Ποσειδώνια 2022: Επιστροφή μετά από 4 χρόνια λόγω πανδημίας με συμμετοχή ρεκόρ

Τα Ποσειδώνια 2022 θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2022, με την 27η διοργάνωση της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο έτοιμη να καλωσορίσει και πάλι τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα στους χώρους του Athens Metropolitan Expo, μετά την ακύρωση των Ποσειδωνίων του 2020 λόγω της πανδημίας.

Η έκθεση θα προσφέρει στους συνέδρους και στους οικοδεσπότες μία πολυαναμενόμενη πλατφόρμα για γνώση, αλληλεπίδραση και δικτύωση, έπειτα από την τετραετή παύση που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που τα Ποσειδώνια πραγματοποιήθηκαν στην παραδοσιακή, φυσική τους μορφή.

Ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανωτών της εκδήλωσης, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο ναυτιλιακό κλάδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τόσο ισχυρή ζήτηση και νιώθουμε την επιθυμία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας να ξαναβρεθεί στα Ποσειδώνια. Ως ‘έδρα’ της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, τα Ποσειδώνια ήταν πάντα ένας δημοφιλής προορισμός για δικτύωση με τους ηγέτες του κλάδου, για παρουσίαση των τελευταίων μηχανολογικών και τεχνολογικών εξελίξεων στη ναυτιλία και για τη συμμετοχή σε συζητήσεις που διαμορφώνουν τον διεθνή διάλογο για τα σημαντικότερα ζητήματα του κλάδου. Η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και το πλούσιο περιεχόμενο του φετινού προγράμματος, με εμπνευσμένες κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις που δίνουν τροφή για σκέψη, δυναμικές παρουσιάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια, έχει σχεδιαστεί για να κινητοποιήσει το επιχειρηματικό πνεύμα της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας στην προσπάθειά της για επιτυχίες μέσα σε αυτή την γεμάτη οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις συγκυρία».

 Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κα. Μελίνα Τραυλού, στέλνει το δικό της μήνυμα στήριξης στη διοργάνωση των Ποσειδωνίων 2022: «Η καθιερωμένη παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων επιστρέφει φέτος, μετά από 4 έτη απουσίας λόγω της πανδημίας, με ισχυρές βάσεις, ώστε όχι μόνο να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, αλλά και να τις υπερβεί. Τα Ποσειδώνια 2022 προσφέρουν ευκαιρίες για σύμπραξη της ναυτιλιακής κοινότητας και συσπείρωση σε κοινές αποδεκτές αρχές και αμοιβαία επωφελείς στρατηγικές για έναν φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο ναυτιλιακό κλάδο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των συνεδρίων των Ποσειδωνίων 2022 καθοριστικά θα είναι η συζήτηση για τον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του Άνθρακα και ο αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19. Το επόμενο ορόσημο του οδικού χάρτη του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) προς την απαλλαγή από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι η 1η Ιανουαρίου 2023, όταν θα απαιτείται πλέον από όλα τα πλοία να υπολογίζουν τον δικό τους Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης (EEXI) και να καθιερώσουν ετήσιο επιχειρησιακό Δείκτη Έντασης Άνθρακα (CII). Επίσης η διοργάνωση θα πλαισιωθεί με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και σεμινάρια που αναδεικνύουν τη διεθνή συμμετοχή σ’ αυτήν καθώς και με τα μοναδικά Posidonia games που περιλαμβάνουν αγώνες ιστιοπλοΐας, δρόμου, basketball και τουρνουά γκολφ και ποδοσφαίρου.

 Ηγέτες της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας και Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις για κρίσιμα θέματα σε μια σειρά από συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Capital Link Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου.

Η εκδήλωση της WISTA HELLAS «Γυναίκες στη θάλασσα», με τίτλο «Πόσο κοντά είμαστε στην ποικιλομορφία των φύλων εν πλω;», επιχειρεί να εντοπίσει τους λόγους πίσω από τον περιορισμένο αριθμό γυναικών ναυτικών στα πλοία και να διερευνήσει εάν χρειαζόμαστε πιο αποτελεσματικές πολιτικές για την προώθηση της ναυτικής σταδιοδρομίας των γυναικών, μέσα από μία συζήτηση μεταξύ γυναικών ναυτικών και φορέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η Έλπη Πετράκη, Πρόεδρος της WISTA Hellas, δήλωσε: «Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Ναυτικού Εργατικού Δυναμικού BIMCO/ICS 2021, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,28% του παγκόσμιου ναυτικού εργατικού δυναμικού. Αν και υπάρχει αύξηση 45,8% στον αριθμό των γυναικών ναυτικών σε σχέση με το 2015, τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό ως επαγγελματίες ναυτικοί. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Η φετινή έκδοση του YES to Shipping Forum θα προσφέρει σε φοιτητές, πτυχιούχους και νεαρά ναυτιλιακά στελέχη την ευκαιρία να συναντηθούν και να αλληλεπιδράσουν με εκθέτες των Ποσειδωνίων 2022, καθώς και να παρακολουθήσουν μια συζήτηση για ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Δανάη Μπεζαντάκου, Ιδρύτρια του Concept, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που διοργανώνουμε το YES to Shipping Forum στο Posidonia από το 2016. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσουμε τη ναυτιλιακή κοινότητα στην ημέρα της νεολαίας αυτής της σημαντικής έκθεσης για τη ναυτιλία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το YES to Shipping Forum στα Ποσειδώνια ήταν ο καταλύτης που έφερε τη νεότερη γενιά πιο κοντά στον κλάδο».

Όπως δηλώνει ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.: «Για άλλη μια φορά, φέτος τον Ιούνιο, τα Ποσειδώνια θα προσφέρουν μια σημαντική πλατφόρμα στα μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας για να συζητήσουν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μάθουν ο ένας από τον άλλον, να χτίσουν νέες συνεργασίες και να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες που θα επηρεάσουν τον κλάδο τα επόμενα χρόνια».

Η Έκθεση Ποσειδώνια διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Επιτροπής Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Επιμέλεια: Αργυρώ Φουρναράκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.