Happy Mondays | Κύκλος σεμιναρίων με θέματα Σεξουαλικής Υγείας

 

anna-petraki

Νέος κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων με έναρξη στις 26 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, με στόχο την ενθάρρυνση και υποστήριξη των δεσμών μας με τους άλλους για πιο λειτουργική επικοινωνία και καλύτερη ποιότητα σχέσεων!

Με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 19:30-21:30

«Σεξουαλικότητα στον άντρα και τη γυναίκα»: Διαφορές, ομοιότητες, διπλό σεξουαλικό πρότυπο, κοινωνικές-οικογενειακές πεποιθήσεις, περιορισμοί, ενοχές. Πως και πότε έρχεται το σεξουαλικό πρόβλημα; Τι μας εμποδίζει να απολαύσουμε και να χαρούμε μια τόσο όμορφη και πλούσια εμπειρία.

Mια διερεύνηση στην έννοια της Σεξουαλικότητας και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την σεξουαλική επαφή.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 19:30-21:30

«Ερωτική επαφή και κοντινότητα» Η ερωτική επαφή έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα για εσάς; Αφήνεστε κατά τη διάρκεια της επαφής, τι σημαίνει για εσάς και τι αποκομίζετε από την επαφή; Κόπο, απώλεια ενέργειας και χρόνου ή πηγή συναισθηματικής και ζωτικής ενέργειας; Επιτρέπουμε στον εαυτό μας η ερωτική επαφή να μας φέρει πιο κοντά με το/τη σύντροφο μας? Τι σημαίνει το άγγιγμα για εμάς, η αγκαλιά συνδέεται με τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον άλλον/η; Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια κοντινή σχέση πως συνδέουμε την ερωτική επικοινωνία με τη διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 19:30-21:30

Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας . Θα διερευνήσουμε τι μας απομακρύνει από την Οριοθέτηση με αποτέλεσμα να χάνουμε τα όρια μας και να γινόμαστε βορά στους άλλους.

Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»;

Αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν;

Υποχωρώ απέναντι σε πρόσωπα κύρους, απέναντι στον «σημαντικό άλλον»;

Περιμένω άλλους (προϊστάμενο-συνάδελφο-σύντροφο) να πάρουν θέση για μένα, ενώ εγώ σιωπώ;

Τί με εμποδίζει να διεκδικήσω τα «θέλω» μου

Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την εργασία μας και βιωματικούς τρόπους επαναπροσδιορισμού και ενεργοποίησης της.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 19:30-21:30

«Η φθορά στην ερωτική σχέση»

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, θα δουμε μαζί και θα αναζητήσουμε τι φέρνει τη Φθορά, ποιες συνθήκες την τροφοδοτούν και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία μας .Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι έφερε τη Φθορά στη σχέση μας, τι έχουμε χάσει λόγω αυτής, για ποιο λόγο δεν φεύγει, τι μας «λέει» για το/τη σύντροφο μας, ποιον ενοχοποιεί, τι σκέψεις μας φέρνει. Ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραγκωνίζονται από τη Φθορά..Ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις και ελπίδες σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις, τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διώξουμε;

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν:

Να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που σχετίζονται στις ερωτικές τους σχέσεις

Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς και οικείους για αυτούς τρόπους

Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει

Να μάθουν να οριοθετούνται

Να αποδομήσουν πεποιθήσεις, στερεότυπα, κοινωνικά πρότυπα που ενδεχομένως να μπλοκάρουν την ερωτική τους ζωή

Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους

Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους

Θα βιώσουν με βιωματικό τρόπο τη σύνδεση με τους άλλους και θα πάρουν πληροφορίες για τον τρόπο που σχετίζονται

Ομάδα έως 10 άτομα

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος: Συνολικό κόστος και των 4 δίωρων σεμιναρίων 70 ευρώ

Έγκαιρη εγγραφή έως 22 Σεπτεμβρίου 60 ευρώ

Άνεργοι-φοιτητές 50 ευρώ

Ομάδα έως 10 άτομα

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054

IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054

Δικαιούχος Άννα Πετράκη

Χώρος Διεξαγωγής:

Λεωφ. Δημοκρατίας 23

Νέο Ψυχικό, Αθήνα

(κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Πληροφορίες:

Άννα Πετράκη

210- 3620243, 6972-084359 | annapetraki118@hotmail.com | annapetraki.gr

happy-mondays

Περιγραφή:

Είμαι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια- οικογενειακή θεραπεύτρια και έχω εξειδίκευση σε θέματα σεξουαλικής υγείας.

Αποφοίτησα το 1997 από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα στην πτυχιακή εργασία “Κατάθλιψη σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας”. Κατόπιν εκπαιδεύτηκα για τέσσερα χρόνια στη συστημική οικογενειακή θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης και έχω εκπαιδευτεί για ένα χρόνο επίσης στη Θεραπεία Ζευγαριού στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας. Τα τελευταία χρόνια η θεραπευτική μου δουλειά είναι επηρεασμένη από τις ιδέες Της Αφηγηματικής Θεραπείας που είναι ιδιαιτέρως αποενοχοποιητική απο το τι επιβάλλουν οι κοινωνικές και οικογενειακές νόρμες και εστιάζεται στις αξίες, αρχές ,προσωπικά όνειρα και προτεραιότητες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Εχω εξειδικευτεί στην θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζομαι ιδιωτικά και παρέχω ατομική και ομαδική θεραπεία σε εφήβους και ενήλικες. Διενεργώ κατά καιρούς βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας που σκοπό έχουν την καλύτερη επικοινωνία και επίτευξη ψυχικής ευεξίας.

Έχω παρουσιάσει εργασίες και ανακοινώσεις αναρτημένες και προφορικές σε συνέδρια Ψυχιατρικής -το 2000 στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής και το 2008 στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής -που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά ψυχιατρικής καθώς έχω γράψει και δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο. Έχω παρουσιάσει ομιλίες σε ευρύ κοινό, γονείς, φοιτητές και έχω συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.

Έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου και συνεργάζομαι με ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο και παιδοψυχολόγο για τις περιπτώσεις όπου κρίνω ό,τι χρειάζεται.

Ψυχολογικές Υπηρεσίες

ατομική θεραπεία

θεραπεία ζευγαριού

οικογενειακή θεραπεία

σεμινάρια, βιωματικές ομιλίες

θεραπεία σεξουαλικών προβλημάτων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επώνυμο: Πετράκη

Όνομα: Άννα

Διεύθυνση:

Λεωφ. Δημοκρατίας 23, Νέο Ψυχικό, 154 51 Αττικής, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 210-3620243

Κινητό: 6972-084359

Ιστοσελίδα: http://www.annapetraki.gr

Email: annapetraki118@hotmail.com

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.