ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ PERFORMANCE ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗ BERTRAND MERLIER | 22 Μαΐου 2013 | About > Ψυρρή

merler

Ο Bertrand Merlier συνθέτει ηλεκτροακουστική μουσική για ταινίες (πειραματικές αλλά και του εμπορικού κινηματογράφου) και multimedia έργα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στην συνέχεια της πολυετούς του συνεργασίας με εικαστικούς καλλιτέχνες θέλησε να δημιουργήσει και την δική του οπτική και κινούμενη εικόνα με σκοπό να αποδόσει περισσότερο το προσωπικό του στίγμα και να εξελίξει έναν δικό του ονειρικό κόσμο.

Χρησιμοποιώντας συσκευές και όργανα, προηγμένη τεχνολογία και ερευνητικά εργαλεία σε συνδυασμό με την κλασική του παιδεία, ο συνθέτης – πειραματιστής Bertrand Merlier έχει διαμορφώσει μία αυθεντική μουσική γλώσσα.

Με την υποστήριξη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Χρησιμοποιώντας συσκευές και όργανα, προηγμένη τεχνολογία και ερευνητικά εργαλεία σε συνδυασμό με την κλασσική του παιδεία, ο συνθέτης – πειραματιστής Bertrand Merlier έχει διαμορφώσει μία αυθεντική μουσική γλώσσα.

Bertrand Merlier

Συνθέτης ηλεκτροακουσικής και οργανικής μουσικής. Performer ηλεκτροακουστικής μουσικής που χρησιμοποιεί sampler, keyboard και διάφορα καινοτόμα interfaces όπου σχεδίασε ο ίδιος (data glove, camera motion capture καθώς και άλλες συσκευές).
Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Αγγλία, Πολωνία και αλλού. Τιμημένος με αρκετά βραβεία μεταξύ άλλων από την Ars Electronica (Λιντς, Αυστρία 2002). Το 2006 εκδόθηκε το βιβλίο του με τίτλο «vocabulary of space in electroacoustic music» από τις εκδόσεις Delatour, προϊόν της ειδίκευσής του στην διάχυση του ήχου. Εδώ και δύο δεκαετίες συνθέτει πολυκάναλα έργα που είναι διαθέσιμα και σε έκδοση για surround 5.1 cd ή dvd.
Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Lyon 2, τμήμα μουσικής και μουσικολογίας, διδάσκει ηλεκτροακουστική μουσική, μουσική για υπολογιστές, μουσική σύνθεση για ταινίες και τεχνικές στούντιο. Είναι συνιδρυτής και συνδιευθυντής του επαγγελματικού μεταπτυχιακού MAAAV (Music Applied to Visual Arts). Το ερευνητικό του αντικείμενο αφορά στις διεπαφές στην ηλεκτροακουστική μουσική και την διάχυση του ήχου.

About > Ψυρρή
Διεύθυνση: Μιαούλη 18 Τηλέφωνο: 2103314480

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, ώρα: 20:30

Εισιτήρια

5€ / ελεύθερη: φοιτητικό & κάρτα ανεργίας

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.