Ατρόμητος-ΑΕΚ: Όχι άλλοι Άλκηδες ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ από ΑΕΚ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ – Εξυγίανση τώρα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου | του Γιάννη Καραμπίτσου

Όταν αντί για ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ κάνεις «πόλεμο» ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ όπως έκανες στο Περιστέρι επικαλούμενος τους «κανονισμούς» θα φέρεις καινούργιους ΑΛΚΗΔΕΣ, ενώ υποκριτικά λες, ότι πολεμάς τη βία. ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ «Η ΑΕΚ θα τους συντρίψει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό» ενώ εσύ ευθύνεσαι για όλο αυτό το «άρρωστο κλίμα» (στην παρούσα στιγμή όχι γενικά) με την ΑΣΤΟΧΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ενέργειά σου δημιουργείς τις συνθήκες για περισσότερη βία, γίνεσαι ελπίζω άθελά σου αυτουργός. Δε μπορεί οι ομάδες, οι αγνοί φίλαθλοι, να εμπλέκονται στους «πολέμους» συμφερόντων Μελισσανίδη, Μαρινάκη, Σαββίδη κλπ. ουσιαστικά, είτε γίνονται με αφορμή ή για το ποδόσφαιρο, είτε γίνονται «υπόγεια» για οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα και «ανταγωνισμούς» και να μετατρέπονται  σε «οπαδούς» μισαλλόδοξου «πολεμικού» κλίματος.

ΔΕ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ

Όπως είπε και ένας κυριούλης στην τελευταία ζωντανή εκπομπή του «ένωση» στην οποία συμμετείχε και ο Βασίλης Μπορμπόκης τηλεφωνικά, επίσης «δε μπορεί να έχεις ένα καράβι να προχωρά σε ήρεμα νερά και εσύ χωρίς λόγο να το βάζεις στην φουρτούνα». Την Προπαγάνδα (στην παρούσα στιγμή) που κάποιοι οπαδοί επικαλούνται ότι γίνεται κατά της ΑΕΚ καταρχάς στην παρούσα φάση την «χρεώνεσαι» εσύ  όπως χειρίστηκες την υπόθεση στο Περιστέρι (που το πιθανότερο ήταν «στημένη» κάποιος σου «σφύριξε» και πήγες κατευθείαν να κάνεις «θέμα» ξέροντας ότι θα πάρεις τον αγώνα «στα χαρτιά») και μετά. Αν έχεις παράπονα, εγώ δεν θα πω ότι δεν είναι δίκαια, κατά του Μαρινάκη και του κάθε Μαρινάκη ως Ολυμπιακός εννοώ να κοιτάξεις να τα λύσεις με ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ που θα δημιουργήσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ και όχι «δορυφόρους» των μεγάλων ομάδων (Ούτε και της ΑΕΚ εννοείται) και όχι με μια τέτοια ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ.  ΘΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙΣ;; ή θέλεις να εμπλέξεις το λαό της ΑΕΚ στο δικό σου «πόλεμο» κατά του Μαρινάκη;; Πόλεμο για τα ευρύτερα επαγγελματικά οικονομικά συμφέροντα και για το ποδόσφαιρο επικουρικά. Σχετικό πόλεμο, γιατί στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ως κατεστημένο του Ποδοσφαίρου είσαι σύμφωνος και το απέδειξες στο θέμα με τον ΠΑΟΚ τα δελτία και το όπλο του Σαββίδη.  Ένας «πόλεμος» που θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια ΝΕΟΥΣ ΑΛΚΗΔΕΣ.

Η Βία δεν καταπολεμείται με «πολεμικά» κλίματα όπως αυτό που έφτιαξε η ΑΕΚ, γιατί δυστυχώς η ΑΕΚ το «χρεώθηκε» στο Περιστέρι. Είχε την καλύτερη Ομάδα, το έλεγαν και αντίπαλοι ακόμα, οι σωστοί φίλαθλοι, έπαιζε την καλύτερη μπάλα και ήταν πρώτη και πήγε και δημιούργησε μόνη της μια εντελώς παράλογη και “άρρωστη” κατάσταση που σίγουρα μαζί με την όλη σάπια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο «γεννάει» συνθήκες μίσους και φανατισμού που μαθηματικά θα οδηγήσουν σε ΝΕΟΥΣ ΑΛΚΗΔΕΣ. Και όλα αυτά για κάποιων συμφέροντα και «διαμάχες»  που δεν αφορούν προφανώς το ποδόσφαιρο πρωτίστως. Γιατί αν αφορούσαν θα μπορούσαν να λυθούν άνετα με ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Στα σοβαρά τώρα πιστεύετε ότι Μελισσανίδης Σαββίδης και Μαρινάκης ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο;;

Δεν μπορεί φίλαθλοι ακόμα και οπαδοί θα έλεγα εγώ αλλά και δημοσιογράφοι να γίνονται «στρατιώτες» στον πόλεμο συμφερόντων Μαρινάκη, Σαββίδη, και Μελισσανίδη, ηθελημένα ή άθελα, συνειδητά ή ασυνείδητα και από αυτόν τον «πόλεμο» να έρχονται ΝΕΟΙ ΑΛΚΗΔΕΣ. Και στο θέμα του Ποδοσφαίρου, αυτοί οι 3 το ίδιο κατεστημένο υπηρετούν, την ίδια πολιτική κατάσταση. Αν προφανώς το ήθελαν αυτοί οι 3, θα μπορούσε σε μια μέρα να ξεκινήσει η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ που θα καταπολεμούσε δραστικά και τη ΒΙΑ.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ 53 ΧΡΟΝΟ

Σωστά το λέτε σε κάποια σχόλια με αφορμή την επίθεση σε 53 χρονο επειδή φορούσε μπλούζα της ΑΕΚ 2 νεαρών, οι πρώτοι που φταίνε είναι οι παράγοντες και το κράτος θα έλεγα εγώ. Ναι αλλά οι παράγοντες μόνο των άλλων ομάδων;;; Πάντα φταίει ο γείτονας;; και έτσι γενικά φταίνε οι παράγοντες;; Συγκεκριμένα ΠΟΥ; Οι δικοί μας δεν φταίνε ποτέ;; Εμείς δεν φταίμε ποτέ;;

Σημασία έχει ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. Ποιος δημιουργεί όλο αυτό. Και σίγουρα δεν φταίει ΕΝΑΣ όπως που υπονοούν κάποιοι “οπαδοί” της ΑΕΚ.

Ο φανατισμός παίζει πάντα τον ίδιο ρόλο. Να «διαγράψει» όλα τα «λάθη» του παρελθόντος να ξεχαστούν τα πάντα και όλες οι ΕΥΘΥΝΕΣ. Και να «ηρωποιηθεί» ο εκάστοτε «ηγέτης» πιθανότατα και από μια «συγκυρία» που εδώ λέγεται ΑΛΜΕΪΔΑ και δεν θα κρατήσει για πάντα και όχι ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαν ένα άρωμα που θα ξεθυμάνει. Ο Φανατισμός «θολώνει τα νερά» ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ κυρίως των οπαδών και μεταθέτει αλλού το πρόβλημα. Άλλωστε αν πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα ή το νταμπλ και να κάνει 5 χρόνια να ξαναπάρει τίτλο ποιος θα πει το οτιδήποτε;; Θα πούνε έλα μωρέ «παράγκα» και «μία από τα ίδια» και δε μπορούμε να είμαστε πάντα καλή ομάδα με «τέτοιες συνθήκες» κλπ. Θα «χορτάσουν» δηλαδή για λίγο οι οπαδοί και μετά αυτοί ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ θα συνεχίσουν το παιχνίδι τους. Για αυτό οι «ηγέτες» επιλέγουν πάντα τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ. Για λίγο καιρό οι οπαδοί αρχίζουν τις «μεγαλοστομίες» από εδώ και πέρα θα τους «γαμάμε» κλπ θα «γονατίσουν» μέχρι μετά από λίγο καιρό να έρθει η νέα «φάπα» γιατί σιγά ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ακόμα και ο Παναθηναϊκός μη κάτσουν να κοιτάνε την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα αν υπάρχει αύριο. Και μετά «μία από τα ίδια». Γκρίνια ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ και «αρρώστια». ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑΣ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ «ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ» Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ.

Ο λαός μας το λέει ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ. Και πως έχει στρώσει η ΑΕΚ το είδαμε πολλά χρόνια τώρα. Και δεν έστρωσε διαφορετικά φέτος απλά της πέτυχε ένας προπονητής και συνέπεσε η έναρξη του γηπέδου και ούτε κάνει όσα πρέπει για το άμεσο μέλλον. Αντίθετα δημιουργεί «πολέμους» εκεί μάλιστα που δεν την «παίρνει» και που αύριο η ομάδα πάλι θα την «πληρώσει». Η λύση λέγεται μόνο ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

ΔΟΚΑΡΙΑ ΑΡΑΟΥΧΟ

Το ότι ζούμε στον Καπιταλισμό και πρόκειται για Εταιρείες και “πως θα πληρωθούν οι παίκτες της ΑΕΚ;» που μου έγραψε ένας φίλος στο «ένωση» δεν έχουν καμιά σχέση με δολοφονίες όπως του ΑΛΚΗ, ειδικά όταν κάνεις λες τατουάζ για τον Άλκη και «πολεμάς» κατά της βίας. Πάνω από όλα είμαστε Άνθρωποι και Φίλαθλοι. Και Δίκαιοι. Ο Πόλεμος κατά της Βίας θα πρέπει να είναι έμπρακτος και όχι υποκριτικός και «για εντυπώσεις». Αναφέρομαι ειδικά στον κατά τα άλλα συμπαθέστατο και καλό παιδί Αραούχο, ο οποίος είναι ένα παράδειγμα βέβαια. Έκανε και καλώς ότι έκανε για τον Άλκη και μετά πήγε και φωτογραφήθηκε δίπλα στο γκολπόστ με τις μεζούρες. Σα να λέει «είμαι το καλό παιδί του αφεντικού». Χρειάζεται ένα ΗΘΟΣ και ένα ΥΦΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΣ. ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Σίγουρα είναι αναγκαίο κακό και τα “αφεντικά” στον Καπιταλισμό, αλλά κάποια πράγματα έχουν όρια και σε κάποια πράγματα χρειάζεται ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ όπως είναι η ΒΙΑ και η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ και του κάθε Άλκη. Φροντίζεις να μην δημιουργείς σε καμιά περίπτωση ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ «ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ» ΣΥΝΘΗΚΕΣ και αν το έκανες από «λάθος» χειρισμό, ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ, ζητάς συγγνώμη, λες εγώ δεν ήθελα να μη γίνει το παιχνίδι, καταγγέλλω την απόφαση ως λανθασμένη, απαιτώ να ελεγχθούν και να διορθωθούν όλα τα γήπεδα και «κατεβαίνω» να παίξω μπάλα. Σίγουρα αρχίζεις να μάχεσαι κάποια στιγμή για την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στην οποία περιλαμβάνεται και η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ αποτελεσματικά.

ΘΑ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΩ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ+

Ποτέ οι «τιμωρίες» ή οι «θανατικές ποινές» δεν έφεραν λύση στο καπιταλιστικό «σύστημα» που ζούμε ούτε γενικά στην ανθρωπότητα (αναφέρομαι πάλι στο περιστατικό με τον 53 χρονο και όσα γράφτηκαν από κάτω σε ανάρτηση του “ένωση”). Ούτε προφανώς η ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Τα προβλήματα για να λύνονται χρειάζεται να καταπολεμάς την Αιτία που τα δημιουργεί. Και μια Αιτία είσαι και εσύ ως Μελισσανίδης και κατεστημένο που στη συγκεκριμένη περίπτωση «ρίχνεις λάδι στη φωτιά» και δημιουργείς αδικαιολόγητα ένα «πολεμικό» κλίμα και μάλιστα έχεις ΑΔΙΚΟ . Γιατί οι αγώνες παίζονται και κερδίζονται στα γήπεδα.

Όποιος θέλει να πάει σε «πόλεμο» ας πάει. Αν και δεν είναι «δικαιώμά του». Γιατί στους «πολέμους» υπάρχουν νεκροί όπως ο Άλκης. Εγώ ασχολήθηκα με το Ποδόσφαιρο και έχω παίξει 25 χρόνια, γιατί μου αρέσει το Ποδόσφαιρο ως γιορτή, πανηγύρι και τέχνη ακόμα, ως δικαιοσύνη, ως συλλογική συνεργασία και συναγωνισμός ευγενής άσχετα με το καπιταλιστικό «σύστημα» που ζούμε. Άλλο εξ ανάγκης δεν μπορώ να κάνω χίλια πράγματα ή δεν έχω το θάρρος και τη βούληση ως λαός να κυβερνήσω και άλλο γίνομαι φασίστας ή «κολαούζος» και «οπαδός» των συμφερόντων των «αφεντικών». Άλλο δεν θέλω και δεν μπορώ ως λαός της ΑΕΚ να κυβερνήσω την ομάδα μου, το καράβι μου και άλλο «τα φορτώνω όλα στον κόκορα» και ακολουθώ τον «ηγέτη» που εξυπηρετώντας τα συμφέροντά του με βάζει να «πολεμάω» από «πόλεμο σε πόλεμο» βλάπτοντας τελικά ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ. Δεν είμαι κατά του Μελισσανίδη. Αλλά ο κάθε Μελισσανίδης χρειάζεται να υπηρετεί τα συμφέροντα της ΑΕΚ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Κανένα κομμουνιστικό καθεστώς ούτε καπιταλιστικό δεν ωφελήθηκε ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ με τους «νόμους» και τη βία. Ούτε η ΑΕΚ θα ωφεληθεί και εδώ θα είμαστε. (δεν ξέρω αν θα είμαστε). Θα μείνει μόνο ένα Γήπεδο που κάποια στιγμή θα «ξεθυμάνει». Γιατί όλα χρειάζονται ΥΠΟΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΟΧΙ «ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ», «ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ», «ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ» ΚΑΙ «ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ». Η ΑΕΚ έχει μια ΟΡΜΗ σε μια ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ μέσα σε μια Αλμεϊδική «συγκυρία». Κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει και τότε θα φανεί αν η ΑΕΚ έχει ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΑ. Όπως στην Τουρκία με τους σεισμούς. (Προφανώς έγιναν πράγματα όπως το Γήπεδο και κάποιες σωστές κινήσεις φέτος με «πετυχημένες» μεταγραφές και σωστή επιλογή, επιτέλους, προπονητή. Μέχρι εδώ όμως).

Δεν είναι οι «νόμοι» και οι «κανονισμοί» πρωτίστως που φτιάχνουν τις κοινωνίες τις υγιείς, ΟΎΤΕ οι «τιμωρίες», αλλά η Αξιοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη και άλλα πράγματα. Όπως να έχουν να ζήσουν οι άνθρωποι αξιοπρεπώς, να έχουν πολιτισμό, ΗΘΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, υγιή συναγωνιστικό Αθλητισμό κλπ. Το ίδιο και στο Ποδόσφαιρο ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ από την Πολιτεία, το κράτος τέλος πάντων και τους “μεγάλους” του Ελληνικού Ποδοσφαίρου,  Ενίσχυση των λεγόμενων “μικρών” ομάδων” ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ». Για να υπάρχει ένα Πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, δυνατό και με ενδιαφέρον για τον αγνό φίλαθλο, με περισσότερες ομάδες χωρίς πλέι όφ και με αναδιάταξη όλων των Πρωταθλημάτων και χωρίς αυτό το απαράδεκτο που γίνεται με τη Β’ Εθνική και όχι μόνο με τα μπαράζ κλπ και τις ελάχιστες ομάδες που ανεβαίνουν. ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ στη σύνθεση και το ρόστερ των Ομάδων ΚΑΙ με δυνατή ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. Με υγιή συναγωνισμό και γιατί όχι συνεργασία των ομάδων και των παραγόντων όπου προκύπτει για το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. Η ΑΕΚ σίγουρα έπρεπε να “κατέβει” να παίξει μπάλα από την αρχή και ταυτόχρονα να διεκδικήσει την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Και σίγουρα δεν ήταν τα δοκάρια το πιο βασικό θέμα, αλλά άμα ήθελε να λύσει και αυτό υπήρχε τρόπος για να γίνει ουσιαστικός. Επίσης είναι απαράδεκτο να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες και να μηδενίζονται για τέτοιους λόγους τη στιγμή που οι ευθύνες είναι στην Πολιτεία, στο κράτος και στους “μεγάλους” του ποδοσφαίρου που κοιτάνε με ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ την “πάρτη” τους και καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.. Γιατί τα χρήματα που “σπαταλούνται” για αυτές και από αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αληθινή ενίσχυση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλο το μήκος και το πλάτος. Και σίγουρα τώρα που βγήκε η απόφαση η ΑΕΚ Θα μπορούσε να καταγγείλει την απόφαση ως λανθασμένη και ότι άλλο ήθελε και να “κατέβει” να παίξει. Ότι και να λένε κάποιοι δημοσιογράφοι η ΑΕΚ ως Μελισσανίδης, ο Μελισσανίδης ως ΑΕΚ έδειξε ότι θέλει να “πάρει τον αγώνα στα χαρτιά” και επίσης να τα “βάλει” με ένα τρόπο, κάτι ως «επίδειξη δύναμης», με τους άλλους κυρίως βέβαια τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό και να κάνει στην ουσία όσα υποτίθεται καταγγέλλει τόσα χρόνια. Περισσότερο μοιάζει να θέλει να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» κάτι που το θεωρώ και ανεδαφικό αφοί τουλάχιστον Μαρινάκης και Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσουν τη δύναμή τους τα επόμενα χρόνια. Αν η ΑΕΚ λοιπόν θέλει ειλικρινά να παίξει μπάλα έστω και τώρα να δηλώσει ότι θα «κατέβει» να παίξει. Και σίγουρα να άρει το “πολεμικό κλίμα” που θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια ΝΕΟΥΣ ΑΛΚΗΔΕΣ. Όχι μόνο του βεβαίως. Γιατί δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που ευθύνεται για όλα αυτά. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ και την αδικία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. Και επίσης απαιτείται εποικοδομητική κριτική από φιλάθλους και δημοσιογράφους στον «ηγέτη» στη διοίκηση και όχι μόνο γιατί ούτε το παρελθόν διαγράφεται και όσα λάθη έγιναν, ούτε το μέλλον προδιαγράφεται όταν δεν παλεύεις για ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ και όταν δεν φτιάχνεις ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ και σχεδιασμό για την Ομάδα σου για να χτίσεις την ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ με γερά θεμέλια. Και όταν ουσιαστικά δεν έχεις κάνει ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ και ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα διορθώσεις τα λάθη του Παρελθόντος σε ποιο μήκος χρόνου και σε ποιον άξονα. Πέρυσι γινόταν μια τεράστια κουβέντα για τα πρόσωπα που θα έπρεπε να αλλάξουν αν και για μένα το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ , μέσα σε αυτά είναι και ο Παπαδημητρίου και τώρα δίνει συνεντεύξεις για το πως βρήκε τον Αλμέιδα και παρουσιάζεται περίπου ως «ήρωας». Το «θαύμα» Αλμέιδα θα τελειώσει αργά ή γρήγορα και το οικοδόμημα ΑΕΚ δεν έχει αναδιαρθρωθεί αληθινά και εκ βαθέων σε καμιά περίπτωση ούτε έχει κάνει τα πρέποντα για να μπει σε μια κοπιώδη και πολύχρονη διεργασία δημιουργίας μιας ομάδας σε άξονα δεκαετίας ή πενταετίας έστω, τα θεμέλια δημιουργίας μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής ομάδας που θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε έλληνες ταλαντούχους και νέους σε ηλικία παίκτες και σε ξένους αντίστοιχους που θα κάνουν τη διαφορά και που θα εκμεταλλεύεται τη δουλειά στις ακαδημίες και θα την εξελίξει. Έγιναν 3-4 «πετυχημένες» μεταγραφές,  όχι κάτι «φοβερό», και της «βγήκε» το χαρτί Αλμέιδα προς το παρόν τουλάχιστον. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Πέρυσι όλοι οι παίκτες ήταν άχρηστοι, μόνο εγώ και 2-3 άλλοι τους υπερασπίζαμε και φέτος ξαφνικά όλοι «αναπολούν» τον Μοχαμάντι και λένε να μείνει ο Άμραμπαντ που ένας θεός ξέρει τι έχουν «ακούσει» και δεν είναι οι μόνοι. Και βέβαια «μέτρησε» πολύ το γήπεδο που κάποια στιγμή όμως θα «ξεθυμάνει». Δε θα μπορείς να παίζεις π.χ. με τον 38 χρονο Άμραμπαντ ΤΟΤΕ αν δεν εξελιχτείς και όχι μόνο σε μεταγραφές γιατί δεν φτιάχνονται σύγχρονες ομάδες με μεταγραφές κυρίως και πρωτίστως αλλά με ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ «ΟΡΑΜΑ». Άλλο το «όραμα» του Αλμέιδα που μακάρι να μείνει πολύ καιρό αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο και άλλο το «όραμα» της διοίκησης, της Ομάδας, του Οργανισμού ΑΕΚ, που πρέπει να διασφαλίζεται «επιστημονικά» και όχι με «υποσχέσεις» «μεγαλοστομίες» και «φανατισμούς». Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός, αυτοκριτική για τα λάθη του Παρελθόντος και δέσμευση δημόσια στο λαό της ΑΕΚ πως θα έρθει Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Και αν δεν βοηθήσει ουσιαστικά ο λαός της ΑΕΚ με την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά της Ομάδας και στην κυβέρνηση του καραβιού και η αδέσμευτη δημοσιογραφία που καταπιάνεται με την ΑΕΚ (αντί για μια «δουλική» δημοσιογραφία και μια ραγιαδίστικη «λογική» του λαού της ΑΕΚ) τίποτα ουσιαστικά δεν θα αλλάξει και όλα θα παραμείνουν και θα εξαντληθούν στο πόσο θα κρατήσει η «συγκυρία» και το «θαύμα» Αλμέιδα. 

ΘΑ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΩ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ+

Σχόλιο σε ανάρτηση του «ένωση» ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ 53 ΧΡΟΝΟ που επιβεβαιώνει όσα λέω και παίρνει και 30 like. Kαι προσέξτε δε λέει «τους» αλλά «τα» δηλαδή τα «νέα παιδιά». Όταν δημιουργείς «κλίμα πολέμου» και φανατισμού σε μια στιγμή μάλιστα που δεν είχες κανένα λόγο ως ΑΕΚ να κάνεις κάτι τέτοιο, αυτά θα έρθουν. Και το έγραψα από την πρώτη στιγμή.

Advertisement

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.