[VIDEO 27:29] Οι Diane Kruger και Ludivine Sagnier πρωταγωνίστριες της “Ατίθασης Λίλι” και η Fabienne Berthaud σκηνοθέτης της παρουσιάζουν την ταινία και συνομιλούν με το κοινό.

επισυνάπτονται τα βιογραφικά τους

sagnier_kruger_berthaud_5_4_2011_apollon

clip_image002

Ludivine SagnierΗθοποιός

clip_image004

Η Ludivine Sagnier θα παρουσιάσει την ταινία «Ατίθαση Λίλι», μαζί με την Fabienne Berthaud και την Diane Kruger, στις 5/4/2011 στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class

Επιλεγμένη φιλμογραφία (ηθοποιός) :

  • 1999 : Rembrandt του Charles Matton
  • 1999 : Les Enfants du siècle της Diane Kurys
  • 2000 : Gouttes d’eau sur pierres brûlantes του François Ozon
  • 2001 : Un jeu d’enfants του Laurent Tuel
  • 2002 : Huit femmes του François Ozon
  • 2003 : Swimming Pool του François Ozon
  • 2003 : La Petite Lili του Claude Miller
  • 2003 : Peter Pan του P.J. Hogan
  • 2007 : Un secret του Claude Miller
  • 2007 : Molière του Laurent Tirard
  • 2007 : Les Chansons d’amour του Christophe Honoré
  • 2007 : La Fille coupée en deux του Claude Chabrol
  • 2008 : L’Instinct de mort του Jean-François Richet
  • 2008 : L’Ennemi public n° 1 του Jean-François Richet
  • 2010 : Pieds nus sur les limaces της Fabienne Berthaud (Επίσημο πρόγραμμα – Διαγωνιστικό τμήμα)

clip_image006

Η Ludivine Sagnier κάνει τα πρώτα της βήματα στο Εθνικό Κονσερβατόριο Δραματικής Τέχνης των Βερσαλλιών. Το ξεκίνημά της στη μεγάλη οθόνη γίνεται με την πρώιμη εμφάνισή της σε ηλικία 10 ετών στην ταινία Γυρίζω σπίτι. Αγαπημένη ηθοποιός του γάλλου σκηνοθέτη François Ozon, συμμετέχει σε τρεις ταινίες του (Gouttes deau sur pierres brûlantes το 1999, 8 γυναίκες το 2001 και Η πισίνα το 2003) και έτσι της δίνεται η δυνατότητα να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Tο ταλέντο της απογειώνεται, γυρίζει τη μία ταινία μετά την άλλη (Bon plan το 2000 και Un jeu denfants το 2001), ενώ στη συνέχεια δανείζει τη φωνή της σε ταινίες animation (La Cour de récré : vive les vacances !, La Légende de Parva, Gang de requins) και ανοίγει τα φτερά της συμμετέχοντας σε διεθνείς παραγωγές (ενσαρκώνει τη νεράιδα Τίνκερμπελ στο φιλμ του P.J. Hogan Πίτερ Παν). Το 2007, μια χρονιά πολύ σημαντική για την καριέρα της, μεσολαβούν μόνο λίγες εβδομάδες ανάμεσα στα γυρίσματα της ταινίας του Laurent Tirard Μολιέρος, με πρωταγωνιστή τον Romain Duris, του φιλμ του Christophe Honoré Τα τραγούδια της αγάπης, που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, της ταινίας του Claude Chabrol Ανάμεσα σε δύο άντρες, στην οποία υποδύεται μια κοπέλα που έχει σχέση και με τον Benoît Magimel και με τον François Berléand, και τέλος του φιλμ του Claude Miller Το μυστικό, με πρωταγωνιστές τη Cécile de France και τον Patrick Bruel.

Το 2008 παίζει στον Yπ’ αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο, ένα δίπτυχο του Jean-François Richet που έκανε πάταγο, με πρωταγωνιστές τον Vincent Cassel και τον Mathieu Amalric. Το 2010 πρωταγωνιστεί μαζί με την Diane Kruger στην ταινία της Fabienne Berthaud Ατίθαση Λίλι.

clip_image002[4]

Diane KrugerΗθοποιός

clip_image004[4]

©Unifrance

Η Dianne Kruger θα παρουσιάσει την ταινία «Ατίθαση Λίλι», μαζί με την Fabienne Berthaud και την Ludivine Sagnier, στις 5/4/2011 στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class

Επιλεγμένη φιλμογραφία (ηθοποιός) :

  • 2002 : Mon Idole του Guillaume Canet
  • 2003 : Ni pour ni contre (bien au contraire) του Cédric Klapisch
  • 2003 : Michel Vaillant του Louis-Pascal Couvelaire
  • 2004 : Troie του Wolfgang Petersen
  • 2004 : Benjamin Gates et le trésor des Templiers του Jon Turtletaub
  • 2005 : Frankie της Fabienne Berthaud
  • 2006 : Les brigades du Tigre του Jérôme Cornuau
  • 2007 : Benjamin Gates et le livre des secrets του Jon Turtletaub
  • 2008 : Pour Elle του Fred Cavaillé
  • 2009 : Inglorious Basterds του Quentin Tarentino
  • 2010 : Ατίθαση Λίλι της Fabienne Berthaud (Επίσημο πρόγραμμα – Διαγωνιστικό τμήμα)

clip_image006[4]

Η Diane Kruger έκανε λαμπρή καριέρα ως μανεκέν όταν ο Luc Besson την παρότρυνε να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο Παρίσι, στη δραματική σχολή Fleuron, όπου βραβεύεται ως η καλύτερη ηθοποιός στο τμήμα ελεύθερων σπουδών. Η Diane Kruger ξεκινάει την καριέρα της στη μεγάλη οθόνη δίπλα στον Dennis Hopper και τον Christophe Lambert στο ανεξάρτητο φιλμ The Piano Player. Το 2002 παίζει στην ταινία του Guillaume Canet Mon idole, η οποία είναι υποψήφια στα βραβεία César, και στο φιλμ του Cédric Klapisch Ni pour ni contre (bien au contraire). Στη συνέχεια θα υποδυθεί την Julie Wood στη θεαματική ταινία του Louis-Pascal Couvelaire Οδηγώντας στα όρια. Η Diane Kruger γνωρίζει τη διεθνή επιτυχία ενσαρκώνοντας την Ωραία Ελένη στην επική δημιουργία του Wolfgang Petersen Tροία. Παίζει στο φιλμ Wicker Park του Paul McGuigan μαζί με τον Josh Hartnett και κατόπιν στην ταινία της Agnieszka Holland Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν, με πρωταγωνιστή τον Ed Harris. Στο Φεστιβάλ των Καννών του 2004 η Diane Kruger αποσπά το βραβείο Chopard για τη «γυναίκα ηθοποιό-αποκάλυψη της χρονιάς». Έχει τον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο στο φιλμ Στα ίχνη του χαμένου θησαυρού το 2004, ενώ συμμετέχει και στο σίκουελ της ταινίας τέσσερα χρόνια μετά (Στα ίχνη του χαμένου θησαυρού: το βιβλίο με τα μυστικά). Στο μεταξύ θα υποδυθεί το 2005 την κεντρική ηρωίδα του φιλμ Frankie, το οποίο αφηγείται τη ζωή μιας κοπέλας που δουλεύει ως μανεκέν και καταρρέει από την ανορεξία. Τη συναντούμε επίσης στην ταινία Καλά Χριστούγεννα δίπλα στον Guillaume Canet και στη συνέχεια στα φιλμ Η ταξιαρχία της τίγρης, Goodbye Bafana όπου παίζει μαζί με τον άγγλο ηθοποιό Joseph Fiennes – και Τα χρόνια της μαυρίλας.

Η Diane Kruger παίζει τη σύζυγο του Vincent Lindon στο θρίλερ του Fred Cavayé Pour elle (2008). Ένα χρόνο μετά δανείζει τη φωνή της στον χαρακτήρα της Clémence στο animation Αλητάμπουρες που βγαίνει στις γαλλικές αίθουσες τον Ιούνιο του 2009. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο κάστινγκ της πολεμικής ταινίας του Quentin Tarantino Άδωξοι μπάσταρδη, δίπλα στον Brad Pitt και τη Mélanie Laurent μεταξύ άλλων. Θα τη συναντήσουμε και στο φιλμ του Jaco Van Dormael Ο κανένας με τον Jared Leto.

Το 2010 πρωταγωνιστεί στη δραματική κομεντί της Fabienne Berthaud Ατίθαση Λίλι.

clip_image002[6]

Fabienne BerthaudΣκηνοθέτρια, σεναριογράφος, ηθοποιός

clip_image004[6]

Η Fabienne Berthaud θα παρουσιάσει την ταινία της «Ατίθαση Λίλι», μαζί με την Diane Kruger και την Ludivine Sagnier, στις 5/4/2011 στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class

Φιλμογραφία (σκηνοθέτρια):

  • 1998 – Noël en famille
  • 2005 – Frankie
  • 2010 : Ατίθαση Λίλι (Επίσημο πρόγραμμα – Διαγωνιστικό τμήμα)

clip_image006[6]

Η Fabienne Berthaud είναι ηθοποιός, γράφει μυθιστορήματα αλλά και σκηνοθετεί. Το 1998 συνεργάζεται στη σκηνοθεσία της μεσαίου μήκους ταινίας Noël en famille, όπου τον κεντρικό ρόλο έχει η Mathilde Seigner. Η πρώτη της μεγάλου μήκους δημιουργία είναι το φιλμ Frankie, με πρωταγωνίστρια την Diane Kruger όταν ακόμα δεν είχε γίνει η διεθνώς γνωστή σταρ που είναι σήμερα. Στην ταινία αυτή, που συμμετείχε στα φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Εδιμβούργου και του Τορόντο, αφηγείται την κατάθλιψη ενός μανεκέν που νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους δουλειά της Berthaud, Ατίθαση Λίλι, έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών.

SAGNIER_KRUGER_BERTHAUD_5_4_2011_APOLLON_001

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.