Κρίμα κυρία Ακρίτα… ||| Νίκος Μπογιόπουλος || Σχόλιο του 902

Κρίμα κυρία Ακρίτα…

Μετά την τοποθέτηση του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή, η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα προχώρησε στην παραπάνω ανάρτηση στο facebook. 

Σημείωση 1η: Το πρόβλημα ξεκινάει από την επιλογή να θες να τους τσουβαλιάσεις όλους. Διότι όταν επιχειρείς να τσουβαλιάσεις πράγματα που δεν τσουβαλιάζονται, αναγκάζεσαι να εμφανίζεις ακόμα και τον Τσαουσέσκου σαν… “τέκνο” του Στάλιν ώστε μετά να ζητάς να… απολογηθεί (!) το ΚΚΕ (!!), για βιασμό της Κομανέτσι που η ίδια, όμως, τον…. διαψεύδει. Μύλος… Αλλά, ας τα πάρουμε με τη σειρά: Να απολογηθεί το ΚΚΕ (και η ΕΣΣΔ) για τον Τσαουσέσκου για ποιο πράγμα; Που ο Τσαουσέσκου ήταν το αγαπημένο παιδί της GATT στην οποία προσχώρησε το 1971; Που ήταν το αγαπημένο παιδί της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ , όπου και προσέφυγε το 1972; Που ήταν το αγαπημένο παιδί της Δύσης με τις κοινοπραξίες των πολυεθνικών στο έδαφος της Ρουμανίας ήδη από 1966 με την Ρενό και από το 1968 με την Pepsi Cola; Που ήταν τόσο αγαπημένο παιδί της Δύσης ώστε στον πόλεμο των 6 Ημερών το 1967 να είναι η μοναδική “σοσιαλιστική” χώρα που δεν διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και ένα χρόνο μετά ακολουθούσε το δόγμα της Δύσης όσον αφορά την καταδίκη της Σοβιετικής Ένωσης για τα γεγονότα στην Τσεχοσλοβακία; Που ήταν τόσο αγαπημένο παιδί της Δύσης που έσπευδε ο Νίξον το 1969 στη Ρουμανία με τον Τσαουσέσκου να τον υποδέχεται πρωτοπανηγυριώτης με παραδοσιακούς ρουμανικούς χορούς; Για ποιο πράγμα να απολογηθεί το ΚΚΕ; Για τις σχέσεις του λεγόμενου “ΚΚΕ εσωτερικού” με το Βουκουρέστι και τον Τσαουσέσκου; 

Σημείωση 2η: Να απολογηθεί το ΚΚΕ για τα “ανείπωτα μαρτύρια που πέρασε επί χρόνια η μεγάλη Νάντια Κομανέτσι στα χέρια του γιού του Τσαουσέσκου” και για τον βιασμό της Κομανέτσι από τον γιό του Τσαουσέσκου; Σύμφωνοι, να… απολογηθεί. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είναι βέβαιο ότι το ΚΚΕ… οφείλει να απολογηθεί για κάτι τέτοιο, πρέπει να απολογηθεί (το ΚΚΕ!) για έναν “βιασμό” που τον έχει αρνηθεί η ίδια η Κομανέτσι; Να απολογηθεί το… ΚΚΕ για έναν “βιασμό” που η ίδια η Κομανέτσι τον αρνείται, διαψεύδοντας (https://www.theguardian.com/sport/london-2012-olympics-blog/2011/dec/14/50-olympic-moments-nadia-comaneci) ακόμα και την μάνα της, επειδή αυτή η  διάψευση καταγράφεται στα “ψιλά” των… δημοκρατών της ενημέρωσης;  Η’ μήπως θα πρέπει να απολογηθεί το ΚΚΕ για και τα ανάποδα; Επειδή, δηλαδή, η Κομανέτσι, που μπορεί να είχε μαυρίσει η ζωή της στην Ρουμανία, όπως λέει, αλλά για τον βιαστή της (για τον οποίο, μάλιστα, οφείλει να απολογηθεί το… ΚΚΕ) ισχυρίζεται όταν μιλάει γι’ αυτόν ότι – η Καθημερινή τα γράφει – της “φαινόταν καλό παιδί” και ότι “εγώ είχα ακούσει ότι βοήθησε πολύ κόσμο”;… Γιατί απ’ όλα να… απολογηθεί το ΚΚΕ; Που την βίασε (;), που δεν την βίασε (;) ή που της φαινόταν καλό παιδί;…  

Σημείωση 3η: Να απολογηθεί το… ΚΚΕ και για τα “σεξουαλικά σκάνδαλα που έγιναν επί Στάλιν στα μπαλέτα Μπολσόι” και όλα τα υπόλοιπα “φρικαλέα”.  Σύμφωνοι, να… απολογηθεί (το… ΚΚΕ). Μόνο που όλα αυτά – όποιος θέλει μπορεί να δει και το σχετικό ντοκιμαντερ Bolshoi Babylon  – αφορούν σε ζητήματα που συγκλόνισαν το Μπολσόι καμιά 60αριά χρόνια μετά τον θάνατο του Στάλιν. Και καμιά 30αριά χρόνια μετά από την πτώση της ΕΣΣΔ… 

Σημείωση 4η: Κρίμα κυρία Ακρίτα, κρίμα αγαπητή Ελενα… 

Νίκος Μπογιόπουλος 

Αντικομμουνιστική γραμμή (από 902)

Το σχόλιο από τον 902:

Ζήλεψε μάλλον τον αντικομμουνιστικό βούρκο στα social media και είπε να βρει κι αυτή ένα στασίδι… 

Για την Έλενα Ακρίτα ο λόγος, η οποία φαίνεται ότι πήρε τη «γραμμή» του αντικομμουνισμού από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τερματίζοντας τον όρο «ρίχνω την μπάλα στην εξέδρα», επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σήμερα στη Βουλή, λέγοντας ότι …«έγιναν φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα που έγιναν επί Στάλιν στα μπαλέτα Μπολσόι» και «κακοποιήσεις, τους βιασμούς, τις αυτοκτονίες που συνεχίστηκαν πολλές δεκαετίες στο χώρο της Τέχνης στη Σοβιετική Ένωση»… 

Είχε προηγηθεί βέβαια τις προηγούμενες μέρες ο ανεκδιήγητος βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, με μια εμετική χρυσαυγίτικης κοπής ανάρτηση για τον Άρη Βελουχιώτη, που χαρακτήριζε «κίναιδο και παιδεραστή» το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Mάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επί της ουσίας κάλυψε τον βουλευτή του για τον αντικομμουνιστικό οχετό, ενώ και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστράτευσε τον …Στάλιν (!) και τον αντικομμουνισμό δήθεν για να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνώριμη τακτική, από εκείνους που θέλουν να κρύψουν ότι η μπόχα αναδίνεται από ένα σύστημα που σαπίζει. 

Στρατηγική κίνηση, από εκείνους που θέλουν να κρύψουν ότι ο λαός μπορεί να φτάσει «σε μια κοινωνία που δεν θα χωράει ούτε το φόβο, ούτε το σεξισμό, ούτε το ρατσισμό, ούτε τη βία, μια κοινωνία πραγματικά απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και από κάθε κοινωνική ανισότητα». 

Εξάλλου, όλους αυτούς, ο αντικομμουνισμός τούς ενώνει. 

“Ναι, αλλά ο Στάλιν…”
(το σχόλιο από το facebook του Αικατερίνης Μάνος :
Θα μπορούσε άνετα να είναι ο τίτλος της ανάρτησης που έκανε η Έλενα Ακρίτα βάζοντας στο στόχαστρο τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ας ξεκινήσουμε από την πρόθεση της εν λόγω, έτσι όπως τουλάχιστον την βλέπω εγώ.
Αν μετά τα “συγχαρητήρια” στον Κουτσούμπα, η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να πρέπει να “απολογηθεί” ο εν λόγω για ότι στραβό, κουτσό και ανάποδο συνέβη στον υπαρκτό σοσιαλισμό, τότε για μένα είναι πασιφανές το ανειλικρινές των “συγχαρίκιων”. Και το ξεκαθαρίζω με κάτι πολύ απλό. Θα μπορούσε εν ολίγοις να μην μπει στη διαδικασία υποβάθμισης των λεγομένων του Κουτσούμπα δια μέσω “κωλοπετινίτσας”, και αντί αυτού να κρίνει ευθέως το ΚΚΕ ως “υποκριτικό”, ας πούμε, γιατί σύμφωνα με εκείνη “είναι ομοφοβικό και για αυτό δεν μπορεί να το παίζει υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων αξιοποιώντας μέχρι και την ιστορική μορφή του Βελουχιώτη”. Έτσι μάλιστα. Και μια χαρά αφορμή για να ξεκινήσει ο διάλογος, αντίλογος, αντιπαράθεση και πάει λέγοντας.
Αντί του παραπάνω, η Ακρίτα επιλέγει μια – ο θεός να την κάνει – ρητορική που φαντάζει λίγο καλύτερης ποιότητας από εκείνη που κάνουν κάτι λαϊκίστικες φυλλάδες του εθνοψεκασμένου μπλοκ.
Άφηστε που μπήκα στο κόπο να ψάξω για τα όσα “ιστορικά” ανέφερε, έχω φάει τη γη να βρω για τα “φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα” επί Στάλιν στα Μπολσόι και δεν βρίσκω για την ώρα τίποτα ένα πράγμα. Παρακαλώ, όπως βοηθήσετε την έρευνα. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο.
Καλά αυτό με την Κομανέντσι και τον βιασμό της από τον γιο του Τσαουσέσκου, άλλο πάλι χιλιοπαιγμένο τούτο. Προφανώς, ή κάποιοι δεν έχουν πάρει εδώ και χρόνια χαμπάρι ότι η ίδια η Νάντια Κομανέτσι έχει αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό της μητέρας της – περί βιασμό – που “αποκαλύφθηκε” την περίοδο της “μετάβασης” της χώρας στον “ελεύθερο κόσμο”, ή απλά αγνοούν την ίδια την αθλήτρια που το διέψευσε γιατί δεν πολυβολεύει κάτι τέτοιο στο αφήγημά τους.
Ας περιοριστούν, η κατά τα άλλα σεβαστή κα. Ακρίτα μαζί και οι συνοδοιπόροι της, στο να εστιάσουν σε κριτική – μιας και αυτό επιδιώκουν και καλώς που το θέλουν – απέναντι στο ΚΚΕ ή οποιονδήποτε άλλο χώρο αλλά επί των θέσεων για τα ζητήματα που αφορούν ή επηρεάζουν τις ζωές όλων μας στο παρόν και όχι στο μακρινό παρελθόν και μάλιστα άλλων χωρών. Με άλλα λόγια να επιστρέψουν σε κοντινά χρονικά διαστήματα και επικεντρωμένα στον εδώ και κοντινό του γεωγραφικό χώρο, σταματώντας συγχρόνως τίποτα σχεδιασμούς για “κηδείες με ξένα κόλλυβα”.
Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές το τελευταίο όταν το πράττουν. Πόσο μάλλον όταν κάποιοι φέρουν και ενός ριμαδοκύρους….

 

1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΤΑΖ (Εκμάθηση Adobe Premiere). 

Πληροφορίες- δηλώσεις ενδιαφέροντος- Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στο τηλέφωνο 6944143564.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.