«Έχουμε αστυνομοκρατία αλλά όχι αστυνόμευση στα Εξάρχεια» || φωτογραφίες- 4 βίντεο || διαμαρτυρία το Σάββατο έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων στην Καλλιδρομίου

 11.01.2020

Με τον φακό του Left.gr: «Έχουμε αστυνομοκρατία αλλά όχι αστυνόμευση στα Εξάρχεια».

«Θέλουμε μια ανθρώπινη ζωή» λένε οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων στην Καλλιδρομίου, καθώς παρά την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, τα κρούσματα εγκληματικότητας δεν σταματούν σε καθημερινή βάση – Προτεραιότητα το «πολιτικό έγκλημα» (!) απαντά η αστυνομία

Φωτογραφίες – βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κρούσματα εγκληματικότητας που γίνονται σε καθημερινή βάση, παρά την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας, πραγματοποίησαν το Σάββατο 11/1/2020 κάτοικοι των Εξαρχείων έξω από το αστυνομικό τμήμα της οδού Καλλιδρομίου. «H σημερινή συγκέντρωση είναι μια αρχή, αν δεν λυθούν τα προβλήματα στη γειτονιά μας θα προβούμε σε πιο δυναμικές ενέργειες» ήταν το μήνυμα των κατοίκων.

Όπως αναφέρουν, οι κλοπές σε αυτοκίνητα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ όλο και συχνότερα πλέον, γίνονται επιθέσεις σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής με μαχαίρια και ψαλίδια. Επιπλέον η διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Παρότι η αστυνομία έχει ασφυκτική παρουσία στην περιοχή, αυτή, όπως προκύπτει από την καθημερινότητα στην περιοχή, συνδέεται αποκλειστικά με πολιτικούς λόγους. Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους οι κάτοικοι της οδού Καλλιδρομίου, είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και μήνες, υπάρχει συμμορία ληστών που δρα προκλητικά και ανενόχλητα στον δρόμο τους ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ.

Θ. Κοκκινάκης κάτοικος Εξαρχείων, μέλος της Επιτροπής κατοίκων: Έχουμε αστυνομοκρατία αλλά όχι αστυνόμευση

Κάτοικος Εξαρχείων: ΜΑΤ σε κάθε γωνία, δρόμοι στα σκοτάδια, βρωμιά και ναρκομαφίες να περιτριγυρίζουν

Καταστηματάρχης Εξαρχείων: Ζητάμε μια ανθρώπινη γειτονιά, βιώσιμη – Η αστυνομία ασχολείται μόνο με τους αντιεξουσιαστές

Προτεραιότητα το «πολιτικό έγκλημα» (!) απαντά η αστυνομία

Πενταμελής αντιπροσωπεία κατοίκων συνομίλησε με τον Διοικητή του Τμήματος των Εξαρχείων ο οποίος όπως μετέφερε μέλος της Επιτροπής των Κατοίκων απάντησε ότι για τα Εξάρχεια είναι σε προτεραιότητα από την κυβέρνηση το πολιτικό έγκλημα και όχι το ποινικό (!).

«Μας είπε ότι ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό έγκλημα στα Εξάρχεια και μετά το πολιτικό» είπε στα κανάλια εκπρόσωπος των κατοίκων.

Ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου δήλωσε ότι: Σπάνε αμάξια, κλέβουν. Κανονικά πρέπει να μας προστατεύουν από αυτούς και όχι από τους συμπολίτες μας που κατεβαίνουν να διεκδικήσουν μια κανονική ζωή.

Ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα το κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολιάζοντας:

«Κανονικά η «κανονικότητα» πρέπει να είναι αλλη κε Μητσοτάκη και κε Χρυσοχοΐδη. Ήρθαμε πριν λίγο στα Εξάρχεια (αγαπημένη γειτονιά, ζωντανή, δημιουργική, ανταλλαγές απόψεων, ιδεών, δράσεις κοινωνικοπολιτικές,έχω ζήσει εδώ, άλλωστε η σχολή μας του Κουν ήταν δίπλα στην πλατεία) για να επιδώσουμε στο Ε’ αστυνομικό τμήμα το κείμενο-διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής για την αδράνεια της αστυνομίας απέναντι στα κρούσματα κλοπών και ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών. Αντ’ αυτού όπως είδαμε τον τελευταίο καιρό,τα καθήκοντα της αστυνομίας περιορίστηκαν σε ξυλοδαρμούς, ταπείνωση και εξευτελισμό συμπολιτών μας που ζητούσαν το αυτονόητο δικαίωμα για μία κανονική ζωή..,κανονικά λοιπόν κε Μητσοτάκη η «κανονικότητα» εφαρμόζεται αλλιώς, άμα θέλουμε να μιλάμε για κανονικότητα και όχι για παραβατικότητα.. κανονικά πάντα μιλάω..»

Το κείμενο κατοίκων στην Καλλιδρομίου

«Η γνωστή συμμορία της Καλλιδρομίου

Τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση πολιορκίας, που έχει δύο πλευρές. Από τη μια, η λαίλαπα του AirBnB και τα κτηματομεσιτικά παιχνίδια, που αυξάνουν τα ενοίκια σε βάρος των μόνιμων κατοίκων. Απο την άλλη, η εγκαθίδρυση κανονικών συμμοριών με κύρια δραστηριότητα το ναρκεμπόριο, που έχει μετατρέψει την άλλοτε πιο ασφαλή γειτονιά της Αθήνας σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Και ενώ η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν την ‘’τιμητική’’ τους, εξαιτίας μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ.

Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας, με τους ίδιους δράστες να ξαναβγαίνουν για ‘’μεροκάματο’’ μετά από λίγο πάλι στα ίδια σημεία. Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς τα σπασμένα αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη συμμορία (ή συμμορίες) μόνο στο μικρό αυτό κομμάτι των Εξαρχείων πρέπει να είναι κάποιες χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς, ότι βρίσκουμε τουλάχιστον 2-3 κάθε πρωί. Όσοι κάνουν το βήμα να πάνε στο 5ο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλουν, θα ακούσουν ίσως τη φωνή του αξιωματικού υπηρεσίας να λέει το γνωστό ‘’να το ξέρετε ότι κάθε μήνυση κατά αγνώστου θα πάρει αρκετές ώρες!’’ που δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό.

Το σημείο αιχμής είναι η Θεμιστοκλέους και η Καλλιδρομίου γωνία, η δε άνεση των ληστών είναι τέτοια, που και ακάλυπτοι θα βγούν και θα ξεκαθαρίσουν τα κλοπιμαία φανερά σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας στην Ερεσσού ή στη Θεμιστοκλέους. Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν βγαίνοντας στο άκουσμα σπασίματος ή συναγερμού, παλιότερα δέχονταν τη χλεύη τους ή βρίζονταν. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται οι ίδιοι, είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια, κλπ.

Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων, που θα ακουστούν κάθε μέρα στην οδό Καλλιδρομίου μαζί με τα σπασμένα γυαλιά, τα οποία ο καθένας από εμάς θα πατήσει κάθε πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του, είναι το κομμάτι μιας ιδιάζουσας ψυχολογικής βίας. Μιας βίας, που συνδυάζεται με το θυμό από το επικοινωνιακό σόου και την υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί Νόμου και Τάξης, που τρομοκρατεί με τα ΜΑΤ τη γειτονιά, δέρνοντας άσχετους και μαζεύοντας μωρομάνες από καταλήψεις, ενώ αφήνει τις συμμορίες όχι μόνο ανέγγιχτες, αλλά όλο και πιο θρασείς μετά από κάθε τέτοια ‘’επιχείρηση’’.

Τα ωραία, τα οποία έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την ιστορική οδό Καλλιδρομίου, είναι όλα αλήθεια. Για τα στέκια της, τα όμορφα νεοκλασικά της, τη λαϊκή αγορά της, τους καλλιτέχνες κατοίκους της. Πλέον ας γνωρίζουν όλοι, ότι ταυτίζεται δυστυχώς και με μια γνωστή στους πάντες εγκληματική συμμορία με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας.

Κάτοικοι οδού Καλλιδρομίου και γύρω δρόμων

ΥΓ: Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 12:30, οργανώνεται μια διαμαρτυρία κατοίκων έξω από το 5ο ΑΤ Εξαρχείων για τον ίδιο λόγο».

Κάλεσμα από κατοίκους της περιοχής

«ΚΑΛΕΣΜΑ
προς τους κατοίκους της περιοχής μας

Στις οδούς Καλλιδρομίου, Ερεσσού, Εμμ. Μπενάκη και στους γύρω δρόμους, όπως όλοι καλά ξέρουμε, διάφοροι σπάζουν αυτοκίνητα και κλέβουν αντικείμενα από αυτά, καθημερινά και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τα αυτοκίνητα είναι τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό χωρίς οποιαδήποτε κίνηση προστασίας μας από την αστυνομία, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τί γίνεται, έχει μάλιστα και φωτογραφίες δραστών.

Επίσης, επιθέσεις και ληστείες ανθρώπων, κατοίκων και επισκεπτών κατατρομοκράτηση τους με μαχαίρια και ψαλίδια, εμφανίζονται όλο
και συχνότερα.

Επί πλέον, ναρκωτικά και λαθρεμπόριο τσιγάρων γίνονται ανοιχτά και δεν βλέπουμε να παρεμβαίνει η αστυνομία.

Για να διαμαρτυρηθούμε για όλα τα προηγούμενα συγκεντρωνόμαστε το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 12.30 το μεσημέρι, στη γωνία Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη για να πορευθούμε μέχρι το Αστ. Τμήμα Εξαρχείων.

Κάτοικοι Εξαρχείων»

 

 


[Τον Γενάρη του 2020 ξεκινάνε τα Νέα Σεμινάρια του Σχολείου του Σινεμά Σκηνοθεσίας και Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους, Κριτικής Κινηματογράφου, Ιστορίας Κινηματογράφου, Σεναρίου, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ, δηλώστε το ενδιαφέρον σας.
Πληροφορίες- δηλώσεις ενδιαφέροντος- Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στα τηλέφωνα 2130 159 816 και 6944143564. Σεμινάρια παρέχονται και ιδιαιτέρως. Επίσης εξ αποστάσεως.
Στους συμμετέχοντες παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης του “Σχολείου του Σινεμά”, ηλεκτρονικές σημειώσεις, ενώ υπάρχει πρόσβαση σε δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη.]

Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου 2020

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου-Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους 2020 (και με κινητό, tablet, mirrorless ή GOPRO κάμερες)

Σεμινάριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ 2020

«Κάντο όπως ο Μπέργκμαν»: Σεμινάριο Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.