Περιστέρι: Ένωση γονέων καταγγέλλει «ανάκριση» μαθητών Λυκείου από αστυνομικούς σε σχολική αίθουσα

19.04.2021

Μία πρωτοφανής εικόνα μέσα σε σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου. Αστυνομικοί «ανέκριναν» μαθητές με εντολή των διευθυντριών.

enosi goneon peristeriou

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου καταγγέλλει ένα πρωτοφανές συμβάν στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο ΓΕΛ της περιοχής, όπου αστυνομικοί «ανέκριναν» κατά κάποιο τρόπο μαθητές της Γ’ τάξης. Σύμφωνα με τους γονείς και τους κηδεμόνες «Η εικόνα που συναντήσαμε στις 10π.μ. και μπαίνοντας στον χώρο του σχολείου ήταν η εξής: ο αύλειος χώρος ήταν γεμάτος μαθητές της Α’ και Β’ τάξης, ενώ μαθητές της Γ’ τάξης έκαναν μάθημα κανονικά στις αίθουσές τους. Τίποτα δεν παρέπεμπε σε «συμβάν». Αναζητώντας τους διευθυντές των σχολείων πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονται με την αστυνομία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Μπαίνοντας στην αίθουσα γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς εικόνας: τρεις αστυνομικοί να στέκονται όρθιοι μπροστά σε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας εκπαιδευτικών του σχολείου. Σημειωτέο, ότι δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ο συνολικός αριθμός ατόμων ξεπερνούσε τα 35 άτομα». Σύμφωνα με την ένωση, όταν ρώτησαν τις Αρχές για τον λόγο της παρουσίας τους στο σχολείου και εάν έχουν συναίνεση γονέων για να «ανακρίνουν» ανήλικους, απάντησαν πως καλέστηκαν από τις διευθύντριες και πως η παρέμβαση και η «συζήτηση» είχε τη σύμφωνη γνώμη τους. «Οι ίδιες οι διευθύντριες μάς το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους» αναφέρει σε αυτό το σημείο η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Έπειτα, καταγγέλλει τα εξής πρόσωπα: «Την υποδιευθύντρια (με χρέη διευθύντριας) του 7ου και τη διευθύντρια του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου που με την πρόσκλησή τους επέβαλαν και επέτρεψαν την παρουσία της αστυνομίας στο εσωτερικού του σχολείου. Τις διευθύντριες και όσα μέλη των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων μεθόδευσαν και παγίδευσαν ανήλικους μαθητές σε μία «ανακριτική» διαδικασία μέσα στον χώρο του σχολείου τους με άκρως χειριστικές κι εξουσιαστικές πρακτικές και χωρίς την έγγραφη άδεια των γονέων τους. Τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας που με την εντολή του (?) ή και την ανοχή του (?) εφαρμόζονται οι κυβερνητικές πρακτικές κατάργησης του ασύλου και παρουσίας της αστυνομίας, μετά τα πανεπιστήμια, στα σχολεία». Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε μαζικούς φορείς, δημοτικές παρατάξεις και «κάθε δημοκράτη Περιστεριώτη» να πάρουν θέσει.

https://sputniknews.gr/ 

(επισυνάπτουμε ένα ακόμα άρθρο από το σάιτ peristerinews.gr για το θέμα. δεν σημαίνει ότι ασπαζόμαστε τον τίτλο του)

Η αποκατάσταση της αλήθειας για το περιστατικό στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου

Δεκάδες μηνύματα και μαρτυρίες δέχθηκε το PeristeriNews.gr σχετικά με το περιστατικό της Αστυνομικής παρουσίας στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί τόνισαν στην ιστοσελίδα μας ότι η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου και θέλησαν να την αποκαταστήσουν με τις μαρτυρίες τους.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη, η οποία έπειτα από διαβουλεύσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών έληξε με σκοπό τα παιδιά ειδικά της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν στα μαθήματα.

Μεταξύ των μαθητών που ήθελαν κατάληψη και αυτών που δεν ήθελαν κατάληψη υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις που προς στιγμήν δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις με την παρέμβαση και των ψυχραιμότερων.

Τη στιγμή που στο σχολείο διεξαγόταν μάθημα, παιδιά του σχολείου(που επιθυμούσαν την κατάληψη) και εξωσχολικοί εισέβαλαν στο σχολικό κτίριο πηδώντας τα κάγκελα και αναζητώντας κάποιους από τους μαθητές που είχαν πρωτοστατήσει στην ολοκλήρωση της κατάληψης.

Ένας από τους μαθητές αυτούς είχε παραμείνει στο γραφείο των καθηγητών για να προστατευτεί από τους εξωσχολικούς, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των μαθητών, εισέβαλαν στο σχολικό κτίριο και τον έψαχναν.

Κάποιοι εκ των εκπαιδευτικών του σχολείου αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των εξωσχολικών εισβολέων τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από το σχολείο κάτι που συνέβη μετά από λίγο.

Η διεύθυνση των δυο σχολείων μετά τα σοβαρά περιστατικά που είχαν προηγηθεί κάλεσαν την Αστυνομία μιας και οι εξωσχολικοί δεν απομακρύνθηκαν από το σχολείο περιμένοντας τον μαθητή να βγει ώστε να του ζητήσουν το λόγο και ενδεχομένως να του προκαλέσουν κάποια σωματική βλάβη. Μάλιστα σύμφωνα με τους μαθητές τέτοια περιστατικά είναι πολύ συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια.

Οι δυο Αστυνομικοί που προσήλθαν στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου έπειτα από την κλήση της διεύθυνσης μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα 15μελη των σχολείων ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια.

Γίνεται σαφές στις μαρτυρίες όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών πως οι Αστυνομικοί δεν έκαναν καμία ανάκριση σε παιδιά, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, αλλά προσπάθησαν να βοηθήσουν με τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έφθασαν στο σχολείο δυο εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Περιστερίου ζητώντας το λόγο από την υποδιευθύντρια(που εκτελεί χρέη διευθυντή) για την αστυνομική παρουσία χαρακτηρίζοντας «φασιστικό» το φαινόμενο να υπάρχουν αστυνομικοί μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών που βρέθηκαν μπροστά στις συνομιλίες οι εκπρόσωποι του συλλόγου τόνισαν πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα αν γίνει σύλληψη κάποιου εξωσχολικού που θα αποβεί καταστροφική για τη ζωή του για μια ανοησία της στιγμής.

Αυτό είναι που έβγαλε εκτός εαυτού του μαθητές του 7ου και 10ου Λυκείου Περιστερίου αφού τέτοια περιστατικά βίας συμβαίνουν σε συχνή βάση στο σχολείο με αυγά, πέτρες, νεράντζια με εκρηκτικούς μηχανισμούς και ξύλα να εκσφενδονίζονται από εξωσχολικούς σε πολύ συχνή βάση.

Δεν είναι μυστικό στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στους κατοίκους της περιοχής ότι η βία που επικρατεί μεταξύ μαθητών και όχι μόνο στο 7ο και 10ο Λύκειο αλλά και το ΕΠΑΛ που γειτνιάζει είναι πλέον καθημερινότητα.

Πολλοί από τους μαθητές θεωρούν θαύμα το ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σοβαρός τραυματισμός μαθητή και βγήκαν εκτός εαυτού με τις τοποθετήσεις που έγιναν από την Ένωση Γονέων Περιστερίου τονίζοντας πως δεν στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών του σχολείου που δέχθηκαν επίθεση.

Κλείνοντας ζητάνε να υπάρξει μια ευαισθητοποίηση για το θέμα από τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη Δημοτική Αρχή της πόλης προκειμένου να μην συμβεί στο μέλλον κάτι που θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους.

https://www.peristerinews.gr/

ONLINE || 1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΤΑΖ (Εκμάθηση Adobe Premiere). 

Πληροφορίες- δηλώσεις ενδιαφέροντος- Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στο τηλέφωνο 6944143564.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.