Το «Κρυφό Σχολειό του Σινεμά» ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ιδρύεται σήμερα 11 Οκτωβρίου του 2021

Το «Κρυφό Σχολειό του Σινεμά» ιδρύει η αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Καλλιτεχνική Διάδραση και το Σχολείο του Σινεμά σήμερα 11 Οκτωβρίου του 2021. Εδώ και μέρες αναζητούσαμε την πιο σωστή λύση για την εποχή μας, εποχή διακρίσεων, υγειονομικού απαρτχάιντ και διαχωρισμού των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.

hidden cinema 000

Επίσης αναζητούσαμε μία λύση ώστε να προσεγγίσουμε βαθύτερα το σινεμά στη θεωρία και στην πράξη ένα τρόπο που να μπορεί αυτό να γίνει και επίγεια και διαδικτυακά χωρίς διακρίσεις και επίσης να λειτουργεί ΔΩΡΕΑΝ κατά βάση ! Δεν μπορούμε να φανταστούμε το σινεμά και την τέχνη να λειτουργούν με συνθήκες φασιστικού καθεστώτος. Η τέχνη και ο κινηματογράφος κάτω από τέτοιες συνθήκες χάνουν τελείως το νόημα και την αξία τους. Είναι άλλο πράγμα το σινεμά και η τέχνη να πολεμάνε μία «χούντα» και άλλο πράγμα να λειτουργούν ως «χούντα». Να δέχονται τις διακρίσεις των ανθρώπων και να μην επιτρέπουν την είσοδο και την ισότιμη  συμμετοχή τους στις θεατρικές, κινηματογραφικές αίθουσες, της τέχνης. Επίσης να «υπογράφουν» τη μη ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία Κατασκευής της Τέχνης. Ουσιαστικά με το απαρτχάιντ που επιβάλλεται κάποιοι άνθρωποι αποκλείονται από τη δημιουργία της Τέχνης αλλά και από την Παρακολούθηση. Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε τη δημιουργία «του κρυφού σχολειού του σινεμά» στο οποίο δεν θα επικρατεί καμία διάκριση και όπου οι εκδηλώσεις, οι προβολές, οι συζητήσεις θα γίνονται μόνο για μέλη σε μέρη που θα ανακοινώνονται μέσω e-mail.  Να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για συναντήσεις «ιδιωτικές» εκπαιδευτικές λίγων ατόμων που θα συνδυάζουν Θεωρία και Πράξη του Κινηματογράφου αφού κάποιος θα μαθαίνει Ιστορία Κινηματογράφου και τα Βασικά για να κάνει Κινηματογράφο (ταινίες Μυθοπλασίας και Ντοκιμαντέρ), η πλειονότητα των οποίων θα είναι σε εξωτερικούς χώρους και ΔΩΡΕΑΝ. Ο Τρόπος λειτουργίας  του «Κρυφού Σχολειού του Σινεμά» δεν θα επιτρέπει Διάκριση Εμβολιασμένων -Μη Εμβολιασμένων. 

kryfo sxoleio tou cinema

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο

e-mail: kryfo_sxoleio_tou_cinema@protonmail.com

αναζητείστε την Ομάδα στο facebook .

ONLINE || 1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΤΑΖ (Εκμάθηση Adobe Premiere). 

Πληροφορίες- δηλώσεις ενδιαφέροντος- Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στο τηλέφωνο 6944143564.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.