Ανακοίνωση-Ενημέρωση του Camera Stylo Online για την μη δυνατότητα λειτουργίας της σελίδας του περιοδικού στο facebook και τη στάση του facebook

antidraste parakaloume
Αγαπητοί αναγνώστες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η βασική σελίδα του περιοδικού μας στο facebook «Camera Stylo Periodiko» https://www.facebook.com/camerastylomagazine δεν λειτουργεί για έκτη συνεχόμενη μέρα σήμερα από την πλευρά του διαχειριστή (αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναρτήσουμε στον τοίχο της τίποτα, ενώ εσείς όσοι είστε φίλοι μας και στο facebook μπορείτε να τη βλέπετε αλλά όχι ενημερωμένη).

Και λέμε βασική γιατί αρχικά είχαμε δημιουργήσει τη σελίδα «Περιοδικό CAMERASTYLO ONLINE» https://www.facebook.com/camerastyloonline που σήμερα αριθμεί 2068 μέλη και διατηρούσαμε και προφίλ με το όνομα του περιοδικού, όπως δεκάδες χιλιάδες άλλοι φορείς, αρκετοί εκ των οποίων διατηρούν ακόμα και σήμερα.

2i selida camera stylo online sto fb
Όταν το facebook μας ενημέρωσε ότι δεν μπορούμε να διατηρούμε προφίλ για το περιοδικό, αλλά για περιοδικά και οργανισμούς γενικότερα συνίσταται η επαγγελματική σελίδα, αφού βέβαια μας διέγραψε πρώτα το προφίλ των 5000 φίλων και όταν διαμαρτυρηθήκαμε γραπτώς και εντόνως μας ενημέρωσε ότι μπορεί να μετατραπεί το προφίλ σε page (σελίδα) και οι φίλοι του προφίλ να μετατραπούν σε like (φίλοι ας πούμε της σελίδας), βρεθήκαμε με μια νέα σελίδα 5000 χιλιάδων φίλων (like με την ορολογία του fb) που σήμερα ανέρχονται σε 6400, την οποία χρησιμοποιούσαμε σαν βασική και αναζητούσαμε ένα τρόπο (πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι υπάρχει) να ενοποιήσουμε τις δύο σελίδες.
Από τις 19.6.2013 τα χαράματα δεν ανοίγει η σελίδα, από την πλευρά του διαχειριστή για να αναρτήσουμε post, φωτογραφίες, βίντεο ή ανακοινώσεις. Στείλαμε ενημέρωση στο facebook μέσω του κέντρου βοηθείας και ζητήσαμε την επιδιόρθωση του προβλήματος, όπου μας ενημέρωσαν ότι απάντηση θα πάρουμε άμεσα.

Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα και η σελίδα μας δεν λειτουργεί.

Το Camera Stylo Online χωρίς περιστροφές θεωρεί αυτή την στάση του facebook λογοκριτική και αυταρχική, κόντρα στις αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου, αλλά και του τύπου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επίσης παράτυπη και ουσιαστικά παράνομη αφού το fb ενώ διαφημίζει τις επαγγελματικές του σελίδες σαν μια δυνατότητα να προωθείς τις ειδήσεις που αφορούν τον οργανισμό σου, και ενώ μέσω των προφίλ και των σελίδων βγάζει από τη διαφήμιση δισεκατομμύρια κέρδη το χρόνο, αυθαίρετα όποτε αυτό κρίνει και κυρίως χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση και χωρίς να απαντά τις περισσότερες φορές στα γραπτά μηνύματα που παίρνει (όχι μέσω μέιλ, όπως παλιότερα, αλλά μέσω φόρμας στο κέντρο βοηθείας για να μην μπορεί να επικαλεστεί τα μέιλ κάποιος) θέτει εκτός λειτουργίας και άλλες φορές διαγράφει τις ανεπιθύμητες για αυτό σελίδες.

Επίσης έτσι αίρει οποιαδήποτε ίση αντιμετώπιση των φορέων ή οργανισμών που φιλοξενούνται στο facebook και να πούμε ευθέως ότι έτσι εξυπηρετεί τα συμφέροντα ανταγωνιστικών φορέων (στη συγκεκριμένη περίπτωση άλλων μέσων επικοινωνίας και περιοδικών) και βλάπτει τα συμφέροντα του φιλοξενούμενου φορέα στη συγκεκριμένη περίπτωση του μη κερδοσκοπικού περιοδικού Camera Stylo Online που τα συμφέροντά του είναι η ποιοτική και δημοκρατική ενημέρωση των αναγνωστών για τον πολιτισμό κυρίως αλλά όχι μόνο.
Ζητούμε την επάνοδο σε κάθε περίπτωση της λειτουργίας της σελίδας μας και γραπτή ενημέρωση από το fb σε περίπτωση που αυτό θεωρεί ότι συμβαίνει κάτι άλλο ή έχει προβεί στη λήψη κάποιων τιμωρητικών μέτρων ενάντια στη σελίδα του Camera Stylo στο fb.
Όλα αυτά (και δεν είναι η πρώτη φορά), συμβαίνουν την ώρα που το Camera Stylo αναρτά συνεχώς ενημέρωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και για τις παρακολουθήσεις μέσω τηλεφώνων και διαδικτύου των πολιτών σε όλο τον πλανήτη. Δεν είμαστε κακοπροαίρετοι και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα. Δεν ανεχόμαστε όμως την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, την στέρηση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, την φίμωση, από όπου και αν προέρχεται. Στο χέρι του facebook είναι να αποδείξει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. . Αν έχουμε σφάλλει σε κάτι δεν θα διστάσουμε να το παραδεχτούμε.

Το Camera Stylo Online δεν θεωρεί ότι το fb και οι παρεμφερείς οργανισμοί μας κάνουν κάποια χάρη, ούτε ότι είναι υπεράνων νόμων, συνταγματικών και δημοκρατικών αρχών. Δεν παρακαλούμε, απαιτούμε να τηρηθούν οι δημοκρατικές αρχές της ελευθερίας της έκφρασης, του λόγου και του τύπου. Και αν αυτό το σκεπτικό δεν γίνει κατανοητό και δεκτό, τότε και εννοείται όχι για την δική μας ατομική περίπτωση που είναι σε ένα βαθμό αμελητέα, αλλά για αυτά που συμβαίνουν στον πολύπαθο αυτό χώρο του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων αναφορικά με την ελευθερία των πολιτών και τα δημοκρατικά δικαιώματα, μαζί με άλλους πολίτες και φορείς που ελπίζουμε ότι θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από αυτό το τόσο σημαντικό για την ύπαρξή μας ζήτημα, θα αναζητήσουμε και θα προβούμε συντονισμένα σε άλλους τρόπους αντιμετώπισης. Έως τότε αναμένουμε την έμπρακτη απόδειξη από το fb ότι μπορεί να κάνουμε λάθος.

Θερμή Παράκληση:

Κάνετε like και την δεύτερη σελίδα μας στο fb «Περιοδικό CAMERASTYLO ONLINE» https://www.facebook.com/camerastyloonline έως ότου λυθεί το ζήτημα και ενοποιήσουμε (με φόβο καρδιάς βέβαια) τις δύο σελίδες.

Δημιουργήσαμε στο fb μια ομάδα νέου τύπου, όπου μπορούμε να προσθέτουμε μέλη από όλους τους φίλους μας και όπου και εσείς θα μπορείτε να προσθέτετε ελεύθερα μέλη και όπου υπάρχει η δυνατότητα ομαδικής συνομιλίας.

https://www.facebook.com/groups/514415001946169/

Παρακαλούμε είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα αντίστασης ουσιαστικά στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, από όπου και αν προέρχεται, μην αρνηθείτε την ένταξή σας σε αυτή την ομάδα αν πιστεύετε ότι η φωνή του Camera Stylo Online έδωσε και έχει ακόμα να δώσει κάτι στον πολιτισμό και όχι μόνο. Ας γίνει ένας τόπος συνομιλίας έως ότου σύντομα ελπίζω δημιουργήσουμε ένα φόρουμ συζήτησης  στο Camera Stylo Online.

Και κάτι τελευταίο στείλτε μας το μέιλ σας, στο camerastyloonline@gmail.com, να σας στέλνουμε συγκεντρωτικά ενημερωτικά δελτία για τις ημερήσιες αναρτήσεις μας και για να μην εξαρτόμαστε μόνο από τα κοινωνικά δίκτυα τις μεθόδους και πρακτικές τους.

Με εκτίμηση

Γιάννης Καραμπίτσος
δντής-αρχισυντάκτης
Camera Stylo Online

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.