Ο Νικόλας Στραβοπόδης είναι ο 2ος ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό || Νικόλας Στραβοπόδης: «Δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου»

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Ο Νικόλας Στραβοπόδης σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Χωρίς να διαθέτει κάτι το ιδιαίτερο κατόρθωσε να πορευθεί στην καλλιτεχνική πιάτσα.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι αυτή η πιάτσα που ψιθύριζε χωρίς ωστόσο να το καταθέτει δημόσια πως ο δεύτερος ηθοποιός που θα διωχθεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, για βιασμό θα είναι ο πρωταγωνιστής των δύο γνωστών τηλεοπτικών σίριαλ «Τατουάζ» και «8 Λέξεις». Η περιγραφή του Δημήτρη Άνθη στη μήνυση που κατέθεσε κατά του Στραβοπόδη είναι αφενός ανατριχιαστική, αφού καταδεικνύεται με λεπτομέρειες η ωμή βία που του ασκήθηκε, αλλά και αποκαλυπτική ως προς την ψυχοσύνθεση του φερόμενου από τον μηνυτή ως βιαστή του.

Ο Στραβοπόδης, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει απολυθεί από την εργασία του μετά από τις αποκαλύψεις, γνώριζε και ως φαίνεται πολύ καλά τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ήταν μαθητής του αλλά και ο υποτακτικός του, η «ορντίναντσα» του σκηνοθέτη του οποίου του άρεσε να παίζει ρόλο μέντορα και πνευματικού καθοδηγητή στους μαθητές του. Βεβαίως, όπως δείχνουν τα πράγματα και σύμφωνα με έμπειρους νομικούς κύκλους, στον Νικόλα Στραβοπόδη θα ασκηθεί κατά πάσα πιθανότητα δίωξη από τον εισαγγελέα για βιασμό ενηλίκου και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Οι δικαστικές εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος της εβδομάδας, όταν συμπληρωθεί ο κύκλος όλων των καταθέσεων και των συμπληρωματικών επεξηγήσεων. Ωστόσο στην παρούσα φάση αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του εισαγγελέα είναι η ιδιαίτερα ειδεχθής και απρόσμενα βίαιη συμπεριφορά του ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη απέναντι στον νεαρό Δημήτρη Άνθη. Η περιγραφή του βιασμού που συμπεριλαμβάνεται στην μήνυση που έχει υποβληθεί δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών:

«Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα, πανικοβλήθηκα από την απρόσμενη βιαιότητα, ένιωσα να χάνω τον κόσμο μου! Διαμαρτυρήθηκα, του είπα “τι κάνεις εκεί, άσε με, δεν θέλω”, προσπάθησα να σηκωθώ όρθιος… Ένιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έδωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του. Ένιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του. Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσης με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω στον πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου…».

Το κείμενο της μηνύσεως κατά του Νικόλα Στραβοπόδη δημοσίευσε το «dikastikoreportaz.gr». Σε αυτή την κατάθεση προστίθεται και μία άλλη σημαντική πληροφορία. Το πώς δηλαδή ένα τηλεφώνημα επέτρεψε στο θύμα να διαφύγει:

«Θυμάμαι ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο σε εμένα συνομιλητή, στον οποίο είπε “έλα εδώ, τον έχω”. Το φερόμενο ως θύμα καταθέτει ότι τότε βρήκε την ευκαιρία να τον σπρώξει και να απελευθερωθεί φεύγοντας από το διαμέρισμα. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν “τραυματική” καθώς δεν είχε καμία σεξουαλική εμπειρία, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το συγκεκριμένο τραύμα. Επίσης δηλώνει ότι φοβήθηκε να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό στην αστυνομία, φοβούμενος την κατακραυγή, τις ισχυρές γνωριμίες του Στραβοπόδη και επειδή δεν ήθελε να πληγώσει την οικογένειά του».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Άνθης με τον Στραβοπόδη γνωρίστηκε το 2006 στο μπαρ «Dadde» στον Πύργο Αθηνών, όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Εκεί φέρεται να γνώρισε τον Στραβοπόδη. Όπως αναφέρει στο δικόγραφο, ο ηθοποιός τού ανέφερε ότι φοιτούσε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη σχολή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Στο ίδιο δικόγραφο αναφέρεται συμπληρωματικά πως ο Νικόλας Στραβοπόδης ήταν αυτός που πρότεινε στον νεαρό Δημήτρη Άνθη να πάνε στο διαμέρισμά του.

Ο ίδιος ο ηθοποιός από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες και διατείνεται πως είναι αθώος, καθώς, όπως υποστηρίζει, όλα έγιναν με την αποδοχή του μηνυτή.

https://www.zougla.gr

Νικόλας Στραβοπόδης: «Δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου»
28|02|2021

Ο Νικόλας Στραβοπόδης, ο ηθοποιός τον οποίο έχει κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση ο Δημήτρης Άνθης στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» μίλησε για πρώτη φορά για τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» και τον Πέτρο Κουσουλό, ο Νικόλας Στραβοπόδης είπε ότι ήταν ένα συναινετικό σεξ με τον Δημήτρη Άνθη.

«Αρνούμαι την κατηγορία, δε βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 37χρονος ηθοποιός.
Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο η γνωριμία του με τον Δημήτρη Άνθη έγινε δύο χρόνια νωρίτερα από αυτό που δήλωσε ο Δημήτρης Άνθης, δηλαδή το 2004 και όχι το 2006.

«Με φλέρταρε, μία μέρα με περίμενε έξω από το μαγαζί, πήγαμε βόλτα και μετά πήγαμε στο σπίτι μου. Εγώ συγκατοικούσα με μια παιδική μου φίλη και μάλιστα την πήρα και τηλέφωνο και της είπα ότι έρχομαι με τον αδερφό ενός συναδέλφου στο μαγαζί ώστε επειδή ήταν η πρώτη μας βόλτα να μην έρθει σε δύσκολη θέση το παιδί, αν μέναμε οι δυο μας» τονίζει.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός υπογραμμίζει πως το σεξ ήταν συναινετικό μεταξύ δύο 20χρονων, αλλά δεν υπήρχε συνέχεια τις επόμενες φορές που συναντήθηκαν στο μαγαζί. «Ήταν ένα σεξ μεταξύ δύο εικοσάχρονων, οπότε εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί Πόσο αμήχανο, πόσο πρωτόγνωρο ήταν για εκείνες τις ηλικίες ένα ομοφυλοφιλικό σεξ».

Τέλος ο Πέτρος Κουσουλός ανέφερε στο «Έλα Χαμογέλα» ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν ήταν μαθητής του. Όπως δήλωσε έκανε ένα σεμινάριο μαζί του.

Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη σχέση, ότι ήταν καθαρά επαγγελματική και ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φιλική σχέση με όλους τους μαθητές του.

Πηγή: iefimerida.gr

1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΤΑΖ (Εκμάθηση Adobe Premiere). 

Πληροφορίες- δηλώσεις ενδιαφέροντος- Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στο τηλέφωνο 6944143564.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.