Ανακοίνωση του Camera Stylo Online σχετικά με την άρνηση της ΠΕΚΚ να πάρει θέση για το Περιστατικό της 19.9.2019 στο ΑΣΤΟΡ, την άσκηση σωματικής βίας στον διευθυντή του Camera Stylo Online Γιάννη Καραμπίτσο και την φασιστική απαγόρευση των αιθουσαρχών του ΑΣΤΟΡ για είσοδό του στο σινεμά στις δημοσιογραφικές προβολές και γενικότερα.

Ανακοίνωση του Camera Stylo Online και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Καλλιτεχνική Διάδραση σχετικά με το Περιστατικό της 19.9.2019 στο ΑΣΤΟΡ, της άσκησης σωματικής βίας στον διευθυντή του Camera Stylo Online και Πρόεδρο και εκπρόσωπο της Καλλιτεχνικής Διάδρασης Γιάννη Καραμπίτσο και την άρνηση της Π.Ε.Κ.Κ. (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) να πάρει θέση για το περιστατικό και την φασιστική απαγόρευση των αιθουσαρχών του ΑΣΤΟΡ για είσοδο του Γιάννη Καραμπίτσου στο σινεμά στις δημοσιογραφικές προβολές και γενικότερα. [για το Περιστατικό διαβάστε περισσότερα στο παρακάτω λινκ].

25ες Νύχτες πρεμιέρας Φατίχ Ακίν Το Χρυσό Γάντι / The Golden Glove || Αγαπητέ κ. Λουκά Κατσίκα ως τι καλούμαστε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας;;

Αθήνα 7.10.2019

Ο διευθυντής του Camera Stylo Online και Πρόεδρος και εκπρόσωπος της Καλλιτεχνικής Διάδρασης Γιάννης Καραμπίτσος με επιστολή του απευθύνθηκε στην Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στην οποία δεν είναι μέλος ενημερώνοντας για το περιστατικό που συνέβη στις 19.9.2019 στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στο οποίο ασκήθηκε σωματική βία εις βάρος του από τους αιθουσάρχες του ΑΣΤΟΡ και του ανακοινώθηκε φασιστικά η απαγόρευση εισόδου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ σε όλες τις εκδηλώσεις του και στις δημοσιογραφικές προβολές και της ζητούσε να πάρει θέση για το περιστατικό και κυρίως για το ζήτημα της αντιδημοκρατικής, αντισυνταγματικής και ενάντια στην δεοντολογία της Κριτικής Κινηματογράφου και της Δημοσιογραφίας απαγόρευση εισόδου στον κινηματογράφο αφού έρχεται σε κόντρα με τις συνταγματικές ελευθερίες του τύπου και της έκφρασης και παραβιάζει κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΚΚ κ. Βασίλης Κεχαγιάς ενημέρωσε χτες Κυριακή 6.10.2019 τηλεφωνικά τον Γιάννη Καραμπίτσο για τα εξής: Ότι η ΠΕΚΚ παρεμβαίνει μόνο για μέλη της, ότι ο κινηματογράφος μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι ιδιωτική επιχείρηση και μπορεί να κάνει ουσιαστικά ότι θέλει, ότι παρεμπιπτόντως οι Νύχτες Πρεμιέρας μπορούν αυθαίρετα να απαγορεύσουν την κάλυψη την τηλεοπτική και την είσοδο των δημοσιογράφων στην αίθουσα που μιλάει ένας καλλιτέχνης καλεσμένος του Φεστιβάλ και όπου οι κριτικοί κινηματογράφου-δημοσιογράφοι έχουν προσκληθεί με διαπίστευση να καλύψουν το φεστιβάλ, ότι είναι υπόθεση δικαστηρίων, ποινική και όχι της ΠΕΚΚ η στάση των αιθουσαρχών του ΑΣΤΟΡ. Κλπ.

Σήμερα 7.10.2019 υπάρχει δημοσιογραφική προβολή στο ΑΣΤΟΡ. Το Camera Stylo Online και η Καλλιτεχνική Διάδραση που το εκδίδει απαντάει παίρνοντας την εξής θέση σχετικά με την στάση της ΠΕΚΚ: Αγαπητοί συνάδελφοι κριτικοί κινηματογράφου-δημοσιογράφοι η απαγόρευση εισόδου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ για τις δημοσιογραφικές προβολές και για όλες τις εκδηλώσεις του (Φεστιβάλ κλπ) και η συνοδευόμενη άσκηση σωματικής βίας στον διευθυντή και εκδότη του διαδικτυακού περιοδικού Camera Stylo Online Γιάννη Καραμπίτσο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών αρχών της ελευθερίας του τύπου και της έκφρασης και συνιστά απροκάλυπτη φασιστική ενέργεια. Δεν θίγεται προφανώς η ελευθερία του τύπου και της έκφρασης σχετικά με τον Γιάννη Καραμπίτσο, αλλά ολόκληρου του Τύπου και θέτει εν αμφιβόλω και το θεσμό των δημοσιογραφικών προβολών αφού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να χρησιμοποιηθούν παρόμοιες μέθοδοι ενάντια σε κριτικούς κινηματογράφου, δημοσιογράφους και ρεπόρτερ. Θίγει την ισοτιμία τη δικαιοσύνη τη δεοντολογία της άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Η ΠΕΚΚ είχε υποχρέωση να πάρει θέση γραπτή στο περιστατικό αυτό και γενικότερη θέση για την απαγόρευση εισόδου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ και σε κάθε κινηματογράφο κριτικών κινηματογράφου-δημοσιογράφων άσχετα με το αν είναι μέλη της ή όχι για ευνόητους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω.

Λυπούμαστε για τη στάση της ΠΕΚΚ και φοβόμαστε ότι θα συνεισφέρει στην πλήρη τραμπουκοποίηση του κινηματογραφικού τοπίου, στην άρση και παραβίαση των συνταγματικών αρχών της ελευθερίας του τύπου και της έκφρασης, στην κατάργηση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Επίσης είναι φανερό ότι δεν θα συνεισφέρει καθόλου στα συμφέροντα των κριτικών κινηματογράφου ούτε στα οράματα και στα ιδανικά της πολύπαθης Κριτικής Κινηματογράφου.

Ζητάμε από την ΠΕΚΚ να πάρει θέση, έστω και τώρα, όπως έχει υποχρέωση, γραπτή και σαφή. Ζητάμε την παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού για όλα αυτά τα απαράδεκτα. Ζητάμε να πάρει γραπτή θέση σε όλο αυτό το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

Με εκτίμηση

για το Camera Stylo Online

ο διευθυντής του και Εκδότης του Γιάννης Καραμπίτσος

και για την Καλλιτεχνική Διάδραση το Διοικητικό της Συμβούλιο

Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου 2019-2020

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου-Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2019-2020 (και με κινητό, tablet, mirrorless ή GOPRO κάμερες)

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2019-2020 || Ξεκίνησαν οι εγγραφές

«Κάντο όπως ο Μπέργκμαν»: Σεμινάριο Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας 2019-2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.