Ούτε πολύς, ούτε λίγος ύπνος

Τόσο τα προβλήματα αϋπνίας, όσο και ο υπερβολικός ύπνος αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Essenστη Γερμανία, που έκαναν μετα -ανάλυση σε πολλές προηγούμενες έρευνες, προειδοποιούν ότι τόσο ο λίγος ύπνος όσο και ο πολύς μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Οι ειδικοί συνδέουν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα ύπνου, δηλαδή προβλήματα όπως η αϋπνία, η υπνική άπνοια, το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών αλλά και οι υπερβολικές ώρες ύπνου με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού, αλλά και με χειρότερη πρόγνωση και δυνατότητα ανάρρωσης αφού συμβεί το επεισόδιο.

Οι επιστήμονες που δημοσίευσαν την έρευνά τους στο ιατρικό περιοδικό «Neurology» τόνισαν τη σημασία της διερεύνησης και της αντιμετώπισης των προβλημάτων ύπνου.  

http://www.vita.gr

Άννα Δάλλα

7 ντοκιμαντέρ από την πολιτιστική δράση «Home, New Home» με θέμα το προσφυγικό- Το αγόρι και ο κόσμος Άλε Αμπρέου Animation 2013- Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα Λεωνίδα Βαρδαρού, Ντοκιμαντέρ 2016 Παρασκευή Σαββάτο Κυριακή με ελεύθερη είσοδο στην Αλέκα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.