Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου: Παρουσίαση- Τρόπος Λειτουργίας-Τελευταίες Παραλαβές Βιβλίων

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγράφου και στον ηλεκτρονικό της κατάλογο είναι πλέον εφικτή μέσω της ακόλουθης ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://opac.zografou.gov.gr. Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και αναβαθμίσεις των υπηρεσιών της.

vivliothiki-zografou

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου λειτουργεί ως δανειστική και διαθέτει και χώρο αναγνωστηρίου. Σε σταθερή βάση περί τους 6.000 αναγνώστες κάνουν χρήση των παροχών μας. Η συλλογή της αποτελείται από 31.000 τίτλους βιβλίων και 1850 τεύχη περιοδικού τύπου. Καλύπτει τις θεματικές κατηγορίες: Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θεολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλωσσολογία, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Τέχνες, Λογοτεχνία, Γεωγραφία και Ιστορία. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια συλλογή Λογοτεχνίας και Παιδικού βιβλίου. Η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορά νέων τίτλων και ενισχύεται σημαντικά από δωρεές δημοτών μας. Η οργάνωση της συλλογής γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, βιβλιοθηκονόμους, σύμφωνα με την Δεκαδική Ταξινόμηση Dewey και ελληνικά βιβλιοθηκονομικά πρότυπα επεξεργασίας υλικού.

dimotiki-vivliothiki-zografou-01

Η ΙΣΤΟΡΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου ιδρύθηκε το έτος 1964 και λειτούργησε έως και το έτος 1975 επί της οδού Λ. Παπάγου 82. Το 1978 μεταστεγάσθηκε στον 3ο όροφο σε νέο κτίριο επί της οδού Κρίνων 24 και Παπαναστασίου. Από το 1980 έως σήμερα λειτουργεί απρόσκοπτα για το αναγνωστικό κοινό. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και διαθέτει και χώρο αναγνωστηρίου. Σε σταθερή βάση περί τους 6.000 αναγνώστες κάνουν χρήση των παροχών μας. Συχνά δε, πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων της περιοχής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους νεαρούς μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και τα βιβλία.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ

Η συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγράφου αποτελείται από 31.000 τίτλους βιβλίων και 1850 τεύχη περιοδικού τύπου. Καλύπτει τις θεματικές κατηγορίες: Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θεολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλωσσολογία, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Τέχνες, Λογοτεχνία, Γεωγραφία και Ιστορία. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια συλλογή Λογοτεχνίας και Παιδικού βιβλίου. Η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορά νέων τίτλων και ενισχύεται σημαντικά από δωρεές δημοτών μας. Η οργάνωση της συλλογής γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, βιβλιοθηκονόμους, σύμφωνα με την Δεκαδική Ταξινόμηση Dewey και ελληνικά βιβλιοθηκονομικά πρότυπα επεξεργασίας υλικού.

Βιβλιοθήκη Δήμου Ζωγράφου
Κρίνων 24, Ζωγράφου
τηλ.: 210-7704605
email: lib-zogr@otenet.gr

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα και Τετάρτη 08:00 – 18:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00 – 15:00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ

i-texni-tou-na-eisai-eytyxismenos

Η τέχνη του να είσαι ευτυχισμένος : μέσα από 50 πρακτικούς κανόνες ζωής / Αρτούρ Σοπενχάουερ.

Από:Schopenhauer, Arthur, 1788-1860 [Author] .

Contributor(s): Καλοφωλιά, Μυρτώ, 19– [Translator] | Volpi, Franco, 1952-2009 [Author of introduction, Editor] | Γιαννόπουλος, Κώστας, 19– [Editor] .

Σειρά: Λογοτεχνικά δοκίμια.
Εκδότης: Αθήνα : Πατάκης, 2015
Περιγραφή: 141 σ. · 19 εκ.
ISBN: 9789601662091.
Θέματα: Ευτυχία — Φιλοσοφία | Τρόπος ζωής
Ταξινόμηση DDC: 170
Περίληψη: Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μικρή πραγματεία πρακτικής σοφίας με στόχο την κατάκτηση της ευτυχίας. Πως όμως ο δάσκαλος του σύγχρονου πεσιμισμού, ο Άρτουρ Σοπενχάουερ, καταπιάστηκε με ένα τέτοιο εγχείρημα; Το έκανε διότι άλλο η θεωρητική φιλοσοφία και άλλο η πρακτική σοφία της ζωής: δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την ελπίδα ούτε να γυρνάμε την πλάτη σε κανόνες ζωής, αποφθέγματα και συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Η πεσιμιστική πεποίθηση ότι η ζωή μας αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον πόνο και στην ανία είναι αυτή ακριβώς που καθιστά επιτακτική την ανάγκη μιας πρακτικής σοφίας για να ζούμε καλύτερα. Είναι προς όφελός μας να βρούμε κανόνες ζωής για να περιορίσουμε τα δεινά της ύπαρξης, να αντέχουμε τα χτυπήματα της μοίρας και να κατακτήσουμε, αν όχι την απόλυτη ευτυχία, μια ευτυχία σχετική, την ευτυχία εκείνη που συνίσταται στην απουσία του πόνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

soti-triantafyllou-politismos

Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση : σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία / Σώτη Τριανταφύλλου.

Από:Τριανταφύλλου, Σώτη, 1957- [Author] .

Contributor(s): Αντωνόπουλος. Γιάννης, 19– [Editor, Corrector] .

Σειρά: Κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. «Κόσμος».
Εκδότης: Αθήνα : Πατάκης, 2015
Έκδοση: 2η εκδ.
Περιγραφή: 379 σ. · 21 εκ.
ISBN: 9789601664460.
Θέματα: Πολυπολιτισμικότητα | Πολιτισμικός πλουραλισμός
Ταξινόμηση DDC: 306
Περίληψη: Σήμερα οι δυτικές χώρες είναι εγκλωβισμένες σ’ ένα αδιέξοδο παρακμής, αυτο-απέχθειας και υπερσυναισθηματισμού. Εκτός από τις οικονομικές και θεσμικές αναταράξεις, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της μεταναστευτικής τους πολιτικής και των πολυπολιτισμικών πρακτικών διαχείρισης των μεταναστών που εφάρμοσαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Αυτές οι συνέπειες επιβαρύνονται από τη διεθνή συγκυρία, την αναβίωση του ισλαμοφασισμού και της σύγκρουσης μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης. Στο εσωτερικό των δυτικών δημοκρατιών, οι πολυπολιτισμικές πρακτικές -καθώς και οι αντίστοιχες θεωρητικές αντιλήψεις- έχουν οδηγήσει στη δημιουργία περίκλειστων μειονοτήτων που απομονώνονται από τον κύριο κοινωνικό και πολιτισμικό κορμό με αποτέλεσμα τον κατατεμαχισμό και τη δυσπιστία μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, την εχθρότητα και τις βίαιες αντιπαραθέσεις. Ενώ αναπτύσσεται, με ποικίλες μορφές, ο ισλαμικός φονταμενταλισμός και ενώ η θρησκοληψία και ο σκοταδισμός μεταφέρονται και καλλιεργούνται στη Δύση, οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών επιμένουν σ’ ένα πολυπολιτισμικό πρόγραμμα που βασίζεται στον κοινωνικό εφησυχασμό και στην εθελοτυφλία. Αυτόν τον εφησυχασμό διαταράσσει η διαφαινόμενη τάση να περάσει η εξουσία από τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στα ακροδεξιά, ή σε εκείνα που χαρακτηρίζονται ακροδεξιά, επειδή επιδεικνύουν σκεπτικισμό έναντι όχι μόνο της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και της πολιτικής έναντι του ισλαμοφασισμού. Πράγματι, τα σκεπτικιστικά κόμματα -συχνά σκεπτικιστικά και ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκοσμιοποίηση- κερδίζουν έδαφος, μολονότι έχουν άδικο σχεδόν σε όλα. Έχουν όμως δίκιο στο ότι η Δύση απειλείται από το πολεμικό Ισλάμ ενώ συγχρόνως αυτοκαταστρέφεται προδίδοντας τις αξίες της. Αυτό το δοκίμιο σχολιάζει τις ρεπουμπλικανικές αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώνεται το κράτος δικαίου, επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεγχόμενης μετανάστευσης που δε θα υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και επικρίνει την πολυπολιτισμικότητα ως πρακτική κατακερματισμού και εξασθένισης των δημοκρατικών θεσμών. Τέλος, προτείνει έναν τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων στη βάση της αναγνώρισης της συνεισφοράς των μεταναστών στην οικονομία, αλλά και της επιθυμίας τους να ενσωματωθούν στην κοινωνία αποδεχόμενοι τους δυτικούς νόμους και τις δυτικές αξίες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

peri-mnimis-papagiorgis

Περί μνήμης / Κωστή Παπαγιώργη

Από:Παπαγιώργης, Κωστής, 1947-2014 [Author] .

Contributor(s): Καλευρά, Εύα, 19– [Editor] .

Εκδότης: Αθήνα : Καστανιώτης, 2008
Έκδοση: 3η εκδ.
Περιγραφή: 355 σ. · 22 εκ.
ISBN: 9789600348255.
Θέματα: Μνήμη (Φιλοσοφία)
Ταξινόμηση DDC: 128.3
Περίληψη: Καθένας μας έχει την υποψία: μήπως μέσα μας υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε; Μήπως ο ίδιος ο εαυτός μας κρύβεται στα βιώματά του και αδυνατεί να αναδυθεί ατόφιος και ακέραιος; Το παρόν δεν είναι αθώο. Ενίοτε αφήνει την εντύπωση πολύπειρου νοσοκόμου ο οποίος μας απομονώνει από καθετί επικίνδυνο, μας παρέχει κατευναστικά, ορθώνει προστατευτικά χωρίσματα. Αρκεί όμως μια αιφνίδια συγκίνηση για να παραδοθούμε στο βάθος του χρόνου μας, δραπετεύοντας από την περιφρουρημένη παροντικότητα. Η θυμική μνήμη είναι κάτι βαθύτερο από τον ίδιο τον άνθρωπο, άλλωστε δεν είναι συμπτωματικό ότι οι συγκινήσεις και τα αισθήματα ονομάστηκαν «πάθη». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

katafygio-ideon-giannaras

Καταφύγιο ιδεών : μαρτυρία / Χρήστου Γιανναρά

Από:Γιανναράς, Χρήστος, 1935- [Author] .

Contributor(s): Λαμπάκη, Ελεάννα, 19– [Editor] .

Εκδότης: Αθήνα : Ίκαρος, 2011
Έκδοση: 8η εκδ.
Περιγραφή: 390 σ. : εικ., πορτρ. · 21 εκ.
ISBN: 9789607721556.
Θέματα: Αδελφότης Θεολόγων η «Ζωή» | Οργανώσεις, Θρησκευτικές — Ελλάς
Ταξινόμηση DDC: 260
Περίληψη: (. . .) «Με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα τέλειωσε και η παρένθεση του ενθουσιασμού στη ζωή μας. Τους είδα να μπαίνουν στην πόλη – κρυφά και πάλι από το στηθαίο της ταράτσας. Διέσχιζαν την Πατησίων με μοτοσυκλέτες και θωρακισμένα – οι δρόμοι ήταν έρημοι, και το πρώτο γερμανικό αεροπλάνο έκοβε βόλτες σε ένα ολοκάθαρο ουρανό. Ο φόβος ήρθε να προστεθεί στην ασυνείδητη πίκρα της ορφάνιας. Έβλεπα τους Γερμανούς στον δρόμο και γύριζα αλλού το κεφάλι, όχι τόσο από περιφρόνηση, όπως με δασκάλευαν, όσο από κάποιον ανομολόγητο φόβο». (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ)

i-tromokratia-tis-dysis-01

Η τρομοκρατία της δύσης / Νόαμ Τσόμσκι, Αντρέ Βλιτσέκ
Από:Chomsky, Noam, 1928- [Author] .
Contributor(s): Vltchek, Andre, 19– [Author] | Καψάλης, Χρήστος, 19– [Translator] | Κασαπίδης, Γιώργος, 19– [Editor, Corrector] .
Εκδότης: Αθήνα : Ψυχογιός, 2014
Περιγραφή: 237 σ. · 21 εκ.
ISBN: 9786180107500.
Θέματα: Προπαγάνδα — Πολιτισμός, δυτικός | Πολιτισμός, δυτικός — Διεθνείς σχέσεις | Πολιτισμός, δυτικός — Πολιτική και διακυβέρνηση
Ταξινόμηση DDC: 327.1
Περίληψη: Ο σπουδαίος διανοητής Νόαμ Τσόμσκι συζητά με τον σκηνοθέτη και ερευνητή δημοσιογράφο Αντρέ Βλιτσέκ περί της δύναμης της Δύσης και της προπαγάνδας που αυτή ασκεί. Μέσα από τον διάλογο, τα ιστορικά γεγονότα ενώνονται με τα βιώματα των δύο ανδρών, τις εμπειρίες εκείνες που τους ώθησαν στον ακτιβισμό. Μέσα από τη συνομιλία τους ξεδιπλώνεται μια διαφορετική ανάγνωση της Ιστορίας, αποκαλύπτοντας τα πολλά και συνεχώς μεταβαλλόμενα πρόσωπα της συγκαλυμμένης Δυτικής τρομοκρατίας. Ασκώντας δριμεία κριτική στον ρόλο των ΗΠΑ και του Δυτικού κόσμου γενικότερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ έχει στόχο να εμπνεύσει τους αναγνώστες να υιοθετήσουν έναν ανεξάρτητο και κριτικό τρόπο σκέψης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

19-1-tropoi-gia-na-peitheis

19 + 1 τρόποι για να πείθεις / Γιώργος Πιντέρης, Ph. D.
Από:Πιντέρης, Γιώργος, 19– [Author] .
Contributor(s): Κολλάτου, Αρετή [Editor, Corrector] .
Εκδότης: Αθήνα : Ψυχογιός, 2015
Περιγραφή: [111] σ. · 21 εκ.
ISBN: 9786180111972.
Θέματα: Διαπροσωπική επικοινωνία — Πειθώ (Ψυχολογία)
Ταξινόμηση DDC: 158.2
Περίληψη: Ρίχνεις ένα πετραδάκι σε μια λίμνη. Περιμένεις να ακούσεις ένα «μπλουμ» και να δεις τα δαχτυλιδάκια που σχηματίζονται στο νερό. Αν δεν ακούσεις και δε δεις τίποτα, είναι φυσικό να αναρωτηθείς αν υπάρχεις. Κάπως έτσι αισθάνεται κάποιος όταν δεν έχει επιρροή στο περιβάλλον του. Ο Καρτέσιος έλεγε: «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω». Το βιβλίο αυτό λέει: «Έχω αντίκτυπο, άρα υπάρχω». Αλλιώς είμαι… φάντασμα. Για να έχεις όμως αντίκτυπο, χρειάζεται να μπορείς να πείθεις. Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε δυο τρεις τρόπους να πείθουμε· και όταν αυτοί δεν πιάνουν, εγκαταλείπουμε. Το βιβλίο αυτό μας δείχνει, με πολύ χιούμορ και μέσα από παραδείγματα, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 τρόποι για να πείθεις· και τους περιγράφει έναν έναν αναλυτικά, χωρίζοντάς τους σε τέσσερις κατηγορίες: 1. Λογικές μέθοδοι. 2. Συναισθηματικές μέθοδοι. 3. Εξωλεκτικές μέθοδοι. 4. Εξωλογικές (παράλογες) μέθοδοι. Ένας οδηγός διαπραγματεύσεων και πειθούς, που θα ανοίξει στους αναγνώστες νέους δρόμους σκέψης και θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

elli-alexiou-enas-aionas-zois

Έλλη Αλεξίου : ένας αιώνας ζωής / Εύα Νικολαϊδου
Από:Νικολαΐδου, Εύα, 1954- [Author] .
Contributor(s): Τσάμου, Στέλλα, 19– [Editor] .
Εκδότης: Αθήνα : Καστανιώτης, 2015
Περιγραφή: 104 σ. : εικ., πορτρ. · 21 εκ.
ISBN: 9789600359343.
Θέματα: Αλεξίου, Έλλη, 1894-1989 | Συγγραφείς, Έλληνες — 20ος αι. — Βιογραφία
Ταξινόμηση DDC: 928
Περίληψη: – Όταν μέσα στην τάξη αντιληφθείς παιδί μ’ αδυναμίες, εκεί κοντά θα πας, δεν θα το διώξεις – Ο έρωτας είναι πιο συγκλονιστικός από τη φιλοδοξία τη συγγραφική, την κοινωνική ανάδειξη ή την πολιτική – Ο Βάρναλης ήταν μεγάλος, χωρίς να φαίνεται – Ο Νίκος Καζαντζάκης δεν ήτανε ούτε φίλος ούτε εχθρός… Ήτανε ένας άνθρωπος αμέτοχος, κλεισμένος σ’ έναν πύργο ατομικό Ένα μάθημα ζωής από μια ξεχωριστή μορφή των ελληνικών γραμμάτων, την Έλλη Αλεξίου. Καταθέτει βιώματα και μνήμες από τη σπουδαία διαδρομή της στην εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε σαράντα χρόνια με αγάπη, ευαισθησία και συνέπεια, θυμάται τους κοινωνικούς της αγώνες αλλά και τα παιδικά της χρόνια. Στην εκ βαθέων αυτή εξομολόγηση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον νεανικό της έρωτα για τον Κώστα Βάρναλη αλλά και στη μεγάλη σχέση της ζωής της, τον σύντροφό της Βάσο Δασκαλάκη. Επίσης αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές του Νίκου Καζαντζάκη, που υπήρξε σύζυγος της αδελφής της Γαλάτειας. Εκατόν είκοσι χρόνια από τη γέννησή της, η αφήγησή της μιλά στις ψυχές όλων, καθώς μεταλαμπαδεύει την πίστη σε αξίες και υψηλά ιδανικά. Είναι η προσωπογραφία μιας αγωνίστριας που, σαν δάδα αναμμένη, θυσίασε τη ζωή της για τον άνθρωπο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

metafysiki-tis-pragmatikis-eytyxias

Μεταφυσική της πραγματικής ευτυχίας / Alain Badiou
Από:Badiou, Alain, 1937- [Author] .
Contributor(s): Σιατίτσας, Φώτης, 19– [Translator] | Βεργέτης, Δημήτρης, 19– [Editor] | Δάλκου, Ευαγγελία, 19– [Corrector] .
Σειρά: Αλήthεια.
Εκδότης: Αθήνα : Πατάκης, 2015
Περιγραφή: 135 σ. · 20 εκ.
ISBN: 9789601664231.
Θέματα: Ευτυχία — Φιλοσοφία
Ταξινόμηση DDC: 170
Περίληψη: Η φιλοσοφία δεν είναι ένας αφηρημένος λόγος, αποκομμένος από τη ζωή. Η προσίδια λειτουργία της αποβλέπει στην έλευση της «πραγματικής ευτυχίας», την οποία ο Μπαντιού αντιπαραθέτει ευθέως στην κατ’ επίφασιν ευτυχία που ταυτίζεται με τα κομφορμιστικά πρότυπα ευζωίας και εγωτικής ικανοποίησης. Για να ανταποκριθεί σ’ αυτό τον πρακτικό στόχο, η φιλοσοφία συγκροτείται ως «λογική της εξέγερσης». Εξέγερση ενάντια στις αξιώσεις πρωτοκαθεδρίας των ατεκμηρίωτων γνωμών και στους κυρίαρχους κανόνες που συρρικνώνουν το πεδίο του δυνατού στο υπάρχον. Εξέγερση όμως όχι τυφλή, αλλά ορθολογικά προσανατολισμένη προς την υλοποίηση της συλλογικής και οικουμενικής ευτυχίας μέσα από την ανάληψη του ρίσκου που απαιτούν οι περιστάσεις. Εξέγερση, λογική, καθολικότητα και διακινδύνευση συγκροτούν την επιθυμία που κατευθύνει τη φιλοσοφική αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας, πέραν της ικανοποίησης φυσικών και κοινότοπων αναγκών – εξ ου και ο τίτλος: Μετα-φυσική… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

tha-s-agapo-oti-kai-an-ginei

Θα σ’ αγαπώ ό,τι κι αν γίνει / Debi Gliori
Από:Gliori, Debi, 1959- [Author, Illustrator] .
Contributor(s): Μανδηλαράς, Φίλιππος, 1965- [Translator] | Τζούβαλης, Βασίλης, 19– [Corrector] .
Εκδότης: Αθήνα : Πατάκης, 2016
Έκδοση: 3η εκτυπ.
Περιγραφή: τ. (χωρις σελιδαρίθμηση) : εικ. · 20 εκ.
ISBN: 9789601615257.
Θέματα: Παιδική λογοτεχνία — Παραμύθια
Ταξινόμηση DDC: 823
Περίληψη: «Είμαι ένας ανάποδος και γκρινιάρης Μικρός και κανείς δε μ’ αγαπάει» σκέφτεται το αλεπουδάκι. Δεν είναι όμως αλήθεια. Η μαμά του Μικρού είναι αποφασισμένη να του το αποδείξει. Ένα βιβλίο που μιλάει για το πώς θα κατευνάσουμε τους φόβους των παιδιών, με κείμενα και εικόνες της μοναδικής Debi Gliori. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

kant-agra

Οι τελευταίες ημέρες του Ιμμάνουελ Κάντ / Thomas de Quincey
Από:De Quincey, Thomas, 1785-1859 [Author] .
Contributor(s): Βελέντζας, Σεραφείμ, 19– [Translator, Author of introduction] | Schwob, Marcel, 1867-1905 [Author of afterword, colophon, etc.] | Borges, Jorge Luis, 1899-1986 [Author of afterword, colophon, etc.] | Mourlon, Jean-Paul [Author of afterword, colophon, etc.] | Πετσόπουλος, Σταύρος Α, 19– [Editor] .
Εκδότης: Αθήνα : Άγρα, c1997
Περιγραφή: 165 σ. · 18 εκ.
ISBN: 9603252239.
Θέματα: Kant, Immanuel, 1724-1804 | Φιλόσοφοι, Γερμανοί — 18ος αι. — Βιογραφία
Ταξινόμηση DDC: 193.092
Περίληψη: Δημοσιευμένη το 1827, η αφήγηση των τελευταίων στιγμών της ζωής του Καντ είναι εμπνευσμένη από τις Αναμνήσεις των γραμματέων του φιλοσόφου της Καινιξβέργης. Ο Ντε Κουίνσυ, σαν πραγματικός εντομολόγος, υπογραμμίζει τις παραξενιές της καθημερινής ζωής του Καντ και την αργή παρακμή του. Όμως, πέρα από το ανέκδοτο, πηγάζει από το κείμενο αυτό μια παράξενη αίσθηση καταπίεσης. Η αφήγηση αυτής της αναπόδραστης πορείας προς το θάνατο, καταγραμμένη μέρα με τη μέρα, είναι ταυτόχρονα μια εξαιρετική άσκηση θαυμασμού. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.