Σε κίνδυνο, καρδιοπαθείς, λόγω (τεχνητής) έλλειψης του αντιπηκτικού Sintrom | Novartis και Ε.Ο.Φ. λύστε το θέμα του Sintrom ΤΩΡΑ

Novartis Hellas: “Eφοδιάζουμε κανονικά την αγορά με το SINTROM » | Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων: μικρή μείωση της προμήθειας του φαρμάκου από την αρμόδια εταιρεία |

τυγχάνω μέλος της οικογένειας των ληπτών του αντιπηκτικού Sintrom. Επισκέφτηκα σήμερα το βράδυ 6 Σεπτεμβρίου 2012 λίγο πριν κλείσουν, κοντά στα 30 φαρμακεία για να προμηθευθώ το φάρμακο και η ίδια απάντηση παντού. Δεν υπάρχει, δεν ξέρουμε πότε θα υπάρξει, δεν ξέρουμε ποιος είναι ακριβώς ο λόγος, δεν μας προμηθεύει η εταιρία, μας προμηθεύει αλλά θα μας δώσει 3 κουτιά μεθαύριο ή στις 15 του μήνα και κάτι τέτοια. Κανείς δεν ήξερε να πει ή δεν ήθελε, τι ακριβώς συμβαίνει. Πλήρης αναισθησία και γαϊδουριά παντού, ενώ είναι γνωστό ότι η έλλειψη Sintrom μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση ή και εγκεφαλικό, τον θάνατο σίγουρα του καρδιοπαθή (και όχι μόνο αφού sintrom παίρνουν και άλλες ομάδες πολιτών) που δεν θα το έχει στη διάθεσή του κάποιες μέρες.  Από τα διάφορα που ακούσαμε και διαβάσαμε κατόπιν στο διαδίκτυο καταλάβαμε σε ένα μεγάλο βαθμό τι συμβαίνει και σας το καταθέτουμε: Έλλειψη του φαρμάκου υπάρχει πεντακάθαρη, ολική, ούτε σε ένα από τα φαρμακεία που επισκεφθήκαμε δεν υπήρχε χάπι για δείγμα. Και οι πιο ειλικρινείς φαρμακοποιοί μας είπαν ότι τα πρώτα είκοσι κουτιά που θα παραλάβουν,  τα έχουν υποσχεθεί σε άλλους πελάτες και έτσι για μέρες δεν θα έχουν το φάρμακο.  Η NOVARTIS έχει το φάρμακο και δεν το διαθέτει, γιατί υποστηρίζει ότι το έχει διαθέσει κανονικά, όπως κάνει τα τελευταία 40 χρόνια και υπονοεί ότι οι φαρμακαποθήκες το εξάγουν στο εξωτερικό. Οι φαρμακαποθήκες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων παρατηρεί μικρή μείωση της προμήθειας του φαρμάκου από την αρμόδια εταιρεία για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο 2012, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο 2011, ενώ οι παράλληλες εξαγωγές για τους πρώτους 7 μήνες του 2012 είναι πολύ περιορισμένες.

αγαπητέ Ε.Ο.Φ. είναι απαράδεκτο 3 ημέρες μετά από την έκκληση των Ιατρικών Συλλόγων  και κοντά 10 από τότε που προέκυψε το ζήτημα της (τεχνητής) έλλειψης του φαρμάκου, όχι μόνο να μην  έχεις πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την σωτηρία της ζωής των ασθενών πολιτών, αλλά να συγκαλύπτεις ουσιαστικά την εγκληματική ενέργεια της Φαρμακευτικής Εταιρίας. Σε καλούμε να δράσεις άμεσα, ΤΩΡΑ,  ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ, ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, να υποχρεώσεις, αύριο το πρωί κιόλας την εταιρία να παρέχει στον κόσμο το φάρμακο και στις απαιτούμενες ποσότητες.

Αγαπητή NOVARTIS και έτσι να είναι, ότι παρέχεις ικανοποιητικά το Sintrom επί 40 χρόνια και ότι κάποια από αυτά τα εξάγουν οι φαρμακαποθήκες (κάτι που δεν γνωρίζουμε και δεν υπονοούμε ότι γίνεται), αφού το SINTROM είναι αναντικατάστατο φάρμακο για εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και αυτή τη στιγμή απουσιάζει παντελώς,  γιατί δεν εφοδιάζετε την αγορά αύριο το πρωί με το φάρμακο; γιατί προτιμάτε να δολοφονήσετε εν ψυχρώ χιλιάδες ανθρώπους για να ικανοποιήσετε τα ιδιοτελή όποια συμφέροντά σας που κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια; Σας χρωστάν χρήματα οι κρατικοί φορείς  και προτιμάτε να πιέσετε, δολοφονώντας  φτωχούς ανθρώπους; γιατί ο υπουργός και ο επιχειρηματίας θα βρει Sintrom, αν το χρειάζεται, αλλά ο απλός λαός όχι.

Αγαπητές φαρμακαποθήκες δεν ξέρουμε το ρόλο σας, ελπίζουμε να είναι έντιμος, αλλά προφανώς και εσείς κατέχετε, με τα λεφτά του λαού, πολλές κούτες Sintrom. Γιατί δεν εφοδιάζετε με αυτές τον κόσμο που τις χρειάζεται, τώρα που τις χρειάζεται;

Αγαπητοί φαρμακοποιοί, λίγη περισσότερη ευαισθησία, κοινωνικοποίηση και πολιτικοποίηση ουσιαστική και βαθιά δεν θα έβλαπτε. Πολύ ψύχρα και αναισθησία (συναντήσαμε σε αυτή την «βόλτα» στα περίπου 30 φαρμακεία που επισκεφθήκαμε) για πολίτες που χωρίς ευθύνη τους, ενώ πληρώνουν χρόνια τα ταμεία και θρέφουν τους μηχανισμούς από τους οποίους ζείτε και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικά,  κινδυνεύουν παρόλα αυτά να αποχωρήσουν άδοξα εντελώς από αυτό τον κόσμο. Μπορεί σε ένα πρώτο επίπεδο να φαίνεται ότι δεν φταίτε, αλλά μια διαμαρτυρία συλλογική του κλάδου σας απέναντι  στην στάση της εταιρίας και του Ε.Ο.Φ. θα μπορούσατε να κάνετε και λίγες προμήθειες παραπάνω για ένα τόσο αναντικατάστατο “λαϊκό” φάρμακο θα μπορούσατε να έχετε.  Αλλά χρησιμοποιείτε και σεις τους αδύνατους και ανυπεράσπιστους για πίεση και λύση των ζητημάτων του κλάδου σας.

Αγαπητέ Υπουργέ Υγείας, υπάρχεις; Μας έχετε επιβάλλει, όλοι όσοι κυβερνάτε αυτή τη χώρα, ένα απάνθρωπο σύστημα σε όλους τους τομείς και πάνω από όλα στα θέματα της υγείας των πολιτών που είναι το πρώτιστο και αυτονόητο αγαθό. Αντί να παρέχετε δωρεάν και να έχετε εξασφαλίσει την σε κάθε περίπτωση σταθερή καθημερινή ροή του αναντικατάστατου φαρμάκου σε όσους πολίτες το χρειάζονται για όλη τους τη ζωή, που εξαρτάται από αυτό το χάπι, γίνεστε συνένοχοι αν όχι ηθικοί αυτουργοί στην εξόντωση κυριολεκτικά πολιτών.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ, έως πότε θα ασχολείσαι με ζητήματα που ιεραρχικά είναι πιο πάνω από τη ζωή των φτωχών  πολιτών που σε ψήφισαν και βρέθηκες εκεί που βρέθηκες;

Έχουμε συναίσθηση ότι η ζωή των πολιτών δεν κινδυνεύει μόνο από την έλλειψη Sintrom. Κινδυνεύει από την έλλειψη εκατοντάδων φαρμάκων ή από την παροχή εκατοντάδων άλλων. Ότι κινδυνεύει από τη δωρεάν υγεία που μόνο δωρεάν δεν είναι και από την αδυναμία του να επισκεφθεί τους γιατρούς, να του γράψουν τα χρειαζούμενα φάρμακα και εν συνεχεία να τα αγοράσει. Κινδυνεύει από τα χαράτσια και από πολλά άλλα καπιταλιστικά εφευρήματα.  Τώρα κινδυνεύει και από την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων και απειλείται με εξόντωση.

Γιάννης Καραμπίτσος διευθυντής και αρχισυντάκτης Camera Stylo Online

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει σχετικά με το θέμα του σκευάσματος Sintrom

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχει διερευνήσει ο ΕΟΦ, παρατηρείται μικρή μείωση της προμήθειας του φαρμάκου από την αρμόδια εταιρεία για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο 2012, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο 2011, ενώ οι παράλληλες εξαγωγές για τους πρώτους 7 μήνες του 2012 είναι πολύ περιορισμένες.

Ως εκ τούτου, ο ΕΟΦ ζήτησε από την αρμόδια εταιρεία να αυξήσει άμεσα την προμήθεια του φαρμάκου στην ελληνική αγορά, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Παράλληλα διερευνούνται τα στοιχεία των παράλληλων εξαγωγών για το μήνα Αύγουστο 2012, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απαιτούνται μέτρα περιορισμού.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς ζητούν την παρέμβαση του ΕΟΦ για την έλλειψη του Sintrom

03/09/2012 | 12:19 Τελευταία Ενημέρωση: 19:15 03/09/2012

Το φάρμακο είναι αναντικατάστατο για μεγάλη μερίδα ασθενών που πάσχουν από διαταραχές πήξης του αίματος


Μετά τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την άμεση παρέμβαση του ΕΟΦ για την έλλειψη του σκευάσματος Sintrom 4mg. Το φάρμακο είναι αναντικατάστατο για μεγάλη μερίδα ασθενών που πάσχουν από διαταραχές πήξης του αίματος.
Στις 28/8 ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς είχε ενημερώσει για την έλλειψη τον αν. Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. «Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας σχετικά με την έλλειψη που παρατηρείται στο φάρμακο Sintrom 4mg. Φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο σε πολλές καταστάσεις και κρίνεται ως (αυστηρά) αναντικατάστατο, η χορήγηση του δεν μπορεί να διακοπεί ούτε έστω και για λίγο διάστημα λόγω ελλείψεως του. Η τιμή του είναι στα 2,54 ευρώ».
Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς αναφερόταν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σύλλογος με το αντίστοιχο εμπορικό τμήμα της εταιρείας που παράγει και διακινεί Πανελλαδικά το φάρμακο τόσο προς τα φαρμακεία, όσο και προς τις φαρμακαποθήκες ενημέρωσε ότι δεν τίθεται θέμα ελλείψεως του φαρμάκου από τη δική τους πλευρά. Ωστόσο, διευκρίνιζε ότι «παρά τη δήλωση της εταιρείας ότι το φάρμακο υπάρχει ο ασθενής που το έχει ανάγκη και του το έχει συνταγογραφήση ο θεράπων ιατρός δεν το βρίσκει το τελευταίο διάστημα».
Σήμερα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώθηκε από πολλά μέλη του ιατρούς, ότι σε πολλά φαρμακεία του Νομού Αττικής, παρατηρείται έλλειψη του σκευάσματος Sintrom 4mg, το οποίο είναι απαραίτητο και αναντικατάστατο για την αγωγή μεγάλης μερίδας ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από διαταραχές πήξης του αίματος…«
Στην ανακοίνωση του ΙΣΑ σημει’ωνεται ακόμα ότι «στη φαρέτρα των από του στόματος αντιπηκτικών φαρμάκων, η ασενοκουμαρόλη κυκλοφορεί μόνον από την εταιρεία σας και ως ιδιοσκεύασμα Sintrom 4mg είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για εκατομμύρια ασθενείς. Για το λόγο αυτό στείλαμε σχετικό έγγραφο στην Εταιρεία Novartis που παράγει και διακινεί στην ελληνική αγορά το Sintrom 4mg, όπως μας ενημερώσει για τυχόν προβλήματα στην διακίνηση του συγκεκριμένου ιδιοσκευάσματος».
Τέλος στην ανακοίνωση του ΙΣΑ επισημαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για μεγάλη κατηγορία καρδιοπαθών από την έλλειψη αυτού του μοναδικού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και γι αυτό άμεση πρέπει να είναι και η παρέμβαση του ΕΟΦ.

http://www.skai.gr

Σε κίνδυνο, καρδιοπαθείς, λόγω έλλειψης του αντιπηκτικού Sintrom

Άμεσος κίνδυνος προκύπτει για μεγάλη κατηγορία καρδιοπαθών από την έλλειψη γνωστού αντιπηκτικού φαρμάκου, που χορηγείται από το στόμα. Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά την παρέμβαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την έλλειψη του σκευάσματος Sintrom 4mg καθώς, όπως εκτιμά, το φάρμακο είναι απαραίτητο και αναντικατάστατο για την αγωγή μεγάλης μερίδας ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από διαταραχές πήξης του αίματος.

Ο ΙΣΑ έχει, ήδη, αποστείλει σχετικό έγγραφο στη Novartis, που παράγει και διακινεί στην ελληνική αγορά το Sintrom 4mg και ζητά να ενημερωθεί από τη εταιρεία για την αιτία της έλλειψης, αλλά και εάν υπάρχουν προβλήματα στη διακίνηση του συγκεκριμένου φαρμάκου. Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για μεγάλη κατηγορία καρδιοπαθών από την έλλειψη αυτού του μοναδικού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και, για αυτό, πρέπει να είναι άμεση και η παρέμβαση του ΕΟΦ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Novartis σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, επισημαίνει ότι η εταιρεία εφοδιάζει επαρκώς την αγορά με το αντιπηκτικό Sintrom 4mg, πάνω από 40 χρόνια και περιορίζεται να παρατηρήσει ότι «υπό την προϋπόθεση ότι δεν πραγματοποιούνται παράλληλες εξαγωγές του σκευάσματος, δεν θα έπρεπε να παρατηρούνται φαινόμενα ελλείψεων». Πάντως, αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, «έτσι ώστε να διευκρινισθεί το ζήτημα περαιτέρω».

Ερωτηθείς για το θέμα, ο πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακαποθηκών, Μ. Κάτσαρης τόνισε, με έμφαση, ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες της αγοράς ενώ, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην εταιρεία Novartis, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν γίνονται παράλληλες εξαγωγές του φαρμάκου.

http://www.kathimerini.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σε κίνδυνο, καρδιοπαθείς, λόγω (τεχνητής) έλλειψης του αντιπηκτικού Sintrom | Novartis και Ε.Ο.Φ. λύστε το θέμα του Sintrom ΤΩΡΑ

  1. Ψάχνω για λύση, αλλά τίποτα έως τώρα. Βαθειά του τάφου σιγή, όπου και θα οδηγθούμε σύντομα εάν δεν δωθεί μία λύσις στο πρόβλημα, τώρα!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.