ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Σάββατο 31 Μαΐου 2014

mammoth

Αξίζει να δείτε σήμερα

Τα Παιδιά της Χορωδίας [2,5/5]
OTE Cinema 2/OTE TV 20:15

Miami Vice [2,5/5]
Novacinema 4/Nova 21:00

Χτυποκάρδια στο Θρανίο [2/5]
ΑΝΤ1 21:15

Τούρμπο [2,5/5]
Novacinema 1 & Novacinema 1 HD/Nova 22:00

Μαμούθ [2,5/5]
ΝΕΡΙΤ 22:30

Λυκόφως [2,5/5]
STAR 23:15

Κουνγκ Φου… Ζιο! [2,5/5]
MEGA 23:40

Μοιραίο Πάθος [2,5/5]
OTE Cinema 2/OTE TV 23:45

Εναντίωση [2/5]
STAR 01:45

Κουνγκ Φου… Ζιο! [2,5/5]
MEGA 03:00

Όλες οι ταινίες της ημέρας

13:15 ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ STAR
BORN TO FIGHT
Έτος: 2011
Διάρκεια: 88 λεπτά
Κατηγορία: Περιπέτειες
Πρωταγωνιστές: Στιβ Όστιν, Τζάνετ Κίντερ, Ντάνιελ Μάγκντερ, Έμμα Γκραμπίνσκι
Σκηνοθεσία: Αν Γουΐλερ
Ένας περιθωριακός έφηβος, ο Μάθιου, θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της σχολικής ομάδας μποξ, όμως ο πρωταθλητής του σχολείου, Έκτορ, του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Παράλληλα, οι «νταήδες» του σχολείου τον παρενοχλούν και φροντίζουν να του κάνουν διαρκώς τη ζωή δύσκολη. Ζώντας ένα ψυχολογικό μαρτύριο στρέφεται στον επιστάτη του σχολείου και πρώην μποξέρ, τον Νταν. Στο πρόσωπο του βρίσκει έναν ξεχωριστό σύμμαχο. Παρά τις αντιρρήσεις των υπερπροστατευτικών γονιών του, ο Νταν βλέπει στον μικρόσωμο Μάθιου πολλές δυνατότητες και αποφασίζει να τον βοηθήσει ξεκινώντας μαζί του προπονήσεις. Ο Μάθιου θα προετοιμαστεί με πάθος για τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του, με μοναδικό σκοπό τη νίκη, ώστε να αποδείξει σε όλους την αξία του!

15:00 Ο ΓΛΥΚΟΨΕΥΤΗΣ ALPHA
Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1984
Δύο παιδικοί φίλοι, απογοητευμένοι από τη δουλειά τους ως μπράβοι νυχτερινού κέντρου, αποφασίζουν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων, μόνο που ο ένας από αυτούς παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός στις πελάτισσες.
Σκηνοθεσία : Όμηρος Ευστρατιάδης
Σενάριο: Γιάννης Σκλάβος
Ηθοποιοί: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Ρίζος, Βασίλης Μαλούχος, Ηλίας Κακλαμάνης
Διάρκεια: 88 λεπτά

17:50 Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ANT1
Κωμωδία 1966 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 91′
Ελληνική ταινία του Κώστα Καραγιάννη, με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Σταύρο Ξενίδη, Αλέκο Τζανετάκο.
Μια νησιώτισσα αναλαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία του αρραβωνιαστικού της, αλλά τελικά γίνεται η ίδια βουλευτίνα.
[Όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη πολιτική κωμωδία, που στιγματίζει τη διαχρονική παθολογία των πολιτικών και του εκλογικού σώματος – απαραίτητο και λίγο συναισθηματικό στοιχείο.]

ΝΕΡΙΤ
16:30

Της Τύχης τα Γραμμένα
Κοινωνική 1957 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 100′
Ελληνική ταινία του Φίλιππου Φυλακτού, με τους Ντίνο ηλιόπουλο, Γκέλυ Μαυροπούλου, Αντιγόνη Βαλάκου.
[Ένας γυρολόγος πουλάει συμβουλές και προβλέψεις για το μέλλον με τη βοήθεια μιας εκπαιδευμένης καρδερίνας.
Σπονδυλωτή ταινία με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, που αν την παρακολουθήσετε θα είναι της ατυχίας σας γραμμένο. Ιστορικό μόνο το ενδιαφέρον…]

21:10 LOL STAR
LOL: LAUGHING OUT LOUD

Έτος: 2012
Διάρκεια: 88 λεπτά
Κατηγορία: Κωμωδίες-Κομεντί
Πρωταγωνιστές: Μάιλι Σάιρους, Ντέμι Μουρ, Ντάγκλας Μπουθ, Άσλεϊ Γκριν
Σκηνοθεσία: Λίζα Αθουέλος
Σε έναν κόσμο που επικρατούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως YouTube, Twitter, και Facebook, η Λόλα (LOL) και οι φίλοι της προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές πιέσεις των γονιών, του σχολείου και της φιλίας. Μέσα από την ερωτική της αφύπνιση και τα αρχικά πειράματα με τις «ουσίες», η Λόλα αδιαφορεί για τη μητέρα της, που αγωνίζεται να ξεπεράσει το διαζύγιο της. Η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τη LOL να προσπαθεί να βρει τις αναγκαίες ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια της, το σχολείο, τους φίλους και φυσικά τον έρωτα. Ο χωρισμός από τον συμμαθητή της τη συντρίβει και η κοσμοθεωρία της ανατρέπεται, όταν συνειδητοποιεί ότι ο άντρας της ζωής της ίσως να είναι ο καλύτερος της φίλος, Κάιλ! Στο δρόμο προς την ενηλικίωση και την ανεξαρτησία, η Λόλα ανακαλύπτει ότι το να αλλάξεις το status σου στο Facebook είναι απλή υπόθεση, οι πραγματικές σχέσεις όμως χρειάζονται προσπάθεια.

21:15 ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ ANT1
Κωμωδία 1963 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 107′
Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
Μια μαθήτρια που ερωτεύεται και παντρεύεται έναν μεσήλικο γιατρό αναπολεί τα σχολικά της χρόνια και γυρίζει στα θρανία κρυφά από τον άντρα της.
Αν παραβλέψουμε τη μεταμόρφωση μιας ανήλικης μαθήτριας σε παντρεμένη κυρία, εδώ υπάρχει μια απολαυστική σύνθεση πρώτων και δεύτερων χαρακτήρων ερμηνευμένων από όλους με κέφι.

mammoth

ΝΕΡΙΤ
22:30

Μαμούθ
Mammoth
Δραματική 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 125′
Γερμανο-δανο-σουηδική ταινία του Λούκας Μούντισον, με τους Μισέλ Γουίλιαμς, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μαρίφε Νεσεσίτο.
Στη διάρκεια ενός ταξιδιού του, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αναθεωρεί τις επιλογές και τη ζωή του. Πίσω στη Νέα Υόρκη, η γυναίκα του και η κόρη του καταφέρνουν να πλησιάσουν περισσότερο η μία την άλλη, με τη βοήθεια της Φιλιπινέζας νταντάς τους, που κι αυτή με τη σειρά της παρόλο που βοηθάει τους άλλους, είναι απούσα από τις ζωές των δικών της ανθρώπων.
[Ένα ψηφιδωτό ιστοριών από διάφορες γωνιές του πλανήτη, σαν ένα πιο δύσκολο, απαιτητικό και απαισιόδοξο ως προς την ανθρώπινη κατάσταση «Crash» ή «Babel», από το σκηνοθέτη του «Δείξε Μου Αγάπη» και «Λίλια για Πάντα». Προβλήθηκε στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ του Βερολίνου.]

ΒΟΥΛΗ
23:15
Altiplano
Δραματική 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 109′
Βελγο-γερμανο-ολλανδική ταινία των Πέτερ Μπρόζενς και Τζέσικα Χόουπ Γούντγουορθ, με τους Ολιβιέ Γκουρμέ, Τζασμίν Ταμπαταμπάι, Μαγκαλί Σολιέ.
Η συνάντηση δύο γυναικών με αφορμή την τοξική μόλυνση ενός χωριού των Άνδεων.
[Στιλιζαρισμένο τοπικό/φοκλορικό δράμα που καταντά βαρετό στην προσπάθειά του να συνδέσει αλά «Babel» τις μοίρες εντελώς διαφορετικών ανθρώπων.]

twilight-poster.jpg

23:15 ΛΥΚΟΦΩΣ STAR
TWILIGHT

Έτος: 2008
Διάρκεια: 109 λεπτά
Κατηγορία: Δραματικές
Πρωταγωνιστές: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Μπίλι Μπερκ, Πίτερ Φασινέλι
Σκηνοθεσία: Κάθριν Χάρντγουϊκ
Η νεαρή Ιζαμπέλα γνωρίζει μια μυστηριώδη οικογένεια και ερωτεύεται ένα από τα μέλη της, τον γοητευτικό Έντουαρντ. Μια συγκλονιστική αποκάλυψη όμως την περιμένει: ο Έντουαρντ και η οικογένειά του είναι βρικόλακες, οι οποίοι έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Παραμένουν αθάνατοι, αλλά δεν πίνουν ανθρώπινο αίμα λόγω του ηθικού τους κώδικα ενώ μπορούν να κυκλοφορούν στον ήλιο. Η Ιζαμπέλα θα πρέπει να ρισκάρει τα πάντα για να είναι μαζί του, ενώ ο Έντουαρντ θα πρέπει να παλέψει με τη δίψα του για αίμα και τα βαθιά, άγρια ένστικτά του.

Μια ιστορία αγάπης, όπως το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» αλλά σε μια ανατρεπτική, απρόβλεπτη, σκοτεινή εκδοχή, ανάμεσα σε έναν βρικόλακα και μια κοπέλα όμορφη και θνητή.
Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το trailer της ταινίας “Twilight”, μόλις τις 3 πρώτες μέρες από την εμφάνισή του στο MySpace.
Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου της δημοφιλούς τετραλογίας της Στέφανι Μέγερ, που έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α. Οι φανατικοί θαυμαστές του βιβλίου έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 350 websites.
Η ταινία κέρδισε συνολικά 23 διακρίσεις στα βραβεία : ALMA Awards, MTV Movie Awards, People´s Choice Awards, Teen Choice Awards, World Soundtrack Awards, Young Artist Awards, Young Hollywood Awards.
Στο soundtrack της ταινίας συμμετέχουν μερικοί από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως Travis, My Chemical Romance, Radiohead, Coldplay, Linkin Park, Muse, Dido, Cranberries, David Gray.

2005_kung_fu_hustle

23:40 ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ…ΖΙΟ! MEGA
KUNG FU HUSTLE
Κωμική περιπέτεια
Αμερικανική παραγωγή του 2005
Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσόου
Παίζουν: Στίβεν Τσόου, Κουόκ Κουέν Τσαν, Ξιαογκάνγκ Φένγκ
Διάρκεια: 95 λεπτά
Περιγραφή: Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά, με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου! Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία Κουνγκ Φου. Μόνο μια πλευρά θα νικήσει και ένας μόνο ήρωας θα αναδειχθεί ο απόλυτος Κουνγκ Φου αρχηγός….
Γνωρίστε την συμμορία των πιο απίθανων ηρώων! Μια ταινία, που έσπασε τα ρεκόρ στο Ασιατικό Box Office!

01:45 ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ STAR
DEFIANCE
Έτος: 2008
Διάρκεια: 123 λεπτά
Κατηγορία: Περιπέτειες
Πρωταγωνιστές: Ντάνιελ Κρεγκ, Λιβ Σράιμπερ, Τζέιμι Μπελ, Αλέξα Νταβάλος
Το 1941, οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης σφαγιάζονται κατά χιλιάδες. Καταφέρνοντας να ξεφύγουν από το θάνατο, τρία αδέλφια βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πυκνό δάσος και από εκεί, ξεκινούν τον απελπισμένο αγώνα τους εναντίον των Ναζί. Τα τρία αδέρφια μετατρέπουν τον αγώνα για την επιβίωση σε κάτι πολύ πιο σημαντικό και σπουδαίο: εκδικούνται τους θανάτους των αγαπημένων τους ανθρώπων σώζοντας χιλιάδες άλλους. Στην αρχή, είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν για να παραμείνουν ζωντανοί. Αλλά σταδιακά οι φήμες για τις τολμηρές πράξεις τους εξαπλώνονται, γίνονται θρυλικές και αρχίζουν να προσελκύουν και άλλους γύρω τους – άντρες και γυναίκες, νέους και ηλικιωμένους – διατεθειμένους να ρισκάρουν τα πάντα για λίγες στιγμές ελευθερίας. Ο Τούβια είναι ο απρόσιτος αρχηγός τους, του οποίου τις αποφάσεις αμφισβητεί ο αδελφός του Ζους που ανησυχεί ότι η απόλυτη ιδεολογία του θα παρασύρει όλους στην καταστροφή. Ο μικρότερος αδελφός, ο Άσαελ, προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Καθώς έρχεται ο σκληρός χειμώνας, δουλεύουν μαζί για να οργανώσουν μία κοινότητα και να κρατήσουν την πίστη τους ζωντανή, όταν η ανθρωπιά γύρω τους δείχνει να έχει χαθεί για πάντα….

  • Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Νεκάμα Τεκ, «Defiance: The Bielski Partisans» και πρόκειται για αληθινή ιστορία.
  • Το 2009 ήταν υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερη Μουσική Επένδυση»

2005_kung_fu_hustle

03:00 ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ…ΖΙΟ! MEGA
KUNG FU HUSTLE
Κωμική περιπέτεια
Αμερικανική παραγωγή του 2005
Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσόου
Παίζουν: Στίβεν Τσόου, Κουόκ Κουέν Τσαν, Ξιαογκάνγκ Φένγκ
Διάρκεια: 95 λεπτά
Περιγραφή: Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά, με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου! Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία Κουνγκ Φου. Μόνο μια πλευρά θα νικήσει και ένας μόνο ήρωας θα αναδειχθεί ο απόλυτος Κουνγκ Φου αρχηγός….
Γνωρίστε την συμμορία των πιο απίθανων ηρώων! Μια ταινία, που έσπασε τα ρεκόρ στο Ασιατικό Box Office!

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ

les_choristestitle1

OTE Cinema 2/OTE TV
20:15
Τα Παιδιά της Χορωδίας
Les Choristes
Κοινωνική 2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′
Γαλλική ταινία του Κριστόφ Μπαρατιέ, με τους Ζεράρ Ζινιό, Φρανσουά Μπερλεάν, Ζακ Περέν.Το 1948 ο Ματιέ, ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σε επαρχιακό σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Παρά τις αντιρρήσεις του αυταρχικού διευθυντή, οργανώνει μια χορωδία και μέσα από τη μουσική προσπαθεί να αναμορφώσει τις ψυχές των ατίθασων μαθητών. Μια μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία. Υποοψήφια για Όσκαρ τραγουδιού και ξενόγλωσσης ταινίας.
[Βασισμένα αμυδρά σε μια παλιά (και ξεχασμένη) γαλλική ταινία του 1943 («Το Κλουβί με τ’ Αηδόνια» του Ζαν Ντρεβίλ), τα «Παιδιά της Χορωδίας» αναδείχτηκαν σε ταινία-φαινόμενο στη Γαλλία. Η νοσταλγία της παιδικής ηλικίας και της γαλλικής επαρχίας, η πανέμορφη μουσική του Μπρουνό Κουλέ, η χαρισματική παρουσία κάποιων μικρών πρωταγωνιστών, η ανθρώπινη υπόσταση του ρόλου του Ζεράρ Ζινιό, η ιδέα ότι η μουσική και η τέχνη γενικότερα μπορούν να διαπαιδαγωγήσουν τις ατίθασες ψυχές και να αποτελέσουν ένα αντίδοτο στη βαρβαρότητα και την αδιαφορία, είναι οι βασικοί λόγοι αυτής της επιτυχίας.]

Novacinema 4/Nova
21:00
Miami Vice
Περιπέτεια 2006 | Έγχρ. | Διάρκεια: 146′
Αμερικανική ταινία του Μάικλ Μαν, με τους Κόλιν Φάρελ, Τζέιμι Φοξ, Γκονγκ Λι.O Σόνι Κρόκετ και ο Ρικάρντο Ταμπς, μυστικοί πράκτορες του τμήματος ηθών του Μαϊάμι, παριστάνουν τους μεταφορείς ναρκωτικών για να παγιδεύσουν το βαρόνο της κοκαΐνης Μοντόγια που εδρεύει στην Αϊτή.
[Κινηματογραφική αναβίωση, όπου ο Μάικλ Μαν, ο δημιουργός της πρωτότυπης σειράς, δίνει έναν αέρα μοντερνισμού στην παραδοσιακή buddy movie. Ανεπανάληπτος κινηματογραφιστής της μεγαλούπολης, ο Μαν χαρίζει εντυπωσιακές σεκάνς δράσης πάνω σ’ ένα εξαιρετικά μονοδιάστατο σενάριο.]

turbo

Novacinema 1 & Novacinema 1 HD/Nova
22:00
Τούρμπο
Turbo
Animation 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 96′
Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Σόρεν.Ο Τούρμπο είναι ένα σαλιγκάρι παθιασμένο με την ταχύτητα… που δεν έχει. [Βέβαια, τα μαλάκια της συνομοταξίας του δεν συμμερίζονται τα όνειρά του, παραγκωνίζοντάς τον συνεχώς. Ύστερα από ένα ντροπιαστικό συμβάν, το ονειροπόλο σαλιγκάρι θα βρεθεί στο καπό ενός σπορ αυτοκινήτου και από εκεί στο νιτρομπούκαλο του κινητήρα του, αλλάζοντας μοριακή δομή και αποκτώντας μια τούρμπο μηχανή αντί για καβούκι.
Προσπαθώντας να συνδυάσει χιούμορ, τετράτροχη δράση και ήπια κοινωνικά μηνύματα, το «Τούρμπο» δεν θα αργήσει να πάρει μπρος, κρατώντας το ενδιαφέρον αναμμένο μέχρι να πέσει η καρό σημαία, χωρίς όμως να διαθέτει τα σεναριακά απρόοπτα και την αφηγηματική σπιρτάδα που θα του προσέθεταν μερικούς δημιουργικούς ίππους παραπάνω.]

Damage.jpg

OTE Cinema 2/OTE TV
23:45

Μοιραίο Πάθος
Damage
Δραματική 1992 | Έγχρ. | Διάρκεια: 111′
Αγγλική ταινία του Λουί Μαλ, με τους Τζέρεμι Άιρονς, Ζιλιέτ Μπινός, Μιράντα Ρίτσαρντσον.
Ενας διακεκριμένος Αγγλος υπουργός ερωτεύεται τη φιλενάδα του γιου του και αφήνεται να παρασυρθεί από το μοιραίο αυτό πάθος.
[Από την εποχή των «Εραστών», ο Λουί Μαλ εικονογραφεί το ίδιο θέμα: πώς το ερωτικό πάθος αναστατώνει τη ζωή ευυπόληπτων αστών. Αν όμως στα τέλη του 1950 ο έρωτας ήταν μια επαναστατική δύναμη, στις αρχές του 1990 παρουσιάζεται ως καπρίτσιο της μοίρας, με ολέθρια αποτελέσματα. Έστω και μ’ αυτό το πουριτανικό υπόβαθρο, ο Μαλ κερδίζει το παιχνίδι, χάρη σε μια λιτή σκηνοθεσία που πηγαίνει κατευθείαν στο στόχο.]

[] Σχόλιο του Αθηνοράματος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.