Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών

ΕΓΓΡΑΦΗ: € 50, ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗ: € 8
ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ: € 6, ΣΥΝΟΛΟ: € 64
ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ: € 170

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ιδρύθηκε το 1871 (πρώτος της διευθυντής ήταν ο Γεώργιος Βιζυηνός) και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα.  Αυτό την κάνει την πρώτη και αρχαιότερη Δραματική Σχολή της Αθήνας.  Κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας έχουν διδάξει σ’ αυτήν μερικές από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του τόπου όπως οι  Άγγελος Βλάχος, Αιμίλιος Βεάκης, Θωμάς Οικονόμου, Δημήτρης Ροντήρης, Διονύσιος Ταβουλάρης, Κώστας Μουσούρης και Άγγελος Τερζάκης.

Η φοίτηση είναι τριετής, καθημερινή και υποχρεωτική.  Οι ώρες διδασκαλίας είναι κυρίως απογευματινές και βραδινές αλλά και πρωινές.  Μαθήματα γίνονται και το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι.

Νέοι σπουδαστές γίνονται δεκτοί στη Σχολή μετά από εισαγωγικές εξετάσεις – και υπό τον όρο ότι προηγουμένως έχουν περάσει τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.  Οι εξετάσεις της Σχολής γίνονται αμέσως αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το Υπουργείο. 

Κατά την προσέλευση τους στις εξετάσεις οι υποψήφιοι παρακαλούνται να προσκομίσουν μια φωτογραφία (διαβατηρίου ή αστυνομικής ταυτότητας) που θα πρέπει να καταθέσουν μαζί μ’ ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν. Στον πρώτο κύκλο θα τους ζητηθεί να παρουσιάσουν ένα ποίημα, ένα τραγούδι, και δύο μονολόγους (έναν από το κλασικό κι έναν από το σύγχρονο ρεπερτόριο).  Όσοι περάσουν στο δεύτερο κύκλο, θα δουλέψουν με διάφορους τρόπους υπό την καθοδήγηση της επιτροπής.

Η Δραματική Σχολή δεν δέχεται ούτε ακροατές, ούτε σπουδαστές που επιθυμούν να μετεγγραφούν από άλλες σχολές.

Οι σπουδαστές της Δραματικής μπορούν να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε μάθημα στο μουσικό τμήμα του Ωδείου Αθηνών (όργανο ή θεωρητικά) με τα μισά δίδακτρα.

Τα μαθήματα για το Β’ και Γ’ έτος αρχίζουν την πρώτη Δεύτερα του Οκτωβρίου.  Για το Α’ έτος αρχίζουν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών.

Στη Δραματική Σχολή διδάσκονται όλα τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού μαθήματα και επιπλέον τα προαιρετικά Οπλομαχητική/Ξιφασκία, Τεχνική Αλεξάντερ, Μουσικό Θέατρο και Προσωπείο.

Φιλοσοφία της Σχολής είναι να διδάσκουν σ’ αυτήν άνθρωποι που έχουν καταθέσει σημαντική δουλειά στο χώρο του θεάτρου, κι εξακολουθούν να έχουν ως κύριο μέλημα την εξέλιξη τους μέσα από την έρευνα και την ανανέωση.  Δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως οι καθηγητές της υποκριτικής είναι εξαιρετικά δραστήριοι και εκτός Σχολής, συχνά αναγκάζονται ν’ απουσιάσουν.  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αντικαθιστούν αλλήλους ώστε τα μαθήματα να συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Οι σπουδαστές προάγονται στην αμέσως ανώτερη τάξη μετά από ενδιάμεσες εξετάσεις το Φεβρουάριο και προαγωγικές τον Ιούνιο.  Πέρα από το βαθμό στον οποίο ένας σπουδαστής επιδεικνύει διάθεση να εξελιχθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα που προσφέρει η Σχολή, πολύ σημαντικό κριτήριο στην αξιολόγηση του αποτελεί το πνεύμα συνεργασίας και ο σεβασμός προς την ομάδα.  Δεδομένου ότι η ελλειπής παρακολούθηση, η ασυνέπεια στις πρόβες και η εν γένει έλλειψη ενδιαφέροντος επηρεάζουν τη δουλειά όλων, σπουδαστές που απορρίπτονται σε οποιοδήποτε στάδιο, δεν γίνονται δεκτοί εκ νέου στη Σχολή.

Στόχος της Σχολής είναι να δημιουργείται από το πρώτο έτος μία συνεκτική ομάδα η οποία, με οδηγούς τους ίδιους καθηγητές στο βασικό κορμό των μαθημάτων και για τα τρία χρόνια, αποκτά κοινή γλώσσα κι αισθητική, αλληλοστηρίζεται, και, ιδανικά, συνεχίζει την πορεία της με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και πέρα από τα όρια της Σχολής.

 ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Θοδωρής Αμπαζής
Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Κατερίνα Ευαγγελάτου
Δημήτρης Ήμελλος
Ακύλλας Καραζήσης
Δημήτρης Καταλειφός
Λυδία Κονιόρδου
Άννα Μάσχα
Θωμάς Μοσχόπουλος
Ελένη Σκότη
ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 
Κωνσταντίνα Ζηροπούλου
ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Κώστας Παπαγεωργίου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Κώστας Κουτσομύτης
ΜΟΥΣΙΚΗ
Φίλιππος Τσαλαχούρης
ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ)
Εβελίνα Παπούλια
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ – ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θεοδόσης Δαυλός
ΟΠΛΟΜΑΧΗΤΙΚΗ – ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ – ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ
Ντίνα Βερυκίου
ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ
Γιώργος Ζαμπουλάκης
ΧΟΡΟΣ – ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Άρτεμις Ιγνατίου
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ
Νίκος Μαστροκωστόπουλος
ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Νένη Ζάππα
 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ:
Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Η Γραμματεία της Σχολής λειτουργεί από Δευτέρα εως Παρασκευή από τις 14.30 εως τις 20.30 (και κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών από τις 9.30 εως τις 13.00).

Πληροφορίες:  (210) 72 23 464 Fax: (210) 72 11 530  email: oadrama@otenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.