“Δεύτερη (2η) γη” 4 φορές περίπου μεγαλύτερη της υπάρχουσας;

2H GH2

Ομάδα Ευρωπαίων αστροφυσικών υπό τον καθηγητή Michel Mayor υποστηρίζει πως ανακάλυψε 50 εξωηλιακούς … πλανήτες, ανάμεσά τους και 16 υπερ-γαίες, δηλαδή πλανήτες με βραχώδη σύσταση εκ των οποίων ο ένας θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή!

Με τη βοήθεια του φασματογράφου HARPS και του «Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου» (VLT) του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου στη Χιλή, οι Ευρωπαίοι επιστήμονες εντόπισαν τους εξωηλιακούς αυτούς πλανήτες οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από το άστρο «HD 85512», στον αστερισμό των Ιστίων. Το πλέον ενδιαφέρον της ανακάλυψης αυτής είναι ο εξωπλανήτης «HD 85512b» ο οποίος έχει μάζα 3,7 φορές μεγαλύτερης της γης και βρίσκεται στα όρια της κατοικήσιμης ζώνης. Η θερμοκρασία που επικρατεί στην επιφάνειά του είναι ιδανική για την ύπαρξη νερού και ενδεχομένως ζωής!

2H GH1

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Michel Mayor, ο οποίος ήταν ο αστροφυσικός που ανακάλυψε πρώτος στην ιστορία έναν εξωηλιακό πλανήτη το 1995, «στα επόμενα 10 με 20 χρόνια θα έχουμε έναν κατάλογο με τους δυνητικά κατοικήσιμους πλανήτες της συμπαντικής μας γειτονιάς».

2H GH

Στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο στη Χιλή που είναι ο βασικός αστρονομικός οργανισμός στην ήπειρό μας και το περισσότερο παραγωγικό παρατηρητήριο στον κόσμο, συμμετέχουν επιστήμονες από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: http://techit.gr/

Μια σκέψη σχετικά μέ το ““Δεύτερη (2η) γη” 4 φορές περίπου μεγαλύτερη της υπάρχουσας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.