ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Αξίζει να δείτε σήμερα

Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής [2,5/5]
ΕΡΤ2 22:00

Η Εμμονή [3/5]
COSMOTE CINEMA 2HD/COSMOTE TV 22:00

Village Potemkin [2,5/5]
ΕΡΤ2 23:50

Επιφανής Άγνωστος [2,5/5]

Βουλή 01.00

ΕΡΤ2
22:00
Stronger: Με τη Δύναμη της Ζωής
Stronger
Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119′
Aμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τατιάνα Μασλάνι. Ο 27χρονος Τζέικ Μπόουμαν, θεατής του μαραθωνίου της Βοστόνης, τραυματίζεται βαριά ύστερα από έκρηξη βόμβας. Θα χάσει και τα δύο του πόδια, αλλά θα αναγνωρίσει έναν από τους δράστες και θα ξεκινήσει έναν ηρωικό αγώνα για να σταθεί ξανά όρθιος, κάνοντας το όνομά του συνώνυμο με το σύνθημα «Boston Strong».
[Ευαίσθητη προσέγγιση μιας αληθινής ιστορίας, η οποία δεν αντέχει να μείνει μέχρι το τέλος μακριά από τα χολιγουντιανά, δακρύβρεχτα στερεότυπα. Πειστική η συγκρατημένη πρωταγωνιστική ερμηνεία του Τζέικ Τζίλεγχαλ, αν και την παράσταση κλέβει η Μιράντα Ρίτσαρντσον.]

COSMOTE CINEMA 2HD/COSMOTE TV
22:00
Η Εμμονή
Une Intime Conviction
Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110′
Γαλλοβελγική ταινία του Αντουάν Ρεμπό, με τους Μαρίνα Φουά, Ολιβιέ Γκουρμέ, Λοράν Λουκάς.Κατηγορούμενος για τη δολοφονία της γυναίκας του, η οποία εξαφανίστηκε πριν από χρόνια, ο Ζακ Βιγκιέ οδηγείται σε δίκη και τελικά αθωώνεται. Ο εισαγγελέας όμως ασκεί έφεση και η Νορά, μια γυναίκα η οποία τον γνωρίζει ελάχιστα, κάνει σκοπό της ζωής της να αποδείξει την αθωότητά του. Βρίσκει έναν ικανότατο δικηγόρο και παραμελεί οικογενειακά κι επαγγελματικά καθήκοντα για να τον βοηθήσει.
[Φλύαρο (γαλλικό γαρ…), αλλά με ντοκιμαντερίστικη δύναμη κι εξαντλητική ακρίβεια στην αναπαράσταση των αληθινών γεγονότων δικαστικό δράμα, το οποίο προσπαθεί να φωτίσει την πλήρη διαδικασία (νομική, μιντιακή, κοινωνική, ψυχολογική) της απονομής δικαιοσύνης.]

ΕΡΤ2
23:50
Village Potemkin
Ντοκιμαντέρ 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85′
Ελληνική ταινία του Δομήνικου Ιγνατιάδη. Ένας πρώην χρήστης ουσιών κινηματογραφεί τον εαυτό του και τους ανθρώπους που όπως και εκείνος προσπαθούν να μείνουν «καθαροί», με φόντο την Αθήνα που καταρρέει.
[Bραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για ένα εξομολογητικό, συγκινητικό και πολιτικά οξυδερκές ταξίδι στον κόσμο της εξάρτησης και της επώδυνης απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.]

23:30

ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΙ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

OF FATHERS AND SONS

Ένας Σύρος σκηνοθέτης επιστρέφει στη γη των προγόνων του, κερδίζει την εμπιστοσύνη μιας οικογένειας τζιχαντιστών και παρακολουθεί την καθημερινότητά της για δύο χρόνια.

Ο Επιφανής Άγνωστος
Un Illustre Inconnu
Θρίλερ 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118′
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ματιέ Ντελαπόρτ με τους: Ματιέ Κασοβίτς, Μαρί-Ζοζέ Κροζέ, ‘Ερικ Καραβακά
Ο Σεμπαστιάν Νικολά είναι ένας άχρωμος και άοσμος 45άρης. Παρατηρεί τους ανθρώπους, μαθαίνει να τους μιμείται, ενώ συχνά οικειοποιείται μυστικά την ταυτότητά τους. Μέχρι που συναντά τον διάσημο κι εκκεντρικό μουσικό Ανρί ντε Μοντάλτ.

[Ρεσιτάλ αλλαγής ρόλων και προσωπείων από τον Ματιέ Κασοβίτς, σε ένα ατμοσφαιρικό, αλλά εύκολων τελικών λύσεων δραματικό θρίλερ]

 

[] Σχόλιο του Αθηνοράματος

Οn l i n e (διαδικτυακά) και Δια Ζώσης Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020 !!

Συμπληρώστε τη δήλωση ενδιαφέροντος:

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.