Εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε; – του Άρη Χατζηστεφάνου || Έλα Χατζηστεφάνου Πλασιέ Εμβολίων της Τζουλιέττα Γεωργιάδη

Πριν λίγες μέρες ο Άρης Χατζηστεφάνου που συμμετείχε λίγο παλιότερα στο εγχείρημα του unfollow που δεν υφίσταται πια και στο οποίο είχε δημοσιευτεί ένα πολύ σημαντικό άρθρο με τίτλο «Οι Φαρμακευτικές Εταιρείες είναι  Νόμιμες Εγκληματικές Οργανώσεις» δημοσίευσε στο info-war ένα άρθρο με τίτλο «Εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε;». Σε αυτό το άρθρο απαντάει στο facebook η Τζουλιέττα Γεωργιάδη με σχόλιό της με τίτλο «Έλα Χατζηστεφάνου, Πλασιέ Εμβολίων.» (Γ.Κ.)

Εμβολιάσου ρε, τι σου ζητάμε; – του Άρη Χατζηστεφάνου (επί προσωπικού) 05/05/2021

Γνωρίζω πως όσοι αναρτούν τις εμπειρίες τους από τις μικρές παρενέργειες που έχουν για ορισμένους τα εμβόλια το κάνουν συνήθως για καλό σκοπό. Εξηγούν ότι ένας πυρετός και μερικοί μυϊκοί πόνοι δεν είναι τίποτα μπροστά στην ασφάλεια που προσφέρει το εμβόλιο στους ίδιους και σε αυτούς που αγαπούν. Ακόμη και έτσι όμως, ακούγοντας τα σχόλια όσων λένε ότι αισθάνονται «σαν να τους πάτησε τρένο», σχηματίζεται στο πρόσωπό μου ένα ελαφρύ μειδίαμα. Γιατί όσα βιώνουν για μια ή δυο ημέρες τα έζησα στο πολλαπλάσιο για σχεδόν τρείς βδομάδες, όταν προσβλήθηκα πριν από μήνες από τον ιό.

Θυμάμαι τους μυϊκούς πόνους που δεν με άφηναν να κοιμηθώ για μέρες. Θυμάμαι τις νύχτες, αγκαλιά με το οξύμετρο, να μετράω τις επιπτώσεις στο άσθμα μου. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα να κοιτάζω ούτε την οθόνη του κινητού για περισσότερο από ένα λεπτό. Θυμάμαι την άδεια που ζήτησα από τη δουλειά γιατί δεν μπορούσα ούτε να σκεφτώ – όχι να γράψω κείμενο ή να εκφωνήσω εκπομπή. Και ύστερα κι άλλες εβδομάδες με διαρκή κούραση και μια συνεχή «θολούρα». Όταν υποχώρησαν οι πόνοι, έμεινε για μήνες η ανησυχία ότι ο οργανισμός δεν θα επανέλθει ποτέ στην προηγούμενη κατάσταση του. Σαν να έχασες μέσα σε λίγες ημέρες δυο δεκαετίες ζωτικότητας και διαύγειας.

Φυσικά, όπως υπομειδιώ εγώ για τις μικροπαρενέργειες του εμβολίου, κάποιοι θα γελάνε μαζί μου διαβάζοντας τα «γελοία» συμπτώματα που αναφέρω. Είναι οι άνθρωποι που μπήκαν στα νοσοκομεία, διασωληνώθηκαν και είδαν τον θάνατο να τους χτυπά την πόρτα. Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν ούτε να γελάσουν. Είναι οι 10.669 που πέθαναν στην Ελλάδα, τα 3,22 εκατομμύρια που πέθαναν σε όλο τον κόσμο και τα δεκάδες εκατομμύρια συγγενών και φίλων που δεν πρόλαβαν να τους αποχαιρετίσουν και να τους σφίξουν στο χέρι.

Γι’ αυτό, όταν έφτασε στο κινητό μου το μήνυμα του εμβολιασμού χρειάστηκα λιγότερο από τρία λεπτά για να κλείσω το ραντεβού. Είχα μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα σε Pfizer και AstraZeneca, αλλά προτίμησα χωρίς σκέψη το δεύτερο γιατί θα γινόταν λίγες ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα. Δεν το έκανα μόνο για μένα (εγώ έχω μάλλον κάτι περισσευούμενα αντισώματα), αλλά για όλους αυτούς που θα μπορούσα να σκοτώσω (κυριολεκτικά) περπατώντας ανάμεσά τους ανεμβολίαστος.

Τα εμβόλια φέρνουν την ανθρωπότητα μπροστά σε έναν καθρέφτη, όπως ελάχιστα ιστορικά γεγονότα μπορούν να το κάνουν. Η παραγωγή τους αποτελεί ένα προμηθεϊκό επίτευγμα, για το οποίο υποκλινόμαστε μπροστά στην επιστημονική κοινότητα. Από τη στιγμή όμως που κάποιος Προμηθέας αποφασίζει να προσφέρει τη φωτιά, μέχρι αυτή να φτάσει στον προορισμό της, υπάρχουν πολλά εμπόδια. Υπάρχουν καταρχήν οι εταιρείες, που εκμεταλλεύονται τις πατέντες (δηλαδή το προϊόν της συλλογικής γνώσης για το οποίο πλήρωναν εδώ και δεκαετίες εκατομμύρια φορολογούμενοι σε όλο τον κόσμο) αδιαφορώντας για τις εκατόμβες νεκρών σε χώρες όπως η Ινδία. Τα λόμπι των φαρμακοβιομηχανιών βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στις επάλξεις προκειμένου να σταματήσουν την απελευθέρωση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας, αν και γνωρίζουν ότι αν δεν επιτευχθεί άμεσα η ανοσία αγέλης σε όλο τον κόσμο ο ιός θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται. Το κέρδος τους δεν προέρχεται από τον εμβολιασμό όλων αλλά από τον εμβολιασμό αυτών που μπορούν να πληρώσουν εμβόλια, τα οποία θα παρασκευάζονται μόνο σε δικά τους εργοστάσια. Οι μεταλλάξεις δεν θα επηρεάσουν την κερδοφορία τους. Ίσως μάλιστα να την αυξήσουν.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν θέλουν να πάρουν το δώρο του Προμηθέα. Εκτός από τους ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους του Τραμπ ή του Μπολσονάρο, συναντάς και αυτούς που νομίζουν ότι αντιστέκονται στην κυριαρχία των πολυεθνικών του φαρμάκου ή πως στήνουν «οδοφράγματα» απέναντι στον αυταρχισμό της κρατικής εξουσίας. Στην πραγματικότητα αντιγράφουν κατά γράμμα τη συμπεριφορά των εταιρειών: προτάσσουν τον εαυτό τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ύστερα από δεκαετίες κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού έμαθαν να μιλούν μόνο για τα ατομικά δικαιώματα αγνοώντας τα συλλογικά. Πίστεψαν βαθιά μέσα τους ότι υπάρχει μόνο το «εγώ», το οποίο νομίζουν ότι μπορεί να επιβιώσει χωρίς το «εμείς».

Γνωρίζουν ότι από εμβόλια όπως το AstraZeneca ενδέχεται να παρουσιαστεί ένα περιστατικό θρόμβωσης (τις περισσότερες φορές άμεσα αντιμετωπίσιμο) ανά 100.000 εμβολιασμούς. Αυτό σημαίνει ότι αν εμβολιάζαμε δέκα εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα θα είχαμε συνολικά 100 περιστατικά θρομβώσεων (όχι θανάτων… θρομβώσεων) και θα ξεμπερδεύαμε.

Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν προτιμούν να έχουμε καθημερινά 70 με 100 νεκρούς παρά να βρεθούν μπροστά στο απειροελάχιστο ενδεχόμενο μιας παρενέργειας, την οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι λίγοι αλλά καταφέρνουν να διαχέουν το φόβο σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες. Το κάνουν με τη βοήθεια των ΜΜΕ, που εμπορευματοποιούν το φόβο και υπερπροβάλλουν κάθε παρενέργεια που ίσως να συνδέεται με κάποιο εμβόλιο (συχνά χωρίς κανένα στοιχείο).

Όσοι από αυτούς τους ανθρώπους ανήκουν στην εθνικιστική δεξιά μιλούν όλη την ημέρα για τις θυσίες του έθνους, αλλά αρνούνται να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και εν τέλει την οικονομία της χώρας. Όσοι από αυτούς ανήκουν στην αριστερά ή την αναρχία μιλούν για την «αλληλεγγύη» και την «αλληλοβοήθεια» αλλά αρνούνται να τις προσφέρουν στους διπλανούς τους. Κάνουν «αντίσταση» απέναντι στο κράτος όπως και οι φαρμακοβιομηχανίες: επιβεβαιώνουν την ατομική «κυριαρχία» τους διαιωνίζοντας το πρόβλημα.

Μην γίνεις σαν αυτούς που σκέφτονται και δρουν σαν εταιρείες. Να σκέφτεσαι και να δρας σαν άνθρωπος. Μην κάνεις το εμβόλιο για σένα. Κάν’το για τους γύρω σου. Κάντο για αυτούς που πέθαναν γιατί δεν είχαν την τύχη να υπάρχει ένα εμβόλιο όταν προσβλήθηκαν από τον ιό. Και ύστερα διαφήμισέ το σε όλους. Βοήθησέ τους να ξεπεράσουν τους φόβους που τους δημιουργούν όσοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους. Είναι ίσως η πιο ανέξοδη προμηθεϊκή πράξη που θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις στη ζωή σου.

Άρης Χατζηστεφάνου

Υ.Γ. Πριν από μερικές δεκαετίες μέλη της οργάνωσης Τουπαμάρος έγραψαν ένα σύνθημα σε ένα από τα νυχτερινά κέντρα της Ουρουγουάης, όπου επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε λίγους και εκλεκτούς: Ο Bailan Todos, O No Bailan Nadie – ή θα χορέψουμε όλοι ή δεν θα χορέψει κανένας.

https://info-war.gr/

oi farmakeytikes einai nomimes egklimatikes organoseis

ΕΛΑ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΠΛΑΣΙΕ ΕΜΒΟΛΙΩΝ της Τζουλιέττα Γεωργιάδη Κάποια σχόλια (στο fb) πάνω στο εμετικό του άρθρο «εμβολιάσου ρε τι σου ζητάνε»

*Emma g

«Πόσο εύκολα και άκριτα έχει πέσει η Αριστερά και το κίνημα στην παγίδα της κρατικής αφήγησης γύρω από την πανδημία και τον εμβολιασμό. Και κάπως έτσι άφησε ακάλυπτο χώρο άμεσα προσβάσιμο στην ακροδεξιά αντίδραση. Και κάπως έτσι όποιος μιλά για ατομικά δικαιώματα και καταπατημένες ελευθερίες σήμερα έχει απέναντί του την κρατική συνεπικουρούμενη από την αριστερή αφήγηση περί ψεκασμένης αντίπαλης άποψης. Βολεύει πολύ το αφήγημα αυτό, καθώς αποδυναμώνει οποία φωνή αμφισβήτησης του κοινωνικοπολιτικού μετασχηματισμού που συντελείται βίαια και από τα πάνω με όχημα τον ιό και τον εμβολιασμό. Μια ολόκληρη κοινωνία εκπαιδεύεται στη ρουφιανιά και στο μπατσιλίκι και ο καλύτερος δάσκαλος σε αυτό το μάθημα αποδεικνύεται η Αριστερά και οι μικροαστικές αγκυλώσεις της. Και βλέπει το δέντρο χάνοντας το δάσος, κάνει κριτική στα εναπομείναντα υγιή κομμάτια που αμφισβητούν το ρόλο της επιστήμης στον καπιταλισμό, που αμφισβήτησαν τον εγκλεισμό και την καραντίνα από την αρχή, που είδαν μπροστά και ερμήνευσαν τη βίαιη αναδιάρθρωση προς την 4η βιομηχανική επανάσταση. Και τώρα εκτός από το Χαρδαλιά και τους γιατρούς μας δίνουν εντολές κι απ’ τα Αριστερά… Κι από συλλογικότητα αντίστασης μετουσιώνεται σε συλλογικό Μπάτσο και ρουφιάνο και βαφτίζει το άσπρο μαύρο αγνοώντας στοιχειώδη επιστημονικά δεδομένα, όπως π.χ. πως όποιος εμβολιάζεται για ιό που μεταλλάσσεται προστατεύει μόνο τον εαυτό του. Κρίμα….»

*Athanasios Pap

«Ο δογματισμός, η μονομέρεια και ο φανατισμός με τον οποίο ο κος Χατζηστεφάνου υπερασπίζεται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό σοκάρει και αφήνει κάποιον άφωνο! Ούτε τα τμήματα Marketing της Astra Zeneca και της Pfizer δεν θα είχαν την έμπνευση να συντάξουν τέτοια ένθερμη και φανατισμένη απολογία υπέρ των σκευασμάτων τους! Ο κος Χατζηστεφάνου βολικά ταυτίζει κάθε κριτική φωνή για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των συγκεκριμένων εμβολίων με αστείες ερμηνείες κύκλων της άκρας δεξιάς αγνoώντας πλήθος ορθολογικών και πλήρως τεκμηριωμένων κριτικών που έχουν διατυπωθεί επώνυμα από πλήθος σοβαρών και μετρημένων ειδικών. Στο Γερμανόφωνο χώρο για παράδειγμα, αίσθηση προκάλεσε το πρόσφατο βιβλίο του Αυστριακού βιολόγου Clemens G. Arvay, που επισημαίνει και τονίζει πλήθος ερωτηματικών που εγείρονται από τα συγκεκριμένα εμβόλια. Επισημαίνει ιδιαιτέρως πως κατά πλήρη παράβαση των εμβολιαστικών πρακτικών δεκαετιών οι τέσσερεις αναγκαίες φάσεις κλινικών δοκιμών συρρικνώθηκαν τραγικά χρονικά, ενώ η τέταρτη – και πιο σπουδαία- φάση στην οποία ελέγχονται οι μακροπρόθεσμες συνέπειες των εμβολίων πρακτικά δεν έγινε καν! Ο κος Χατζηστεφάνου όλα αυτά τα αγνοεί να υποθέσουμε; Ή απλώς διακατέχεται από τόσο βαθιά πίστη, εμπιστοσύνη και προσήλωση στην επιστήμη και στις φαρμακευτικές εταιρείες που δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει ενδελεχέστερη δημοσιογραφική έρευνα; Αδύνατο να το γνωρίζουμε! Αγνοεί, επίσης, κραυγαλέα ότι όχι μόνο αμφισβητείται η ασφάλεια των σκευασμάτων- λόγω έλλειψης μακροχρόνιων μελετών της 4ης φάσης- αλλά και η ίδια η αποτελεσματικότητα τους και το αν παρέχουν την ανοσία εκείνη (τη λεγόμενη sterile immumity) που διακόπτει αλυσίδες μετάδοσης και μέσω της οποίας προστατεύονται άλλοι άνθρωποι από κάποιον που έχει εμβολιαστεί! Ο Arvay παραπέμπει σε άρθρο του Peter Doshi στην British Medical Journal της 21ης Οκτωβρίου του 2020 με τον τίτλο Will COVID- 19 vaccines safe lives? Και το συμπέρασμα του είναι πως «current trials aren’ t designed to tell us»- τουτέστιν «Οι τρέχουσες δοκιμαστικές μελέτες δεν είναι κατάλληλες για να μας το πουν»! Θα περίμενε κάποιος από τον κο Χατζηστεφάνου να είναι λίγο πιο υποψιασμένος για τα σκευάσματα αυτά και να αντιληφθεί το πολύ απλό: ότι «διαδικασίες παραγωγής εμβολίων- εξπρές εντός μερικών μηνών συνιστά ανευθυνότητα και πως αυτό δείχνει πως στην κούρσα για την ανάπτυξη αυτών των εμβολίων δεν πρόκειται πιθανότατα μόνο περί της υγείας των ανθρώπων, αλλά επίσης και για την τάχιστη προώθηση επικερδών τεχνολογιών, οι οποίες έως τώρα δεν είχαν επαρκώς προωθηθεί, όπως το επιθυμούσαν εταιρείες και επενδυτές» (σελ. 110 του πρωτότυπου βιβλίου του Clemens Arvay). Και με αυτό φθάνουμε στο σημείο εκεί που τόσο ο κος Χατζηστεφάνου όσο και τα πλειοψηφικά κομμάτια της Αριστεράς εν Ελλάδι και αλλού αρνούνται να δουν- τυφλωμένοι από ένα πρωτόγονο θετικιστικό πνεύμα και μία σχεδόν θρησκευτική πίστη στην επιστήμη: ότι η κρίση του κορωνοϊού είναι το όχημα για τον πλήρη ψηφιακό- τεχνολογικό μετασχηματισμό του καπιταλισμού, του μετασχηματισμού του και της μετεξέλιξής του σε μία νέα παραγωγική τάξη με όχημα της βιο-τεχνολογίες και ηγεμονική θέση για τις πλήρως ψηφιοποιημένες εταιρείες και το medical- industrial complex, το φαρμακευτικό- βιομηχανικό σύμπλεγμα! Είναι τραγικό να βλέπει κάποιος την Αριστερά και τους δημοσιογραφικούς και ιδεολογικούς της καθοδηγητές, που είναι λαλίστατοι, κατά τα άλλα, για θέματα καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, να μην βλέπουν τη συντελούμενη βαθύτατη αναδιάρθρωση και τους κινδύνους και τις προκλήσεις που συνεπάγεται και όλη της η επιχειρηματολογία να εξαντλείται σε σλόγκαν «Δώστε λεφτά για περισσότερες ΜΕΘ» (όχι ότι αυτό, φυσικά, δεν χρειάζεται!) και σε κοινοτυπίες του στιλ «Οι ζωές επάνω από τα κέρδη»- και σε μπανάλ ξιφουλκήματα ενάντια στη δημαγωγία του Τραμπ και του Μπολσονάρο! ( άλλοι αγαπημένοι στόχοι του κυρίου Χατζηστεφάνου!).

Το μεγαλύτερο θύμα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι ίσως τελικά η Αριστερά, η οποία υιοθετώντας άκριτα τα συστημικά αφηγήματα περί ψεκασμένης κριτικής στα εμβόλια και στην τρέχουσα πολιτική των λοκντάουν, πρακτικά αφήνει κενό ένα πεδίο, το οποίο θα σπεύσει να το καλύψει η Άκρα Δεξιά με τις δικές της ανορθολογικές ερμηνείες και ό, τι πολιτικούς κινδύνους αυτό ενέχει! Η Αριστερά από ραθυμία, αγκυλώσεις, αφελή και απλοϊκό επιστημονισμό και κραυγαλέα αδυναμία να προωθήσει την κριτική Μαρξική ανάλυση, απέτυχε στην τρέχουσα κρίση οικτρά και αξιοθρήνητα!»

Juliette Georgiades, https://www.facebook.com/thomas.gata.5/posts/1635340659997777

ONLINE || 1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΤΑΖ (Εκμάθηση Adobe Premiere). 

Πληροφορίες- δηλώσεις ενδιαφέροντος- Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στο τηλέφωνο 6944143564.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.