Το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμος από το CineDoc σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

o_pio_makrys_dromos_the_longest_run

ςΣτις 20 και 22 Απριλίου 2016 το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμοςτης Μαριάννας Οικονόμου θα προβληθεί στην Αίθουσα «Σταύρος Τορνές» στη Θεσσαλονίκη και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, αντίστοιχα.

 

Δύο ανήλικοι, ο ένας από το Ιράκ και ο άλλος από τη Συρία, γνωρίζονται στις ελληνικές φυλακές περιμένοντας να δικαστούν για διακίνηση μεταναστών. Είναι αθώοι αλλά ποιος θα τους πιστέψει;

Συνέχεια ανάγνωσης «Το ντοκιμαντέρ Ο πιο μακρύς δρόμος από το CineDoc σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη»

Bells, Threads & Miracles / Μαριάννα Οικονόμου (2009). Παρασκευή 27/3, 20.00, ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER. Τo 11o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Αθήνα. Από τις 26/3 έως 1/4/2009 στο Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21, ΤΗΛ. 210 8215469).

Bells, Threads & Miracles / Μαριάννα Οικονόμου

Κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, 100.000 Μουσουλμάνοι επισκέπτονται τη Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στη νήσο Πρίγκηπο, απέναντι από την Κωνσταντινούπολη, και ζητάνε από τον Άγιο την υγεία τους, ένα μωρό, ένα σπίτι, ένα αμάξι, ένα κομπιούτερ… Ανεξαρτήτως θρησκείας, όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους αισθάνονται την ανάγκη να πιστέψουν σ’ ένα θαύμα. Η ταινία εξερευνά αυτή την πανανθρώπινη ανάγκη για πίστη στα θαύματα και πώς αυτή εκφράζεται παρακολουθώντας ένα ζευγάρι Μουσουλμάνων, τον Σουχά και την Ντενίζ, κι έναν Χριστιανό, τον Διαμαντή. Η επίσκεψή τους στη Μονή αποκαλύπτει μια ασυνήθιστη πραγματικότητα: άνθρωποι διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας μοιράζονται τον ίδιο Άγιο. Θα πραγματοποιήσει όμως ο Άγιος φέτος τις επιθυμίες τους όπως πέρσι; Γίνονται θαύματα στην εποχή μας;

Σκηνοθεσία:
Μαριάννα Οικονόμου

Σενάριο:
Νίκη Τσιλιγκίρογλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας:
Δημήτρης Κατσαΐτης

Μοντάζ:
Θανάσης Ντόβας, Γιώργος Χελιδονίδης

Ήχος:
Δημήτρης Φαντάκης

Μουσική:
Γιάννος Αιόλου

Παραγωγός:
Λιλέτ Μπόταση

Παραγωγή:
Inkas Film Productions & ΕΚΚ & ΕΡΤ ΑΕ & N-Orasis

Συμπαραγωγοί:
Biket Ilhan

Συμπαραγωγή:
Sinevizyon Film (Turkey)

Τύπος:
Digibeta Έγχρωμο

Χώρα Παραγωγής:
Ελλάδα – Τουρκία

Διάρκεια:
65

Έτος Παραγωγής:
2008

Παγκόσμια εκμετάλλευση:
ΕΚΚ, Greece T. +3 21 3 785 F. +3 21 3 48245 info@gfc.gr www.gfc.gr

Σκηνοθεσία

Μαριάννα Οικονόμου

Φιλμογραφία


1999-2000 Ελληνική και ευχάριστη γη
1999-20000 Ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή
2000 Το σχολείο
2001 Ο γιος του τσιφλικά (συν-σκηνοθεσία: Αμαλία Ζέπου)
2002 Rockmunkit
2004 Η πίστη είναι ροκ
2006 Για μια θέση στο χορό
2006-2007 Μαθήματα-Παθήματα
2008 Άκουσε με
2008 Bells, Threads & Miracles

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑