ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Αξίζει να δείτε σήμερα

Από Μηχανής [3/5]
STAR 22:00

Αυτή η Νύχτα Μένει [3/5]
ΒΟΥΛΗ 00:00

The Master [4/5]
STAR 02:15

STAR
22:00

Από Μηχανής

Από Μηχανής
Ex Machina

Επιστ. Φαντασίας 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108′

Αγγλική ταινία του Άλεξ Γκάρλαντ, με τους Ντόναλ Γκλίζον, Όσκαρ Άιζακ, Αλίσια Βικάντερ.

Ένας νεαρός ταλαντούχος προγραμματιστής επιλέγεται από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία-εφευρέτη να γίνει ο αποκλειστικός μάρτυρας ενός πρωτοποριακού πειράματος. Απομονωμένος μαζί του σε ένα μυστικό εργαστήριο, πρέπει να αξιολογήσει την Έιβα, ένα θηλυκό ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη.

Αντιπαραθέσεις πάνω στα όρια της ανθρώπινης συνείδησης, τις ελεύθερες ή προκαθορισμένες επιλογές μας, το τίμημα της τεχνολογικής προόδου και τη διαρκή αντιπαράθεση των δύο φύλων για τη μεταξύ τους εξουσία εκτυλίσσονται προβλέψιμα μεν, απόλυτα πειστικά δε, σε ένα κλειστοφοβικό sci-fi θρίλερ που διασκευάζει κομψά τον προμηθεϊκό μύθο του δόκτορα Φρανκενστάιν.

ΒΟΥΛΗ
00:00

Αυτή η Νύχτα Μένει

Αυτή η Νύχτα Μένει

Δραματική 1999 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′

Ελληνική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τους Νίκο Κουρή, Αθηνά Μάξιμου, Κώστα Μαρκόπουλο.

Ο Αντρέας αγαπά τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα ψιλικατζίδικο να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας κι αυτή η αναχώρηση είναι η αρχή μιας κατάβασης προς την κόλαση.

Αφηγηματικά προσιτή ταινία, με εξαιρετική δουλειά σε τεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο και μια άκρως εντυπωσιακή απόδοση της ατμόσφαιρας στα σκυλάδικα της επαρχίας. Στην επιτυχία καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ερμηνείες της Αθηνάς Μάξιμου, η μουσική και τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη (το ομότιτλο τραγούδι έχει σημαδέψει την καριέρα της Δήμητρας Παπίου η οποία το ερμηνεύει) και η φωτογραφία του πάντα εξαιρετικού Άρη Σταύρου («Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι»).

STAR
02:15

The Master

The Master

Δραματική 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 144′

Αμερικανική ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, με τους Γιόακιν Φίνιξ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς.

Ο Φρέντι Κιούελ, αλκοολικός και άνεργος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκει καταφύγιο στη σέκτα του χαρισματικού Λάνκαστερ Ντοντ, ο οποίος περιδιαβαίνει την Αμερική του ’50 προπαγανδίζοντας το πνευματικό κίνημά του The Cause.

Στον επικό και σκληρά ρεαλιστικό τόνο του «Θα Χυθεί Αίμα», ο Πολ Τόμας Άντερσον ακτινογραφεί πανοραμικά τη μεταπολεμική Αμερική. Δραματική ένταση, συναρπαστική αφηγηματική τεχνική κι ένα ανεπανάληπτο πρωταγωνιστικό τρίο (όλοι ήταν υποψήφιοι για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα). Βραβεία σκηνοθεσίας κι ερμηνειών στο Φεστιβάλ Βενετίας. 

[] Σχόλιο του Αθηνοράματος

Οn l i n e (διαδικτυακά) και Δια Ζώσης Σεμινάρια Κινηματογράφου 2020 !!

Συμπληρώστε τη δήλωση ενδιαφέροντος:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.