ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

the-trap.jpg

Αξίζει να δείτε

Μη μου Χαλάς τη Μέρα [2/5]

Novacinema1/HD 22:00

Η Πέγκι Σου Παντρεύτηκε [2,5/5]
Novacinema2 22:00

Και ο Κλήρος έπεσε στον Σμαϊλι [3,5/5]
Village Cinema/OTE TV 23:00

Η Παγίδα [3,5/5]
ΒΟΥΛΗ 23:45

Φονικός Έρωτας [2/5]
STAR 03:15

Όλες οι ταινίες της ημέρας

16:20 Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΕ ΔΤ

Σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης
Παραγωγή Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Προέλευση Ελλάδα
Σενάριο Ασημάκης Γιαλαμάς – Κώστας Πρετεντέρης
Πρωταγωνιστές Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Φόνσου, Νίκος Ρίζος, Άννα Μαντζουράνη, Δήμος Σταρένιος, Καίτη Λαμπροπούλου, Νέλλη Παπά, Γιούλη Σταμουλάκη, Νίκος Κάπιος, Γιώργος Μεσσάλας
Κυκλοφορία 1969
Μουσική Γιώργος Κατσαρός
Τραγούδι Συνθέτης: Νίκος Καλλίτσης, Ερμηνεία: Αλέκος Αναστασιάδης, Άννα Φόνσου
Διάρκεια 98 λεπτά

Ο Στρατής παραστράτησε είναι ο τίτλος ελληνικής κωμωδίας του 1969 της κινηματογραφικής εταιρίας παραγωγής ελληνικών ταινιών: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος. Έχει διάρκεια 98 λεπτά και έκοψε 259.606 εισιτήρια.

Ο Στρατής (Ντίνος Ηλιόπουλος), μετά από πολλών ετών κοπιαστική έρευνα δημοσιεύει την διατριβή του για το ρόλο της Ασπασίας στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Μια ομάδα Αμερικανών παραγωγών κινηματογράφου τον προσεγγίζει για να τους μεταβιβάσει τα δικαιώματα, ώστε να χρησιμοποιήσουν το επιστημονικό του πόνημα για μια ταινία-ιστορική παρωδία. Αρχικά απορρίπτει της πρότασή τους, αλλά τελικά οι απαιτήσεις της ζωής και οι οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους οικείους του θα τον αναγκάσουν να δεχτεί. Παράλληλα ερωτεύεται την κινηματογραφική του ηρωίδα (Άννα Φόνσου). Τελικά με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του έργου, η τύχη του θα αλλάξει και θα μπορέσει να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες.

22:00 HANNA STAR

Έτος: 2011
Διάρκεια: 99 λεπτά
Κατηγορία: Θρίλερ
Πρωταγωνιστές: Σαουάρς Ρόναν, Έρικ Μπάνα, Κέιτ Μπλάνσετ, Ολίβια Γουίλιαμς, Τομ Χολάντερ
Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη. Η ανατροφή της και η εκπαίδευσή της είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος.

Μια αποστολή, στην οποία την στέλνει ο πατέρας της, σημαδεύει την εφηβεία της καθώς διασχίζει κρυφά τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη, ξεφεύγοντας από πράκτορες και δολοφόνους, οι οποίοι δίνουν αναφορά γι’ αυτήν σε μια ανελέητη υπάλληλο μυστικών υπηρεσιών.

Ενώ πλησιάζει στον στόχο της, η Χάνα έρχεται αντιμέτωπη με πανίσχυρους εχθρούς και βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες αποκαλύψεις για τον ίδιο της τον εαυτό.

Η υποψήφια για Όσκαρ Σαουάρς Ρόναν (Εξιλέωση), η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ (Ελίζαμπεθ, Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον,Aviator) και ο Έρικ Μπάνα (Τροία, Μόναχο, Hulk) πρωταγωνιστούν σε ένα περιπετειώδες θρίλερ, που σκηνοθετεί ο βραβευμένος με BAFTA σκηνοθέτης Τζο Ράιτ (Εξιλέωση, Περηφάνια και Προκατάληψη)

22:45 DOMINO ΔΤ
Περιπέτεια | 2005 | Έγχρ. | Διάρκεια: 127′
Αγγλο-αμερικανική ταινία του Τόνι Σκοτ, με τους Κίρα Νάιτλι, Μίκι Ρουρκ, Έντγκαρ Ραμίρεζ.
Η Ντόμινο Χάρβεϊ, ένα λεπτεπίλεπτο, καλοαναθρεμμένο κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς και κόρη διάσημου Βρετανού ηθοποιού, γίνεται κυνηγός επικηρυγμένων και μπλέκει σε μια ληστεία χρηματαποστολής.
Ο μακαρίτης Τόνι Σκοτ μας βγάζει τα μάτια με την εφετζίδικη βιντεοκλιπάδικη και άκρως κουραστική αισθητική του πάνω σε μια ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία.

the-trap.jpg

23:45 Η ΠΑΓΙΔΑ ΒΟΥΛΗ

Klopka / The Trap

Δραματική | 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106′
Σέρβικη ταινία του Σρνταν Γκολούμποβιτς, με τους Νεμπόσα Γκλόγκοβατς, Νατάσα Νίνκοβιτς, Μίκι Μανόλοβιτς.
Ο Μλάντεν και η Μαρία, μηχανικός και καθηγήτρια στο Βελιγράδι, αναγκάζονται να βάλουν αγγελία για οικονομική βοήθεια, καθώς ο γιος τους χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση. Ένας μυστηριώδης άντρας προσφέρεται να δώσει ολόκληρο το ποσόν αν ο Μλάντεν δεχτεί να σκοτώσει έναν ανταγωνιστή του.
Καλοσκηνοθετημένο και γεμάτο υπόγεια ένταση ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο χειρίζεται με εξαιρετική δραματουργική δεξιοτεχνία τα ηθικά διλήμματα των ηρώων του, περιγράφοντας ταυτόχρονα αφοπλιστικά τη Σερβία της μετα-Μιλόσεβιτς εποχής.

00:50 ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ (Ε) ΔΤ

03:15 ΦΟΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ STAR

GUNCRAZY

Έτος: 1992
Διάρκεια: 93 λεπτά
Κατηγορία: Περιπέτειες
Πρωταγωνιστές: Ντρου Μπάριμορ, Τζέιμς ΛεΓκρος, Ρόμπερτ Γκρίνμπεργκ
Σκηνοθεσία: Τάμρα Ντέιβις
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Ανίτα είναι μια προβληματική και απόμακρη έφηβη, που γίνεται συχνά στόχος των συμμαθητών της στο σχολείο. Τα προβλήματά της όμως την ακολουθούν και στο σπίτι, όπου πέφτει κατ’ εξακολούθηση θύμα βιασμού από τον πατριό της. Με αφορμή μια σχολική εργασία, θα αρχίσει να αλληλογραφεί με τον Χάουαρντ, έναν κρατούμενο στις φυλακές της Καλιφόρνια. Η σχέση τους θα εξελιχθεί σε έναν παθιασμένο έρωτα, που θα γεμίσει την Ανίτα με αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Ένα μοιραίο περιστατικό όμως θα τους οδηγήσει στο έγκλημα, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με τον νόμο. Με οδηγό το ανεξέλεγκτο πάθος, που τους ενώνει, θα ξεκινήσουν μια βίαιη πορεία γεμάτη έρωτα αλλά και αίμα…

05:00 ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ (Ε) ΔΤ

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ

Μη μου Χαλάς τη Μέρα
The Last Stand
Novacinema1/HD 22:00
Περιπέτεια | 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107′
Αμερικανική ταινία του Κιμ Τζι – Γουν, με τους Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Φόρεστ Γουίτακερ.
Ένας βαρόνος ναρκωτικών δραπετεύει κατά τη μεταφορά του στη φυλακή και κατευθύνεται με έναν στρατό μισθοφόρων προς μια κωμόπολη κοντά στα μεξικανικά σύνορα. Οι μόνοι που μπορούν να τον σταματήσουν είναι ο τοπικός σερίφης και οι άπειροι βοηθοί του.
[Θορυβώδης και απενοχοποιημένος χαβαλές από τον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη του «Ο Καλός, ο Κακός και ο Περίεργος», ο οποίος διασκευάζει με τρελό κέφι «Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές». Χιούμορ και δράση δεν κολλάνε πάντα, αλλά εδώ, έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά.]

Η Πέγκι Σου Παντρεύτηκε
Peggy Sue Got Married
Novacinema2 22:00
Κομεντί | 1986 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103′
Αμερικανική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τους Κάθλιν Τέρνερ, Νίκολας Κέιτζ, Τζόαν Άλεν.
Η σαραντάχρονη Πέγκι Σου χάνει τις αισθήσεις της σε μια συγκέντρωση των παλιών συμμαθητών της. Όταν ξυπνά, διαπιστώνει ότι έχει μεταφερθεί στο παρελθόν, όταν ήταν 18 χρόνων. Γνωρίζοντας τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον της, προσπαθεί να το αλλάξει, γρήγορα όμως διαπιστώνει ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.
[Μια γλυκόπικρη ταινία με έξυπνες καταστάσεις και διαλόγους, η οποία θεωρήθηκε η «ενήλικη» εκδοχή του «Επιστροφή στο Mέλλον». Ήταν υποψήφια για τρία Όσκαρ, ενώ η Κάθλιν Τέρνερ βραβεύτηκε από το National Board of Review.]

Και ο Κλήρος έπεσε στον Σμαϊλι
Tinker Tailor Soldier Spy
Village Cinema/OTE TV 23:00
Κατασκοπική | 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 127′
Αγγλική ταινία του Τόμας Άλφρεντσον, με τους Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τζον Χαρτ.
Στις αρχές του ’70 ο Βρετανός πράκτορας Τζορτζ Σμάιλι επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ανακαλύψει έναν κατάσκοπο των Σοβιετικών που δουλεύει στην υπηρεσία του.
[Αργό, τελετουργικών ρυθμών και δαιδαλώδους σεναριακής διαδρομής κατασκοπικό θρίλερ στην καλύτερη -αλά ’60s και ’70s- παράδοση του είδους. Πραγματική σκηνοθετική ψιλοβελονιά από τον δεξιοτέχνη Σουηδό Τόμας Άλφρεντσον («Άσε το Κακό να Μπει»), με έναν σιωπηλά μελαγχολικό, υπέροχο Γκάρι Όλντμαν. Τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και 11 για BAFTA, τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.][] Σχόλιο Αθηνοράματος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.