακούει ο Δεληκούρας ο οποίος ενθουσιάζεται και τους προτείνει να εμφανιστούν μαζί την επόμενη σεζόν στο κέντρο «Πανόραμα».

Στα της περιόδου, μετακομίζουν σε μια μπουάτ και εκεί προστίθεται στην παρέα και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, καθώς ο μέχρι τότε σολίστας παρουσιάζεται στο στρατό.

Η επιτυχία τους ήταν μεγάλη και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους.

Το 1995 το συγκρότημα διαλύθηκε αλλά περιοδικά τα μέλη του ξαναβρίσκονται, όπως το 2013 που κυκλοφόρησαν όλοι μαζί ένα cd που διανεμήθηκε με εβδομαδιαία εφημερίδα.

 

Χρήστος Παπαδόπουλος:»Το παιδί από την Πάτρα» θυμάται και μιλά στο thebest.gr για τη χρυσή εποχή του συγκροτήματος,ενώ ετοιμάζεται για το Μέγαρο.

 

Χρήστος Παπαδόπουλος:"Το παιδί από την Πάτρα" θυμάται και μιλά στο thebest.gr για τη χρυσή εποχή του συγκροτήματος,ενώ ετοιμάζεται για το Μέγαρο

Στις 2 Νοεμβρίου 2015 εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δεξιοτέχνης της κιθάρας, είτε με μία, ειτε με δύο είτε με τέσσερις ταστιέρες, του μπουζουκιούκαι πολλών άλλων έγχορδων, λάτρης των παραδοσιακών και έθνικ επιρροών της μουσικής, ο «Σούκας» των «Παιδιών από την Πάτρα», συνεχίζει να συνθέτει, να δημιουργεί, να κάνει νέες συνεργασίες, να γράφει μουσική για ταινίες και φυσικά να ταξιδεύει με ή για τη μουσική, από την Ανατολή, μέχρι τη Λατινική Αμερική. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος λίγο πριν την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής τον Νοέμβριο και την κυκλοφορία του νέου δίσκου του , στις 21 του ίδιου μήνα, μιλά στο thebest.gr για τα όσα ετοιμάζει, κάνει αναδρομή στην Πάτρα των φοιτητικών του χρόνων, αλλά και στην εποχή που «Τα Παιδιά από την Πάτρα» ξεκινούσαν από εδώ τη θριαμβευτική τους πορεία.

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος πριν να γνωρίσει τα μετέπειτα μέλη του συγκροτήματος «Τα Παιδιά από την Πάτρα», και να παίζει λαϊκά, ξεκίνησε τη μουσική διαδρομή του στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, στα Γρεβενά , παίζοντας…ροκ. Αν και οι επιρροές από την ποντιακή και γενικά παραδοσιακή μουσική ήταν έντονες στον τόπο που μεγάλωσε. Την μουσική αυτή πτυχή του μοιράζεται τελευταία,όλο και περισσότερο με το κοινό.

Σε αυτό το μοτίβο εξάλλου θα κινηθεί και ο νέος δίσκος του «Πέρασμα», ο οποίος κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου. « Είναι ένα μουσικό πέρασμα του “πατριάρχη” της Κρητικής μουσικής Βασίλη Σκουλά, από διάφορους χώρους της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Τον ακούμε σε ντουέτα εκπλήξεις με τους: Γιάννη Πλούταρχο, Θέμη Αδαμαντίδη, Νίκο Μακρόπουλο, Χρήστο Δάντη, Παντελή Θαλασσινό κ.α.».

Με τον Βασίλη Σκουλά

Με τον Βασίλη Σκουλά

Με τον Βασίλη Σκουλά

 

Στις 2 Νοεμβρίου θα προηγηθεί στο Μέγαρο Μουσικής η παράσταση «Αυτή η γη έχει φωνή», όπου συνθέσεις του Χρήστου Παπαδόπουλου, με «άρωμα» Πόντου, Κρήτης και Ηπείρου, θα ερμηνεύσουν ο Βασίλης Σκουλάς, ο Γιάννης Πλούταρχος και η Μελίνα Ασλανίδου. Μαζί τους τραγουδούν ο Δημήτρης Καρασαββίδης και ο Αλέξης Παρχαρίδης, πλαισιωμένοι από δεκαμελή ορχήστρα. «Η εμφάνιση μου στο Μέγαρο Mουσικής Αθηνών όπου θα ερμηνευτούν τραγούδια μου επί δυο ώρες είναι για μένα μια καταξίωση συνθετικής δουλειάς που κάνω εδώ και χρόνια. Με το παραδοσιακό τραγούδι έχω σχέσεις από τη ρίζα. Μεγαλωμένος στα Γρεβενά με πανηγύρια και παράλληλα τα ποντιακά των παππούδων…..Έτσι το 2011 που έχασα τη γιαγιά μου το ίδιο βράδυ συνέθεσα οχτώ ποντιακά τραγούδια, για να ακούει τους ήχους του κεμεντζέ στην πορεία της προς το άγνωστο .Έτσι πρόεκυψε η πρώτη δουλειά με τίτλο Αυτή η γη έχει φωνή».

Με τον Γιάννη Πλούταρχο

Με τον Γιάννη Πλούταρχο

Με τον Γιάννη Πλούταρχο

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ανοίγει τη μουσική του βεντάλια, όπως ανοίγεται κι ο ίδιος στον κόσμο. Το στοιχείο του ταξιδιού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του, καθώς έχει ταξιδέψει από την Ανατολή μέχρι τη Λατινική Αμερική! «Πάντα τα ταξίδια μου είχαν σχέση με τους ήχους τη μουσική και τους μουσικούς που συναντούσα. Από τους μουσικούς της Ανατολής που έπαιξα μαζί τους έμαθα πολλά μυστικά για τον αυτοσχεδιασμό, ενώ με τους μουσικούς της Λατινικής Αμερικής έμαθα να ακούω άλλους ρυθμούς και να διασκεδάζω λίγο παίζοντας τραγούδια».

 

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε…

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και ο μοναδικός από το συγκρότημα, που κατάφερε να πάρει πτυχίο. Κάνοντας μια αναδρομή στο πρώτο διάστημα που ήρθε στην Πάτρα για να σπουδάσει θυμάται ότι «η προσαρμογή ήταν δύσκολη μέχρι που στην πρώτη κατάληψη γνώρισα άλλους μουσικούς και μιλήσαμε την κοινή μας γλώσσα».

Η επιστροφή στα παλιά σταματάει σε δύο καλλιτέχνες που ο Χρήστος Παπαδόπουλος θεωρεί μουσικούς πνευματικούς πατέρες του.

«Έχω κρατήσει μια μεγάλη ευκαιρία για μένα που ακούει στο όνομα Μπάμπης Γκολές με τον οποίο απ το δεύτερο έτος είχα την τύχη να παίζω δεύτερο μπουζούκι και από αυτόν το μεγάλο μουσικό πήρα πολλά. Άλλος πνευματικός μουσικός πατέρας για μένα υπήρξε ο Βαγγέλης Δεληκούρας, το μυαλό κατά τον Άκη Πάνου του συγκροτήματος Τα παιδιά από την Πάτρα».

Έχετε πει ότι όταν πήγατε στο συγκρότημα ξέρατε να παίζετε στο μπουζούκι μόνο δύο τραγούδια…

«Η αλήθεια είναι ότι ήξερα μόνο δυο τραγούδια του Χιώτη γρήγορα , ( Φωτιά και Περασμένες μου αγάπες)γι αυτό τους εντυπωσίασα. Επειδή ήμουν κιθαρίστας δεν ήξερα τίποτε από ρεμπέτικο. Εκείνη την πρώτη μέρα στη μπουάτ Ιζαμπέλα αισθάνθηκα ντροπή, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα τα είχα μάθει όλα».

Γυρνάτε ακόμα στο «Σούκας»; Πώς βγήκε το παρατσούκλι;

«Το όνομα Σούκας το έβγαλε ένας αιωνόβιος φοιτητής,ο παππούς, όταν με είδε να παίζω ηλεκτρική κιθάρα με έναν τρόπο πανηγυριτζιδικο. Η πλάκα είναι ότι ζήλεψε ο Τάκης Σουκας ο original και έβγαλε τον δίσκο “Ένας είναι ο Σουκας”. Mε τον Τακη είμαστε φίλοι και του κάνω παράγωγη σε τραγούδια του. Είναι τεράστιος συνθέτης».

Με τον Μπάμπη Γκολέ στο Χάραμα,φωτό Νίκου Φορλίδα από facebook

Με τον Μπάμπη Γκολέ στο Χάραμα,φωτό Νίκου Φορλίδα από facebook

Με τον Μπάμπη Γκολέ στο Χάραμα,φωτό Νίκου Φορλίδα από facebook

Με τον Δεληκούρα, φωτό από fb και τη σελίδα christos-papadopoulos

Με τον Δεληκούρα, φωτό από fb και τη σελίδα christos-papadopoulos

Με τον Δεληκούρα, φωτό από fb και τη σελίδα christos-papadopoulos

«Τα παιδιά από την Πάτρα” όταν τη δεκαετία του ΄80 εμφανίζονταν στο υπόγειο Χάραμα απογείωναν το κέφι και γρήγορα τράβηξαν τα βλέμματα, όχι μόνο φοιτητών, αλλά και μεγάλης μερίδας του κοινού, που ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία. Η φήμη τους άρχισε να εξαπλώνεται και εκτός Πατρών . Ο πρώτος δίσκος «Αφιερωμένο εξαιρετικά» με την μεγάλη επιτυχία “Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός” ήρθε το 1983 και τότε το συγκρότημα αποκτά το όνομά του και νονός είναι ο Βαγγέλης Δεληκούρας.

 

«Μετά τη μεταπολίτευση όταν όλοι έπαιζαν Θεοδωράκη και επαναστατικό τραγούδι η και ρεμπέτικο ,εμείς βγήκαμε με επανεκτελέσεις κλασικού λαϊκού. Μην ξεχνάμε ότι την εποχή εκείνη το τραγούδι «δεν σε κρίνω», που έλεγε ο Αγγελόπουλος τα μίντια, που ήταν μόνο η ΕΡΤ, το θεωρούσαν λούμπεν…..Όταν ο Μανώλης Αγγελόπουλος έδωσε συναυλία στον Λυκαβηττό το 1982, όλοι οι ξενέρωτοι του ελαφρού τον έκραζαν. Εμείς λοιπόν παίξαμε απενοχοποιημένα τις κλασικές λαϊκές ρούμπες και βλέπαμε πόσο επηρέαζαν τη διασκέδαση στα φοιτητικά στέκια, (Πανόραμα Χάραμα κλπ.). Βοηθούσε βέβαια η μετάβαση στην εποχή του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος είχε μια ψυχική ανάταση, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει σήμερα, όπου βλέπουμε μια ψυχική κατάβαση και ο Έλληνας δυσκολεύεται πολύ να διασκεδάσει» αναφέρει , εξηγώντας τους λόγους που συνέβαλαν στην φρενίτιδα που προκάλεσε αυτή η παρέα φοιτητών που σπούδαζε και δημιουργούσε στην Πάτρα.

«Ο Άκης Πάνου είχε πει για τον Βαγγέλη Δεληκούρα ότι είναι το μυαλό του συγκροτήματος, για τον Λάμπρο Καρελά ότι είναι η φωνή και για μένα ότι είμαι η ψυχή…..Ευλογημένη συγκυρία που συνενώσαμε τις δυνάμεις μας για 15 και πλέον χρόνια..»

Με τον Αργύρη Παπαγεωργίου

Με τον Αργύρη Παπαγεωργίου

Με τον Αργύρη Παπαγεωργίου

φωτό από fb και τη σελίδα christos-papadopoulos

φωτό από fb και τη σελίδα christos-papadopoulos

φωτό από fb και τη σελίδα christos-papadopoulos

 

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή απόγευμα (ώρα έναρξης 17.30) θα εμφανίζεται με τον Γιώργο Σαρρή του συγκροτήματος «Ζιγκ – Ζαγκ» στο μουσικό εστιατόριο «Πηνελόπη και Μνηστήρες», στην οδό Βουτάδων, στο Γκάζι, ενώ την περίοδο των γιορτών σχεδιάζεται η εμφάνισή του στη μουσική σκηνή – πολυχώρο «Ίλιον».

Πρόσφατα έγραψε και το soundtrack για το remake της ταινίας «ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» , η οποία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 22 Οκτωβρίου. Την ερμηνεία έχει ο Γιάννης Πλούταρχος.

 

https://www.facebook.com/christos-papadopoulos-57669280271/

http://www.christospapadopoulos.gr/

 

Πάτρα: Συγκίνηση και νοσταλγία στο αφιέρωμα του Πανεπιστημίου στα «Παιδιά από την Πάτρα» – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Συγκίνηση και νοσταλγία στο αφιέρωμα του Πανεπιστημίου στα «Παιδιά από την Πάτρα» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα παιδιά επέστρεψαν στην πόλη τους κι ας κατάγονται από άλλες. Το αφιέρωμα στο συγκρότημα «Τα παιδιά απ΄την Πάτρα» τα είχε όλα. Μνήμες, συγκίνηση , βραβεύσεις, αγαπημένα τραγούδια και χορούς . To Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών γέμισε ασφυκτικά. Οι θέσεις αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και αρκετοί κάθισαν όρθιοι ή στα σκαλιά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών , το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο διοργάνωσε ένα αφιέρωμα στο συγκρότημα «Τα παιδιά απ΄την Πάτρα». Παρόντα τα μέλη που αποτέλεσαν το συγκρότημα που έγραψε τη δική του ιστορία και αγαπήθηκε όσο λίγα. Ο Βαγγέλης Δεληκούρας, ο Λάμπρος Καρελάς, ο Αργύρης Παπαγεωργίου και ο Χρήστος Παπαδόπουλος επέστρεψαν στην πόλη που σπούδασαν και ξεκίνησαν την καριέρα τους στη μουσική.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο λαϊκό τραγούδι και στην αρχή της εκδήλωσης τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες. Για λογαριασμό του αείμνηστου Παναγιώτη Μανωλάκου την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Μαρίνα.

«Χαίρομαι που γνώρισα τέσσερις καλούς ανθρώπους» είπε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ ο Λάμπρος Καρελάς θυμήθηκε την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Πάτρα ως πρωτοετής φοιτητής και τη θλίψη του όταν τον Οκτώβριο του 1984 έφυγε από αυτή.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν επιτυχίες του συγκροτήματος (Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός, Όμως εγώ είμαι τρελός, Λαϊκό τσα τσα , Καραβάν, Μπύρες, Σε ζητώ κ.α., από τα ίδια τα Παιδιά απ΄την Πάτρα αλλά και από τη δεκαπενταμελή ορχήστρα «Μουσικοτεχνουργική Πατρών» .

Μέλη της φοιτητικής χορευτικής ομάδας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, παρουσίαζε σε διάφορα διαστήματα της εκδήλωσης χορογραφίες σε λαϊκούς ρυθμούς, επιμέλειας του μέλους Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου κ. Γρηγόρη Μικρώνη. Η ενορχήστρωση και η επιμέλεια του μουσικού προγράμματος ήταν του μουσικού και ιατρού, κ. Βασίλη Ζωϊτόπουλου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νίκος Βασιλείου, Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, ο Απόστολος Βανταράκης, αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης.

Για τα «Παιδιά απ΄την Πάτρα» μίλησε και ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το thebest.gr

«Τα παιδιά απ’ την Πάτρα»

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, τέσσερα νέα παιδιά από ισάριθμα μέρη της Ελλάδας βρίσκονται στην Πάτρα σπουδάζοντας στο εκεί Πανεπιστήμιο. Είναι ο Βαγγέλης Δεληκούρας (Πολιτικών Μηχανικών), ο Αργύρης Παπαγεωργίου (Φυσικής), ο Λάμπρος Καρελάς (Βιολογικό) και ο Χρήστος Παπαδόπουλος (Μηχανολόγων Μηχανικών). Οι τέσσερίς τους θα ξεκινήσουν εμφανίσεις στο κέντρο «Χάραμα» της Πάτρας και κάθε βράδυ θα γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Την περίοδο 1982-83 θα πάρουν την τελική μορφή τους με την ένταξη στο σχήμα του αείμνηστου Παναγιώτη Μανωλάκου, ο οποίος έπαιζε μπουζούκι.

Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Αφιερωμένο εξαιρετικά» το φθινόπωρο του 1983 θα σαρώσει εμπορικά και θα πουλήσει περισσότερα από 350.000 αντίτυπα, εκτοξεύοντας «Τα παιδιά απ’ την Πάτρα» στην κορυφή! Κι όλα αυτά, σχεδόν με μηδενική διαφήμιση και χωρίς το «σπρώξιμο» από το τμήμα μάρκετινγκ κάποιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας.

Το Πάσχα του 1985, ενάμισι χρόνο μετά το «Αφιερωμένο εξαιρετικά» έρχεται ο νέος δίσκος τους με τίτλο «Καραβάν». Οι πωλήσεις θα φτάσουν και πάλι στα ύψη (πάνω από 250.000 αντίτυπα) καθώς κι αυτός περιλαμβάνει «ξεχασμένα» και «αδικημένα» λαϊκά τραγούδια που μέσω των «Παιδιών» θα γίνουν επιτυχίες.

Λίγους μήνες μετά τον εμπορικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο του «Καραβάν», η «πεντάδα» επιστρέφει μ’ ένα νέο από κάθε άποψη δίσκο. Πρόκειται για το «Αχαρνών 77», όπου για πρώτη φορά τα τραγούδια είναι όλα γραμμένα από τα «Παιδιά». Το άλμπουμ θα πουλήσει περισσότερα από 150.000 αντίτυπα και θα «βγάλει» τρεις πολύ μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες.

Την επόμενη χρονιά (1986) θα κυκλοφορήσει το «Απόψε πάλι» με εκ νέου δικά τους τραγούδια και ο δίσκος θα ξεπεράσει τις 80.000 πωλήσεις.

Το 1991 και αφού τα χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν κάποιες αυτόνομες δισκογραφικές δουλειές από τα μέλη του συγκροτήματος, «τα παιδιά απ’ την Πάτρα» θα ενωθούν ξανά και θα παρουσιάσουν το νέο άλμπουμ τους με τίτλο «Θα χτυπήσω αναβολή». Ξεχώρισαν και έγιναν επιτυχίες τα τραγούδια “Το Εθνικάκι”, “Θα χτυπήσω αναβολή”, “Το AIDS δεν κολλάει με το μάτι”.

Η τελευταία «ενωμένη» δισκογραφική τους δουλειά θα γίνει το 1993 με το άλμπουμ «Ανατολή λατρεία μου».

Στο αφιέρωμα χόρεψαν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές:

Αγγέλη Δώρα, Δεσύλλα Ευτυχία, Δημητρακάκη Καδιανή, Ζαφειράκη Ευσταθία, Καλλίρη Αφροδίτη, Λουρίδα Λαμπρινή,Νάνου Γεωργία, Παπασταύρου Μαρία, Πετράκη Ελένη, Πετροπούλου Μαρία, Ραμαντάνη Θεοδώρα, Χριστοπούλου Κωνσταντίνα, Βαλμάς Αλέξανδρος, Κοτρώτσος Αθανάσιος, Λαμπράκης Νίκος, Ξενάκης Αλέξανδρος, Παπαδημητρόπουλος Κωνσταντίνος, Χαραλαμπόπουλος Ανδρέας, Χριστόπουλος Κωνσταντίνος

«Μουσικοτεχνουργική Πατρών»

Το ερασιτεχνικό σχήμα “Μουσικοτεχνουργική Πατρών” πρωτοεμφανίστηκε στα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας το 2010. Μια ομάδα ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών μουσικών, που κοινό τόπο είχαν την αγάπη για το καλό λαϊκό τραγούδι, δημιούργησαν το σχήμα για να εκφράσουν τη δική τους μουσική άποψη με μια σειρά από αφιερώματα σε δημιουργούς που επηρέασαν διαχρονικά το Ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Το καλλιτεχνικό αυτό σμίξιμο επαγγελματιών και ερασιτεχνών έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του την εκτίμηση και το σεβασμό του κοινού της Πάτρας όσον αφορά την καλλιτεχνική του ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την αφοσίωση και την αγάπη για το έργο του.

Ζωϊτόπουλος Βασίλης Ακορντεόν – Ενορχήστρωση
Κεκκάτος Παντελής Μπουζούκι – τραγούδι
Παναγιώτου Χρήστος Μπουζούκι
Θεοδώρου Γιώργος Μπουζούκι
Μελάς Θανασης Μπουζούκι
Μπούνας Ανδρέας Κιθάρα
Πούτος Σωτήρης Κιθάρα – τραγούδι
Νικολόπουλος Γιώργος Κιθάρα δωδεκάχορδη
Αναγνωστόπουλος Γιάννης Μπάσο
Κακός Ντίνος Ντραμς
Σιάσος Μάκης Κρουστά
Μεσσήνης Γιάννης Τραγούδι
Φάκου Μαρία Τραγούδι

 

Πηγή: http://www.thebest.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.