ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013


agelastos_petra

Αξίζει να δείτε

  • ΒΑΡΑΒΒΑΣ 06.45 MEGA
  • ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ 09.45 MEGA
  • ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ 13.45 ΝΕΤ
  • ΜΑΤΙΛΝΤΑ 14.50 MEGA
  • ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ 15.30 STAR
  • ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ 22.20 MEGA
  • Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ 01.00 ΝΕΤ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ 03.00 MEGA
  • Η ΜΑΡΓΚΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ 03.30 ΑΝΤ1

Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος

  • 17:10 Ζωή γεμάτη πόνο Ant1
  • 23:00 Η σφραγίδα του Θεού ΕΤ3

Όλες οι ταινίες της ημέρας

barabbas-poster

06:45 Βαραβάς Mega

BARABBAS
Αμερικανική παραγωγή του 1962
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Φλάισερ
Παίζουν: ‘Αντονι Κουίν, Τζακ Πάλανς, Βιτόριο Γκάσμαν, ‘Αρθουρ Κένεντι, Σιλβάνα Μαγκάνο
Διάρκεια: 125 λεπτά
Περιγραφή: Ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει να δώσει χάρη σ’ έναν από τους δύο σταυρωμένους, τον Ιησού τον Ναζωραίο ή τον ληστή Βαραββά. ‘Οταν το πλήθος επιλέγει τον Βαραββά, αυτός πανηγυρίζει για την απελευθέρωσή του και πηγαίνει στην Ραχήλ που τον περιφρονεί και του αποκαλύπτει ότι πιστεύει στη διδασκαλία του Ναζωραίου. Ο Βαραββάς την ειρωνεύεται, αλλά οι φόβοι τον βασανίζουν. Η Ραχήλ λιθοβολείται μέχρι θανάτου για την πίστη της, ο Βαραββάς ξαναγυρίζει στο έγκλημα και, όταν τον συλλαμβάνουν, τον στέλνουν να δουλέψει στα ορυχεία της Ιταλίας για τα επόμενα 20 χρόνια.
Μετά από μια θεομηνία, το ορυχείο καταστρέφεται ενώ ο Βαραββάς και ο σκλάβος Σαχάκ, που είναι οι μοναδικοί επιζώντες, στέλνονται σε μια σχολή μονομάχων στη Ρώμη. Τότε, ο Σάχακ τον παρασύρει στο Χριστιανισμό. Ο Σαχάκ αφήνει την τελευταία του πνοή στην αρένα επειδή δεν δέχτηκε να απαρνηθεί την πίστη του ενώ ο Βαραββάς καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλό του και κερδίζει την ελευθερία του. Αργότερα, όταν βλέπει τη Ρώμη τυλιγμένη στις φλόγες, προσπαθεί να βοηθήσει τους Χριστιανούς, αλλά τον συλλαμβάνουν και τον στέλνουν στο σταυρό. Εκεί, ο Βαραββάς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή, γαληνεύει παραδίδοντας την ψυχή του στον Κύριο.

little women

09:45 Μικρές κύριες Mega

LITTLE WOMEN
Αμερικανική παραγωγή του 1994
Σκηνοθεσία: Γκίλιαν ‘Αρμστρονγκ
Παίζουν: Γουινόνα Ράιντερ, Γκέιμπριελ Μπερν, Σούζαν Σάραντον, ‘Ερικ Στολτζ, Σαμάνθα Μάθις, Κίρστεν Ντάνστ, Κλερ Ντέινς
Διάρκεια: 114 λεπτά
Περιγραφή: Η Αυστραλή σκηνοθέτης Γκίλιαν ‘Αρμστρονγκ μεταφέρει άψογα στην οθόνη το κλασικό ρομαντικό μυθιστόρημα της Λουίζας Μέι ‘Αλκοτ, με θέμα την πορεία τεσσάρων κοριτσιών προς την ενηλικίωση. Η ταινία ήταν υποψήφια για τρία ‘Οσκαρ (γυναικείας ερμηνείας, μουσικής και κοστουμιών). Πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία, που την χαρακτηρίζει η δύναμη της περιγραφής και η αξία των χαρακτήρων.
Την περίοδο του Αμερικάνικου Εμφυλίου και ενώ ο πατέρας τους βρίσκεται μακρυά στα πεδία των μαχών, η Μεγκ, η Μπεθ, η ‘Ειμι και η Τζο, οι τέσσερις κόρες της οικογένειας Μαρτς, είναι γεμάτες ανησυχίες. Παίζουν, φλερτάρουν, ερωτεύονται, κάνουν αυτοθυσίες και αντιμετωπίζουν καρτερικά τις τραγωδίες της ζωής. Τη δύναμή τους την αντλούν από την Μάρμι, την μητέρα τους, στυλοβάτη της οικογένειας, γυναίκα δραστήρια και αποφασιστική, πάνω στην οποία έπεσε το βάρος της ανατροφής τους με την αποχώρηση του πατέρα…

10:45 Βασιλιάς Δαυίδ Ant1
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Δαβίδ είναι ένας νεαρός, ταπεινός βοσκός όταν ο προφήτης Σαμουήλ τον ανακηρύσσει μελλοντικό βασιλιά της χώρας, στη θέση του Σαούλ. Το μικρό αγόρι σαστίζει με τη μοναδική τιμή που του κάνουν, όμως ο προφήτης τον διαβεβαιώνει πως όσο θα υπακούει στους νόμους του Θεού, Εκείνος δεν θα τον εγκαταλείψει. Πράγματι, με τη δύναμη της πίστης του στο Θεό και οπλισμένος με μια μόνο σφεντόνα, το μικρόσωμο αγόρι έρχεται αντιμέτωπο με τον τρομερό Φιλισταίο Γολιάθ και καταφέρνει να τον εξοντώσει. Το απρόσμενο αυτό γεγονός και η αυξανόμενη δημοτικότητα του Δαυίδ προκαλούν το φθόνο του Σαούλ, που τελικά γίνεται ορκισμένος εχθρός του νεαρού Εβραίου. Ο Δαυίδ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα, για να επιστρέψει πολλά χρόνια αργότερα μετά το θάνατο του Σαούλ. Τελικά ανακηρύσσεται βασιλιάς των Εβραίων και κατατροπώνει τους Φιλισταίους…
αμερικανικής παραγωγής 1985
ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: KING DAVID
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λουίτζι Μοντεφιόρι, Τζένι Λίπμαν, Εντουαρντ Γούντγουορντ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μπρους Μπέρεσφορντ

12:00 Η ιστορία της Μπρουκ ‘Eλισον

THE BROOK ELLISON STORY
παραγωγή του 2004
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Ριβ
Παίζουν: Λέισι Τσέιμπερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Τζον Σλάτερι, Βανέσα Μαράνο
Διάρκεια: 88 λεπτά
Περιγραφή: Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της 11χρονης Μπρουκ ‘Ελισον, μιας τετραπληγικής κοπέλας, η οποία, έχοντας πάντα στο πλευρό της την οικογένειά της, προσπάθησε να ξεπεράσει το εμπόδιο της αναπηρίας της και να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Την ταινία σκηνοθέτησε ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ, που είχε συγκλονίσει με την ασθένειά του αποτέλεσμα τραγικού ατυχήματος και ο οποίος πέθανε λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της στους κινημαοτγράφους, κλείνοντας έτσι μια λαμπρή καριέρα.

13:30 Οι σταυροφόροι του χρόνου

CRUSADE
Έτος: 2006
Διάρκεια: 92 λεπτά
Πρωταγωνιστές: Τζόνι Φλιν, Στέφανι Λεονάιντας, Έμιλι Γουάτσον, Μάικλ Κάλκιν
Σκηνοθεσία: Μπεν Σόμπογκαρτ
Στην προσπάθεια να διορθώσει ένα λάθος του στον τελευταίο ποδοσφαιρικό του αγώνα, ο Ντολφ θα χρησιμοποιήσει τη μηχανή του χρόνου της μητέρας του. Αντί να γυρίσει όμως μόνο λίγες ώρες πίσω, η μηχανή τον μεταφέρει στο 1212. Εκεί θα γνωρίσει την Τζιν, μία νεαρή κοπέλα που θα την ακολουθήσει σε μία Παιδική Σταυροφορία, όπως ονομάζεται, που έχει σκοπό να τους οδηγήσει στην Ιερουσαλήμ, τη γη της επαγγελίας. Ο Ντολφ θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους νέους του φίλους με τεχνικές από την εποχή, που ζει (2006) αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα βρουν απήχηση ή θα θεωρηθούν απειλή για τον συντηρητικό και παλιό τρόπο σκέψης του θρησκευόμενου οραματιστή, που ηγείται της σταυροφορίας…

agelastos_petra

13:45 Αγέλαστος πέτρα ΝΕΤ
Έτος παραγωγής: (2000)
Μία ταινία για την πόλη της Ελευσίνας, για την αρχαία και τη σημερινή της όψη, γυρισμένη με πολλή αγάπη και πίστη στον άνθρωπο και το μέλλον του.
Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη
«Η Ελευσίνα είναι μια μικρή βιομηχανική πόλη, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Με την πόλη αυτή δέθηκε από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια ο αγαπημένος μύθος των αρχαίων, ο μύθος της Δήμητρας, θεάς της γεωργίας και της ευφορίας της γης, και της κόρης της, Περσεφόνης. Τα Ελευσίνια Μυστήρια, που τελούνταν εδώ επί δυο χιλιετίες, σχετίζονταν με τον κύκλο της ίδιας της ζωής και χάριζαν στους μύστες ελπίδα και μακαριότητα για να αντιμετωπίσουν το θάνατο. Εδώ όπου, σύμφωνα με το μύθο, πρωτοκαλλιεργήθηκαν τα δώρα της θεάς, τα Δημητριακά, εδώ αναπτύχθηκαν και οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και το ιερό. Κινηματογραφίσαμε γι’ αυτή την πόλη επί δέκα χρόνια, απ’ τη μεριά του προσκυνητή, παρακολουθήσαμε τα καθημερινά ταπεινά και μεγαλειώδη, ανακαλύπτοντας κτερίσματα απ’ το αρχαίο πρόσωπο εντοιχισμένα στη σύγχρονη ζωή. Η Ελευσίνα είναι δυτικά, χώρος ιερός, σημείο και όριο για να δει κανείς τον κόσμο γύρω του, όσο και τον εαυτό του».
Παραγωγή:Ελληνική
Σκηνοθέτης: Φίλιππος Kουτσαφτής
Σενάριο: Φίλιππος Kουτσαφτής
Φωτογραφία: Φίλιππος Kουτσαφτής
Mοντάζ: Πολυχρόνης Θεοχάρης
Ήχος: Γιάννης Xαραλαμπίδης
Mουσική: Kωνσταντίνος Bήτα
Παραγωγή: Φίλιππος Kουτσαφτής,EKK

14:50 Ματίλντα Mega

MATILDA
Αμερικανική παραγωγή του 1996
Σκηνοθεσία: Ντάνι Ντε Βίτο
Παίζουν: Μάρα Γουίλσον, Ντάνι Ντε Βίτο, Ρία Πέρλμαν, ‘Εμπεθ Ντάβιτζ, Παμ Φέρις
Διάρκεια: 95 λεπτά
Περιγραφή: Η «Ματίλντα» είναι ένα μοντέρνο παραμύθι, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ. Ο μοναδικός Ντάνι Ντε Βίτο, στο ρόλο του σκηνοθέτη αλλά και σε πρωταγωνιστικό ρόλο, καταφέρνει να δημιουργήσει μια υπέροχη ταινία παραμένοντας πιστός στο πνεύμα και στο ύφος του βιβλίου.
Η Ματίλντα, η πανέξυπνη κόρη δύο ηλίθιων γονέων, διαθέτει τις απαιτούμενες τηλεκινητικές ικανότητες που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει κατάλληλα τη σατανική διευθύντρια του σχολείου στο οποίο την στέλνουν οι γονείς της…

15:30 Μπεν Χουρ Star

BEN HUR
Έτος: 1959
Διάρκεια: 202 λεπτά
Πρωταγωνιστές: Τσάρλτον Ίστον, Τζακ Χόκινς, Στίβεν Μπόιντ, Χιου Γκρίφιθ, Χάγια Χάραριτ, Μάρθα Σκοτ
Σκηνοθεσία: Ουΐλιαμ Γουάιλερ
Ο Μπεν Χουρ απολαμβάνει μια άνετη ζωή στην Ιερουσαλήμ καθώς είναι γόνος πλούσιας εβραϊκής οικογένειας, αλλά και επιτυχημένος έμπορος. Όταν, μετά από χρόνια, ξανασυναντά τον Μεσάλα, παιδικό του φίλο και τωρινό κυβερνήτη της πόλης, η χαρά των δύο ανδρών είναι μεγάλη όμως σύντομα θα τους χωρίσουν οι διαφορετικές απόψεις τους στην πολιτική.
Τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη τροπή όταν τη μέρα της παρέλασης για την υποδοχή του καινούριου κυβερνήτη, ένα τούβλο θα πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του Μπεν Χουρ πάνω στον Μεσάλα και ο πρώτος θα κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας του κυβερνήτη. Με προτροπή του Μεσάλα, ο Μπεν Χουρ θα καταδικαστεί ως σκλάβος στις γαλέρες ενώ η μητέρα του και η αδελφή του θα φυλακιστούν. Όμως ο νεαρός θα αποφασίσει να πάρει την εκδίκησή του…

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα αρτιότερα ιστορικά – θρηκευτικά έπη στην ιστορία του κινηματογράφου, βασισμένο στο μπέστ σέλερ του Λιου Γουάλας, που σημείωσε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία κερδίζοντας 11 Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (Γουίλιαμ Γουάιλερ), μοντάζ (Τζον Ντάνινγκ, Ραλφ Γουίντερς), Ηχοληψίας (Φράνκλιν Μίλτον), Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης (Έντουαρντ Κορφάνιο, Χιου Χαντ), Φωτογραφίας (Ρόμπερτ Σάτρις), Κοστουμιών (Ελίζαμπεθ Χάφεντεν), Ειδικών Εφέ (Άρνολντ Γκιλέσπι, Ρόμπερτ Μακντόναλντ, Μίλο Λόρι), Μουσικής Επένδυσης (Μίκλος Ρόζα), Α’ Ανδρικού Ρόλου (Τσάρλον Ίστον), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Χιου Γκρίφιθ).
Επιβλητική ατμόσφαιρα, αμείωτη δράση (με αποκορύφωμα τη θρυλική σκηνή της αρματοδρομίας) και η πληθωρικότητα του Χόλιγουντ στις καλύτερες στιγμές της.

16:30 Σιδερένια θέληση Alpha

(Iron Will)
Όταν χάσει τον πατέρα του απροσδόκητα, ο Γουίλ μένει μόνος να φροντίσει τη μητέρα του και τη γη που τους ανήκει. Όμως, χωρίς βοήθεια και χρήματα, η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Καθώς προσπαθεί να βρει λύση στο αδιέξοδο, ο Γουίλ αποφασίζει να πάρει μέρος σε έναν επικίνδυνο μαραθώνιο ελκηθοδρομιών στα χιονισμένα και αφιλόξενα βουνά του Καναδά. Θα χρειαστεί όμως κάτι πολύ περισσότερο από κουράγιο για να αντεπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες και τον μεγάλο ανταγωνισμό…
Σκηνοθεσία: Τσαρλς Χέιντ
Σενάριο: Τζον Μάικλ Χέιζ, Τζόρτζε Μίλισεβιτς
Ηθοποιοί: Μακένζι Όστιν, Κέβιν Σπέισι, Μπράιν Κοξ, Ντέιβιντ Όγκντεν Στιρς

16:50 Το κυνήγι της ευτυχίας Mega
PURSUIT OF HAPPYNESS
Αμερικανική παραγωγή του 2006
Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουκίνο
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Θάντι Νιούτον
Διάρκεια: 117 λεπτά
Περιγραφή: Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ («Χιτς, ο μετρ του ζευγαρώματος», «Τα κακά παιδιά», «Οι άντρες με τα μαύρα 1&2») που προτάθηκε για ‘Οσκαρ Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ στο πλάι του ο πραγματικός γιος του κάνει ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο.
‘Οταν η σύζυγός του, Λίντα, τον εγκαταλείπει, ο άνεργος Κρις ανατρέφει μόνος τον πεντάχρονο γιο του. Η πάλη του να χτίσει ένα μέλλον για τον ίδιο και τον γιο του τελικά αποδίδει, όταν μπαίνει, χωρίς μισθό, σε ένα σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης χρηματιστών, όπου ελάχιστοι τα καταφέρνουν. Με την αυτοπεποίθησή του και την αγάπη του γιού του, ο Κρις όχι μόνο ξεπερνά τα εμπόδια αλλά γίνεται και θρύλος της Γουόλ Στριτ…

17:10 Ζωή γεμάτη πόνο Ant1

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1964
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μια φτωχή κοπέλα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και παρασύρεται στο δρόμο της αμαρτίας… Ολα όμως αλλάζουν, όταν ξαφνικά γνωρίζει έναν τίμιο κι εργατικό νέο, ο οποίος, με όπλο τα τρυφερά συναισθήματα που τρέφει για εκείνη, θα καταφέρει να τη σώσει από τη διαφθορά και την ηθική κατάπτωση…
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Νίκος Ξανθόπουλος,Κάκια Αναλυτή,Παντελής Ζερβός,Χριστόφορος Νέζερ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Σπύρος Ζιάγκος

21:00 Να με θυμάσαι Star

REMEMBER ME
Έτος: 2010
Διάρκεια: 107 λεπτά
Πρωταγωνιστές: Ρόμπερτ Πάτινσον, Έμιλι Ντε Ρέιβιν, Πιρς Μπρόσναν, Κρις Κούπερ
Σκηνοθεσία: Άλεν Κούλτερ
Καλοκαίρι, Νέα Υόρκη, 2001. Οι ζωές δύο νέων ανθρώπων, ενός εσωστρεφή νέου και μίας ενθουσιώδους, εξωστρεφούς, γεμάτης ενέργεια και ζωή, νεαρής κοπέλας, θα ενωθούν. Ο τρόπος, που βλέπουν τα πράγματα, θα αλλάξει για πάντα. Το ταραγμένο παρελθόν του καθενός είναι αυτό, που θα τους ενώσει και θα τους φέρει τόσο κοντά. Οι συνθήκες όμως κάτω από τις οποίες γνωρίστηκαν είναι αυτές, που “απειλούν” να βάλουν τέλος στη σχέση τους. Η σχέση του ζευγαριού βρίσκεται στο προσκήνιο του σεναρίου απεικονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο, όταν αυτός προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, να έχει κάποιον δίπλα του να τον στηρίζει.

21:00 Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ ALPHA
(The Princess and the Pea)
«Η πραγματική αρχοντιά βρίσκεται μόνο μέσα σε μια αγνή καρδιά» θα πει ο Σεμπάστιαν, το κοράκι που «διαβάζει» τα μπιζέλια για να λύσει έναν καταστροφικό χρησμό. Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η ιστορία αφηγείται τη ζωή της Ντάρια, μιας πριγκίπισσας, που μετά τη γέννηση της αναγκάζεται να καταφύγει στα δάση και να μεγαλώσει σαν μια φτωχή χωριατοπούλα. Ο δρόμος της Ντάρια θα διασταυρωθεί με του Ρόλο, ενός πρίγκιπα από το διπλανό χωριό που ψάχνει κι εκείνος τη λύση στο μυστήριο του μπιζελιού. Ενώ όμως οι δυο νέοι ερωτεύονται, το βασίλειο κινδυνεύει από τον ζηλόφθονo αδελφό του βασιλιά…
Σκηνοθεσία: Μαρκ Σουάν
Σενάριο: Φόρεστ Μπέικερ, Κεν Κρόμαρ
Ηθοποιοί: Νταν Φίνερτι, Τζόναθαν Φερθ, Λίνκολν Χοπ, Αμάντα Γουέιβινγκ

21:15 Οι Άθλιοι Mega

LES MISERABLES
Αγγλική-Γερμανική-Αμερικανική συμπαραγωγή του 1998
Σκηνοθεσία: Μπιλ ‘Ογκαστ
Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζέφρι Ρας, Ούμα Θέρμαν, Κλερ Ντέινς, Πίτερ Βον
Διάρκεια: 126 λεπτά
Περιγραφή: Το κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό μεταφέρεται για άλλη μια φορά στη μεγάλη οθόνη από τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Μπιλ ‘Ογκαστ. Ιδανική αποτύπωση της εποχής, εντυπωσιακό καστ μ’ έναν εκπληκτικό Τζέφρι Ρας στο ρόλο του αστυνομικού επιθεωρητή Ιαβέρη που καταδιώκει τον Γιάννη Αγιάννη επειδή κάποτε έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί. Τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και ένα έπος για τη σημασία της ηθικής και της δικαιοσύνης, το έργο του Ουγκό δεν χάνει τίποτα από την αξία του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

22:30 Οι Άθλιοι – κινηματογραφικά ίχνη ΕΤ1
LES MISERABLES
Έτος παραγωγής: (1978)
Βασισμένο στο ομότιτλο κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό.
Ο νεαρός ξυλοκόπος Γιάννης Αγιάννης κλέβει ένα καρβέλι ψωμί για την οικογένειά του που πεινάει. Συλλαμβάνεται και καταδικάζεται αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τον επιθεωρητή Ιαβέρη, ο οποίος θέλει να τον κρατήσει στη φυλακή για μια ζωή. Έτσι, τον καταδιώκει ασταμάτητα…
Η ταινία προτάθηκε για αρκετά βραβεία ανάμεσα στα οποία και ένα Emmy.
Παραγωγή:Αγγλίας
Παίζουν: Ρίτσαρντ Τζόρνταν, Άντονι Πέρκινς, Σίριλ Κιούζακ, Φλόρα Ρόμπσον
Σκηνοθέτης: Γκλεν Τζόρνταν

23:00 Η σφραγίδα του Θεού ΕΤ3
Έτος παραγωγής: (1969)
Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στη θάλασσα, ο Ανδρέας γυρνάει στο νησί του, προκειμένου να απαλλάξει από την ατίμωση το όνομα του νεκρού πατέρα του, αλλά και να κλείσει τις οφειλές του, παίρνοντας πίσω το καΐκι της οικογένειάς του. Ο Γιάννης είναι ο ισχυρός άντρας του νησιού και ο υπεύθυνος για το χαμό του πατέρα του. Ο Ανδρέας ερωτεύεται την κόρη του τελευταίου, χωρίς να ξέρει ποιος είναι ο πατέρας της. Ακόμα κι όταν το μαθαίνει όμως, δεν αλλάζουν τα αισθήματά του απέναντι στην κοπέλα. Αντίθετα, ο Γιάννης αρνείται να αποδεχθεί αυτό το δεσμό και επιμένει να δώσει την κόρη του στον έμπιστό του Σταύρο. Οι δύο μνηστήρες θα αγωνιστούν σκληρά για την καρδιά της κοπέλας, μέχρις ότου ο πατέρας της θα διαπιστώσει την κακία του ευνοούμενού του, και θα εμπιστευτεί την κόρη του στον Ανδρέα.
Διάρκεια: 112′
Παραγωγή:Ελληνική
Παίζουν: Νίκος Ξανθόπουλος, Κατερίνα Βασιλάκου, Ανέστης Βλάχος, Στέφανος Στρατηγός, Μάνος Κατράκης, Ελένη Ζαφειρίου, Παντελής Ζερβός
Σκηνοθέτης: Απόστολος Τεγόπουλος
Σενάριο: Πάνος Κοντέλης

23:15 Η αδελφή μου κι εγώ Star

MY SISTER’S KEEPER
Έτος: 2009
Διάρκεια: 99 λεπτά
Πρωταγωνιστές: Κάμερον Ντίαζ, Άμπγκειλ Μπρέσλιν, Άλεκ Μπόλντουιν, Τζέισον Πάτρικ, Τζόαν Κιούζακ
Σκηνοθεσία: Νικ Κασαβέτης
Η ζωή της οικογένειας Φιτζέραλντ αλλάζει δραματικά από τη μια μέρα στην άλλη όταν διαπιστώνεται πως η κόρη τους Κέιτ, πάσχει από καλπάζουσα λευχαιμία. Μόνη ελπίδα να σωθεί είναι να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών. Οι δύο απελπισμένοι γονείς παίρνουν μια απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον τους και οι επιπτώσεις θα τους βαραίνουν με έναν τρόπο που ποτέ δεν είχαν φανταστεί. Φέρνουν στη ζωή ένα άλλο παιδί, την Άννα, για να σώσουν την άρρωστη κόρη τους. Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο και οι οικογενειακές σχέσεις φτάνουν στα όρια τους. Ο μεγαλύτερος γιος αισθάνεται παραμελημένος, το ζευγάρι βρίσκεται σε κρίση και τα δύο κορίτσια μπαινοβγαίνουν στο νοσοκομείο. Όταν η Άννα ανακαλύπτει τον λόγο και τον τρόπο που ήρθε στη ζωή, η αλήθεια την συγκλονίζει. Θα πάρει τότε μια απόφαση που θα τη φέρει αντιμέτωπη με την οικογένεια της και θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της αγαπημένης της αδελφής. Στο πλευρό της ένας συνταξιοδοτημένος δικηγόρος, θα τη βοηθήσει στον δικαστικό της αγώνα εναντίον της ίδιας της, της οικογένειας…

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Jodi Picoult.

00:30 Θρύλοι του πάθους Mega

LEGENDS OF THE FALL
Αμερικανική παραγωγή του 1994
Σκηνοθεσία: ‘Εντουαρντ Ζούικ
Παίζουν: Μπραντ Πιτ, ‘Αντονι Χόπκινς, ‘Αινταν Κουίν, Τζούλια ‘Ορμοντ, Χένρι Τόμας
Διάρκεια: 126 λεπτά
Περιγραφή: Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ’ ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη ‘Ορη της Μοντάνα. Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, ‘Αλφρεντ, Τρίσταν και Σάμιουελ. Απ’ αυτούς, ο Τρίσταν θα αποδειχθεί ο πιο ανήσυχος, ένας αληθινός τυχοδιώκτης, που έχει μέσα του το «κάλεσμα της άγριας φύσης» και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή και τις υποχρεώσεις της εκπολιτισμένης κοινωνίας. Κάποια μέρα, ο Σάμιουελ θα φέρει στο πατρικό σπίτι την μνηστή του Σούζαν, την οποία θα ερωτευθούν και τα άλλα αδέλφια. Απαντώντας στο ιδεαλιστικό κάλεσμα της εποχής τους, οι αδελφοί Λάντλοου θα καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σάμιουελ θα σκοτωθεί, ο Τρίσταν θα κερδίσει την αγάπη της Σούζαν, αλλά θα την εγκαταλείψει για να γυρίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκείνη να παντρευτεί τον ‘Αλφρεντ, που διαπρέπει ως έμπορος και στη συνέχεια ως μέλος της Γερουσίας…
Οι «Θρύλοι του πάθους» θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια ταινία για τους νοσταλγούς του παλιού χολυγουντιανού σινεμά, αφού σε παραπέμπει σαφώς στο «‘Οσα παίρνει ο άνεμος». Πρόκειται για ένα οικογενειακό έπος, δραματικό, ένας ύμνος στη φύση και στο πνεύμα των πιονιέρων. Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Τζιμ Χάρισον και καταφέρνει να μας μεταφέρει το τυχοδιωκτικό πνεύμα που επικρατούσε στις αρχές του 20ού αιώνα, επεκτείνοντας τη δράση σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Το αξιόλογο καστ της ταινίας δίνει τρομερές ερμηνείες με πρώτη και καλύτερη αυτή του ‘Αντονι Χόπκινς.

01:00 Παρέα με τους λύκους Alpha

( Surviving with Wolves)
Το 1942, κι ενώ ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, η μικρή Μίσσα κρύβεται με την οικογένειά της στις βελγικές Αρδέννες. Οι ναζιστές δε θα αργήσουν να εντοπίσουν την ύπαρξή τους, και πολύ σύντομα οι γονείς της συλλαμβάνονται για να οδηγηθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Μίσσα θα οδηγηθεί σε υιοθεσία από μια αυστηρή οικογένεια, αλλά δε θα πάψει ποτέ να αναζητά τους πραγματικούς της γονείς. H επιθυμία της να τους ξαναδεί είναι τέτοια, που θα την οδηγήσει στο πιο περιπετειώδες και τολμηρό ταξίδι της ζωής της…
Σκηνοθεσία: Βέρα Μπελμόν
Σενάριο: Βέρα Μπελμόν
Δημοσιογραφική Ομάδα: Ματίλντ Γκοφάρ, Γιαέλ Αμπεκασίς, Γκι Μπεντό, Μισέλ Μπερνιέ

african queen_1951

01:00 Η βασίλισσα της Αφρικής ΝΕΤ
THE AFRICAN QUEEN
Έτος παραγωγής: (1951)
Στη ζούγκλα της Ανατολικής Αφρικής, το 1914, λίγο μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρλι, ένας αλκοολικός καπετάνιος φορτηγού πλοίου κι η Ρόουζ, μια ευπρεπής, πουριτανή ιεραπόστολος αναλαμβάνουν μια επικίνδυνη αποστολή. Αντιμετωπίζουν τους κινδύνους του τροπικού την ίδια στιγμή που το πλοίο τους αποτελεί εχθρικό στόχο, αφού οι Γερμανοί ελέγχουν την περιοχή. Ο Καναδός τυχοδιώκτης κι η αγνή Αγγλίδα ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους αδίστακτους γερμανούς αξιωματικούς με αποτέλεσμα ν’ αναπτυχθεί μια σχέση
γεμάτη συγκρούσεις κι εντάσεις, ανάμεσα σε δύο ετερόκλητους χαρακτήρες, δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.
Η ταινία τιμήθηκε με Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου ενώ προτάθηκε για άλλα τρία Όσκαρ και πολλά ακόμη βραβεία.
Διάρκεια: 104′
Παραγωγή:ΗΠΑ
Παίζουν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κάθριν Χέμπορν, Ρόμπερτ Μόρλεϊ, Πίτερ Μπουλ, Θίοντορ Μπίκελ
Σκηνοθέτης: Τζoν Χιούστον

01:30 Δεσμοί οικογένειας Star

IT RUNS IN THE FAMILY
Έτος: 2003
Διάρκεια: 101 λεπτά
Πρωταγωνιστές: Κερκ Ντάγκλας, Μάικλ Ντάγκλας, Μπερναντέτ Πίτερς, Κάμερον Ντάγκλας, Ρόρι Κάλτιν
Σκηνοθεσία: Φρεντ Σεπίσι
Κάποιες οικογένειες μπορούν και ξεπερνούν τα πάντα! Ως πατέρας, γιος και σύζυγος, ο Άλεξ Κρόμπεργκ είναι ένας άνδρας εγκλωβισμένος. Την ίδια στιγμή, που κάνει τα πάντα για να μην επαναλάβει τα λάθη του πατέρα του Μίτσελ, βρίσκει τον εαυτό του να παλεύει με τα δικά του λάθη, τα οποία έχει άθελα του περάσει και στους γιους του! Μέσα από αστείες αλλά και δραματικές καταστάσεις, ο Άλεξ ανακαλύπτει τους γεμάτους αγάπη, πολύπλοκους, παράλογους αλλά πάνω απ’όλα άρρηκτους δεσμούς της οικογένειας. Κάποιες οικογένειες μπορούν και ξεπερνούν τα πάντα!
Η ταινία αυτή είναι «υπόθεση της οικογένειας Ντάγκλας» καθώς για πρώτη φορά συναντιούνται στη μεγάλη οθόνη 3 γενιές Ντάγκλας.
Παππούς Κέρκ (Τιμητικό Όσκαρ για τα 50 χρόνια προσφοράς του στον κινηματογράφο, 1995), γιος Μάικλ (Βραβείο A’ Ανδρικού Ρόλου το 1987 για την ταινία «Wall Street»), εγγονός Κάμερον.
Στην ταινία όμως εμφανίζεται και η πρώην σύζυγος του Κερκ Ντάγκλας και μητέρα του Μάικλ, Νταϊάν Ντιλ. Αν και χωρισμένοι για περισσότερο από 50 χρόνια, οι πρώην σύζυγοι στην ταινία υποδύονται το ζευγάρι.

little women

03:00 Μικρές κύριες Mega

LITTLE WOMEN
Αμερικανική παραγωγή του 1994
Σκηνοθεσία: Γκίλιαν ‘Αρμστρονγκ
Παίζουν: Γουινόνα Ράιντερ, Γκέιμπριελ Μπερν, Σούζαν Σάραντον, ‘Ερικ Στολτζ, Σαμάνθα Μάθις, Κίρστεν Ντάνστ, Κλερ Ντέινς
Διάρκεια: 114 λεπτά
Περιγραφή: Η Αυστραλή σκηνοθέτης Γκίλιαν ‘Αρμστρονγκ μεταφέρει άψογα στην οθόνη το κλασικό ρομαντικό μυθιστόρημα της Λουίζας Μέι ‘Αλκοτ, με θέμα την πορεία τεσσάρων κοριτσιών προς την ενηλικίωση. Η ταινία ήταν υποψήφια για τρία ‘Οσκαρ (γυναικείας ερμηνείας, μουσικής και κοστουμιών). Πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία, που την χαρακτηρίζει η δύναμη της περιγραφής και η αξία των χαρακτήρων.
Την περίοδο του Αμερικάνικου Εμφυλίου και ενώ ο πατέρας τους βρίσκεται μακρυά στα πεδία των μαχών, η Μεγκ, η Μπεθ, η ‘Ειμι και η Τζο, οι τέσσερις κόρες της οικογένειας Μαρτς, είναι γεμάτες ανησυχίες. Παίζουν, φλερτάρουν, ερωτεύονται, κάνουν αυτοθυσίες και αντιμετωπίζουν καρτερικά τις τραγωδίες της ζωής. Τη δύναμή τους την αντλούν από την Μάρμι, την μητέρα τους, στυλοβάτη της οικογένειας, γυναίκα δραστήρια και αποφασιστική, πάνω στην οποία έπεσε το βάρος της ανατροφής τους με την αποχώρηση του πατέρα…

03:00 Αγέλαστος πέτρα ΝΕΤ
Έτος παραγωγής: (2000)
Μία ταινία για την πόλη της Ελευσίνας, για την αρχαία και τη σημερινή της όψη, γυρισμένη με πολλή αγάπη και πίστη στον άνθρωπο και το μέλλον του.
Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη
«Η Ελευσίνα είναι μια μικρή βιομηχανική πόλη, 20 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Με την πόλη αυτή δέθηκε από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια ο αγαπημένος μύθος των αρχαίων, ο μύθος της Δήμητρας, θεάς της γεωργίας και της ευφορίας της γης, και της κόρης της, Περσεφόνης. Τα Ελευσίνια Μυστήρια, που τελούνταν εδώ επί δυο χιλιετίες, σχετίζονταν με τον κύκλο της ίδιας της ζωής και χάριζαν στους μύστες ελπίδα και μακαριότητα για να αντιμετωπίσουν το θάνατο. Εδώ όπου, σύμφωνα με το μύθο, πρωτοκαλλιεργήθηκαν τα δώρα της θεάς, τα Δημητριακά, εδώ αναπτύχθηκαν και οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και το ιερό. Κινηματογραφίσαμε γι’ αυτή την πόλη επί δέκα χρόνια, απ’ τη μεριά του προσκυνητή, παρακολουθήσαμε τα καθημερινά ταπεινά και μεγαλειώδη, ανακαλύπτοντας κτερίσματα απ’ το αρχαίο πρόσωπο εντοιχισμένα στη σύγχρονη ζωή. Η Ελευσίνα είναι δυτικά, χώρος ιερός, σημείο και όριο για να δει κανείς τον κόσμο γύρω του, όσο και τον εαυτό του».
Παραγωγή:Ελληνική
Σκηνοθέτης: Φίλιππος Kουτσαφτής
Σενάριο: Φίλιππος Kουτσαφτής
Φωτογραφία: Φίλιππος Kουτσαφτής
Mοντάζ: Πολυχρόνης Θεοχάρης
Ήχος: Γιάννης Xαραλαμπίδης
Mουσική: Kωνσταντίνος Bήτα
Παραγωγή: Φίλιππος Kουτσαφτής,EKK

03:30 Η Μαργκο πάει στο γάμο Ant1

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Μαργκό είναι μια ευφυής και αυθόρμητη συγγραφέας που προκαλεί το χάος με όποιον κι αν συναναστρέφεται. Όταν ενημερώνεται πως η αποξενωμένη και φιλελεύθερη αδερφής της, Πολίν, παντρεύεται, ταξιδεύει για να παρευρεθεί στην τελετή. Από τη στιγμή όμως που η Μαργκό και ο γιος της, Κλοντ, φθάνουν στο σπίτι της Πολίν, ο γάμος κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Έχοντας συναντήσει τον αρραβωνιαστικό της αδερφής της, τον άνεργο καλλιτέχνη, Μάλκολμ, η Μαργκό αρχίζει να καταστρώνει ένα σχέδιο για να σπείρει την αμφιβολία ανάμεσα στο ζευγάρι, με σκοπό να καταστρέψει τον γάμο τους.
αμερικάνικης παραγωγής του 2007
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Η ΜΑΡΓΚΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ
ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: MARGOT AT THE WEDDING
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ζέιν Παϊς, Νικόλ Κίντμαν, Τζάκ Μπλάκ, Τζένιφερ Τζέισον Λι
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Νόα Μπάουμπαχ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.