ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Αξίζει να δείτε σήμερα

Μαζί ή Τίποτα [3/5]

ΕΡΤ2 22:00

Οι Δρόμοι της Αγάπης Είναι Νυχτερινοί [2,5/5]

ΒΟΥΛΗ 00:00

in the fade

ΕΡΤ2 22:00

Μαζί ή Τίποτα

Μαζί ή Τίποτα Aus dem Nichts / In the Fade

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105′

Γερμανογαλλική ταινία του Φατίχ Ακίν, με τους Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις.

Η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας και ο μικρός γιος της σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Προσπαθώντας να συνέλθει, θα βρεθεί μάρτυρας στη δίκη δύο υπόπτων νεοναζί, για τους οποίους όμως δεν υπάρχουν ατράνταχτα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάνες για ένα επίκαιρο, σκληρό και τολμηρό στις απόψεις του κοινωνικό σχόλιο με αμφιλεγόμενο φινάλε. Σημαντική η ελληνική νότα της ταινίας, τόσο ως τόπος κορύφωσης του δράματος όσο και ως αναφορά (μέσα από την ερμηνεία του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη) στη σχέση Γερμανών νεοναζί και Χρυσής Αυγής.

oi dromoi tis agapis einai nyxterinoi

ΒΟΥΛΗ 00:00

Οι Δρόμοι της Αγάπης Είναι Νυχτερινοί

Οι Δρόμοι της Αγάπης Είναι Νυχτερινοί

Σινεφίλ 1981 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90′

Ελληνική ταινία της Φρίντας Λιάππα, με τους Γρηγόρη Ευαγγελάτο, Μαρία Σκούντζου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Δύο μοναχικές μεσήλικες αδελφές, που έχουν μοναδικό συγγενή έναν ξάδελφο, ζωγράφο στο Παρίσι, έρχονται σε σύγκρουση όταν ο τελευταίος γυρίζει στην Ελλάδα. Η ισορροπία του κλειστού κόσμου των δύο γυναικών ανατρέπεται και μια ερωτική ιστορία αρχίζει.

Η μνήμη, το πάθος και ο θάνατος ορίζουν τη μοίρα και των τριών προσώπων και δίνουν τη λύση στο δράμα που ξεσπάει. Πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Φρίντας Λιάππα, τιμήθηκε με τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, μοντάζ και γυναικείας ερμηνείας (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

[] Σχόλιο του Αθηνοράματος

ONLINE || 1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΤΑΖ (Εκμάθηση Adobe Premiere). 

Πληροφορίες- δηλώσεις ενδιαφέροντος- Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στο τηλέφωνο 6944143564.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.