Η ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “ΑΙΑΝΤΑΣ” ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ (INDA) ΣΤΟ “ΣΧΟΛΕΙΟΝ” ΤΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΩΣ 52) 19-7-2010 (ΒΙΝΤΕΟ artD TV)

IRENE PAPAS AIACE2

Η Ειρήνη Παπά αποθέωσε τους συντελεστές του “Αίαντα” του Εθνικού Ιδρύματος Συρακουσών (INDA) που για να βρεθεί στην Ελλάδα έπαιξε αποφασιστικό και καταλυτικό ρόλο, οι συντελεστές του “Αίαντα” αποθέωσαν εκείνη, το κοινό αποθέωσε όλους σε μια εξαιρετικά συγκινητική και ανεπανάληπτη στιγμή μετά το τέλος της συναρπαστικής και ιστορικής παράστασης,

αφού περίμεναν ούτε λίγο, ούτε πολύ 100 χρόνια για να συμβεί αυτό όπως μας δήλωσε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του INDA Φερνάντο Μπαλέστρα.

IRENE PAPAS AIACE

“Ονειρευόμουν  την Αθήνα, δηλαδή την Ελλάδα. Από τα θρανία του λυκείου, και τις μαθητικές εκδρομές όπου την πρωτογνώρισα μέσα από τη μυστηριώδη γλώσσα του γλυκού τραγουδιού των ποιητών και των φιλοσόφων. Αργότερα, ήρθε το θάμπωμα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η επίσκεψη στον Παρθενώνα και οι μοναχικοί περίπατοι στα σοκάκια της Πλάκας. Περιηγήσεις που άφηναν πίσω τους τη μυρωδιά του καφέ και της πικροδάφνης.  Η  Αθήνα παραμένει ο πιο όμορφος τόπος της ψυχής στην ιστορία της Ευρώπης”.

IRENE PAPAS AIACE3

“Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη (16 και 17/7), “Αίαντας” του Σοφοκλή (19 και 20/7) “Ιππόλυτος” του Ευριπίδη (22 και 23/7 2010) καθώς και Έκθεση Ντοκουμέντων από την 100ετή Ιστορία Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαίου Δράματος Συρακουσών. Παραστάσεις και έκθεση στο «Σχολείον»

IRENE PAPAS AIACE1

Για την Μεγάλη έκθεση ντοκουμέντων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ινστιτούτου Συρακουσών και τις θεατρικές παραστάσεις (Λυσιστράτη, Αίαντας, Ιππόλυτος) στο “ΣΧΟΛΕΙΟΝ”, από 16-23 Ιουλίου 2010 μιλούν Ειρήνη Παπά, Φερνάντο Μπαλέστρα (γενικός υπεύθυνος Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαίου Δράματος των Συρακουσών-INDA-) Νίνο Στράνο (Υπουργός Τουρισμού, Αθλητισμού και Θεάματος της Περιφέρειας της Σικελίας)

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.