synch festival 2009: 12-13-14 Ιουνίου. New Media

Intothepill. Vol.1 / Greek Contemporary Video Art
Το intothepill στα πλαίσια της έρευνας του σε σχέση με την video τέχνη, θα παρουσιάσει προβολές με το έργο των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται αναπτύσσοντας συστηματική σχέση με το μέσο του video.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
1.Νικος Τζαφερίδης
2.Μακης Φάρος
3.Κατερίνα Κανά
4.Ιωάννα Μύρκα
5.Γιώργος Δρίβας
6.Τάσος Λάγγης
7.Βασιλεία Στυλιανίδου
8.Νίνα Κοταμανίδου
9.Σίφης Λυκάκης
10.Λια Πέτρου
11.Αγγελος Πλέσσας
12.Γιώργος Σαπουντζης
13.Μαρίνα Γιώτη
14.Αντώνης Πίττας
15.Στέφανος Τσιβόπουλος
16 Μαίρη Ζυγούρη
17.Τίνα Κότσι
18.Αντρέας Σιτορέγκο
19.Αικατερίνη Γεγισιάν
20.Λίνα Θεοδώρου
21.Γιάννης Γρηγοριάδης
22.Γιάννης Ισιδώρου
23.Παναγιώτα Τζαμουράνη
24.Μαρια Ζερβού
25.Ανδρεας Αγγελιδάκης
26. Φωτεινή Καρυωτάκη
27. Ντιάννα Μαγκανιά
28. Ζέτα Tσέρμου
29. Παντελής Παντελόπουλος
30. Γιάννης Θεοδωρόπουλος
31. Urfurshlaag
32. Paul Zografakis
UNISOL
Η UNISOL, η νέα ερευνητική ομάδα του intothepill, θεωρώντας αυτή τη περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, μελετά και καταγράφει, με τον δικό της παράδοξο τρόπο τη ψυχολογία μαζικών κοινωνικών φαινομένων που αναδύονται στην Αθήνα σήμερα, ερμηνεύοντας ανορθόδοξα και με παράτολμες θεωρίες τα προβλήματα που συνάντα . Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα παρουσιαστούν σε μια πολυσύνθετη εγκατάσταση (multimedia).
Unisol project one:
7Athens24
Synchronized Video Instalation, 2009
Τρεις Θεωρίες για την σύγχρονη Αθήνα
[….Μπορεί να φανεί σε πολλούς αστείο να πεις ότι αν το 6 ήταν 9, το σύμπαν θα ήταν διαφορετικό κι όμως, όταν μιλάμε για λάθος, μιλάμε πάντα για αριθμούς. Η γλώσσα…οι λέξεις, δεν υπόκεινται σε λάθη, οι αριθμοί αντιθέτως…]
Πως δυο πλημμυρισμένα υπόγεια εκκινούν τον νοσογόνο κύκλο στη περιοχή του Μεταξουργείου; Συνδέεται η γνώση με την βία; Τι κρύβει στ’αλήθεια το πανό που καλύπτει το εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς; Πως εξηγείται η αύξηση των μικροπωλητών στην πλατεία Βικτωρίας και στην οδό Πατησίων; Ποιοι γνώριζαν ότι η μετάλλαξη του γονιδίου DRD4 θ άλλαζε το επιχειρηματικό χάρτη του κέντρου; Μπορεί ο τριγωνισμός της πλατείας Κάνιγγος να είναι η αιτία της κοινωνικής ανυπακοής; Γιατί υπάρχει η πινακίδα που ακτινοβολεί στην πλατεία Κουμουνδούρου; Ποια είναι η αιτία για τις «αυτοκτονίες» μεταναστών στο «στοιχειωμένο» ρέμα της οδού Πέτρου Ράλλη;
Μήπως πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο που σκοπό έχει την αλλαγή του πεπρωμένου μιας πόλης?
Οι απορίες καθοδηγούν και εξουσιάζουν
Η unisol ερευνά και αποκαλύπτει.
Τις αρχές που καταπατήθηκαν τα σφάλματα που συγκαλύφθηκαν, τα δεδομένα που διαστρεβλώθηκαν οδηγώντας σε ανισορροπία και παρακμή το κέντρο της Αθήνας.
Σε σίγουρη αποτυχία την εφαρμογή κάθε σχεδίου σωτηρίας του.
7ATHENS24: Οι απαντήσεις που θα σημάνουν το τέλος της κάθε αυταπάτης.

{+αθρ(0)ίσεις
syn_athr(0)isis}
Η ανάγνωση του περιβάλλοντος μας ως άθροισμα πολλαπλών συστημάτων που υπόκεινται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς κανόνες όπως διατυπώνεται στη φιλοσοφία, τη βιολογία, τα μαθηματικά, τη φυσική και την κοινωνιολογία, μεταφράζεται σε αρχιτεκτονική πρακτική από μια αναδυόμενη σχολή αρχιτεκτόνων την τελευταία δεκαετία.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας | Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και την Διεθνή Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ διοργανώνουν την αρχιτεκτονική έκθεση ΣΥΝ_ΑΘΡΟΙΣΕΙΣ, μια έκθεση νέων, διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικών γραφείων στα πλαίσια του SYNCH Festival από τις 12 εώς 21 Ιουνίου 2009, στον πρώτο όροφο του κτιρίου Δ4, στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
Η έκθεση που επιμελούνται οι αρχιτέκτονες Γιώτα Αδηλενίδου, Σοφία Βυζοβίτη, Χριστίνα Σπηλιώτη, έχει σαν βασικό πυρήνα την παρουσίαση σύγχρονων αρχιτεκτονικών έργων που έχουν ως κοινό παρονομαστή τη χρήση της πολλαπλασιαζόμενης μονάδας, του σμήνους, που προκύπτει μέσα από ψηφιακές διαδικασίες. Η πολλαπλασιαζόμενη αυτή μονάδα υπακούει στην κοινή λογική μιας ομάδας, σε ένα σύνολο κωδικών επικοινωνίας, που στη γλώσσα των υπολογιστών αποκαλούμε αλγόριθμο.
Η λογική αυτή δημιουργεί νέες προοπτικές στην κατασκευή, αφού αναλύοντας το σύστημα σε μονάδες μπορεί να οδηγήσει σε ένα είδος προτυποποίησης. Τα μηχανήματα κοπής τρισδιάστατων αντικειμένων σε ποικίλες διαστάσεις, άξονες και υλικά δημιουργούν νέες δυνατότητες για τις συνθέσεις προκατασκευασμένων μονάδων. Νέα δομικά υλικά προκύπτουν που αντικαθιστούν τα αυστηρά γεωμετρικά προκατασκευασμένα panels.
Οι αρχιτέκτονες που συμμετέχουν έχουν επιλεγεί με βάση την πρόσφατη δραστηριότητα τους τόσο στην αρχιτεκτονική πρακτική με υλοποιημένα έργα όσο και με βάση τη συμμετοχή τους ως διδάσκοντες ή ως επισκέπτες κριτές, σε αρχιτεκτονικές σχολές που εντάσσουν την παραπάνω λογική στην έρευνα τους.
http://www.synathroisis.net
Ο κατάλογος της έκθεσης είναι συνέκδοση των εκδόσεων Παπασωτηρίου και του ΤΕΕ/ΤΚΜ και πωλείται στα καταστήματα Παπασωτηρίου. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται κείμενα των Manuel De Landa, Kevin Kelly, Kas Oosterhuis, Mark Wigley, και του Κώστα Τερζίδη.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Biothing_ Alisa Andrasek (New York)
Η Alisa Andrasek εργάζεται στη Νέα Υόρκη και το έργο της επικεντρώνεται στην εμπλοκή των υπολογιστικών διαδικασιών στο σχεδιασμό και στην αρχιτεκτονική. Έχει διδάξει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και θεωρητικά σεμινάρια στο Columbia University, στο University of Pennsylvania, στο Rensselaer Polytechnic Institute και στο Pratt Institute.
Emergent_ Tom Wiscombe (Los Angeles)
Οι EMERGENT δρουν στο Los Angeles και διερευνούν ζητήματα δομής, τεκτονικής, και υλικότητας μέσα από την κτισμένη μορφή. Το γραφείο αποτελεί μια πλατφόρμα για πειραματισμό, τεχνικές και λογικές μόχλευσης πεδίων εκτός της αρχιτεκτονικής που συμπεριλαμβάνουν τη βιολογία, την επιστήμη της πολυπλοκότητας, την αεροναυπηγική, και τον υπολογισμό. Ο Tom Wiscombe διδάσκει στο Design and Technology Faculty, SCI_Arc.
Evan Douglis Studio_Evan Douglis (New York)
O Evan Douglis ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Το έργο του εστιάζεται στην πρωτοποριακή έρευνα των αυτο-γεννόμενων συστημάτων, της τεχνολογίας μεμβρανών και της σύγχρονης κατασκευής. Ο Evan Douglis είναι πρόεδρος του Προπτυχιακού Τμήματος της Αρχιτεκτονικής, του Pratt Institute, στη Νέα Υόρκη.
Hyperbody_(TUDelft)
H ομάδα Hyperbody του πανεπιστημίου TU Delft που διευθύνεται από τον καθηγητή Kas Oosterhuis, ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη της διαδραστικής αρχιτεκτονικής και έχει συνεργαστεί με το γραφείο ONL [Oosterhuis_Lénárd] στην εγκατάσταση «Muscle NSA» και στο «Ψηφιακό Περίπτερο».
Minimaforms_Theodore Spyropoulos, Stephen Spyropoulos (London | New York)
Το γραφείο Minimaforms με έδρα το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, είναι ένα πειραματικό αρχιτεκτονικό γραφείο που διερευνά έργα που προκαλούν και προάγουν νέα μέσα επικοινωνίας. O Theodore Spyropoulos συν-διευθύνει το Μεταπτυχιακό Τμήμα Design Research Lab [DRL] της σχολής Architectural Association, και ο Stephen Spyropoulos είναι διευθυντής σχεδιασμού στο Heavy ενώ διδάσκει στο Mason Gross School of the Arts, στο Rutgers University.
Servo_ Marcelyn Gow, Ulrika Karlsson, Chris Perry (Stockholm | Los Angeles | New York)
Οι servo είναι ένα γραφείο αρχιτεκτονικής και σχεδιαστική έρευνας που πειραματίζεται με την τεχνολογία, την παραγωγή, και το υλικό σε πραγματική κλίμακα. Η Marcelyn Gow διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Αστικού Σχεδιασμού του UCLA, στο Los Angeles. H Ulrika Karlsson έχει διδάξει στο Royal Institute of Technology School of Architecture, στη Στοκχόλμη, και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Αρχιτεκτονικής του UCLA, ενώ ο Chris Perry έχει διδάξει στο Columbia University, στο University of Pennsylvania, στο Cornell University, και στο Pratt Institute, στη Νέα Υόρκη.
Sinestezia_Ana Zatezalo, Cedomir Ristic (Belgrade | Paris)
Το γραφείο Sinestezia με έδρα το Βελιγράδι και το Παρίσι ασχολείται με τον αρχιτεκτονικό και τον αστικό σχεδιασμό, το σχεδιασμό επίπλου και το σχεδιασμό προιόντων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη προώθηση των έργων μέσα από τη διαχείριση τους από τη διοίκηση, αλλά και τη χρήση τους κατά τη διάρκεια ζωής τους.
Small Architecture_ Paul Brady, Eng Ling Ho, Thomas Modeen, Maysaa Al-Mumin (London)
Οι Small Architecture είναι ένα γραφείο με έδρα το Λονδίνο και σύντομα το Κουβέιτ, με εμπειρία σε μια ποικιλία από κλίμακες και τύπους έργων, που εκτείνονται από το σχεδιασμό προιόντων, στην αρχιτεκτονική και τον αστικό σχεδιασμό.
SUBdV_ Anne Save de Beaurecueil, Franklin Lee (London | Sao Paulo)
Το έργο των SUBdV χρησιμοποιεί την Περιβαλλοντική Διακόσμηση για να εισάγει διαφορετικές πολιτιστικές ατζέντες σε οικολογικές κατασκευαστικές στρατηγικές. Η Anne Save de Beaurecueil και ο Franklin Lee διδάσκουν στο Pratt Institute Graduate School of Architecture (GSA) και στο Diploma Unit 2, στη σχολή Architectural Association, στο Λονδίνο.
Xefirotarch_Hernan Diaz Alonso (Los Angeles)
Το γραφείο xefirotarch με έδρα το Los Angeles, εστιάζει στην αντίληψη διαστρέβλωσης της μεταλλασσόμενης μορφής, μια προτίμηση που έχει διδαχθεί από τις ταινίες και έχει μεταφερθεί στην αρχιτεκτονική. Ο Hernan Diaz Alonso διδάσκει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Αρχιτεκτονικής GSAPP του Columbia University, στη Νέα Υόρκη, και είναι επισκέπτης διδάκτωρ στο Universitat fur Angewandte Kurst Wien.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.