ECOFILMS 2010 (22-27 Ιουνίου ): συνέντευξη Τύπου στις 16 Ιουνίου 2010 της Λουκίας Ρικάκη καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ και του Νίκου Νικολαΐδη συντονιστή του Φεστιβάλ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού (Photos, Video artD TV)

image

Ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος τηλεφωνεί στην κ. Λουκία Ρικάκη και τον κ. Νίκο Νικολαΐδη  κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για το EcoFilms 2010 και τους ανακοινώνει ότι θα προπληρωθούν την επιδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού  για το 2010 και ότι θα πάρουν ίσο ποσό με της προηγούμενης χρονιάς εξαιτίας της πολύ καλής δουλειάς που προσφέρουν στον περιφερειακό πολιτισμό και το κοινωνικό σύνολο.

 


image

Πόσες πιθανότητες είχε ένα τέτοιο σενάριο να είναι αλήθεια στην Ελλάδα του 2010 στο μέσο της περιβόητης ΚΡΙΣΗΣ που μαστίζει την χώρα και τα περίχωρά της; Το χαμόγελο της κ. Λουκίας Ρικάκη, μαζί με το ποιοτικό, εναλλακτικό, οικολογικό φεστιβάλ που με συνεργάτη τον Νίκο Νικολαΐδη, με κόπους και μεράκι στήνουν για δέκατη χρονιά κάτω από συνθήκες οικονομικές  πραγματικά δυσβάσταχτες, μας δίνει μια ελπίδα ότι μπορούν και στο μέλλον να υπάρξουν τέτοιες προσπάθειες που τις χαρακτηρίζει εκτός από την ποιότητα η συνέπεια και η συνέχεια, ελπίδα που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον πεσιμισμό που έχει δημιουργήσει η υπάρχουσα κατάσταση.

image

Αυτή η συνέχεια, παρόλη την συγκινητική συνέπεια αυτών των δύο ανθρώπων (είχαμε δει πολλές φορές την Λουκία Ρικάκη να συγκινείται περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε σε κάποιες ταινίες σε αντίστοιχες συνεντεύξεις τύπου του παρελθόντος αλλά και του παρόντος, αυτή την φορά ήταν η δική μας σειρά να συγκινηθούμε) απειλείται πλέον όπως θα δείτε και στο βίντεο από την αδράνεια της πολιτείας αλλά και των φορέων της τοπικής εξουσίας αλλά ενδεχόμενα και των όχι τόσο ενεργών πολιτών σε σχέση με τις καταστάσεις. Το EcoFilms 2010 κινδυνεύει να είναι το τελευταίο και οι άνθρωποι που το στήριξαν με την ψυχή τους, παρόλο που δεν βαρυγκωμούν, δεν μυξοκλαίουν και δεν βγάζουν πικρίες και κακίες όπως ενδεχόμενα θα έκαναν άλλοι στη θέση τους, κινδυνεύουν να μείνουν χρεωμένοι για χρόνια, επειδή απλά αγαπούν με πάθος και ανιδιοτέλεια  τον πολιτισμό, με τόσο πάθος όσο να καλύψει την έλλειψη κάθε ενδιαφέροντος για αυτόν, από αρκετούς από εμάς τους υπόλοιπους. Και όλα αυτά με αφορμή ή και πρόσχημα την ΚΡΙΣΗ που έτσι πως εξελίσσονται τα πράγματα κινδυνεύει να πέσει στα κεφάλια μας και να μας πλακώσει, πολύ πριν καταφτάσουν τα αποτελέσματα των οικονομικών, κοινωνικών και ηθικών συνεπειών της. Ας κάνουμε κάτι για αυτό και παρόμοια περιστατικά. Σίγουρα μπορούμε, αλλά θα πρέπει και μείς να κάνουμε τις υπερβάσεις μας.

1 comments

  1. Καλημέρα απο την Κω, πάντοτε πίστευα ότι η επιμονή και υπομονει που επικεντρώνεται στους στόχους επιβραβευεται κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες! Μπράβο Λουκια προχωρά και όλα θα σας πηγαίνουν καλά γιατί αξίζει το βλέμμα σας να γίνει και δικό μας βλέμμα.Διονυσια Τριπολιτου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.