ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ | Οι ταινίες της ημέρας | Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

The_Prince_of_Tides

Αξίζει να δείτε

Ο Πρίγκιπας της Παλίρροιας [3/5]
MEGA 02:15

Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων [2/5]
STAR 22:00

Django ο Τιμωρός [3/5]
Novacinema1/HD 23:50

Όλες οι ταινίες της ημέρας

Κάλλιο Πέντε και στο Χέρι [1965]
ΔΤ 16.30

Έτος: 1965
Διάρκεια: 80′
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Πάνος Γλυκοφρύδης
Σενάριο: Γιώργος Οικονομίδης, Κώστας Νικολαϊδης
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Λεοντής
Παραγωγός: Γιώργος Οικονομίδης, Μιχάλης Πετρολέκας, Διονύσης Κουρουνιώτης
Φωτογραφία: Νίκος Μήλας
Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου, Γιώργος Οικονομίδης, Ζαννίνο, Κατερίνα Γώγου, Νίτσα Μαρούδα, Καίτη Λαμπροπούλου, Τάσος Γιαννόπουλος, Ματίνα Καρρά, Νικήτας Πλατής, Βαγγέλης Πλοιός, Κία Μπόζου, Δέσποινα Παναγιωτίδου, Κική Δαλάκου, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Γιάννης Μωραϊτης, Πέτρος Πανταζής, Γιώργος Λιαράκος, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Βάσω Μεριδιώτου, Λίνα Οικονομίδου, Δήμητρα Σούλη, Βαγγέλης Περπινιάδης, Ρία Νόρμα, Έρρικα Μπρόγερ, Μαργαρίτα Μπρόγερ
Σχόλια/Πλοκή: Ένας μπακάλης, ο Πυθαγόρας, επιμένει να επιλέξει ο ίδιος τους συζύγους των παιδιών του. Ωστόσο η κόρη του, Θάλεια είναι ερωτευμένη με τον Πέτρο αλλά ο σπαγκοραμμένος πατέρας της, θέλει να την παντρέψει με τον ανόητο Λάκη, πλούσιο γιο της κυρίας Κάθριν. Ο Φάνης, ο αδελφός της, αγαπά τη Φανή, αλλά δεν το λέει στον πατέρα του. Και τότε φτάνει ο αδελφός του Πυθαγόρα από την Αμερική…
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 181.515 εισιτήρια. Ήρθε στην 33η θέση σε 101 ταινίες.

Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων
The Lincoln Lawyer
STAR 22:00
Δραματική | 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119′
Αμερικανική ταινία του Μπραντ Φούρμαν, με τους Μάθιου ΜακΚόναχι, Μαρίζα Τομέι, Ράιαν Φιλίπε.

Ένας αντισυμβατικός, δευτεροκλασάτος δικηγόρος, με γραφείο το… πίσω κάθισμα μιας λιμουζίνας, αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός πλούσιου πελάτη. Η φαινομενικά απλή υπόθεσή του, όμως, εξελίσσεται σε μια θανάσιμα επικίνδυνη ιστορία.

[Ένα ακόμα μπεστ-σέλερ του εξπέρ του είδους Μάικλ Κόνελι και ένα ακόμα χολιγουντιανό δικαστικό δράμα πάνω στην ίδια συνταγή. Οι πολλές κλειστές στροφές της πλοκής δεν είναι πάντα πειστικές και ο Φέρμαν έχει βάλει την ταινία στον αυτόματο πιλότο^ οι αφηγηματικές συμβάσεις, όμως, αποδεικνύονται ικανές να σύρουν -έστω κι απ’ τα μαλλιά- το ενδιαφέρον μας ως το προβλέψιμο, αλλά τουλάχιστον όχι καταστροφικά εξωπραγματικό φινάλε.]

The_Prince_of_Tides

Ο Πρίγκιπας της Παλίρροιας
The Prince of Tides
MEGA 02:15
Δραματική | 1991 | Έγχρ. | Διάρκεια: 0′
Αμερικανική ταινία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ, με την ίδια και τους Νικ Νόλτε, Μπλάιθ Ντάνερ.

Ένας καθηγητής συνομιλεί με την ψυχαναλύτρια της αδερφής του ώστε να τη βοηθήσει να κατανοήσει τα αίτια μιας απόπειρας αυτοκτονίας. Σύντομα όμως την ερωτεύεται.

[Mια γεμάτη χιούμορ αντιπαράθεση του πνεύματος του επαρχιακού Νότου με εκείνο της μεγαλούπολης. Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήταν αρκετά έξυπνη ώστε να περιορίσει την παρουσία της μπροστά από την κάμερα, για να αφοσιωθεί στη δουλειά της πίσω απ’ αυτήν. Έτσι, κάνει μια θαυμάσια ταινία που συμπυκνώνει έξοχα το πολυσέλιδο μυθιστόρημα του Πατ Κονρόι, χωρίς να το προδίδει.]

187
STAR 02:30
Δραματική | 1997 | Έγχρ. | Διάρκεια: 119′
Αμερικανική ταινία του Κέβιν Ρέινολντς με τους Σάμιουελ Τζάκσον, Τζον Χερντ, Κέλι Ρόουαν.

Ένας καθηγητής, θύμα δολοφονικής απόπειρας από έναν μαθητή του, ξαναζεί τον ίδιο εφιάλτη όταν πιάνει δουλειά σε σχολείο του Λος Άντζελες.

[Έχεις την ψευδαίσθηση ότι βλέπεις μια ταινία καταγγελίας γύρω από την αμερικανική εκπαίδευση, αλλά όσο η σκηνοθεσία πριμοδοτεί την πλευρά του θρίλερ (η βία ως μόνιμη απειλή και όχι ως κοινωνικό φαινόμενο), τελικά η ταινία κάνει το ιδεολογικό της ολίσθημα, υπονοώντας ότι μόνο ένας Τσαρλς Μπρόνσον μπορεί να σώσει την κατάσταση.]

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΕΠΙΛΟΓΗ

Το Κυνήγι
Jagten / The Hunt
Novacinema2 23:35
Δραματική | 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115′
Δανέζικη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Μαντς Μίκελσεν, Λάσε Φόγκελστρομ, Σούσε Βολντ.

Ένας μοναχικός δάσκαλος που προσπαθεί να αποκτήσει την κηδεμονία του γιου του βλέπει τη ζωή του να αλλάζει αιφνίδια και δραματικά όταν κατηγορείται για άσεμνη συμπεριφορά σε ένα μικρό κοριτσάκι.

Άκρως πολιτική και τολμηρά διεισδυτική, η ενάντια σε κάθε ταμπού ματιά του Τόμας Βίντερμπεργκ εντυπωσιάζει με την κινηματογραφική καθαρότητά της. Αν και υπερβολικά παθητικός, ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας μεταμορφώνεται στα χέρια του Μαντς Μίκελσεν («Casino Royale») σε ένα σπουδαίο εσωτερικό ρόλο, ο οποίος δίκαια του χάρισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών.

django-unchained-2012.jpg

Django ο Τιμωρός

Novacinema1/HD 23:50
Γουέστερν | 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 165′
Αμερικανική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Τζέιμι Φοξ, Κριστόφ Βαλτς, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Ένας Γερμανός κυνηγός επικηρυγμένων ελευθερώνει τον σκλάβο Τζάνγκο για να τον βοηθήσει στον επικερδή εντοπισμό των αδελφών Μπριτλς. Μετά την επιτυχία της αποστολής δουλεύουν μαζί ως συνεταίροι και αποφασίζουν να αναζητήσουν τη γυναίκα του Τζάνγκο, η οποία είναι σκλάβα σε μια φυτεία του Νότου.

Γραφική βία, κυνικό χιούμορ, αντισυμβατικοί χαρακτήρες και σινεφίλ αναφορές σε ένα απολαυστικά σερβιρισμένο, μεταμοντέρνο σπαγκέτι γουέστερν με πρωτότυπο -όπως πάντα- σάουντρακ. Η ταινία ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ και ισάριθμες Χρυσές Σφαίρες: κέρδισε και στις δύο απονομές τα βραβεία σεναρίου και β΄ αντρικού ρόλου για τον Κριστόφ Βαλτς.

[] Σχόλιο του Αθηνοράματος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.